Selam gençler.
Ben Orhan Bozkuş.Tam oniki yıl önce MG tanısı ile Ankara'da(Ankara'da yaşıyorum)timektomi opere oldum.(O zaman 45 yaşında idim.)Önce torax mr çekildi.Bu timus bezinin durumunu belirlemek içindi.Çünkü bu hastalık durumunda timus bezi kabuğunu açarak büyümeye başlıyormuş.(Doktorlarımın bana o zaman söyledikleri,timus bezi eğer alınmazsa zamanla portakal büyüklüğü kadar büyürmüş.) Doktorlar banada ameliyatın aciliyetinin olmadığını,ama hem daha gençken,hemde timus bezi daha büyümeden ameliyatın benim açımdan daha rahat geçeceğini söylediler.Ameliyat sonrası ayrıca üç hafta radyoterapi uyguladılar.Bu günlerdeki ameliyat olma tekniğini bilmiyorum.O zamanın şartlarında aynı açık kalp ameliyatı sisteminde açılarak timus bezi alındı.Ameliyat sonrası sadece dren hortumları alınana kadar ağrılarım oldu.Daha sonra hiç bir ağrım ve sıkıntım olmadı.(Ameliyatın korkulacak hiç bir yanı yok.)
Eğer kendime dikkat edersem atak görmüyorum.
Özetle: Bu hastalıkta öncelikle kendi doktorumuz kendimiz olmalıyız. Aşırı duygusallığa,başkalarını kendimizden daha fazla düşünmeye,her şeyi en ince detayına kadar kendimize dert edinmeye,yaptıklarımızın en mükemmel olması için aşırı çaba göstermeye, kendi sıkıntıları için dahi kendilerini strese sokmayanların yerine kendimizi strese sokmaya,Daha doğrusu kendimiz için değil başkaları için yaşamaya öncelikle son vermeliyiz.(Tabiki becerebilirsek.)Çünkü genelde tanıştığım bütün MG hastaları hep bu karakterde.
Hepinize sağlıklı ve MG atağı görmeden güzel günler diliyorum.