Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSKİ'de engellilere %50 indirim başladı

İstanbul dışında engelli yok galiba. Çok saçma bir uygulama diğer illere verilememesi.

Kardes
Kimlik-rapor veya başbakanlık özürlü kimlik kartı fotokopisi,su faturası evrak olarak bunlar yeterli...
iski içersinde bulunan beyaz masaya gidip form istiyorsunuz ve formu doldurup evraklarla idari işler kayıt yaptırıyorsunuz bu kadar.

bursada buskide indirim uygulanıyor mu acaba?

Ben de bugün İSKİ'nin Kartal Şubesine gidip müracaatımı yaptım.
mehmetbtunca arkadaşımız çok yardımcı oldu sağolsun..

Gerekli evraklar;
1- Özürlü kimlik kartınız (ya da raporunuzun) fotokopisi,
2- Nüfus cüzdanınızın fotokopisi,
3- Adınıza İski faturası,
4- Bina içindeki Beyaz Masadan şablon dilekçeyi dolduruyorsunuz,

hepsini İdari İşler kısmına veriyorsunuz..

mehmetbtunca kardeşim TUİK kaydını da sormuştu ama bilgim olmadığından yanıt verememiştim.
Eve gelip TUİK'in sayfasından adres doğrulamayı da yaptım..
Bundan sonra iş beklemeye kalıyor..
Tekrar teşekkürler Mehmet kardeş...

Merhabalar
bende bugün Bağcılar iski de beyaz masaya başvurdum bir dilekçe verdiler
kimlik fotokopisi,rapor fotokopisi, bir adet fatura (benim adına idi) doldurdum
ve idari işlere 3 kata çıkarak dilekçemi ve istenen evrakları verdim. Sağolsun
oranın sorumlusu bana çok iyi davrandı (istenen fotokopileri bir elemanına çektirdi ve
benim oturmama izin verdi).
bu arada beyaz masa'da görevli şahıs bu uygulama tüm istanbulda İSKİ başladını söyledi

Sanırım Kocaelide yok İsu nun sitesine baktım bulamadım.

Çok güzel bir uygulama olmuş ancak pek çok engellimizin bundan haberi yok :) Benim bir sorum olacak cevaplıyabilirseniz sevinirim...

Su faturası Babamın adına ancak ayrı ayrı evde oturuyoruz :( bu durumda sanırım faturayı benim adına geçirmemiz gerekiyor! Peki bu durumda fatura sahibi başkasının üstüne devrettiğinde devir ücreti ne oluyor ?

Bildiğim kadarıyla güvence bedeli 140 TL. Fakat adına sözleşme olan babanız sözleşmeyi iptal edeceğinden o 140 Tl.yi zaten alacak.Siz de aynı tutarı yatırıp sözleşme yapacaksınız.Sadece bürokrasi yani.

merhaba arkadaşlar.peki bu durumda kiracılar ne yapacak zaten kimin hangi evde oturduğu nufus kayıtlarında belli..kiracı ise illaki abonayi üzerinemi alması.mı gerekiyor..iyi akşamlar..

aslında kiracı da olsanız yasal olarak sizin üzerinize olması gerek..
ben de kiracıyım, ilk günlerde bütün faturaları üzerime aldım.

Bakırköy iski şu anda sistemde bu yüzden bir çalışma var 15 Ocak'dan sonra bu sisteme geçeceğiz dedi. İllaki bağlı bulunduğum bölgedenmi yaptırmam gerekiyor arkadaşlar ?

merhaba ben babamın bana verdigi dairede oturuyorum kiracı olarak görünmüyorum yani kontratım yok su faturam babamın adına kendi adıma alabilmek için kira sözleşmesi yapmam gerekiyormu ne yapmam gerekir teşekkürler

veda..sadece su faturası senin üzerine olmalı diye biliyorum.

teşekkürler ama kiracı olarak görünmeden su faturasını üzerimize alabiliyormuyuz

ben bugün pendik müdürlüğüne telefonla başvurdum var dediler genel müdürlüğüne gel basvur dediler

İkamet ettiğim evin tapusu annemin üzerineyse bu haktan faydalanabilir miyim ve nasıl?

foton22 iskinin internetten şubelerinin telefonlarına bak hangi şubeye kayıtlıysan oraya sor. En sağlıklı bilgiyi böle alırsın.

Şimdi İSKİ den geliyorum;
Direk BEYAZ MASA bölümüne girdim. Durumu anlattım zaten Başvuru formaları Dilekçeleri hazırlamışlar 1 tane aldım.
Sordum Faturanın Benim üzerime mi olaması gerekli diye evet sizin üzerinize olması gerekli veya Fatura sahibinin vasisi olan gerekli dedi.
Bende Abonelik işlemlerinle ilgilenen bölüme geçtim. Su faturasını kendi üzerime almak istiyorum dedim. Evin tapusu ve sahibinin burada olması gerekli dedi.
Faturayı üzerime almak için 142 TL teminat yatırmam gerekliymiş fakat babamın teminatı varmış içerde onu alacam kendi üzerime geçircem.
Yanınızda Su faturası, Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi, Sağlık raporu orjinali ve fotokopisi ve Ordan alacağınız Dilekçe olması gerekli.

Şimdikil anlatacaklarım bu kadar.

Merhaba. Benim anladığım kadarı ile kontrat gerekiyor veya aynı evde oturmak zorundasınız..

Merhaba
İkamet ettiğim evin tapusu annemin üzerine ama su faturası annemin adına değil ,su faturası eski ev sahibin adına. Faturayı üzerime almak için ne yapma gerekiyor?

bende bu gun bahcelievler iski merkeze gittim basbakanlik ozurluler idaresinin verdigi kart ve fatura fotokopisi kimlik fotokopisi ve muracat formunu doldurdum verdim tamam indirim yapildi dediler

Bizim Bakırköy niye böyle geç işliyor :( Direk Merkezdeki İski'ye gitsek işlemi oradan yaptırsak olurmu ?

Bugün Gaziomanpaşa İski'de başvuru yaptım.İski içerisinde Beyaz masada memur dilekçe doldurdu.Raporun aslına bakıp fotokopisini aldılar.Kimlik ve adına bir fatura gerekli.
:eek:

arkakadaşlar bende bugün gittim illa vasil kağıdı mahkemeden çıkarman lazım dediler bu kişi su indirimiden yaralanır diye

Üsküdar İSKİ den indirim işlemi yaptıran varmı arkadaşalar? Gitmeden bir sorayım dedim, forumdan okuduğum kadarı ile tüm şubelerin uygulamadan haberi yok galiba...

Iski ye teşekkür ederim engelli arkadaşlara bu fırsatı tanıdığı için fakat faturada bu indirim özürlü indirimi diye yazacakmı bilgi verirseniz seviniriz

NEcati kanun değil belediyenin insiyatifinde.
Bugün işlerimi hallettim.
İski ilk gün karmaşıklığından faturanın üzerine olması gerekiyor demişti.
Bugün böyle bir talepte bulunmadı. Dilekçemi verdim.
Saglık kurulu raporumu kimliğimi ve su faturamı istedi.
Dilekçemi işleme aldı ve numaramı verdi takip edebilirsiniz ilk faturadan dedi bakalım hayırlısı :)

istanbul avrupa yakasındayım 2 gün önce internetten iskiye yazı yazdım gerçekten böyle birşey varmı diye verilen cevap ayene bu yani DOGRU gerçekmi diye düşünenler olursa diye yazıyorum ben yarın müracat edeceyim .
İSKİ 2012 YILI İTİBARİYLE ENGELLİLERE %50 ORANINDA İNDİRİM YAPMAKTADIR.
SAYGILARIMIZLA...

Üst Alt