Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSKİ'de engellilere %50 indirim başladı

bugün iski ye gitim indirim yaptırdım. benden istenen belgeler.
1.%40 tan az olmamak şartıyla raporun fotkopisi , aslını görmek istiyorlar. rapor yoksa özürlü kimlik belgeside oluyormuş.
2.kimlik fotkopisi
3.su faturası faturanız adınıza olmalı deyilse üzerinize almanızı istiyorlar benim ki babamın adınaydı babam öldüğü için faturayı kendi üzerime aldım alırkende teminat parası işlemi için tam 142 TL aldılar,
4.ikmetiniz belediye kayıtlarında o adreste olmalı şünkü ardan internetten bakıyorlar
5. ordan size dilekce veriyorlar boşlukları dolduruyorsunuz.
6.verilen dilekce ve işlemler için size küçük bir kağırta takip nosu veriliyor evinize dilekce kapul edilirse iskide kağıt geliyormuş 20 gün içinde
arkadaşlar ben gitiyim iskide bunları yaptım sizlerde kolay delsin umarım işinize yara...:D

Arkadaşlar bugün Gebze/Kocaeli isu ya indirim için gittiğimde görevli memur indirim olduğunu ancak işlem yapmak için illaki Başbakanlığın vediği kimlik kartını istedi. Bende onaylı sağlık raporum var emlak vergisi indirimi ve özürlü seyahat kartını geçen gün belediyenizden bu raporla aldığımı söyleme rağmen orası başka burası başka diye sinir bir ifadeyle cevap verdi . Bende biraz önce İSU ya mail yoluyla konuyu ilettim. Gelen cevaba göre işlem yapacağım.. Sizleride bilgilendiriirim...

arkadaşlar b. düzü iskidenden indirim var bugün ben gitim

Dün Avcılar ISKI' den dilekçemi verdim, işeme alındı diyerek dosya numarası verdiler.

mehmetbtun ben iskiye geldim annemle tabiki su annnemin üzerine ben kimlik fotokopisi ağır özürlü fotokopisini ve vasissi olduğuma dayalı mahkeme kararı götürdüm yine olmadı hatda müdürle görüştüm yine olmadı neymiş mahkemeden su indiriminden yararlanır diye belge getircekmişim bana yardımcı olurmusunuz biz 3 kardeşiz 3müzde engelliyiz bende annemin koluna girerek hallediyorum işlerimi annemde okumuşluğu yok dışarı işlerini yapamaz pazartesi gelsek iskiye yardımcı olurmusunuz

kiracıyım ben teminat parasını çıkartmak için en az bi 5 sene kalmam lazım ki anca ödediğim para çıksın o yüzden bana yaramadı

Merhaba arkadaşlar peki faurayı üstümüze alırken herhangi bir masraf sözkonusumudur ?

İskinin sitesinden bilgi alabilirsin, 150 kusur lira olması lazım isim değişikliği için.

Bugün avcılar iskiye gittim.
Benden tuik belgesi istediler nedir bu anlamadım bi şey. ?

@Mami Junior;
TÜİK; Türkiye İstatistik Kurumu'nun kısaltılmışıdır..

Orada adres veri tabanı var... İkamet ettiğiniz adresle oradaki adres birbirini tutuyor olması gerek..
İstenen bilgi budur... Ben de geçene hafta başvuru yaptım ama sadece sözlü olarak "TÜİK'teki kayıtlar uyuşuyor mu" diye soruldu..
Eve gelip TÜİK'in sitesinde adres doğrulamasını yaptım, adresler birbirini tutuyordu...

@SENTURK_57, @faruk34,
Faturayı üzerinize alırken İSKİ teminat bedeli 142 TL'dir...

@Anti Oksidan ; tşk.

Ancak tuik in sitesinde ben böyle bi şey bulamadım.
Link i varsa burdan yazabilirmisin ?

ozgurarslan doğru linki vermiş...
açılan sayfada AKS-Yerleşim Yeri Doğrulama'ya tıklayıp bilgilerinizi girin ve adresinizi doğrulayın..

Tşk...
Bende tuik in sitesinden baktıgım için bulamadım.
Çelişkili burdan geliyor demekki...

İSKİ engellilere yüzde 50 indirim uygulaması başlattı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), engellilere yüzde 50 indirimi uygulaması başlattı.
Uygulamaya göre, en az yüzde 40 engelli olduğunu belgeleyen vatandaşların ikamet adreslerine yüzde 50 indirim uygulanacak.

İSKİ’nin Ocak ayında yürürlüğe giren yeni tarifeler yönetmeliği ile bazı abonelik gruplarında değişiklikler yapıldı. İSKİ Genel Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe giren tarifeler yönetmeliği, engellilere yüzde 50 indirim, ev-ofislere ise konut sözleşmesi imkânı tanıyor.

Yeni tarifeler yönetmeliğinde değişiklik olan abone gruplarının yönetmelik hükümlerinden istifade edebilmesi için bağlı olduğu İSKİ Şube Müdürlüğüne başvurarak gerekli belgeleri ibraz etmesi gerekiyor.

Yeni tarifeler yönetmeliğinde, geri dönüşümü sağlanan sular da yer alıyor. Genel Kurul kararıyla geri dönüşüm sularının metreküpü 50 kuruş olarak belirlendi. Geri dönüşüm suları ilk olarak İstanbul Park, Sabiha Gökçen Havalimanı, Dericiler Sanayi Sitesi ve Tuzla – Maltepe arasındaki sahil bandındaki yeşil alan sulamasında kullanılacak.

Haber7

Devirsiz aynı hanede yaşıyorsak indirim varmı?
Fatura benim üstüme değil?

fatura üzerinde indirim ibaresi olucakmı nasıl anlayacağız ?
5.ocak'da başvuru yaptım bu ay indirimlimi kullanıcam, iski de çalışan arkadaşlarımız bilgi verebilirmi....

Tunay Yavuz;

Arkadaşlar bu sorunun yanıtını bilen var mı ?

dediğiniz gibi faturalarda bilgi olacakmı iskinin sitesine girdim bir bilgi yok mukavele nosu ile normal abone yazıyor iskide çalışanlar cevap verebilirler mi
teşekkürler

Arkadaşlar Kocaeli İSU için yazıyorum...

Başvuruda mutlaka özürlü kartı isteniyor raporu saymıyorlar...

Başvurumu yaptım ve verilen bilgi şöyle,
Sadece atık su bedeli alınmayacak. (Su tonajı fiyatı 1 tl , atık su tonu: 0,5 krş)
kısa bir matematik yaparsak;
10 ton su ...10*1 = 10 tl
atık su ....... 10*0,5 = 5 tl
yani 5 tl lik atık su ve kdv hesaplarsanız 0,90 yaklaşık aylık 6 tl gibi indirim

Geçen ay İndirimsiz gelen faturam
10 m 3 su : 10 tl,
atık su : 5 tl,
ÇTV ,kdv, sayaç okuma falan filan : toplam da : 26 tl

Yani önümüzdeki ay aynı ton suyu kullanırsam indirimli 20 tl fatura gelecek gibi..
gelecek fatura ayrıntılarımı bilgi amaçlı paylaşacağım..

26 TL faturayı ben rüyamda görürüm anca :)

İndirimli gibi zaten senin :)

Sayın Mami,
Kocaeli de böyle tonaj 1 tl..;)

Bursa iznik te bir evim var orada su 1 tl atık su ve kuyruk vergileride yok
10 ton su 11 tl
insan ödemeye gittiğinde hep buradamı yaşasam diye düşünüyor..:D

Elektrik veya doğalgazda böyle bir uygulama varmı ?

Teşekkürler Huku. Maminin dediği gibi senin fatura indirimli gibiymiş benim faturalarlada karşılaştırınca.

ön ödemeli kartlardada indirim alına biliyormu bilgisi olan varsa sevinirim...

4 ocakta başvuru yaptım, ilk fatura 2 gün önce indirimsiz geldi... ikinciyi bekleyelim bakalım.. :)

Üst Alt