Herkese Selamlar Arkadaşlar.Epey oldu yine uzak kaldık buradan.
Mali öncelikle size Allahtan sabırlar diliyorum.Herşey Allahtan buna inanmışız Sabırla bu süreci atlatmanızı temenni ediyorum.Canı verende O dur zamanı gelince alacak olanda o.Anne karnında koyulan teşhislerde her zaman yüzde yüz doğru çıkmayabiliyor.Bizede fena tablolar çizmişlerdi.Ama şimdi kızım 13 yaşında ve dünya güzeli.Boy kısalığı haricinde şekilsel olarakta bir noksanlık yok.Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.Bu sizin ilk çocuğunuz mu yaksa başka evladınız var mı?varsa onların bir sorunu varmı?
Mezitli sizede geçmiş olsun aynı soruları size de sorsam.Tek evladınızmıydı?Sizler sağlam mısınız?Osteogenesis imperfekta hastası değilsiniz zannedersem.
NİL61 bir yazı yazdın ama detay yok.Nedir bu ilaç kim verdi size bunu kullandırıyor.Hangi doktor.İçeriği ne Hormonal bir tedavi demişsin ama kemiklere hormonların ne kadar etkisi var bilmiyorum ama inşaallah yeni bir umut olur.Daha fazla bilgin varsa ver yoksa doktorunuz kimse ona danışıp buraya daha fazla bilgi paylaşabilirmisin.Bana ulaşın demişsin ama mail adresi veya bir telefon nereden ulaşalım.?Bu önemli bir konu çünkü.Burdan özel mesaj göndermeyi beceremiyorum maalesef.
Bu ilaç bana yaklaşık 25 sene önce Almanyadan getirttiğim bir ilacı hatırlattı.O zaman 1 ay hergün kalçadan iğne yapılarak kullanılıyordu.Bir sağ kalça bir sol kalça.Valla o zamanlar kalın iğneler vardı.Kalçalarım uyuşmuştu.25 tanesini falan yaptırmıştım.Hayatımda ilk defa bir yerden tutunarak ta olsa ayağa kalkıp yürüdüğümü hatırlıyorum.O iğneleri yedikten sonra sokakta bir arkadaşım üzerime düşmüştü iki bacağım birden kırılmıştı ve ondan sonra ayağa kalkamamıştım.Maalesef O ilacın ismini hatırlamıyorum.Araştırdım ama ismini bulamadım.
Esas Haberi sona sakladım.
Esen hanım ve Samir Beyden sonra Genetik tanı yoluyla çocuk sahibi olma çalışmalarına bizde başladık.Okmeydanı Memorial Hastanesinde tedavi süreci devam ediyor.Prof Semra KAHRAMAN ve Genetik Bölümünden Cumhur bey ile birlikte çalışıyoruz.Yaklaşık 4-5 ay oldu.Epey yol aldık son 1 ay kaldı.Önümüzdeki ay Nasipse Bayramdan önce veya bayramdan sonra gebelik başlamış olacak.Hepinizden özel dualarınızı bekliyoruz.Gerçekten zorlu bir süreç sabır ve inat gerekiyor.
Mali,Mezitli ve diğer cam kemik hastalığı ile yakından uzaktan bağlantısı olan kişilerinde çocuk sahibi olmak istediklerinde Genetik Tanı ve Tüp bebek yöntemleri ile bu işe girişmelerini ben nacizane tavsiye ediyorum.Tabi biraz maliyetli bir uygulama ama sonucu güzel olunca insan bir şekilde çaresini buluyor.
Allah İnşaallah bizide güldürür.Ve korktuklarımızdan emin eyler.Dualarınızı bekliyoruz.
Herkese Selamlar Allaha Emanet Olun.