@
uursvn, öncelikle çok geçmiş olsun. İsmini ağrı olarak duyan pek çok kişi normal bir ağrı ya da sızı zanneder nöropatik ağrıyı. O yüzden Nasreddin Hoca'nın halini damdan düşene sormak lazım gelir.
Nöropatik ağrı, karıncalanma, yanma, batma, uyuşma, elektrik çarpması ve hatta bıçak kesiği şekilde gösterir kendini. Siz ameliyatı kalçadan olursunuz ama sonrasında ortaya çıkan nöropatik ağrılar ayağınızda hatta daha çok ayak parmaklarınızda rahatsız eder sizi. Ameliyat sırasında kısalığınızın telafisi için gerek kaslar gerek sinirler fazla zorlanabilir ve bu da nöropatik ağrıya neden olur. Ama bazı kişilerde uzama fazla olsa da nöropatik ağrı görülmez. Kişinin sinir sistemi yapısına bağlıdır bu durum. O yüzden kendinizi kimseyle kıyaslamayın.
Benim 6,5 cm kısalığım vardı ve 3-4 ay çok ciddi şekilde çektim bu nöropatik ağrıları. Uyutmaz, rahat ettirmez, kriz zamanlarında göz yaşı döktürür damla damla. Ne zaman geçeceği ve tamamen geçip geçmeyeceği belli olmaz. Ben ameliyat olalı yaklaşık 4 sene oldu ve hala uyuşukluk sorunum devam ediyor. Diğerleri geçti elhamdülillah. Dediğim gibi bu konuda kimseyle kıyaslamayın kendinizi. Çözümü var mı derseniz, bildiğim kadarıyla tam çözümü yok, ancak hafifletici unsurlar. En iyi gelen şey masajdır. Hareket etmek, egzersizleri düzenli yapmak kan dolaşımını arttıracağından faydalıdır.
Enjeksiyonlu çok kuvvetli ağrı kesiciler bile kullansanız fayda etmez bu ağrılara. Tıbbi olarak ancak hafifletici ilaçlar vardır. Bu ilaçlar genellikle sara hastaları vb.nin kullandığı sinir ilaçlarıdır ve çok fazla yan etkileri vardır. Ancak ağrılarınız dayanılmaz seviyede ise doktorunuza danışarak bu ilacı kullanabilirsiniz. Diğer bir önemli faktör moraldir. Moral biterse sabır biter, sabır biterse hareket biter, o da hem iyileşmenizi geciktirir hem de desteksiz yürüyüşe geçmenizi. Tekrardan çok geçmiş olsun, sağlıcakla kalın...