Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB'de daimi işci olarak çalışanların maaşı ne kadar?

Skolyoz23

Abi kamu işçisi yada özel sektör işçisinin maaş alma kriterinde bir fark yok çalıştığın ayın maaşını alıyorsun.

Sevgili arkadaşlar bende maaş konusunda muzdariBim. Tek çocuk 2402 tl para yattı.Karadeniz'den izmire geldim.
küçük sahil kasabasindayim ev bulamadım .mudur amir arkadaşlar bir araya gelip yalvar yakar yazın gelen birinden 1400 tlye Mayıs ayı sonuna kadar kiraladım. Ev yok gibi burada sit alanı inşaat yok olanlarda enaz 1600_1700_2000-2500 rütbeli asker bölgesi ve onların maaşlarıda yüksek olduğundan kalan ve bosalan evleri ödeyemez diye memura bile vermiyorlar.

Simdi gelelim tabloya 2400 tl paranın 1400 u kiraya birde Kredim var.borçları i yapılandirmisdim. 1200 tl..etti 2600
Bulunduğum yerde doğalgaz yok sit alani oldugundan beldeye zaten hiç gelmemis.
kalerifer kurum hariç yasak birtek klima var..Oda ısıtmiyor azıcık yakdim çocuk var diye arara 300 tl geldi .ev buz gibi kapattım. etti 3000
daha yeme içme yok.Diğer arkadaslarda benzer durumdadırlar emınım zira herkesın ortalama 800-1200 tl arası yere gore kırası vede halıyle borcları var.

Bu maaşları direk 3 bin diyenler nerelerdeler düzenimizi bozduk geldik.aynı memlekette sağlam asgari ücretli bi isde çalışsak daha iyiydi.devlet diye geldik ama asgari ucretten ne farkımız var.utanmasam memlekete geri dönecem ama millet bizi devlet işine girdiniz ooh ne iyi falan diyor ama desekki asgari ücret maaş alıyoruz kimse inanmaz yemedide birakdi enayi diyecekler..iki aydır cepten yiyorum ant olsun geçen ay teyze ve dayı yardım etti.bu ay napcaz ne yicez iccez çocukla ..

Başlarken bu devlet bunu elbette düşünmüştur dediler memleket dışına çalışacaklar bu kiralar la nasıl gecinilir elbette maaşlar eski isci maaşları gibidir yada yakındır dediler sonuç bu ortada.
Ben çozüm bulamadım vede arayış içindeyim
Tayin hakkı olurmu olmazmi ne olur bilmiyorum zaten bunu kimsede bilmiyor olsada nolcak bu maasla allah yardımcımız olsun..

Bu maaşla bu kira bu gurbet nasıl olur.memlektden uzak çıkmışlar için bence açlık yokluk demek...inanın açlığı da gecdim yuvalar yıkılır. .Allah korusun bu şekilde son iyi deil..ve proje çöker. .:(kimsede çıkıp karamsar olmayın demesın bu maaşla nasıl geçinilir ve çözümü nedir sendıkamı yoksa topluca biyerlere yazmak çizmekmi..neyapalım bir bilene sorun demişler büyükler..buyurun arkadaşlar yoruma açık konu dert hepimizin

son olarak bu maaşlar en düşük memur maasına endexlenmelıydı..yanımda 6 aylık aday memur var ve bekar ona yatan para 3200 tl..ayda enaz bir kere sınavda görev alıyorlar yok açık lise sınavı yada açık ılkogretım yada ehlıyet yada unuverste vs enaz 300 de ordan alıyor ettı 3500 tl ..biz 2350 valla psıkolojım bozuldu.

Şİmdi düşünüyorum birde kendimce bir yorum yapıyorum aralık yevmiye 78 tl den ocak 83tl civarı bi para oldu.Şimdiki Tis görüşmelerinde daha nekadar + bir zam verilebilinirki ?? hadi enflasyon oranı desek % 10 vergiler düşdümü enfazla 150 tl civarı bir zam yapar.Oda maası 2500 e cıkartır.yada 7,5+7,5 : 15 altısar aylık 2 zam verse 100+100 tl gibi zam olur ..hesap kitap yapmakdan kafam bitti.Aralık aylğını bır alalım dedık aldık ocak aylık dendı onuda aldık hele bır subar mart zammı var bı durun ..Bu aynı kemla sunalın salı carsamba persembe cuma filmine bağladı sanırım bizi:(

haksızmıyım arkadaslar

Son düzenleme:
OZLEM engelli isci olarak atandım oyuzden tayin hakkımız var ona rağmen yine mi tayin yoktur.

Birkereye mahsus atamamız var diyolar ama 1sene sonra mi

ya şurda maaşı bile doğru düzgün ayrımını yaparak anlatabilen yok...

az daha bekleyin hepsini güzel güzel tek bi postta anlatıcam ben

Kardeş neyi anlatacaksın?
Maaşları yazdı herkes ortalama 2350 TL alınmış
Toplu iş sözleşmesi de piyasada yok artık ne zaman imzalanır Allah bilir

inşallah yakın zamanda her şey istediğiniz gibi olur canlar...

gentli6735

Meb'de işçi sendikası ney Koop iş, internette koopiş'in toplu iş sözleşmesi var mı var. Buraya bakarak ne kadar alacağını görebilirdin.ki şuanda sadece enflasyon farkını verdiler ve sadece bu parayla bile ikramiyeleri de dahil ettiğinde aylık kazancın 3000 3100'e vuruyor. evet çok para değil ama az para da değil. Ağlayıp zırlamak isyan etmek yerine ne çözüm bulunabilir ona yoğunlaşalım biraz

Arkadaşlar elimizdeki parayla idare edicez başka yolu yok. Birde 22gun çalışıyor 8 gün yatıyoruz çok zor durumda olanlar hafta sonu çalışsınlar başka yerlerde kim istemez daha iyi maas olsun ama durum böyle gerektiroyorsa ne gelir elden.allah herkezin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar işkur ilanı açtığında çoğu arkadaş buraya yazdı asgari ücretle başlarsınız diye. eski yıllara baktığımızda işçi maaşları sizden yüksek, maaş farkı kurumlardan kaynaklı. karayolları işçiye daha yüksek maaş veren kurumlardan. Başvuruda 5 yıl şartı vardı. 5 yıl boyunca tayin vs. kullanamıyorsunuz. bu durumda tayin ve maaşınızı düşünüp kendi yaşadığınız yerde açılan işçi statüsüne başvuru yapabilirdiniz. Nihai liste de 90-95 alanları gördük biraz bekleseniz aralık atamalarında puanınızı kullanabilirdiniz. maaşlar gerçekten çok düşük bekar olanlar için de durum aynı. Büyük şehirlerde kira oldukça yüksek. şimdi ki işkur ilanları il genelinde değil, sadece ikamet ettiğiniz şehir için başvuruda bulunuluyor. bu ilanların böyle olması sizin mağduriyetinizi haklı bulur gibi.

Oktay 5942

Meb koop iş 2015/2018 sözleşmesinde detaylı yazıyo tayin şartları ordan değerlendirebilirsiniz

Aga senin görev yerin neresi

Oktay5942

@hsynnml

Sevgili arkadaş yazının enbas ların bakarsan hatice hanimda dahil biz konu bilmeyenlere kadrolu iscisinir maaş enaz 3 bin net olur dediler benzer ifadelerde eklendi üstüne. .Bizler memlekette secilemedik gurbete cikdik.Koop is sendikasına iki aydır çalışıp daha yeni üye olan aday arkadaşlarımız var.konuyu bilen bilmeyen yazdı çizdi bir tanede aydınlatıcı bilgi veren çıkmadı.

Şükür mu sonuna kadar ewet ..ama gurbete çıkan bir ailenin 2350 tl maasla kirada yepyeni bir düzenle nasıl yapacağını tarif eden çıkmadı. Bakın bana biri yol göstersin bunun adı ağlamak değil beyefendi care aramak belki sen kendi memleketinde çalışıyorsun yada evin var..yada sana desdeği olan yakınınin var.yada kiran ucuz.

Ben 1400 e ev bulamadım.

Ortaya fikri olan varmı diye sordum.burada gurbete çıkmış her arkadaşın durumu bundan aşağı deildir eminim

He şimdi demeyin asgari ücret li napiyor falan demeyin kaldıki zaten maaşları mız hemen hemen aynı sayılır. Bazi isyerlerinde tasorenden kadroya geçenlerde birkaç kurumda asgari ücret + 20_30_40 fazla alanlar bizi zaten geçtiler.

Evet çözüm önerisi bulalım dedim..ekledim biride bana bi çözüm önerse. .okadar çok boş lojman varki sadece milli eğitim adı altında değil farklı kurumlarında bomboş vede boş olmakdan dokuluyorlar bunlarada çözüm isteyelim.

insanlar yazarken öyle bir yazıyorlar ki, sanki herşeyi onlar gibi elli senedir biliyor herkes... hiçbiye bilmeyen bir insanın anlayacağı şekilde yazan bir tane akıllı çıkmadı... net üç bin maaş ne demek!!! önce bi kalemlerine ayır, ondan sonra söyle net üçbin filan olmuyor işte, 2350'lerde rakamlar yazıyor herkes !!! bilmek bu değil işte, ben bunu anlatıcam!!!

şu konu başlığındaki sayfaları tek tek okumuş olsaydınız benim bi kaç sayfa öncesinde fiyatlar konusunda detaylı bir şekilde açıklama yaptığımı görürdünüz.

burda merkezdeki insanlar da basşa şeyler diyor ama... ikinize de inanmak zorunda kalıyorum... siz yaşayansınız, merkezdeki insanlar işin aslını bilenler...

herkese merhaba arkadaslar ..kadrolu kamu işçileri için yazıyorum 2019 ocak ayı maasları bekar 2350- evli cocuklu 2450 arası ıkramıye ve tedıyeler harıc yatırdık..bende buro ısıcısı olarak gorev yapmaktayım..bu aldıgımız maaslar TİS hariç olan maaslardır TİS 1-2 aya imzalandıgında 3000 tl olmaz ama yine ikramiye ve tediye haric 2650-2800 civarı bı duruma gelir.2018 /6. ayında bitmiş olan TİS farkı toplu olarak 2018 in kacıncı ayında basladıysanız ıse okadar ay için olan fark TİS in imzalandıgı ayda toplu olarak ayrıca maasınıza yansıtılacak ..
cok net yazdım yav baskada sorusu olan varsa yazsın

Ricardo Atewski
Şimdi bize maaşları Ayın 15'inde verdiler Tis bu ay imzalanırsa bu yaın sonuna kadar farkı verirler mi yoksa şubat 15'de mi verirler

Ricardo Atewski

açıklama için çok teşekkürler. Ama işçiler bu hesaba göre memurdan daha yüksek nasıl alacak acaba!!! herkes öyle diyordu hangi mantıkla bu lafları ediyorlar anlamış değilim...

Ben yazınca anla dinle yazdık deniliyor..arkadaşlar yanımda lise mezunu 6 aylık stajyer düz memur var vede bekar .maaşlari beraber çektik ben tek çocuk 2402 tl aldım o arkadas 3270 tl aldı.

Şimdi isci memuru nasıl geçmiş .bizede öyle demişlerdi. İkramiyeleri toplamak aralık ayında 13 günlük tediye de sanırım 560 tl para alındı x4 dersek 2240 eder 2 de tam var.bunada 2400 desek 4500 tl eder sendika odentisi nedir bilmiyorum. .ama yıla. Bölerek 4500u oda 370 tl eder toplamda 2700 eder matematik hesabı bu..

İkramiye vermesinler ama.en düşük memur maaşı olan yanimdaki adam.gibi 3300 yapsınlar bekari olmazmi ydi sanki

Arkadaslar il milli eğitim le direk bilirkişiyle görüştüm.öncelikle tayin hakkımızı ve yukselmeyı osrdum.Sözleşme gereği 5 yıldan önce tayin yok sonrasında Milli eğitim bakanlıgı bünyesinde istediğiniz yeri isteyebilir cevap olumlu gelmesi durumunda yuksek muhtemel gidersiniz dediler.Onun öncesine engelli bile olsanız cok zor dedi zira zaten engelli ve hukumlü aldık sebeb ildeki açıkdan dolayı size yol verılırse yakın zamnda bu acık yıne olacak bu yuzden 5 sene dolacak sonra tayın.Belki çokriskli saglık istisnaları kaıdeyı bozabılır oda kactane olabır..

Gelelim maaş olayına.
Arkadaşlar elbetteki eski işçiler gibi yada başka iş sektöründeki gibi yevmıyeler yuksek değil oda yapılan işin temizlik yönü ağır olmamasından ötürü dendi.yakın zamanda zam verılecek ülke şartlarında muhtemelen 2600 + 50-100 bu cıvarlarda bir ortalamayla maas alıp uzerıne ıkramıyelerle hizmetli memur maası arası bi yere denkelştirilcek dendi.Şuan bekar hizmetli maaşı 3000+-50-100 civarında sizinkilerde buna eşitleniyor denklenıyor özeti bu dediler..

birde şunu soyleyeyim kurumlar arası değişiklik yok..ısrarla sordum ben mesala dsi thy maden vs gibi kurum için yer değiştirme versem ne olur dedım.Onlar sözleşmenız milli eğitim bakanlığıyla gelirsiniz istifa edersiniz biz kabul ederiz ama karsı taraf sizi kabul edermi yanı tıpkı yenı prosedur gibi başlarsınız dedi.oluru varsada cok zor büyüklerden kimse lazım buda benım anlayısım oldu

bilginize arkadaşlar..

arkadaşlar bizim en büyük sorunumuz barınma..lojman belki bize düşmez ama boş olan orumcek tutmus okadar cok yer varki her kurumda bunların önünü açma adına çalışma yapmamız lazım çünkü beli büken kiradır ben 1400 tl veriyorum ve ınanın lüx falan zannetmeyın sadece rutbeli askerın cok ve maaşlarıda dolu oldugu için sit alanı olan biyerde ev kıtlıgından böyle. 800-900 alt bazda böylede olsa belimizi bükecek malesef..inanın elde kalan lojmanları verseler bir çok arkadas rahatlayacakdır.

Biliyoruz demediler. Memurlara Ülke şartlarında %10zam verdiler bizede çok ustunde beklemeyin dediler buyuzden ortalama fikirleri BU
onlarda biz gibi aralarında konuşuyorlar sonuçta. %10 verseler 250 civarı eder ve maaşımız 2600 eder bu yüzden +100 fazla olabilir diyerekten bu yorum yapılmış olmalı keşke daha çok artsada fazla alsak tek temennimiz bu. bizim barınma sorunumuz var, çünkü maaşın yarısı buraya gidiyor elde kalan Lojmanları verseler bizlerancak rahatlarız arkadaslar bunun yolu açılmalı maaşlar rahatlatacak şekilde artmassa.!

hsynnml

Toplu iş sözleşmesinde farkların ne zaman ödeneceği konusunda anlaşmaya varılır.Sözleşme imzalanır imzalanmaz da farkların ne zaman yatacağı açıklanır.

Yav arkadaslar su il milli egitimi aradim il milli egitim soyle dedi boyle dedi birakin bu isleri bende il milli egitimde kamu iscisiyim ve kamu iscileri ile ilgili konulara bakiyorum genelde fazla bisey bildigimiz yok ...becayis 2018 de kamu iscisi olan bir kisi 5 yil gecmesini bekleyecek cunku ozel madde ile atandiniz ,il ici ise ilk ise girdiginiz ay bile kendi statünüzden biriyle becayis yapabilirsiniz..

Ayrica burasi isci maaslarini konustugumuz bir bolum farkli soru veya bos muhabbete gerek yok

Evet maasinizla alirisniz veya 1 hafta farkeder ..Tis icin Mart ayi sonuclanacagi konusuluyor..

Maasi soyle hesaplayin yol yemek ve yardimlar icinde 2600 veya biraz fazlasi olur 2100-2200 eder.(ikramiyeler haric)

Ricardo kardesim beceyis yaparken kurum yol harcirak veriyor mu madem milli egitimde çalışıyon biliyosundur.yardimci olursan sevinirim.

evet 500 tl cıvarı bi para olması lazım il içi için konusuyorum daha il dısı yapan gormedım .
ikhametin orda olması lazım ıkhamet belgenle gıt tasınıyorum yenı atandıgım ılceye de yol harcırahı al .
kucuk sehırlerde mesafe farkı cok ılceler arası buyuk sehır ıcın bısey dıyemem ama..bu arada erzurumdamı yasıyorsunuz?

Ben ile atandım ilk görev ama beni ilçeye verdiler yol parası hakkım var mıydı hiç sormadım

Üst Alt