Merhaba, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan ve 09 Ağustos 2012 Tarihinde Yerleştirme sonuçları açıklanan ÖMSS nin 2. Ataması olacak mı ? Olmayacak mı ?
Sizden kesin bir bilgi talep ediyorum. Bakanlıkların internet sitelerinde zamanı gelince açıklanacak açıklamasını kabul etmıyorum. Kesin tarih veya alım yapılacak veya yapılmayacak bu konu hakkında bir çalışma var veya yok..
Bizi Oyalama taktikleriyle oyalamayın. Evet alım yapılacak ve şu tarihler arasında olma ihtimali var demeniz bile bizim için gelecek hakkında verecegimiz kararları olumlu yönde etkileyecektir.
Saygılarımla;
Bozova Özürlüler Dernegi Tönetimi..
Bozova / Şanlıurfa
yolladıgım mail
GELEN CEVAP
Sayın İleti SAHİBİ
Özürlü kişiler genel istihdam yollarını kullanarak, (Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) girerek ya da Kura’ ya katılarak, İş Kurumuna kayıt yaptırarak, iş ilanlarını takip edip bireysel başvuruda bulunarak) istihdam edilebilirler. Özürlü kişilerin devlet memuru olarak istihdamları Devlet Personel Başkanlığının koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, işçi olarak istihdamları ise Türkiye İş Kurumu tarafından yapılmaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesinin 3. fıkrasında “Özürlü personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile özürlülerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Özürlü açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları özürlülere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, özürlü kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.” hükmü amirdir.
Özürlülerin devlet memuru olarak istihdam edilmeleri ve boş özürlü kontenjanlarının doldurulması açısından çok önemli bir dönüm noktasına işaret eden ve 3 Ekim 2011 tarih ve 28073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) ve kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilecek olan özürlü memurların alım usulüne ilişkin usul ve esaslar “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” ile belirlenmiştir. Sınav ve Kura işlemleri bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Sınav ve Kura sonrasında ilk aşamadaki atamaların tamamlanmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarınca ÖMSS sonucuna göre veya kura ile yerleştirme yapılması amacıyla Devlet Personel Başkanlığına intikal ettirilen kadrolar; unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, atanacaklarda aranacak eğitim düzeyi ve diğer nitelikleri itibariyle Devlet Personel Başkanlığınca kontrol çalışmasına tabi tutulacak olup, bu çalışmalar sonuçlandırıldıktan sonra yerleştirme yapılacak kadrolara ilişkin bilgiler ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzunda ilan edilecektir.
29 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecektir. Bu süre zarfında yapılacak olan atamalara dair duyuruları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının ve Genel Müdürlüğümüzün web sayfalarından takip edebilirsiniz.
Bilginize.
ikinci kez mail attım.
Merhaba, siz benim mailde yazdıklarımı okudunuz mu ?
Lütfen yazdıklarımla sizin verdiginiz cevap arasında bir bağlanı varmı ? Kontrol ederseniz sevinirim.
Saygılarımla
daha ne diyek bunlara.. Otoya bağlamışlar gelen maile hemen aynı cevap....