Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myastenia Gravis hastası olan kim var?

vedat özdemir

arkadaşlar biz bu sabah ambulans helikopterle geldik lütfen dualarınızı eksiketmeyin. allah yavrularımızın acısını göstermez inşallah

geçmiş olsun.umarım çok kötü bir durum yoktur...

vedat özdemir;
dualarımız sizinle allah yardımcınız olsun inşallah iyi haberlerınızı alırız

vedat bey tüm dualarımız seninle inşaallah yavrumuz en kısa zamanda sağlığına kavuşacak.allah yar ve yardımcınız olsun.

vedat bey ve mine çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.

Açık timektomiden sonra mr çektiren var mı (manyetik rezonans) ne varsa
kadar süre sonra çektirdiniz?

teşekkür ederim zuhal.şimdilik istirahat ediyorum 3hafta sonra kontrolum var hem noroloğumla hem de ameliyat yapan doktorumla.bakalım ne gibi tahliller isteyecekler.herkese sevgiler....

Zuhal Ödemiş hn.

Ben ameliyat sonrası beş hafta radyo terapi tedavisi görmüştüm.Daha sonra torax mr çekilmişti.Bir yıl sonra tekrar çekildi.kontrollerim normal çıkınca, daha sonraki kontrollerde doktorlarım mr'a gerek görmediler.Umarım bu tür bilgiler vermekle sizi yanlış yönlerdirmiş olmam. Çünkü sağlık çok hassas bir konu.
Ayrıca genel bilgi:Bugün Vedat beylerin yanındaydım.Kızlarını akşam saat 20:00 sularında yoğun bakımdan servise alacaklardı.İnşaallah daha iyi haberleri ileride kendileride size aktarır.
İnşaallah hepimiz mg atağı görmeden sağlıklı yaşarız.Hepinize saygılar.

sayın orhan bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkerler.Allah sizden razı olsun.inşaallah küçük yavrumuz en kısa zamanda evine çıkar bir daha bunları yaşamaz.

orhan bey
mr mıydı tomoğrafimiydi?bir de açık ameliyat mı olmuştunuz. Benim beynimde lezyon var, büyüyüp bümedidiğinin takip edilmesi gerekiyor. mr ses dalgalarıyla, tomoğrafi x-ışınlarıyla çekiliyor.ameliyattan 3 ay sonra nöroloğ beyin mr çektirmeye yolladı mr çekimi öncesi 'ben 3 ay önce ameliyat oldum sternum açıldı tekrar birleştirmek için 5 adet çelik tel kullanıldı' deyince 'bu riski alamayız teller ses dalgalarının basıncıyla yerinden fırlar gögüs kafesin açılır diye geri çevirdiler' artık ameliyat olalı 9 ay oldu ama hala korkuyorum. bu arada nöroloğ benim telleri unutmuş da göndermiş. böyle durumlarda (bir tetkik yapılmadan) bilselerde mutlaka durumunuzu siz tekrar anlatın açıklayın.
Hepimize geçmiş olsun kader arkadaşlarım

Merhabalar

Hepinize geçmiş olsun. Bende 1 yıldır mg hastasıyım...göz kapaklarım düştü ,çift görme ve net görereme şikayetleriyle mg ile tanıştım...bir hafta içinde tanı kondu..mestinon ve deltacortil kullanıyorum..tiomama saptanmadı,şuanda iyi sayılırım...ege de tedavi görüyorum...inşallah hepimiz iyileşiriz...uzun zamamdır sitenizi takıp ediyor ve faydalanıyorum...çağlar sanada selamlar ...

Zuhal hn.

Ben 12 yıl önce açık ameliyat olmuştum.Ameliyat öncesi mr,ameliyat sonrası ve bir yıl sonra olmak üzere 2 kez de torax bt tomografi çekilmişti.Daha sonraki kontrollerimde doktorlarım ne mr nede tomografi çekilmesine gerek görmediler.

Hepinize sağlıklı günler dileği ile

Zuhal hanım inşaallah herşey yolunda gider umarım o lezyonda kaybolur gider.herşey gönlünüzce olsun.benim de açık ameliyat oldu aynen sizin gibi telle diktiler göğüs kafesimi.sonrasında bir problem olmuyor değil mi?sağlıcakla kalın...

slm, takip ediliyormuşuz da haberimiz yokmuş. ethem 35 takipteyim sorularınızı ve merakınızı gidermeye hazırım. patron papucun dama mı atılıyor nee ! :)

Mine hanım
çok teşekkürler.Problem olmadı.ameliyattan 1 ay sonra çalışmaya 2 ay sonrada yüzmeye( cerrahın tavsiyesiyle)başladım. Sadece biraz dikkat gerekiyor .tekrar geçmiş olsun

merhaba

arkadaşlar,

timoma ameliyat sonrası kemoterapi kesinlikle oluyor mu? olmalı mı?

syg,

sayın müzisyen sizi tanımayan yoktur bu sitede.birebir konuşmasak bile yazdığınız,verdiğiniz bilgilerden çoook yararlandık.pozitif enerjinizi hissettik.verdiğiniz moralle kendimizi iyi hissettik.bazı olumsuz şeyler yazanlara inat sizin iyi ,olumlu aktarımlarınız sayesinde doktorlarımıza güvenip kendimize iyi bakmayı öğrendik.bu hastalığa yenilmeyeceğiz.saygılarımla...

İnşaallah bu sitede hep güzellikler paylaşırız arkadaşlar.morallerin hep zirvede olması dileğiyle.bu arada ameliyatmın 18.günü ve ben çook iyiyim.(sırt üstü yatmaktan sırt ağrılarım hariç)sevgilerle.....

yaaaaaaaa arkadaşlar 10 gün sonra timus ameliyatı olcam ama çok korkuyorum biri bana bilgi versin çok zor bi ameliyatmı ve sonrası da zormu ayyyyyyyyyyyy ne yapçam bilmiyorum açıkmı olsam kapalımı gatada kapalısı yapılıyormu bu ameliyatın çapada yapıldığını duydum bilgi verin lütfennnnnnnnnnnnnn

Sayın yeniköy ben taze ameliyatlı olarak size bilgi verebilirim.benim açık oldu.1gün yoğun bakımda kaldım.inan dayanılmayacak gibi değil.ben uykudan uyanır gibi uyandım ve inan acı ,ağrı hissetmedim(sürekli ağrı kesici verdiler zaten)2.gün odama çıktım.3.gün göğüs tüplerini,sondayı çıkardılar,o zaman bayağı rahatladım.5.gün mutlu son evime döndüm.şimdi istirahat ediyorum.1 ay hiçbirşey itme,kakma,yukarı ,aşağıya uzanmak yok.çok iyi dinlenmek gerekli, nezle,grip olmak yokmuş .sırt üstü yatıyorum sürekli.15 gün sonra kontrola gideceğim.inan çok korkulacak bir ameliyat değil ama hafife alınacak bir ameliyat da değil tabi ki.biraz sabır gerekli o kadar.ALLAH yardımcın olsun.sağlıklı haberlerini alalım inşaallah.doktorunuza güvenin,kendinizi Allaha teslim edin yeter.

Sayın yeniköy doktorun size hangi tip ameliyatı öneriyorsa bence öyle olun.benim doktorum kesinlikle açık olmam gerektiğini ,timus bezi dışında antikor içeren tüm yağ dokularının da alınıp iyice temizlenmesinin çok iyi sonuç vereceğini söylemişti ki ameliyat sonrası bu kararın ne kadar yerinde olduğunu söyledi.belki ilaçlarmın bitebileceğini söyledi....o yüzden siz de doktorunuzun önerisine kulak verin inanın doktorlar hastasının iyi olmasını bizler kadar istiyorlar...sağlıcakla kalın...moralinizi yüksek tutun hiç korkmayın....

minecim çok teşekkürler aslında şu anda timus beziyle alakalı hiç bir bulgu yok önerende aslında kendi doktorum değil 2. ye gittiğim bir hoca belki herkese aynı oranda ihtimal veriliyordur %30 iyileşme ihtimalim varmış ben kendi doktorumlada tlfda görüştüm çünkü şu anda başka şehirdeyim doktorum zor bi ameliyat olduğunu ve tüplerin takılacağını söyledi ve bana kapalısını önerdi çapada bunu yapan bi hoca varmış ve aynı gün eve gönderiyorlarmış hastayı temmuzda memlekete gidince doktoruma uğrayacağım belki sevk ettiremem bulunduğumuz durumla alakalı ama parayla da olsa o şekilde yaptıracağım yani bugün itibarıyla ameliyattan vazgeçtim belki birgün keşke açık olsaydım diyeceğim ama yinede korkularımı yenemiyorum çok zor bi karar verdim ve yıprattım 2 günde kendimi öyle bi zamana denk geldi ki tam tayin zamanı ve ameliyat günüyle taşınma günü arasında 5 gün var yani o durumda başka memleketede gidemem şu anda söylediklerin beni rahatlattı çok sağol minecim geçmiş olsun canım inşallah tamamen düzelirsin içimden bi ses ameliyat ol diyor bakalım herşeyin hayırlısı

Sevgili yeniköy herşey gönlünce olsun.ben eminim ki herşey yoluna girip de ameliyata karar verdiğinde sen herkesten daha cesaretli olacaksın.Allah insana her güçlüğe karşı dayanma gücü vermiş.insan başına gelen herşeye katlanabiliyor.sevgiler........

slm arkadaşlar tekrardan herkese geçmiş olsun benim bir sorum var ama bayanlara m.g hastası olupta 2 cocugu olan varmı varsa aşamala nasıl geçti herhangi bir sorun yaşandımı bunları merak ediyorum ben doktoruma sordum hiç düşünme dedi coçuk bitane var benim çocugum soruma cevap yazarsaniz çok memnun olurum ..ameliyatımı falan oldum şuan için herşey yolunda ama işte çocuk meselesinde takıldım biraz tam garanti vermiyorlar belki tekrarler belki bişe olmaz diyorlar acaba böyle bir durum yaşayan varmi içinizde şimdiden teşekkürler

merhaba laz kızı benimde bir çocuğum var ve genelde gören doktorlar bu hastalıkla çocukmu doğurdun demekten kendilerini alamıyorlar banada doktorum bi daha çocuk düşünme dedi çünkü hamilelik iyide geçse sonrası kötü olabiliyor örnek olarak ben benim hamileliğim süperdi mg hastalığım bitmiş gibiydi ama acısı sonradan çıktı 4 ay vücudum tutmadı desem yeridir ama bebekler bi harika anne olmak ne güzel duygu keşke bende gözümü karartıp bi çocuk yapsam diye düşünüyorum ama ya aynı durumu yaşarsam diyede pek yanaşamıyorum garanti vermemelerinin sebebide hastalık hamilelikte sinsileşebiliyor ve doğum sonrası tekrar alevlenmeler oluyor diye sevgiyle kal

arkadaşlar benim 2000 yılında antikor sonucum 472
2004 yılında 15.0 bir ay sonra 10.0
sene 2010 ve benim antikor sonucum 150 benim gibi sonucu yüksek olan varmı tabiki benim gibi ameliyat olmayan birde ameliyat olupta antikor sonucu düşük olan varmı çok merak ettim yani negatife düşüyormu bi soru daha ameliyatta göğüs kafesini boydan boya kesiyorlarmı sonradan görüntü nasıl oluyor normal dikişmi yoksa yapıştırma olarakmı yapılıyor acil cevap

Merhaba çağlar. Senin sağlık durumun nasıl.ben iyi sayılırım,günde 2 ad.mestinon,4 ad.deltacortril kullanıyorum ve kefir içiyorum kendimi yormadan yürüyüş yapıyorum en önemliside moralimi yüksek tutuyorum biliyorsun bunu ilk sen söylemiştin.iyi olacağıma olon inancım oldukça yüksek
hepiniz moralinizi bozmayınız iyileşmeniz ümidi ile :)

arkadaşlar nişanlım yarın sabah ameliyat oluyor dualarınızı esirgemeyin lütfen..
bu arada cesaret iğnesinin bu hastalığa herhangi bir olumsuz etkisi var mıdır

Üst Alt