Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSKİ'de engellilere %50 indirim başladı

kdv siz üzerinden olması lazım diye düşünyorum.

sayın saww

fatura engellinin üzerine olması lazım ben evin sahibi olduğum halde su sözleşmesi eşimin üzerineydi sözleşmeyi üzerime aldım 140 lr verdim yararlandım.sözleşmeyi üzerine almadan yararlanamassın

indirim olayı faturada engelli ve özürlü indirimi diye belirtilecek mi yoksa fiyatımı düşecek ben ce engelli veya özürlü diye yazmasa daha iyi olur kimseyi rencide edilmemiş olur şimdiden iski ye teşekkürler

BABİL
bana fatura geldi üzerinde şehit,gazi dul ve yetim yazıyor engelli yazmıyor.

arkadaşlar indirim için başvururken olan borcunu kapattırıyorlardı ben kapattım 22 tl ödedim aradan 10 gün sonra fatura gwldi 15 tl anlamadım ne demek oluyor bu iki faturamı ödüyorum indirimi nerde diyede sormak içimden gelmedi zaten 25 tl civarı fatura ödüyordum şimdi 1 ayda 2 fatura ödüyorum toplamda 37 tl al sana indirim dediler galiba anlamadım :)<br>

Aynen bende de, indirim olmadan önce bir ay( 30 gün) gelen fatura 20-22 TL .İndirim 50% 10 günlük fatura geldi 25 TL. İki faturayı aldım İSKİ şubesine götürdüm iki faturayı gösterdim nasıl başardınız diye sordum hemen cevap veremediler ….. :confused:

Ne yapacakmışız şimdi noolacak kazık yemeye devammı

ben de başvuru yaptım, tamam denildi, ilk fatura geldi ... hiçbir değişiklik yok. Normal fatura geldi yani..
İkincisini beklemeye karar verdim.

Dün iskiden bi kağıt göndermişler.
Talebiniz işleme alınmıştır, adres değişikliği durumunda tarafımıza bildirilmesi arz olunur diye bir şey.
Başvurudan yaklaşık 20 gün sonra bu yazı geldi.

İlk indirimli Faturam geldi Fatura üzerinde yazan

Sayın müşterimiz; Şehit Dul Yetim ve Engelli Abonelere Uygulanan İndirimli Faturadır.. İbareli bir not var
Bu arada 30TL gelen faturam 15TL geldi bu ay :)

Geçen ay 49 TL gelen faturam bu ay 27 TL geldi. Faturaları karşılaştırdığımda tüketim miktarı aynı ( 12 m3) su birim fiyatı aynı fakat toplam fiyatın yarısını almışlar vergi eklemişler. Yalnız benim faturamda engelli indirimi olduğuna dair bir ibare yok. Faturaları iyice karşılaştırıp inceledim ama bir fark bulamadım, tek fark fatura tutarı. Anlamadığım her ilçede farklımı basılıyor bu faturalar, bazı arkadaşlara geln faturalarda engelli indirimi uygulandığı belirtilmesine rağmen benim faturamda böyle bir ibare yok, gerçi olmamasıda iyi bence de en azından teşhir edilmemiş olur. Ben merak ettiğim için kafama takıldı, ben Üsküdar'da oturuyorum...

memurlar iski de bu işlemi yaparken ücret talebinde bulunuyorlar mı?

teşekkürler..

Antalya Asat'ta engellilere indirim var mı?

arkadaşlar antalya asat engelli indirimi yapıyormu? yapıyorsa kaç oranında?

Herhangi bir ücret istemiyorlar.
Fakat eğer kiracıysan fatura ev sahibinin üzerineyse kendi üzerine almak için 142 tl depozito isteyebilirler.
Fatura senin veya ailenin üzerineyse sıkıntı yok.

Bedava arkadaşım , Özürlü raporun ve bir fotoğrafla başvuru yerlerine giderek yapabilirsin asat sana kart veriyor ve bu kartla toplu taşımaya ücretsizce yararlanıyorsun

verdiğin bilgiler için teşekkürler iskoçualım :))

Arkadaşlar Kocaeli İsu engelli indirimi için başvurmuştum indirim uygulanmış..

Geçen ayki faturam 10 m3 su kullanımı 26 TL
Bu ayki faturam 9 m3 su kullanımı 16 TL
inceleme yaptığımda sadece kullanılan su bedelinin (m3 ü = 1,25 krş) yarısı kadar ücretle atıksu bedeli alınıyordu onu almamışlar o da (m3 ü = 0,63 krş* tonaj + KDV leri )

İSKİ de çalışan biri olarak bende söyleyebilirim ki engelli raporu olan kişiye SU %50 indirimli
arkadaşlar gönül rahatlığıyla raporlarının aslı ve üzerilerine kayıtlı su faturası veya 1. derece yakınlarının üzerine olan su faturalarıyla şubelerine gitsinler 01/02/2012 tarihinden itibaren geçerlidir...

Bende başvurumdan sonra dün itibari ile gelen faturamda %50 indirim uyugulanmış faturada belirtilmiştir...

ocak ayının 15 inde başvurdum.bu ay gelen faturam yüzde 50 indirimli .35 lira civarı geliyordu 19 lira geldi

Başbakanlık Özurlu Kartı olanlara su faturasında %50 indirim

Evet arkadaşlar Başbakalnlık özurlu kartı olanlar Su faturalarını % 50 az öduyecek :))
Başbakanlık özurlu kartı olmayanlar baglı bulundukları
il sosyal hizmetler mudurluklerinden 3 gunde alabilirler

Gerekli evraklar şunlar
1. bir adet resim
2. kimlik fotokopisi
3. %40 ve uzeri özurlu raporunun fotokopisi ama önce hastaneye göturup özurlu raporunuzun fotokopisini onaylatıyorsunuz.
öNEMLİ NOT: Saglık raporunuzda rapor suresi bölumunde Surekli yazması gerekli
raporunuz surekli degilse %50 su parası indiriminden yararlanamıyorsunuz haberiniz olsun:(

Başbakanlık özurlu kartı başka nerelerde işe yarar diye soracak olursanız:))
1. turkiyedeki butun maclara bedava giriyorsunuz
2. muzeler bedava
3. hava yolları % 50 indirimli
4. su faturası % 50 indirimli
5. şehirler arası otobusler % 50 indirimli
6. bir cok sinema ve park % 50 indirimli
7. devlete ait bir cok yerlere ve bir cok etkinligede bedava giriyorsunuz
daha aklıma gelmiyen bir cok olanak var haberiniz olsun :))

4zslt.jpg

Canım kardeşim Beylikdüzü İskide özürlü kimlik kartı hiç bir işe yaramıyor. Gerekçe de şu üzerinde sürekli yazmıyormuş. Demek ki süreli raporla da bu kart alınabiliyormuş. Bu gerekçeyle benden rapor istediler. Haliyle raporu götürdüm sonradan. İşin acı tarafı ise bu dahiyane fikre sahip arkadaş da bir engelli İski çalışanıydı.

Bugün gaziosmanpaşa iskide kendi adıma sözleşme yaptım, sonra aynı departmanda beyaz masaya dilekçe veriyorsunuz, rapor, kimlik fotokopisi ile birlikte su indiriminden faydalanmak istiyorum diye, lakin benim abonelik yeni aldığım ev olduğu için ikametgah adresim şu anki oturduğum ev göründü, nüfüs müdürlüğünden adres değişikliği yaptım ,yoksa indirim alamayacaktım.

İski faturası adımamı olmalıdır?Fatura babamın üzerine benim raporumla başvurabılırmı?

İndirim almak için, su sözleşmesi engelli bireyin üstüne olmalıdır.

Gün içinde iskiye sorduğum soru...
[FONT=lucida grande]MERHABA..ENGELLİ İNDİRİMİNDEN YARARLANMAK İÇİN FATURA ADIMAMI OLMALIDIR?YOKSA O EVDE YAŞIYOR OLMAM MI GEREKMEKTEDİR?

Gelen cevap ise..[/FONT]
[FONT=lucida grande]BAĞLI BULUNDUĞUNUZ ŞUBEYE RAPORUNUZLA BERABER GİTMENİZ YETERLİ.

Anladığım kadarıyla faturanın geldiği evde oturmak yeterli.[/FONT]

Neriman Hanım,
Beylikdüzü İski aynı zamanda Büyükçekmeceye de bakıyor diye biliyorum. yani aynı yer aslında.

Üst Alt