Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSKİ'de engellilere %50 indirim başladı

başbakanlığın verdiği özürlü kartını takan yok hiçbir yerde.iski ümraniye şubesine indirim için gittim.kartımı ibraz ettim.kart kabul olmuyor rapor getir dedi.sebebini sorduğumda sözde orada bir buton varmış.rapor tarihini girmesi gerekiyormuş.o butona o tarih girmeden olmuyormuş.sanki o butonu haşa allah koydu oraya.iskiye şikayet ettim .iskiden gelen cevap o butona tarih girilecek dendi.hay o buton dedim.bimere başvurdum.şu anda başvurum bimerden iskiye dönmüş görünüyor merakla bekliyorum rapor şartı kalktımı.

hawk14;

ee iyide hawk kardeşim zaten kartın varsa raporun var demek olduguna gore yanında getırseydın keske ugrasmazdın.

güzel kardeşim kartı aldım 2001 de .o kartı almak için istenen raporla daha sonra ehliyet için istenen rapor farklı olduğu için işini çok iyi bilen bi doktor sol ayağım olmadığı halde yüzde 34 rapor verdi.şimdi iskiden indirim almak için gidecem önce o raporu çürüteceğim.daha sonra yeni çıkan kanuna göre yüzde 40 üstü raporumu alacağım.yanımda rapor olsa veremeyecek kadar saf değiliz herhalde.

konuyla ilgili olarak bimere başvuru yaptım ve 3 gün önce başbakanlıktan aradılar ve haklı olduğuma kanaat getirdiklerini söylediler.artık rapor şartı aranmıyormuş.özürlü kartı aynı işi görecekmiş

fatura babamın adına oldugu ıcın raporu gostererek halletti.fotokopısını bıle almamıslar raporun..

Selam arkadaşlar ben 2012 yılından beri indirimli iski (İstanbul) faturalarından yararlanıyorum. Kendi adınıza İski faturası, Özürlü kimlik kartı, kimlik fotokopisi, bunlar yeterli "ters bir görevliye denk gelirsen İkametgah isteyebilir.)
Saygılarımla

iski ümraniyeye gittim.daha önce rapor isteyen apla oradaydı.sanırım beni tanıdı.özürlü kartımı verdim.faturamı verdim.hemen aldı elimden.hiç ses çıkarmadan halletti.15 gün önce gider yapan apladan eser yoktu.teşekkürler bimer.

dün iski den telefon geldi.beyefendi indirim için başvurmuşsunuz ama engelli raporu vermemişsiniz.raporunuzu getirmezseniz indirimden faydalanamazsınız dedi.adamlar resmen vatandaşla makara yapıyorlar.başbakanlıktan gelen telefonda rapora gerek yok kartınla başvur demişlerdi.iski ümraniye ya başbakanlıktan gelen memorandumu ciddiye alıp uygulamıyor yada iski personeli maalesef birbirlerinden habersiz .

bende bu sabah gittim, babamın evinde oturuyorum, babam başka yerde ikamet ediyor. Babamıda aldim gittim. Öncelikle kira kontratı istediler, buldum bir kırtasiye doldurdum verdim. DASK olmasıda lazim dediler... Teşekkür ederim ben indirim istemyiorum, sizin olsun indiriminiz dedim çıktım...

telekoma gittim, indirimli internet alacam, %40 olan indirim miktarı, % e düşürülmüş bu arada... Formları doldurdum başvurdum... telefonunuz varmı yok dedim, yalın internet kullanmak itiyorum dedim.. O zaman % vergi ödersiniz dediler. Ne yapmam lazim diye sordum, telefon almanız lazimmmiş.. Kaç liraya patlayacak ayda, 64 liraya dediler... Ben komşumla ortak kullanyıorum., aylik 30 Tl ödüyorum...

ben kendi kendime çok yorum yaptım, birde siz yorum yapın...

ACABA HERYIL DASK YAPMAK ZORUNDAMIYIZ????

telefon aboneligi yapamak icin teşfikte bulunuyorlara zorunlu olarak DASK yaptırmaya mecbur tutyorlar .ne yani bizler icinmi ugraştıklarını düşünüyorsunuz kaşıkla verip sapınla cıkarmaya calışıyorlar

Dask şu anda her su abonelik için bir sefere mahsus zorunlu.Sonraki senelerde dask ödemek zorunlu değil.Bir dönemde ev alırken dask yaptırmak mecburdu, her dönem bişeyler cıkartıyorlar.Bence yapı denetimli binalarda neden dask alırlar anlamış değilim.

değerli arkadaşlar.dask dediğin topu topu 90-100 lira.deprem ne zaman gelir bilemezsin.depremi 2 kere merkezinde yaşayan bir insan olara şunu söyleyebilirimki dask yaptırmamak kara cahilliktir.nasıl emniyet kemeri takmamaktaki saçma tavrımızı kazadan hemen 1 saniye sonra anlıyorsak dask yaptırmamanın hata olduğunu ev sallanır sallanmaz anlıyorsunuz emin olun.sigaradan gezmenizden tasarruf edin mutlaka yaptırın.

4-5 yıllık bina, depreme dayanıklı inşaa edilmiş zaten, belli kontrollerden geçmiş, ruhsatı öyle vermissiniz... insanların sırtına niye yüklerler ayrı konu.. neden 1. sene mecburide 2. sene degil.
biz kurtaralım kurtaracagimizida millet ne yaparsa yapsin mantığı. yaşam kalitesi zaten düşük, birazcik artirabilmek icin mücadele ederken önüne maddi set cekiyorlar.

Krediyle aldigim evede her yıl mecburi yaptilar, 2 senedir dask, hayat vs. sigortalarını mecbur yaptiriyorlar, arabaya trafik, vergi vs. mecburi... o mecburi bu mecburi, şu şöyle bu böyleee...

içimiz dışımız, iş - para - vergi oldu...

Faturanın uzerınde ındırım bedelını belırtıyor.2 ayda faturanın yarı yarıya dusmus olması gerekırdı.

Engellilere Evde Diş Bakımı

Engellilere Evde Diş Bakımı
Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen uygulamayla engelli çocukların ağız ve diş sağlığı taramaları evlerinde yapılıyor.

Iski su indirimi

Iski de engellilere su da indirim var indirim için gerekili evraklar rapor fatura ve fatura adresi ile nüfus kaydı aynı olacak ve su borçu olmayacak duymayan arkadaşlar varsa başvursunlar

vardı zaten. sadece suda değil. doğalgaz hariç (su+elektrik de indirim vardır. )

evet arkadaşlar yok diyen şahıslar yeni personeldir yada vermek istemiyorlardır yetkili ile görüşmeyi talep edin. çoğu yerde var ama yetkililer yok dedirtiyor...

iski de indirim olayı yeni değil çoktandır var,ben yararlanıyorum..elektrikte indirim olduğunu sanmıyorum.

İstanbul'da evimizde kullandığımız faturalarda indirimli olanlar hangileri?

Merhabalar enson iski faturalarında indirim olduğunu duydum ve yaptırdım.
İgdaş bedaş hakkında bilgisi olan varmı?

Arkadaşlar merhaba,

İski'ye yazdım ;
Merhabalar..Ben işitme engelliyim dudak okuyarak anlaşabiliyorum.
Mail yoluyla cevap verebilirseniz sevinirim.% 52 sağlık raporum var.Su faturamız eşimin adına. Engelli indiriminden yararlanmak için kendi üzerime mi almam gerekir yoksa eşim olduğunu belgelemem yeterli mi?
Ve Sağlık raporu, kimlik haricinde başka bir şey istiyor musunuz?
Eğer eşiminden devretmem gerekirse ücret ne kadar öğrenebilir miyim? Teşekkürler

Onlardan gelen cevap :

Sn Gül K.; Eşiniz adına kayıtlı sözleşmeden indirimden faydalanabilirsiniz.
Bu işlem için N.V.İ kaydınızın sözleşme adresinde kayıtlı olması ,engelli olduğunuzu belgeleyen rapor ve indirim uygulanmasını istediğiniz sözleşme numarası ile müdürlüğümüze müracaat etmeniz gerekmektedir. Saygılarımızla

Sizi de bilgilendirmek istedim :)

Dask sigortası zorunlumu? Böyle bir bilgi verildimi?

Zorunlu oldu tanıdığın varsa elaltından yapar

ben az önce bimer den kayıt actim elektirik ve doğalgaz için arkadaşlarsiz de buyolla kayıt açarsanız belki birilerinin gözune batar da birşeyleer yaparlar

Bilgi güvenliği nedeniyle başvuru metninin bir kısmını görmektesiniz.

Başvuru Metni: MERHABA BEN %60 ENGELLİYİM ELEKTİRİK VE DAĞAL GAZ ...

Başvuru Durumu

Başvuru №

Tarih

Gönderen Kurum

Alan Kurum

851121

17.10.2014

BİMER

BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN

851121

17.10.2014

BİMER

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

851121

17.10.2014

BİMER

851121

17.10.2014

www.turkiye.gov.tr

BİMER

Mrb Arkadaşlar Bu Su İndirimi Diğer Şehirler İçin Geçerli mi Acaba ?

851121

17.10.2014

BİMER

851121

17.10.2014

BİMER

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

851121

17.10.2014

www.turkiye.gov.tr

BİMER