Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2013/1 'de Hiç bir Kuruma Yerleştirilemeyenler...

özer tercih hatası yapmışsınır 85 le inanılmaz açıkta kalmak

olabilir bende şimdiden 2014 ömssye hazırlığa başladım bile.

Arkadaşlar bir yandan ek atamalar için gerekli yerlere yazılar gönderelim bir yandanda gelecek yıl olacak EMSS sınavına çalışalım. Adı değişti artık ÖMSS değil EMSS oldu

Arkadaşlar Bir Engelli öğretmen arkadaşımızın paylaştığı yazıyı aynen sizinle paylaşıyorum;
Merhabalar değerli arkadaşlarım: bu gün sorunlara ışık tutmak amacıyla istihtamda engel yok programına katıldık. En üst düzey yetkililer ( aspb sn Fatma şahin bakan müsteşarı, devlet personel daire başkanı, ASPB özürlü ve yaşlı hizmetleri genel müdürü aylin hanımla) sorunlara ışık tutmak için görüşmeler gerçekleştirdik. Bakan müsteşarına geçen yıl herhangi bir kamu kuruluşuna atanan öğretmen adayları için aile ve sosyal politikalar bakanımıza elden ulaştırma sözünü verdiğimiz dilekçe kampanyasında bu konuda madur olan arkadaşlarımızın imzaladıkları dilekçeleri elden resmi olarak bakanımız sayın Fatma şahin’e iletmiş bulunmaktayız. Ayrıca sayın bakanımız Fatma şahin’le sorunu birebir görüştük. Durumdan haberdar olduğunu, millieğitim bakanına sorunu ilettiini, öğretmen atama süreci ile ilgi...li bilgiler netleştikten sonra sorunun çözümü için yardımcı olacağını belirtti. Öğretmen ataması ile ilgili belirsizliklerin engelli öğretmen adayları camiyasında tedirginliğe sebebiyet verdiğini ifade ettik. Bu konuda Bakanımız sayın Fatma şahin engelli öğretmen adaylarının hiç endişelenmemeleri gerektiğini, atama ile ilgili hiçbir belirsizliğin bulunmadığını herkesin atanacağını ifade ettiler. Özürlü ve yaşlı hizmetleri genel müdürü aylin hanımla da sorunu yakınen görüştük. Genel müdür: ömss puanının ne olursa olsun bir kez daha kullanılmasının mümkün olamayacağını ancak sorunun kurumiçi ve kurumlar arası ile çözülebileceğini belirtti. Ayrıca MEB’na çalışmalarda yardımcı olduklarını bizim taleplerimizi kendileriyle daha detaylı görüşmek için önümüzdeki hafta bize randevu verebileceklerini ifade ettiler. Maduiyeti ifade eden dilekçe metnini MEB insan kaynakları grup başkanı salih altuntaş’a iletmek üzere sekreterine de verdik.Son olarak sayın bakanımıza, bakan müsteşarına, ve özürlü ve yaşlı hizmetleri genel müdürü aylin hanıma bu yıl bir daha ömss puanı ile memur kadrolarına yeni bir atama yapılacak mıdır sorusuna aldığımız ortak yanıtlar: 657 sayılı devlet memurları kanununa göre aynı yıl içerisinde ömss ile iki defa atama yapılmasının mümkün olmadığını dolayısıyla bu yıl içerisinde yeni bir atama yapılamayacağını belirttiler. Bu yıl sadece öğretmen kadrolarına ve diyanet kadrolarına atamanın yapılacağını vurguladılar. Ayrıca Aylin hanım 2014 yılının başında yapılacak yeni ömss ile 2014 yılındaki atamalar yapılacaktır. İfadesinde bulundu.

Pekii bu memurlar.net de bir haber var başbakan ömss için bir atama daha yapılacağını yazıyor.hatta oradaki forumda engelliler için olan forumda atamaların olacağına kesin kanaat etmişler.öğretmen arkadaşın söylediğimi doğru o sitedeki haber mi doğru?bence bu medya artık harekete geçip bizim sesimizi duymalı ama nasıl?

farkındaysanız 33bin deniliyor Başbakanın konuşmasında 35 bine tamamlayacağız deniliyor.zaten diyanetin alım yapacağı 2bin kadro iptal edilmişti birde öğretmen atamaları var.O iki alımdan bahsediliyor orada ama haberlerde bize farklı aktarılıyor. inşallah biz yanılıyoruzdurda daha fazla alım yapılır. o öğretmen arkadaş bizzat görüşmüş ve görüşmeden elde ettiği notlar bunlar.

demekkiii bizim duygularımızla oynuyorlar gerçi ben şahsen atanmaktan umudu kestim 63 puan lisans ile.inşallah bizlerde bir yerlere yerleşir bu forumda bunun sevincini paylaşırız.

Arkadaşlar bazen kendimize şaşırıyorum nasıl konuları saptırıyoruz yada yanlış anlıyoruz başbakanın bahsettiği kadro imamhatipliler için bahsedilen kadro müezzin kadrolarından bahsediyor 2013 yılında ek bir atama yok 2014 yılında direk bir atama olur mu yada yeni bir sınav mı yaparlar orasını kimse bilmiyor bekleyip göreceğiz neler olacak
NE OLUR YAZILANLARI DOĞRU OKUYUP DOĞRU ANLAYALIM KESİN BİR HÜKÜM VERMEKTEN KAÇINALIM...

Tolgahan arkadaşımızın dediği doğru. boşuna ümitlenmeyin derim bende :(

https://twitter.com/CSGB_YukselYeni bu kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanı Faruk Çeliğin Danışmanıymış.Beni takip etmeye başlamış.Ve twitterden atılan twitlere cevap veriyor onada yazın derim Ömss ile ilgili isteklerinizi

evet onu bende gördüm. onun dışında sorunlarınız varsa özel msj yada twit atın benim attığım bi twite geri dönüş yaptı aradılar sağolsunlar

Çağla1907 ewet erdoğan açıklamış okudum açıkladığıda şu engelli alımları her sene tahmini bir rakam 6000 kişi ancak alınacağı yazmış eeee bu haberin neresine sevineceğiz engelli istihdamı aynı şekilde devam edecek diyor yani düzende ve alınacak kişi sayısı aynı 1 sene içinde 2 inci bir atamada yok gülsemmi ağlasammı karar veremedim ben doğrusu...

Çağla ona bakarsan kanunda 100 de 4 engelli çalıştırmak zorunlu diyor birşeyi iyi anlamamız gerekiyor bunlar istedikleri zaman kanunu uygularlar istedikleri zamanda uygulamazlar kanunen bir çok hakkımız var ama söylermisin bu haklardan faydalanabiliyormusun daha geçenlerde sayın başbakan çıkpta ne dedi engellilere ulaşım serbest dedi söylermsin bana sen dolmuşlardan bedava yada indirimli yararlanabiliyormusun sayın başbakan öyle güzel milletin gözünü boyuyor ki haksız olsa bile diliyle haklı konuma geliyor
SENİN ÇABALARINI TAKDİR EDİYORUM ÇAĞLA AMA MALESEF BİREYSEL OLARAK HİÇ BİRYERE GELEMEYİZ ENGELLİ DERNEKLERİ ORANİZE EDECEK BİZLERİ TOP YEKÜN HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ YOKSA TÜRKİYE GENELİNDE 100 YADA 200 KİŞİ ÇIRPINMIŞ HİÇ BİR SONUÇ ALAMAYIZ
ANKARADA BÜYÜK BİR YÜRÜYÜŞ İÇİN BEN VARIM AMA 300 YADA 500 KİŞİLİK BİR YÜRÜYÜŞ HİÇ BİR İŞE YARAMAZ 10 BİNLER LAZIM BİZE..

Bimere sorduğum yüzde 4 engelli soruma hala cevap veremediler merakla ne saçmalıcaklarını bekliyorum 1 yılda iki atama yasaya aykırı diyenler ki böyle bir durum yok yalan söyleniyor ancak yüzde 4 e gelince yasaya aykırı olmuyor:D komedi bunlar durmak yok yola devam...

Bio yanlış söylemişsin DURMAK YOK YOLMAYA ​DEVAM...

50 VE DAHA FAZLA İŞÇİ ÇALIŞTIRILAN İŞYERLERİ İÇİN ZORUNLU İSTİHDAM ORANLARI
Özel Sektör (%)
Kamu Sektörü (%)
Özürlü Çalıştırma Oranı
3
4

4587 SAYILI İŞ KANUNU'NA GÖRE UYGULANACAK PARA CEZALARI (01.01.2013-31.12.2013)

Kanun Maddesi; 30

Ceza Maddesi; 101

Çalıştırılmayan her özürlü işçi ve çalıştırılmayan her ay için ceza miktarı 1.832 TL

Fakat bu cezalar sadece Özel işverenlere uygulanıyor,Devlete uygulanmıyor...[FONT=Tahoma]

[/FONT]

Maral bunu bimere yazın aynı şekilde....

maralın yazdığının aynısını bizler bimere yazalım bakalım ne olacak.

2.ci alım için kimisi diyor lise mezunları için tabiki herkes kimisi diyor ki imam hatipliler faydalanacak ne yapacağımı şaşırdım

Ben 2 ay önce yazdım hala cevap yok...

1 yada 2 kişinin yazmasıyla bir şey değişmez ki.... yinede yazalım yazmayalım demiyorum ayrıca twitterdanda yazalım bunları

2. alımnı bende bekliyorum en azından yıl sonunda seçime yakın aralığa doğru 2014 martta yerel seçimler var çünkü

herkes halinden memnun sanırım kimsenin sesi çıkmıyor yine

tek ümidim seçim olması seçim olacağı için 2013/2 acaba diyorum yüzdem şu 2013 için de emss %60 olur diyorum %40 olmaz diyorum inşallah olurda umutlarımız iş hayallerimiz devam eder ALAHIM sen büyüksün YA RABBİM

ŞU AN TABAN PUAN KACA DÜŞTÜ ACABA BENİM TAHMİNİM 77 FİLAN AMA ADAM 85 PUANLA ATANAMAMIŞ demekki 65 puanla hayatta sıra gelmez bana özel sektöre yalakalık yapmaya devam :)

ufukta bir tercih görünüyor mu yoksa boşa mı sallıyoruz...

yıl boyunca sadece bu başlığğı okumayla kalmayalım ...

gündemden düşürmemek gerekir.
biryrlerde konuşulmalı bu yoksa kaldık bir dahaki sınava

Üst Alt