Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myastenia Gravis hastası olan kim var?

BAŞKALARI İÇİN GEREGINDEN FAZLA FEDAKARLIK YAPMAKTAN, KENDIMIZI KAYBETTİK :diyorsunuz ben yıllardır nelerle kimlerle karşılaştım YA BEN NE YAPAYIM kendimi kaybetsemde çok sağlam arkadaşlar BULDUM . BEN HERŞEYE RAĞMEN {MİYASTENİA GRAVİS}İ ÇOK SEVİYORUM...... suleymankeskiner@hotmail.com 05426464463

arkadaşlar sizden ricam ben motor noron hastasıyım durumum şuan iyi degil dün kaslarım cok agırdıhından doktorum birkac gün kullanmam icin bana MESTİNON 64 mg haptan verdi günde bir tane almamı soylemiş iki gün sonra ablama telefon etmesini söylemiş bu ilac hakkında bilgisi olan varmı yazanlara şimdiden teşekkür ederim

Sayın caglarcanagir size katılıyorum.YÜCE YARADAN,KUR'AN'da bize bildirmiş.(Dünya eğlence yeri değil.Sizi canınızla,malınızla,sağlığınızla sınayacağım.Dünya bir imtihan yeridir.)ALLAH sevdiği kullarını daha çok denermiş.İnşaallah biz de o sevdiği kullarındanız.Hastanın çektiği her sıkıntı günahlarına kefaret olurmuş,hastanın her dakikası ibadet hükmünde olurmuş,tabi ki derdin kimden geldiğini bilip,sabrederse......Çok şükür hepimiz bunun bilincindeyiz hatta kazançtayız.ALLAH bilinmeyen,çaresi olmayan dert vermesin.Biz elimizden geleni yapalım ALLAH'a sığınalım elbet dermanımızı verecetir.Hepimizin iyileşmesi için biçilen bir vakit var elbet.Sabırla ve DUAyla bekliyoruz.Sizlerden de ALLAH razı olsun.Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.Dualarımız birbirimize olsun.Herkese sağlıklı günler.Birbirimize hep moral dağıtalım inşaallah.

önümüzdeki hafta 06 nisan günü ankara gülhane askeri tıp akademisinde 7 nisan çarşamba günü randevum var bilgilerinize...

Güzel haberlerle dönün inşallah.Siz ameliyat olmuştunuz değil mi?Ameliyattan sonra ne sıklıkta kontrollarınız oluyor?Sağlıklı günler.....

sevgili orhan abi ilginize cok tesekkür ederim 6. ayda almanya tübingende myasthenie hastanesinde randevum var insallah iyi sonuclar alirim herkese saglikli günler dilerim.
safa egribas

yardım

cellcept iacı kullanan varmı arkadaslar? bı faydasını gordunuzmu?

merhaba arkadaşlar....kaç gündür siteye giriyorum kimseden ses seda yok...Herkesin sağlığı iyidir inşaaallah.Ben de doktorumla iki hafta sonra konuşacağım bakalım ameliyat gününü söyleyecek mi?Artık hemen ameliyat olup iyileşme yolunda ilerlemek istiyorum.Kortizon kullandığımdan beri tuzu hayatımdan sildim tabi şekeri de.Tek güzel yanı 7 kilo verdim ve bu kortizondan biran önce kurtulup ağzımın tadının yerine gelmesini istiyorum.Tek mestinonla idare etmek istiyorum Bu aralar sağlığım iyi,moralim de iyi oyüzden hemen ameliyat olup normal yaşantıma dönmek istiyorum.HERKESE SELAMLAR....

sayın MÜZİSYEN bey sizin bilgilerinizi ben de paylaşmak istiyorum en kısa zamanda sizinle irtibat kuracağım inşaallah.Şimdiden teşekkürler....

slm patron (süleyman) bugün nöbette kendisi yarında istirahatli olur sekreteri olarak önce randevu almanızı rica ederim.
buralarda çok takılırdık bizim eski mekanlarımızdır. ama insanlar yorulduğu için pek takılmıyorlar...

Randevu almak icap ederse alırız elbet caglar bey.Evet eski yazılarınızı okuyoruz ama yakın zamanda sizleri aramızda göremiyoruz yoruldunuz galiba ama biz gibi yeni üyelerin ne suçu var da bilgilerinizden mahrum oluyoruz.Sağlıcakla kalın.......

kimsenın mahrum kalmasını istemeyiz tabiki herkesde olduğu gibi benimde ilk zamanlarda herkesi arar oldum ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendikten sonra bazen deniz feneri olduk bazende asayiş bel kemal oluyoruz şimdi ise patronun asistanıyım yavaş yavaş mevki yükselecek tabiki. sohbetler arttıkça msn de paylaşılıyor sorular-cevaplar . bizdende saygılar dileriz efendim.

ÇAĞLAR KARDEŞİM TEVECCÜH BUYURMUŞLAR AMA HER YERDEN TELEFONLAR MAİLLER ÇOK GELDİĞİ İÇİN BİLİYOR BENİM YOĞUN OLDUĞUMU O YÜZDEN ONU SEKRETER DEĞİL ASİSTAN OLARAK ATADIM . ÇİFTÇİ TUTTUĞU ÇOBAN GÜTTÜĞÜ KADAR BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.ŞAKA BİR YANA TÜM ARKADAŞLARIMLA BİLGİLERİ PAYLAŞMAK ONLARA DESTEK OLMAK ÇOK GÜZEL Bİ ŞEY. MG SİZ YILLAR... 0542 646 44 63 suleymankeskiner@hotmail.com

Allah hepinizden razı olsun yalnız olmadığımızı bilmek çok güzel insan bilmediğinin cahili,bildiğinin hocasıdır.Şimdi sizler hocasınız,biz öğrenci...Ve tabi ki biz de birgün hoca olur insanlara faydalı oluruz.Boş oturmak yok daima her konuda ilim öğrenmek şart.Hiç bir şey ilim öğrenmeye engel değil.Hastalık bile.....Saygılar...

arkadaşlar bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim.bende 7 senedir m.g hastasıyım.sürekli kontrol altındayım,6 aydır tat alamıyorum gribe yakalandım doktorum feza hanım ve piraye hanım ilaçlardan olabilir dediler benim gibi olanlar varsa yardımcı olabilirmisiniz celcept kullanan varmı ondan vermeyi düşünüyorlar yazılarınızı bekliyorum

Sn Gülşen-Y

Bende 12 yıldır MG hastasıyım.Ara sıra ataklar görüyorum. Ama hiçbir zaman bana doktorlarım cellcept tablet önermediler.Eğer isterseniz google'dan (cellcept 500mg tabletin kullanıldığı hastalıklar) olarak girerseniz bu ilaç hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Ben size ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. elimden bu kadarı geliyor.
Sizede sağlıklı günler diliyorum. Saygılarımla.

Orhan Bey öneriniz için teşekkürler kortizonu kesmek istedikleri için cellcept vermek istiyorlar.biraz araştırınca onunda kortizon gibi yan etkileri çook var.Uygun görürlerse kullanmak istemiyeceğimi söyleyeceğim.Teşekkürler.:rolleyes:

kortizon

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun ben 7 yıldır mg yim 7 yıldır kortizon kullanıyordum şimdi 3 ay oldu kortizon kesileli
kortizonu bıraktıktan sonra bende ayaklarım kolarım bileklerim ellerim çok agrıyo sizdede oluyormu bilgisi olan varmı doktara gittim bana vücudun kortizona bagışıklık yapmış ondan dedi birde kilo verdim

Sevgili gülseren kortizon yan etkileri çok olan ama neredeyse mucizevi bir ilaçtır.Kortizon vücuda girdiği andan itibaren nerede hasar varsa orayı onarıyor ağrıları da yok ediyor o yüzden kanser dahil bir çok hastalığa tedavi olarak veriliyor.Bırakınca tekrar ağrıların gelmesi normalmiş.Çünkü kortizon hastalığı geçirmiyor sadece baskılıyor ağrıları da öyle.....Merak ettim siz ameliyat oldunuz mu?Çünkü ben ameliyatı kortizondan kurtulmak için istiyorum.Sağlıklı günler....

iyi günler mine hanım ameliyat olmadım yaşımdan dolayı hep korktum 45 yaşındayım kısmetse ekimde ameliyat günü alcam gerçe ameliyat olanlarda halen kortizon imuran mestinon kullanan çok arkadaş var ama ameliyat doktrun demesi seni rahatladır bide kesin sonuç vermiyolar iyi olurda olmaya bilirde diyo doktor 7 yıldır mücadele içindeyim

Sevgili Gülseren ben de 37 yaşındayım.Geçen sene nisan ayında MGhastası olduğum anlaşıldı.Doktorum ameliyattımdan çok umutlu.Şu an doktorumdan haber bekliyorum herhalde Mayıs gibi ameliyat olacağım.Kaybedecek birşey yok(timus bezi dışında)biran önce olup bitsin istiyorum.Şuan 75 mg kortizon alıyorum ameliyattan sonra en azından daha aza inebileceğini söyledi doktor hatta%10 hiç kullanmayanlar bile varmış ki doktor beni o sınfta görüyor.Ben de en iyiyi umaraktan ameliyata karar verdim.İnşaallah hepimiz birgün ilaçsız bir hayat sürdürürüz.SAYGILAR....

mine hanım ben şu an hiç kortizonalmıyorum
kortizon alsam süper iyi geliyo nerde olacaksınız ameliyatı
zaten bizim burda bir buçuk aya atıyorlar ameliyat gününü
ama şu krtizon kesileli eklem yerleri müthiş agrıyo valla

gülseren hanım ben Ankara'da ameliyat olacağım.Doktorum da Ankara'da.Doktorlarım Hacettepeden.Evet haklısınız kortizon olmayınca ağrılar çoğalıyor bir de benim çift görmem,peltek konuşmam,göz kapağı düşmesi de hemen geri geliyor.O yüzden doktor artık ameliyat olmam gerektiğini söyledi.1 ay kortizona ara verilmişti,ama şikayetlerim geri gelince tekrar kortizona başlandı.Kendimi toparladığımda ameliyat olcakmışım.Görüşmek üzere.....

m.gravisliyim

merhabalar,ben de 2 yıldır m.gravisim.hastalığımın ilk günlerinde sadece kendimin böyle bir hastalığa yakalandığı zannediyodum ama hiç öyle değilmiş.allah hepimize şifa versin....

özerçekgel Merhaba Mery, Bursa Tıp Fakültesinde tedavisi var bu hastalığın. Ben de mg hastasıyım, iyi bir sonuç alacağına eminim

merhaba özerçekgel arkadaşım bursa tıp fakültesinde bu hastalığın tedavisi var demişsin neresinde var çok merak ettim çünkü ben 11 seneden buyana uludağ ünv.tıp fakt. hoca tarafından kontrol ediliyorum bu hastalığın tedavisi heryerde var ama tamamen değil kontrol altında tutularak eğer kendimizden ödün vermezsek herşeyi yüreğimizin tam ortasında tutmazsak sinemize çekmezsek iyi oluruz tabi başarabilene beni yanlış anlama ama arkadaşlarda ümitlenmesin tedavisi var demek bence yanlış kendine çok iyi bak seviyorum bu hastalığı ya

evet
dogru konuşmuşsunuz ben 7 yıldır bursa tıp fakültesinde tedavi oluyom hoca kontrlünde ama hep ilaç lar la 2 ay kortizonu kestiler
tekrar sar başa nereye tedavisi var

gülseren evet
dogru konuşmuşsunuz ben 7 yıldır bursa tıp fakültesinde tedavi oluyom hoca kontrlünde ama hep ilaç lar la 2 ay kortizonu kestiler
tekrar sar başa nereye tedavisi var
gülserencim merhaba yorumun için sağol ben mustafa bakarın hastasıyım sen hangi hocaya gidiyorsun? aynı şekilde benimde kortizonu kesiyorum sonra yine sar başa hastalığımdan değil ama kortizondan bıktım artık insanların hamilemisin yada yüzün çok şişmiş arı sokmuş gibi demelerinden ayyyyyyyyyyyyyyyyyy ne oldu sana çok kilo almışsın (sanki yaratık görüyorlar) :))))))))))))))))) bıktım oysaki biz soruyormuyuz insanlara senin neden gözünün üstünde kaş var yada neden şaşısın ayağınmı topal diye nedir bu ön yargı sağlıklımıyım daha güzeli ne var ama param olsada elim kolum tutmasın ne faydası var

ben ömer faruk turan ın hastasıyım ama
tabi hep ona gitmiyorum normal polklinik te tedavi oluyorum gücüm yok okadar 200 tl
vermeye
sen ameliyat oldunmu birde ilaçlarında neler kullanıyon hemde şu anki saglıgın nasıl

Ankara gata fizik tedavi randevu numarası 0312 304 46 07

günde 5 kişi sivil kontenjanı muayenesi bulunmaktadır ve olanaklarından yararlanılmaktadır. bu mesaj ilgili arkadaşa iletidir.

gülseren ben ömer faruk turan ın hastasıyım ama
tabi hep ona gitmiyorum normal polklinik te tedavi oluyorum gücüm yok okadar 200 tl
vermeye
sen ameliyat oldunmu birde ilaçlarında neler kullanıyon hemde şu anki saglıgın nasıl

gülserencim ben ameliyat olmadım toraks bt sonucum timomayla ilgili bi bulgu saptanmadı şansmıdır değilmidir bilemem şu anda sadece imuran ve mestinon kullanıyorum ataklarda da prednol 16 mg alıyorum çok zor durumda olmadıkça kortizonu kullanmıyorum ben 11 senedir hocaya gidiyorum daha hiç polk. gitmedim başlarda 3 ayda bir sonra senede bir en sonda hoca hastalandığım zaman gelmemi söyledi bi hastayla görüşmüştüm ö.faruk hocanın çok paragöz olduğunu parasız uğradığında surat astığını duymuştum bilmiyorum ne kadar doğru evet muayene ücreti maalesef ağır benim sağlığım şimdilik iyi normalde hastalığımdan şikayetçi değildim bir tek konuşma problemim vardı ama doğum yaptıktan sonra konuşmam düzeldi fakat bu seferde adet günüme 1 hafta varken hiç bir yerim tutmuyor bittikten 1 hafta sonra kendime geliyorum sendede bu dönemlerde hastalığında artış oluyormu benim 2 senedir böyle ve ben 1 senedir bunun farkındayım ameliyata sıcak bakmıyorum eğer beni yıllar sonra yatağa düşürmeyecekse kimseye muhtaç etmeyecekse ben ameliyat olmak istemiyorum ama eğer daha sonra elim ayağım tutmayacaksa o zaman ameliyat olurum çünkü ameliyat olup hala ilaçlara aynı dozda devam edenlerde var sen ameliyat oldunmu şimdi sağlık durumun nasıl

Üst Alt