Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2. atamalar Ekim ayında olacakmış?

kuralar 2. atamalarda olabilir ama ek yerleştirmede olmayacak diye biliyorum ki ek atamayı bekliyoruz şu an...

sanki bakanlıkta çalışıyor gibi açıklamanız insanların umudunu kırmaktadır zedeleyici bir açıklama kuralar 2.atamada olmayacak diye ve bilmiyorum diyorsunuz bilmediğiniz birşeye açıklama getirmezseniz güzel olur gul 2011

Bu Günlerde resmi Bir açıklama gelir sanırım. , sayın Bakan hastande olmasa bir açıklama yapardı

Ek Atama'da suni Bir çözüm ama yinede çok önemli ......işallah yakın zamanda daha planlı teşkilatlı güzel bir 2. Atama olur ......7 bin kişi daha alınır işte ozaman soluk alırız....Birazda Kpss ile Atananımız olur......Atanıp gitmeyenler yanlış Beyanda Bulununlar felanda olur Birazda süsleme için artı alım olursa .....Ek Yerleştirmeyle sanırım ilk sıradaki 3 bin kişi ortalam Atanmış olur fakat tecih kılavuzu abuk subu olmazsa Açılımı İlk 4 bini Bulur ....

Arkadaşlar bu ömss valla kafayı yedirecekler bize ...Benim haytım düzenim ,herşeyim alt üst ,hastalığımda arttı bunada şükür bugünler iyi günler

ikibindeyim ,ek atamada kanımca atanamıyacağım....fakat en azından önümüz boşalsın da ikinci atamada atana bilelim...şans belkide bunda atanacağım ...fakat ben batıda bir şehir istiyorum .Yeniden bir aile kuracağım , eşim oralardan olsun istiyorum ömss sürecine 8 yıllık yuvamı kurban verdim. Ama yıkılmak yok yola devam hakkımızdan hayırlısı böyleymiş...
Rabbimin hakkımızda bir billdiği vardır: Kuranda İnşirah Suresi 5-6 ayette rabbim şöyle buyurmuş .Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır. .Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır ...Ama batının puanı bayağI yüksek oluyor... ben kendi Nefsime önümüz kış doğuda da , TEK BAŞIMA yapamam ...

Rabbim atanmak isteyen herkesin duasını kabul etsin. Sabır ve dua sizinle olsun..

Her şeyin hayırlısı olsun. Malında, yuvanında, çocuklarında, ömründe... Sabırlı olun...

kesin bilgi kamuda çalışan biri olarak...;
ömss den atanacak memur lar ıcın kurumlara ıhtıyaclarını (branj olarak)son bıldırme tarıhı 31 ekım 2012...
son tarıh uzerıne calışmalar listeler vs vs...kasım sonu yenı lıste cıkar kanımca en erken...

not: tarıhe kadar ıhtıyaclarını bıldırmeyen kurumlara personel başkanlıgı kafsına göre branj lardan kendısı gonderecek...tir..

hani eylülde olacaktı? ay bitmeden bir önce ki aydan alım olacağı yönünde söylentiler dolaşır durur. sonra yine beklemek yine hüsran. bu kurumlar yıllardır ihtiyacını bildiremedi mi Allah Aşkına? ne tembel işe yaramaz kurumlarmış. her halde bu kurumlardan birinde bizde bir gün iş başı yaparsak onlar gibi körelip gideriz gibime geliyor.

Merhaba, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan ve 09 Ağustos 2012 Tarihinde Yerleştirme sonuçları açıklanan ÖMSS nin 2. Ataması olacak mı ? Olmayacak mı ?
Sizden kesin bir bilgi talep ediyorum. Bakanlıkların internet sitelerinde zamanı gelince açıklanacak açıklamasını kabul etmıyorum. Kesin tarih veya alım yapılacak veya yapılmayacak bu konu hakkında bir çalışma var veya yok..
Bizi Oyalama taktikleriyle oyalamayın. Evet alım yapılacak ve şu tarihler arasında olma ihtimali var demeniz bile bizim için gelecek hakkında verecegimiz kararları olumlu yönde etkileyecektir.

Saygılarımla;
Bozova Özürlüler Dernegi Tönetimi..
Bozova / Şanlıurfa

yolladıgım mail

GELEN CEVAP

Sayın İleti SAHİBİ
Özürlü kişiler genel istihdam yollarını kullanarak, (Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) girerek ya da Kura’ ya katılarak, İş Kurumuna kayıt yaptırarak, iş ilanlarını takip edip bireysel başvuruda bulunarak) istihdam edilebilirler. Özürlü kişilerin devlet memuru olarak istihdamları Devlet Personel Başkanlığının koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, işçi olarak istihdamları ise Türkiye İş Kurumu tarafından yapılmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesinin 3. fıkrasında “Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.” hükmü amirdir.

Özürlülerin devlet memuru olarak istihdam edilmeleri ve boş özürlü kontenjanlarının doldurulması açısından çok önemli bir dönüm noktasına işaret eden ve 3 Ekim 2011 tarih ve 28073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) ve kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilecek olan özürlü memurların alım usulüne ilişkin usul ve esaslar “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” ile belirlenmiştir. Sınav ve Kura işlemleri bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Sınav ve Kura sonrasında ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarınca ÖMSS sonucuna göre veya kura ile yerleştirme yapılması amacıyla Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilen kadrolar; unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, atanacaklarda aranacak eğitim düzeyi ve diğer nitelikleri itibariyle Devlet Personel Başkanlığınca kontrol çalışmasına tabi tutulacak olup, bu çalışmalar sonuçlandırıldıktan sonra yerleştirme yapılacak kadrolara ilişkin bilgiler ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzunda ilan edilecektir.
29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecektir. Bu süre zarfında yapılacak olan atamalara dair duyuruları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının ve Genel Müdürlüğümüzün web sayfalarından takip edebilirsiniz.
Bilginize.

ikinci kez mail attım.

Merhaba, siz benim mailde yazdıklarımı okudunuz mu ?
Lütfen yazdıklarımla sizin verdiginiz cevap arasında bir bağlanı varmı ? Kontrol ederseniz sevinirim.
Saygılarımla

daha ne diyek bunlara.. Otoya bağlamışlar gelen maile hemen aynı cevap....

arkadaş ekim ayında atama falan yok kulaktan dolma haberlere inanmayın biraz önce Başbakanlığa bağlı aile ve sosyal politikalr bakanlığı ve ösym sitesi olmak üzre inceledim hatta 2 kurumun yetkili persoleni arayıp bilgi aldım bire bir deyit ettim ekim ayında veya 2012 yılı içinde herhangi bir atama yapılma durumu şuan itibariyle söz konusu değilmiş.

haberler guzel nisan ayini bulur :) artik sadace guluyorum

ben inanmıyorum.ikinci ve üçüncü atamaların olucağına allah belalarını versin.....

HÜSEYİN KARABAL;

bela okumayalım ne yapsın ösym başkanı o da emir kulu beklemekden başka yol yok

Merhaba değerli arkadaşlar ömms 1 tercih yaptığımız tercihleri tekrar 2. Tercihe yazsak olurmu.?saygılar

Olmaz.. Cunki yeni kadrolar aciklanacak. Eskiden basvurdugun kadrolar dolmustur. Dolmayan kadrolar nereler , aciklandikdan sonra gorebilirsiniz.

ben söyleyim dolmayan kadroları-

imam hatip mezunu
sağlık lisesi mezunu

kesın dolmamıştır.. yıne dolmayacaklardır ... oyle her tercıh dönemınde çıkarlar

insallah kardesim cikar dort gozle bekliyorum muezzin kayyimligi

atoda bende vardım eylül denmişti fakat ayın sonu oldu ses seda yok fatma şahinin her dediği çıkmıyorki bürokrasiye takılıyor sanırım sınav açıklama tarihinde olduğu gibi ama yakınlarda olur sanırım geçenlerde engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğünde okumuştum ocak ayına yetiştirmeye çalışıyoruz demişlerdi :D

Herkese selamlar lisans 70 puanla atanan bi tanıdığınız var mı acaba ? Ben tercih yapmadım puanım düşük olduğu için, ikinci ya da üçüncü atama için bi fikrim olsun istiyorum, saygılar.

tosun paşa;

puanin 70 ustuyse mantikli bir tercih yaparsan sansin var ama benim diyanet disinda bi sansim yok 64 puanla

arkadaşlar geçenler de aile sosyal politikalar bakanlığına gitmişti annem bilgi almaya net olarak kurumdan alınan bilgi ekim ayının 1 yada 15 inde ek yerleştirmenin olacağı bunu bakanlıkta ki yetkililer söyledi.
Bilg.

canyildiz0620 nokta atışı dedigin ne oluyorki zaten mıllet eşini dostunu yerleştirmiştir sözde ön eleme dedıklerıde bu degılmıydı zaten:confused:

bu ömss sınavını icat eden iyi etmemiş keşke ygsye katılsaydım yada kpssye onlarda şansım vardı.kpssde şansım %55 neyse bir daha ömssmi tövbeler tövbesi.

ılkokulların şansları yok bize cıkana kadar bence ortaokulu bıtırir 2 yıl sonra sınava girerizz

atamalar olucakmışta gene unv mezunu:rolleyes: onlarada 85 puan kota koymuş pardonda hademe icin bile unv mezunu arıyorlarmış ne kadar sacmaa

bencede ama ne yapcan ekmek parası ekmek arslanın midesinde

kimsenin ömss heyecanı kalmadı herkes kendi şartlarıyla iş bulmaya çalışıyor sebep olanlar utansın...

Üst Alt