Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tercih yaptığımız kurumun listede derece 9/1 diyelim. Biz atandıktan sonra o kuruma , derecenin düşme imkanı yok değil mi ? Atandığımızda nasıl görebiliriz hangi dereceden başladığımızı yardımcı olur musunuz bilgisi olan arkadaşlar.
@pundera maaşını aldığınız zaman e-devlet ten maaş bodronuza bakarsanız ordan derecenizi öğrenebilirsiniz. ösym nin tercih listesindeki derecelere fazla aldanmayın hatalı olabiliyor.
ilkokul mezunu 15/1
ortaokul mezunu 14/2
lise mezunu 13/3
meslek-teknik lise mezunu 12/2
önlisans mezunu 2 yıllık 10/2
3 yıllık 10/3
lisans mezunu 4 yıllık 9/1
5 yıllık 9/2
6 yıllık 9/3 den başlar.
öğrenim dönemlerinizde hazırlık sınıfı okuduysanız buda etkiler.
Bende gittim kuruma, banada 2200-2300 dedi bi eleman. Net öğrenmemiz lazım direkt muhasebe kısmından küçücük ilçe ama kiralar uçuk lojmanlar dolu. Misafirhane nasıl bi yer orada yer varmış??
Orman lojmanları diğer kurumlara göre pahalı..ben 450 tl lojmandan çıktım 600 tl sıfır daire kiraya çıktım.. maaşa gelince en düşük 2400 alırsınız arkadaşlar..
Hocam maaş konusunda 2400'den aşşağı olmaz kısmı net mi? Çünkü kiralar dediğinz gibi 500-600 + doğalgaz olmadığı için ilçe de yakıt parası veriliyor aidat olarak 12 ay boyunca her sene. Oda yaklaşık 150-200 arası, kira 700'e patlıyor maaş 2400'den aşşağı değilse iyi. Oradaki memur eleman bana 2200-2300 alırsın dediydi..
bana lojmanlar dolu dediler ev tutmam gerekiyotmuş ama misafirhane de kalabilirsin dediler
benimde atanıgım yer ilçe kira fiyatları uçuk tokiden arkadaş ev tuttu 650 tl gerisini siz düşünün eger 2300 alacaksak anca karşılıyor zaten ev masrafları vs.
sanırım her bölge kendi anlaşmalı bankaları var mesela benim bölge müdürlügü halkbankla çalışıyor ama benim görev yapacagım yer ziraatle çalışıyor
bulundugum yerden görev yerine ev taşımam gerekecek ilçe çok küçük umarım ev bulurum yoksa çok sıkıntı bu arada atandıgım yer bolu mengen