01-Hastalık ilk kez kendini nasıl gösterdi ve Yaş kaçtı:
5 yasında merdiven cıkamamak ve yürümek istememk rahatsız etti bizi.
02-Hastalık tanısı kaç yaşında konuldu ve neydi:
Hastalı teshisi yine 5 yasında konuldu.götürdüğümüz ortopedistimize sikayetlerimizi anlattıgımızda Bir cocuk nörologuna yönlendirdi .Koyulan teshis DUCHENNE MUSCULER DİSTROFİ İDİ
03-Vucuttaki bıraktığı şekil bozukluğu oldu mu olduysa nedir:
Evet oldu,karnın asırı dısa cıkık,bel cukurunun fazla oyuk olusu,ayakların ice dönmesi,
04-Bu hastalıktan olduğuna inandığınız veya olan yansıma hastalıklar ve rahatsızlıklar var mı varsa belirtiniz:
karaciger enzimlerinde artıs,gastreonital bazı sikayetler,mesela asırı gegirme istegi.
05-Şu anki Fiziksel durumunuz? Yürübilme? Yokuş çıkma? Merdiven cıkma? desteksiz ayaga kalkabilme? Koşma? Zıplama?
evde tekerlerki sandalye kullanmıyoruz ama tam destekle ve cok zor yürüyebiliyoruz.dısarda tekerlekli sandalye.henüz 1 ay olmadı sandalyeye oturalı.YATAKTA DÖNERKEN BİLE YARDIMSIZ BASARAMIYOR.son günlerde sol kolunu kaldırmakta oldukca güclük cektiği dikkatimizi cekiyor
06-İlaç kullanıyormusunuz? Nedir faydasına inanıyormusunuz?
q enzim,enginar hapı (karaciger enzimleri icin)ve polen tablet(hücre yenileyici ve vücut direnciicin),anzer balı ve hakkari yüksekova balı.Bende balın kasları güclendirdiğine yürekten inanıyorum.
07-Fizik tedavi yapıyormusunuz? Düzenli mi?
Evet ama bazen ihmal ediyoruz.. fiziktedaviden önce mutlaka bütün vücudunu yaglarla masaj yaparak esnetme calısmalarımızı öyle yapıyoruz.gergin lan kaslarda esnetme calısması yapmanın kaslar üzerinde olumsuz etkisi oldugunu düsünüyorum.Dr umuz da yaptıgım her ne ise taktir etti ve kaslarda hic bir kısalma olmadıgını ve eklemlerde sertlesme olmadıgını söyledi 2 ay önce gittiğimizde.ve 50 kg...9 yasında olmasına ragmen.Bu kiloya göre ayakta kalmasını mucize olarak degerlendirdi.
08-Çalışma(iş olarak) şekliniz nedir? i)Çok aktif ii)aktif iii)az aktif iv)pasif v)tamamen pasif (oturarark)
su an 9 yasında benim oglum.yaklasık 1 aydır okula da gidemiyoruz merdivenlerinden dolayı..
09-Noroloji doktorunuz ile ne sıklıta görüşüyorsunuz?
daha 2 ay önce görüstük.ama uzun zamandır gitmemistik.2 yıl gibi
10-Eklemek istedikleriniz