Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
tursu yapsam dogadanmi esirgiyecem. hic yemem. helede aciyi@tapasya ...ewet turşu neyim de yaptiysa wersin şukufe bize aç mi qalalim qiş boyunca yanı...walla elimi neyim atip da qislik şeyler yapamadim ölelim mi açlıktan sukufe wersin bize qislik seyleri ...ğ¤*ğ¤*ğ¤*ğ¤*sonra da kaayyyffeee neyim iceriz şukufe qonsuyla...onu da bi qonşudan alirim bi fincan kkkaayyfeee pişiririm şukufe ye ....ğ¤*ğ¤*ğ¤*ğ¤*ğ¤*ekmeqi neyim de Metepe ye yaptırırim ...ğ¤*ğ¤*ğ¤*ğ¤*içkiyi de yelpaze den alırız...ğ¤*ğ¤*ğ¤*ben de bol bol dinlenirim qişin...ğ¤*ğ¤*ğ¤*ğ¤*ğ¤*
Bu başlığın hareketlenmesi için tam vakti lakin çıt yok.bu sene kışa hazırlık yapmak heleki salça yapmak cebi çok yakıyor..geçen seneye göre fiyatlar tam dört katı..geçen seneden salçası olanlar şanslı.
o fiatlara gene sanslisinizDoğrama domates çok amaçlı oluyor yemeklere çorbalara kullanım alanı çok. Karacabey domatesi kilo 5 tl kapya biber 12 TL..300 liralık malzeme yaklaşık 50 şişe doldurmuştur ama sadece doğrayıp kaynattiysanız.
ankarada 15 liradan domates
1 kilo yemelik alabildigimiz oluyor ki salcayi hic dusunmuyorum
Salça değil de domatesleri kaynatıp cam kavanozlara koyma işlemine ne deniyordu
Annemin isyanı ve ısrarı üzerine bütün cumartesi günü domates ve biber doğramak ile geçti, bir süre kahvaltıda dahi domates görmek istemiyorum.
Yaklaşık 300 tl gibi masrafı oldu, kaç kavanoz çıktı bakmadım şimdi yalan olmasın.
Kısa hazırlık derken ilk akla gelen hee ne kadar domates salçası, domates puresi olsa da tarhana,erişte gibi şeyler de var.
sizler de yapar mısınız? bizim yörede çok yapılır
ne guzel elinle yetistirdigin organik mis kokulu domates biber sansli kullarmissinizBu sene her şeyin tadı kaçtı zaten.
bundan 3 yıl öncesi yazın 50 kg luk un alır kısa hazırlık ne var ne yoksa yapar kalanını kek te ekmekte vs kullanırdık.
Bu sene sembolik oldu tarhana. Dediğin gibi ateş pahası ama biz dometesimizi biberim izi kendimiz yetistirdigimiz için biraz şanslıyız.
tesekkur ederım dıleklerınız ıcınAllaha şükür . Hemen herkesin bir köyü vardır atasindan kalan. Köy lerinize sahip çıkınız miras kalan topraklarızi satmayıniz. 300 metre kare bir yer bile olsa oradan bir ailenin bir çok ihtiyacı karşılanır. Allah sizlere de nasip etsin eğer gönlünüzde varsa. Kim istiyorsa Allah nasip etsin inşallah. Çok zorluk çektik ama rahmete kavuştuk umarım daim olur. Allah isteyenlere de nasip etsin.
evet cıftcıler hakkında dogru dıyorsun emıncıgım@GRAHAM BELL onun da tadı kalmadı merak etme, geçimini çiftçilikle kazananların hepsi isyanda.
Tohum-gübre-ilaç-mazot derken daha mahsul almadan binlik oluyorsun zaten, bir de beklediğin verimi alamazsan Allah yardımcın olsun.
Bu ilk denemem olmasına rağmen terasta iyi domates-biber topladım, tüyoları da alıyorum seneye yaşarsak büyüteceğim saksıları