Sevgili arkadaşlar bende maaş konusunda muzdariBim. Tek çocuk 2402 tl para yattı.Karadeniz'den izmire geldim.
küçük sahil kasabasindayim ev bulamadım .mudur amir arkadaşlar bir araya gelip yalvar yakar yazın gelen birinden 1400 tlye Mayıs ayı sonuna kadar kiraladım. Ev yok gibi burada sit alanı inşaat yok olanlarda enaz 1600_1700_2000-2500 rütbeli asker bölgesi ve onların maaşlarıda yüksek olduğundan kalan ve bosalan evleri ödeyemez diye memura bile vermiyorlar.
Simdi gelelim tabloya 2400 tl paranın 1400 u kiraya birde Kredim var.borçları i yapılandirmisdim. 1200 tl..etti 2600
Bulunduğum yerde doğalgaz yok sit alani oldugundan beldeye zaten hiç gelmemis.
kalerifer kurum hariç yasak birtek klima var..Oda ısıtmiyor azıcık yakdim çocuk var diye arara 300 tl geldi .ev buz gibi kapattım. etti 3000
daha yeme içme yok.Diğer arkadaslarda benzer durumdadırlar emınım zira herkesın ortalama 800-1200 tl arası yere gore kırası vede halıyle borcları var.
Bu maaşları direk 3 bin diyenler nerelerdeler düzenimizi bozduk geldik.aynı memlekette sağlam asgari ücretli bi isde çalışsak daha iyiydi.devlet diye geldik ama asgari ucretten ne farkımız var.utanmasam memlekete geri dönecem ama millet bizi devlet işine girdiniz ooh ne iyi falan diyor ama desekki asgari ücret maaş alıyoruz kimse inanmaz yemedide birakdi enayi diyecekler..iki aydır cepten yiyorum ant olsun geçen ay teyze ve dayı yardım etti.bu ay napcaz ne yicez iccez çocukla ..
Başlarken bu devlet bunu elbette düşünmüştur dediler memleket dışına çalışacaklar bu kiralar la nasıl gecinilir elbette maaşlar eski isci maaşları gibidir yada yakındır dediler sonuç bu ortada.
Ben çozüm bulamadım vede arayış içindeyim
Tayin hakkı olurmu olmazmi ne olur bilmiyorum zaten bunu kimsede bilmiyor olsada nolcak bu maasla allah yardımcımız olsun..
Bu maaşla bu kira bu gurbet nasıl olur.memlektden uzak çıkmışlar için bence açlık yokluk demek...inanın açlığı da gecdim yuvalar yıkılır. .Allah korusun bu şekilde son iyi deil..ve proje çöker. .
kimsede çıkıp karamsar olmayın demesın bu maaşla nasıl geçinilir ve çözümü nedir sendıkamı yoksa topluca biyerlere yazmak çizmekmi..neyapalım bir bilene sorun demişler büyükler..buyurun arkadaşlar yoruma açık konu dert hepimizin
son olarak bu maaşlar en düşük memur maasına endexlenmelıydı..yanımda 6 aylık aday memur var ve bekar ona yatan para 3200 tl..ayda enaz bir kere sınavda görev alıyorlar yok açık lise sınavı yada açık ılkogretım yada ehlıyet yada unuverste vs enaz 300 de ordan alıyor ettı 3500 tl ..biz 2350 valla psıkolojım bozuldu.
Şİmdi düşünüyorum birde kendimce bir yorum yapıyorum aralık yevmiye 78 tl den ocak 83tl civarı bi para oldu.Şimdiki Tis görüşmelerinde daha nekadar + bir zam verilebilinirki ?? hadi enflasyon oranı desek % 10 vergiler düşdümü enfazla 150 tl civarı bir zam yapar.Oda maası 2500 e cıkartır.yada 7,5+7,5 : 15 altısar aylık 2 zam verse 100+100 tl gibi zam olur ..hesap kitap yapmakdan kafam bitti.Aralık aylğını bır alalım dedık aldık ocak aylık dendı onuda aldık hele bır subar mart zammı var bı durun ..Bu aynı kemla sunalın salı carsamba persembe cuma filmine bağladı sanırım bizi
haksızmıyım arkadaslar