Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
1977/7 sonucu kalan 3 ve 3 günden geri sayım= "Cuma" günü mü?
@OĞUZATAY
SORU: (Çok çok kolay)
Azılı bir çete lideri olan OĞUZATAY polisin sıkı bir operasyonuyla yakalanmıştır. Emniyet amiri bağırır: "OĞUZATAY silahlarını bırak yoksa seni öldüreceğiz. Bize çok çektirdin, çok can yaktın. Bu cezasız kalamaz. Doğru bir şey söylersen seni kurşuna dizeceğiz. Yalan bir şey söylersen küvette boğarak öldüreceğiz. Hiç bir şey söylemezsen canlı canlı derini yüzerek, kollarını bacaklarını keserek öldüreceğiz. Söylediğin ne yalan, ne doğruysa seni asit kazanına atarak öldüreceğiz. Eğer söylediğin şey bir paradoks yaratırsa seni uçurumdan atarak öldüreceğiz."
Bu durumda OĞUZATAY'ın nasıl bir şey söyleyip ölümden kurtulması gerekir?
İyi bilmece, kötü bilmece nedir iyi bilirim. Maşrapayı ben sana verdim. İster camiye bağışla, ister içine çiçek dik. O senin meselen.
Silahlarımı bırakıyorum. Demesi kafi olduğunu düşündüm. Ölümden kurtulur..cezası hapishanede yatmak olur..
Hayır! Bilmiyorsun! Saçma, ucu açık, nereye çeksen oraya giden bilmece olmaz!
Bundan sonraki cümlelerin hepsi silahları bırakmazsa nasıl öldürüleceğinin şekliyle ilgili. OĞUZATAY'ın sessizce silahını bırakması öldürülmemesi için yeterli.
Bu durumda OĞUZATAY'ın nasıl bir şey söyleyip ölümden kurtulması gerekir?
Haa, ama bak bu da yanlış. ''Nasıl bir şey söylemesi gerekir'' diye soruyorsun. İnsanlar da doğal olarak söyleyecek bir şey arıyor. Soru yanlış işte. Geldin mi lafıma?
Bak, bu cevap fena değilmiş. Aferin
O sorunun şaşırtmacası. Soruyu iyi okuyan bir şey söylemesinin gerekmediğini çözer. Ne söyleyip söylemediği değil, ne yapması gerektiği önemli.
Şaşırtmaca soru ile uyumlu olmalıdır. Bu, şaşırtmaca değil, yanlışlık. Zaten soru baştan sona hatalarla dolu.
Şaşırtmaca soru ile uyumlu olmalıdır. Bu, şaşırtmaca değil, yanlışlık. Zaten soru baştan sona hatalarla dolu.
Herhangi bir zamanda içinizden birisi "hepimiz odaya en az 1 kez girdik" dediğinde söylediğiniz doğruysa hepinizi serbest bırakacağım. Yanlışsa hepinizi kurşuna dizdireceğim. Şimdi aranızda 10 dakika konuşup tartışabilirsiniz. Ondan sonra hepiniz hücrelerinize götürüleceksiniz demiş.
İstersen 2x2 kaç eder diye sorayım, tereddüte yer kalmasın. Bilmece bu yahu. İlla ki şaşırtmacası, yönlendirmesi olacak. Şuna bilemedim deyip geçeceksin işte. O kadar inat etmeye gerek yok.
İyi de müdürüm başta ışık, renk, lamba diyorsun sonra kurtulmak için içeriye girdiniz mi girmediniz mi bunu istiyorum diyorsun.
Ama kusura bakma, bilmecede iyi değilsin
Soru yanlışsa diğerleri nasıl çözüyor?
10 tane sorudan yalnızca kibarlık edip ismimi kullandığın bilmece ile ilgilendim.
Melike yalan söylüyor. En bilmececi MeTePe..
Çok haklısın... TEBRİKLER!
mineuy yalan söylüyor. En doğru söyleyen daima Melike'dir
Bundan kolay ne var?
Sorunun şekli ''Oğuzatay ne söylemelidir'' değil, ''Oğuzatay nasıl bir yol izleyerek ölümden kurtulabilir'' olmalıydı.
ne hediye etmeyi düşünüyorsun peki? Bunu mu?
Hediye anlayışında ilerleme var. Tebrikler! Darısı, bilmece sorma anlayışına.