Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak 2019'da engelli aylığına zam gelecek mi?

Kalem ablacığım biz evde iki kişi yaşıyoruz annem ve ben.ben anneme evde bakım maaşı alıyorum bide annem 2022 engelli maaşı alıyo.kirada oturuyoruz.bizimle aynı hanede oturmayan ve ikametide başka bi adreste olan abim ssk işe girecekmış bu bizim maaşları etkilermi ablacığım

Ertelendim

abin ayrı hanede yaşıyorsa ve ilameti ayrı hanedeyse onun geliri sizin hane gelirinize dahil edilmez ve sizin maaşları etkilemez ablası.

ama abinin ikamet adresi ayrı olup sizle yaıyorsa ve sizle yaşadığı tespit edilirse abinin geliri hane gelirine dahil edilir. ama sanırım böyle bir durum yok. abin hakikaten ayrı hanede yaşıyorsa sıkıntı çıkmaz.

2022 kanununa göre engelli aylığı bağlanabilmesi için engelli kişinin yaşadığı hanede kişi başı gelirin toplamının net asgari ücretin üçte birinden düşük olması gerekiyor. Asgari ücretin artması ile bu sınır 609,6 TL’ye yükselecek.

2022 engelli aylıkları; Yüzde 40 ile 69 arası için 480 TL, yüzde 70 ve üzeri için 720 TL oldu. Evde bakım aylığı ise 1305 TL oldu.

Arkadaşlar,

hakaret içermeden,mümkünse ülkeden kovmadan fikirlerinizi yazın. inanın bu ülkeden birini kovmak gibi bir yetki hiçbirinizin yok.

2022 aylıkları düşük diyenler hain değil. 2022 aylıkları yeterli değil, çok az. bunu dillendirmek gayet doğal.

bu aylıklar, şükür konusu da değildir.
ödenen maaşa şükretme diye bir şey olamaz. devletle vatandaş arasındaki ilişki Allah-kul arasındaki gibi değildir. O yüzden kimse vatandaştan şükür bekleyemez.

engelli aylıklarını alan kişiler kanun kapsamında aylık alıyor, aldıkları maaşı sorgulama hakkına da daha fazlasını isteme hakkına da sahiptir.

ha bazı arkadaşlar, 2022 aylığını şükür vesilesi olarak yorumlayabilir, hükümeti uygulamalarından dolayı yeterli görebilir. kendi fikirleridir. ama bu kişiler kimseden hükümetin , AKP'nin uygulamalarına şükretmesini bekleme hakkına sahip değildir.

vatandaş,özgürce hükümetin uygulamasını sorgulayacak ve istediği puanı verecek hakka sahiptir.

20 sene çalıştım aldığım emekli maaşı 806 tl ek ödeme dahil bunun neresine şükretmeli
kalem doğru söylüyor kimseye şükür edecek değilim Allah'tan başka

Şurada üç-beş milyon başsınız. Bre nankörler! Vallahi satarım köyü

Sanırım konuyu bu videodan daha iyi açıklayan olamazdı

arkadaşlar,

genelge bugün de yayınlanmadı. yarın yayınlanır inşallah.
yalnız yarın okuldayım ben. ancak beşten sonra evde olabilirim. o vakte kadar yayınlanmış olursa gelir gelmez hesapları yapar sizlerle paylaşırım.

Neden hâlâ edevlette 1179,40 görünüyor

Tşk ederim kalem ablacığım cvbın için.bizimle yaşamıyo.allah gönlüne göre versin

Buradan hükümeti kötüleyen şahsiyetler ne yaptı sayin Erdoğan ilaç kuyruğundan kurtardı ne yaptı hastanede rehin kalmaktan istediğin yerde muane olabiliyorsunuz Erdoğan dönemi öncesi neyiniz vardı Allah aşkına nankör olmayın az veya çok devlet sahip çıkıyor halimeze bin şükür olsun saygılarımla

slckagle
azına sağlık kardeşim
yol parası ilaca hastaneye para vermiyoz benim bi kutu ilacım zyzapin etken madde olanzapin
300 lira kutusu
allah başkanımız erdoğana ve dava arkadaşlarına canyoldaşı devlet bahçeli ve tüm ülküdaşların ndan razı olsun
siteye girişim yasaklanmıştı birisi burda babam ekmek parasını borç alıyo demişti benim dediğimde bu ülkenin durumu bukadarmı kötü demiştim

mirhat keşke yasağın hiç kalkmasaymış. Gelip burda tatava yapmazdın. İlaç bedavaymış. Muayene bedavaymış. İlaçtan da muayeneden de katılım payı alıyorlar. Yeşil kartlı hasta bile eczaneye para ödemeden ilacını alamıyor. Devletin verdiği engelli maaşı ile ev geçindiren var senin gibi devletin parasını şaraba harcamıyorlar

İlaca para vermediğin icin mi içiyon sarap demekki fazla geliyor maas sen degilmiydin burda gun sayan simdi bu sukur duasi nerden çıktı.gunde 16 lira fazla mi geldi sana yoksa.
.

Son düzenleme:
Ne güzel ifade ettin Melek Hocam size teşekkür ederim. Bizler adına tercüman oldunuz. bu konunun aslında hiçbir parti veya kişiyle ilgli değil. bu sadece insanlıkla ilgili. biliyoruzki mecliste var olan kişiler açlıık, yokluk, sıkıntı nedir bilmezler. Çünki onlar böyle bir durum asla yaşamadılar. ama zor durumda olan insanlar için hiç olmazsa açlık sınırının altında olmasın. tamam biliyoruz çalışmıyoruz, çalışamıyoruz. Çalışan emek veren alın teri dökenle bir tutmayın ama insanın yaşaması içinde makul bir şeyler yapın. çünki bunu hiçbiriniz cebinden ödemiyorsunuz. bu devletin bizlere verdiği bir hak. Bu tüm halkın katkısıyla oluşan bir hak. Elbette bunu sorgulamak hakkımız.

Öncelikle bugün 07.01.2019 tarihinde ptt den alınan iki ayrı miktar 430-650 ikisi de aynı şekilde zamsız yatmış. Devlette sıkıntı yok sıkıntı yöneten zihniyette siz %81 alın yaşınız 70 olsun ağır hastasınız kendi işinizi yapamıyorsunuz ama ağır engelli demeyip normal sağlık engellisiniz diyen zihniyet 70 yaşında sen çalış iş güç seni bekliyor bende azıcık sana yardım edeyim diyor. Bakın arkadaşlar öncelikle siz bir olmazsanız kimse ne sizi düşünür ne de bu miktarlar değişir. Unutmayın ki 2 aylık ücreti ödemeyen zihniyet 1 ayı zamlı ödeyip 2 ayın üstüne oturdu kim hakkını aradı? tamam güzel oldu 3 ayı 1 aya indirmek ancak insanları aptal gibi 3 ayını beklet sonrada al sana 1 ay demek hakkınızı arayınız boş durmayınız çalışmıyorsanız aklınızı çalıştırınız. Lütfen artık şu AĞIR ENGELLİ durumunu kaldırsınlar diye hep birlikte sesimizi çıkaralım ses çıkmıyorsa yazılarımız çıksın her yerde.. Bunun yanında GÖSTERGE SAYISININ ARTMASINI TALEP EDİNİZ PARALAR YÜKSELİR UMARIM ARTIK ANLARSINIZ...

NOT: Arkadaşlar bir olun bir beden olun. 70 yaşında ve bu yaşların üstünde altında olan gerçekten durumu kötü yaşlılarımızın sağlık kurullarında yaşadıklarını bilmeyenlere bildirelim gösterelim. Annem için yaşadıklarımı bir ben birde Allah bilir. Bunu izleyin okuyun ne kadar kolaymış aslında..

https://www.haberturk.com/tv/burasi...ve-malulen-emeklilik-o-cete-cokertildi/475638

https://www.haberler.com/engelli-kadinin-rapor-cilesi-9345432-haberi/

ocak ayında zamn mam yok arkadaslar ben ayın besınde cektım halen 650 tl

ilacları bedavamı veriyor devlet ?
bunu kim söyluyorsa ya hayal dunyasında yaşıyor
yada TÜRKIYE'yi KUBA devletiyle karıştırıyor
ama neyazıkki burası TÜRKİYE cumhuruyeti burda herşey parayla

Öncelikle herkese saglık dolu seneler diliyorum
ben yeşil kartlıyım haftanın 3 gunu hastanede makinaya baglı yaşıyorum

%90 engelliyim butun ilaclarım raporlu olmasına ragmen bütün aldıgım ilaclar icin para ödüyorum
her ay rütin olarak 40 ila 60TL arasında ilac parası ödüyorum

ve ayrıca pisikiyatri ilaclarım var 2 adet birtanesi 45TL digeride 160TL ve bu ilaclarımıda devlet karşılamıyor

birtanesi 60 yaşından kucuk oldugum icin devlet karşılamıyor

diger ilacımıda 25 yaşından buyuk oldugum icin devlet karşılamıyor

devlet fakir yoksul yeşil kartlı dinlemiyor ilaclara yaş sınırı koymuş komik ama gercek

şimdi ben 650TL 2022 ması alıyorum
kirada oturuyorum
elektirik parası
su parası
ev kirası
ilac parası
yeme icme
buna pantolon atlet corap don ayakkabı parsıda ekliyelim
650TL ile hangisi karşılamak gerek ve nasıl karşılıycam buyrun anlatın

devlet ilac parsıda alıyor muayene parasıda alıyor
Ekmek alınca ekmegin vergisinide alıyor
650TL her ay veriyor devlet bize ama
ay sonunda hepsıni zaten geri almış oluyo

şimdi birde aynanın diger yuzune bakalım devletimiz suriyeli bir
insanın günlük yeme icme masrafını 29TL olarak belirlemişti gecen sene
hatırlarsınız heryerde avişler vardı suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatalım
bir suriyeli kardeşimizin yeme icmesine 29TL yardım edin sizde diye SMS ve banka hesap
numaraları vardı afişlerde

bir suriyeli kardeşimizin gunluk masrafı 29TL oluyorsa
ve bu miktar bir sene öncesine ait hatta

şimdi soruyorum size
bir engelli vatandaşın gunluk ihtiyacı nasıl oluyorda 22TL oluyor ?????

NOT: ADALET VE EŞİTLİK TEK BİR ÜLKEDE VAR
İŞ TE O ÜLKE ARKADAŞLAR !

Son düzenleme:
Engelli aylıkları zamlı yatmadı Şubat ayında Ocak ayı zammida ilave edilir mi
Saygilar

Kalem abla memur maaş katsayısı az önce belli oldu hem kalem ablaya hemde bütün arkadaşlara duyrulur kalem abla bugün saat 5 ten sonra maaş tutarlarını hesaplayacaktır

[FONT=Arial]Hazine ve Maliye Bakanlığı 2019 yılı maaş katsayıları ile sözleşme tavan ücretlerini açıkladı.[/FONT][FONT=Arial]Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan "Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi"ne göre 2019 yılının ilk yarısı için aylık katsayısı (0,130597), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (2,044187), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,041416) olarak belirlendi.[/FONT]

%40-%69 arası net 480,21 tl oldu.70 üzeri ise net 720,32 tl.oldu.

Evet arkadaşlar, genelge yayınlandı😄 maliye memur katsayısını ilan etti. Ancak şu an okuldayım. Eve gittikten sonra ilk işim hesapları yapıp ilan etmek😄

Üst Alt