Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

redkit

Anlatım bozukluğu olmuş. Yeni limite (Müdahale edilmezse 303.000 TL bekliyoruz) çıktığında 276.000 TL olan araç alınabilir olaacağından ÖTV'siz engelliye ne kadara gelecğeini sordu arkadaş.

Victory09

Karoq dizel style için 143.000 fiyat aldım. Ama kararsızım Tiguan benzinli ile arasında gidip geliyorum.

StratoS hocam 3008 1.5 dizel alacağız lakin sitedeki fiyat listesinde;

[FONT=HelveticaNeue]3008 ACTIVE LIFE 1.5 BlueHDi 130hp EAT6 Tam Otomatik Prime Edition [/FONT][FONT=HelveticaNeue]248 bin TL[/FONT][FONT=HelveticaNeue]

[/FONT]
bayi bunu alabileceğimizi söyledi dizel motorda. Ama bize satarken 215 bin TL'den hesaplıyor 215 bin bölü 1.50 diyor 143 bin TL ye geliyor diyor. Nasıl oluyor da liste fiyatı 248 bin TL olan aracı 215 bin üzerinden ÖTV indirimi yaparak hesaplıyor. Benim istediğim paket

[FONT=HelveticaNeue]3008 ALLURE Selection 1.5 BlueHDi 130hp EAT6 Tam Otomatik [/FONT][FONT=HelveticaNeue]270 bin TL
[/FONT]

Madem 248 bin TL olan aracı 215 bin'den hesaplayıp ÖTV indirimi yapıyor 270 Bin TL olan pakete neden bana bunu alamıyorsunuz diyor.Bunu da ozaman sallıyorum 240 bin TL bölü 1.50 yapsın ???. Prime edition paket neredeyse boş paket. Bir yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa vaz geçicem güzel araçtan sırf dolu paket alamıyorum diye.

neden ötv si 60 olan arası 50 den hesaplıyorlar size öle verin aradaki farkı yiyorlar bilginiz olsun. 215 bine çekme 226 bine çek fiyatı ötv 60 dan hesapla 3 bin daha karlı oluruz. ama yokk aradaki farkı kendileri yiyecek bilginiz olsun. 270 bini okadar indirimle limite çekmez çünkü eksradan 3 4 bin liranızı yiyemezler. aşağlık köpekler

işin içinde çakallık var diyosunuz yani. Bende diyorum hyundai de de 215 binden hesapladırlar nedir bu 215 meselesi diyorum. Her markanın çoğu bayisini gezdim birbirine yakın fiyatlı araçları hep 215 den hesaplayı 1.50 ye bölüyor. Hiç çakallık yapacakları aklıma gelmedi. Dediğinizi desem ne diyecekler acaba merak ettim.

Uzun bir aradan sonra selamlar arkadaşlar
Kısa bir matematik hesabı yapayım yanlışım olursa düzeltin beni.. aracın Türkiye'ye geliş maliyeti 100 lira diyelim. Yüzde 60 ÖTV'si var. Yani ÖTV ile beraber 160 lira oluyor araç. Bu fiyata yüzde 18 KDV ekleniyor 29 lira. Toplamda 1.6 motorlu 100 liralık araç için 189 lira ödeme yapılıyor. Buradaki bizim ödemediğiniz ÖTV miktarı toplam fiyatın yaklaşık 100'de 31 civarında. Velhasıl Bu demek oluyor ki 1.6 ya değil 1.5 e bölünmesi doğru. Ama bayilerin böyle çarpma bölme yaptıklarını düşünmüyorum. Araç fiyatının ve vergilerin üstüne kendi kararlarını ekleyip satıyorlar diye düşünüyorum. Siz de kafadan çarpma bölme yapıp kağıt üzerinde karar vermeyin gidebileceğiniz tüm bayileri arayıp çatır çatır pazarlık yapın :)

Satış fiyatı vergisiz 120 bin üzerindeyse ÖTV %60 olarak hesaplanır, kurnaz bayiler demek ki yönetmeliğe biraz hakim olmayan bir vatandaşı bulunca hemen öpmeye çalışıyorlar. Satış fiyatı 210 bin üzerindeki araçlar %60 hesaplanması gerekiyor.

Ayni olay benm başımada geldi..benzinli 3008 198 tl yazmislar sordm dizelle arasinda indirimden snra 2 lira varmis..dizelleri 1.5 limitine indirip satiyorlar bnznli olanlar eat8 vites dizelleri topuzlu olarak satiyorlar..tek degisen topuzlu olana kotuj ısıtma eklmisler..benznli ile dizel arasinda 7.8 bin fark olmadikca neden tercih ediyim ki? Limit yukselmeden aralik ayi son ay bakalm neler olacak..

Hafta sonu Ankara'da birkaç araç firmasına gittim. Öncelikle Volvo xc40 için Volvo Grup Ankara'ya gittim. Aracın internette liste fiyatı 283 bin TL. Fakat Türkiye'ye gelen araçların bu fiyattan gelmeyeceğini söylediler. Minimum fiyatların 315 bin tl olacağı ve engelli sınırına çekilmeyeceği bilgisini verdiler. Ayrıca volvo araçlara daha az vergi ödemek için gümrükten boş donanımlı şekilde Türkiye'ye getiriyor(283 bin) ve tüm donanımları kendileri ekliyorlar:confused: Bu arada Aralık ayında Türkiye'ye sadece 33 adet XC40 gelecek.
Daha sonra BMW X2 için BMW'ye gittim. X2'ler tükenmiş durumda. Ocak 2020 itibariyle BMW 2.16 Dizel 116 Hp araç 303 Bin sınırın altına alınabileceğini söylediler.
Doğuş Grup Ankara'da bir tane Passat Wariant 1.6 TDİ elegance vardı. Son kalan Passat. Araca gerçekten hayran kaldım. Çok şık ve dolu duruyordu. Fakat tavırları çok kaba olduğundan içeride fazla durmadım. Passat'ın en dolusu şu anki fiyatın 310 bin TL olduğunu ocak ayında sınırın altına çekilebileceğini söylediler. Tiguan Allspace de tükenmiş durumda. Şubattan önce araç teslimi zor dediler.

Honda'ya CRV için gittim. Araç Ocak ayında büyük ihtimal 303 bin TL'yi geçer dediler. Tekerlekli sandalye kullanacak engelliler için bagaj yükleme eşiği en aşağıda olan SUV araç Honda CRV idi. Fakat çok yüksek bir araç olduğu için araçtan sandalyeye geçiş biraz zorlayabilir. Honda Ankara'daki satış temsilcisi çok kaba bir bayandı. Engellileri görünce neden öcü veya beleşçi gibi davranıyorlar anlamıyorum. Nitekim kendi bile tavırlarından rahatsız olduğunu anladı ve kendi özür diledi. Honda CRV 1.5 193 Hp benzinli güçlü bir motor fakat çok yakar :) Full diye nitelendirdikleri Executive pakettte otomatik bagaj yok, multimedya ekranı çok küçük ve elektrikli hafızalı koltuk yok.

Skoda Kodiaq'a tekerlekli sandalye kullanan bir engelli olarak çok rahat binip indim. Araç şık ve güzel fakat yakında kasanın makyajlanacağını düşünüyorum. Bagajı çok geniş ama yükleme eşiği malesef yukarıda. Bu arada yeni Süperb harika :)
Peugeot 508'i ilk gördüğümde çok heyecanlanmıştım. Ama malesef tekerlekli sandalye kullananlar için zor bir araç. Bagaja sandalyeyi parçalamadan koymak imkansız. Ayrıca ben kendi sandalyemi yan koltuğa alıyorum. 508'de ön orta konsol çok yukarıda konumlandırılmış. Bu yüzden sandalyeyi yan tarafa almak imkansız. 3008'in ön kapı açılma açısı ve ön koltuğun konumlandırılması tekerlekli sandalyeden geçiş ve iniş için bir sıkıntı yada bana öyle geldi . Ben araçtan inerken zorlandım. Sandalyeyi çok yaklaştıramıyorsunuz.
Citroen C5 Aircross aracı çok beğendim. Araca geçiş ve iniş hatta sandalyemi yan koltuğa rahatlıkla alabildim. Donanımları gayet tatminkar.
Renault Talisman'ın SW modeli için Maise gittim. SW kasaların Türkiyeye Gelmeyeceğini söylediler. 1.6 160 Hp modeli çok iyi olurdu.

Sonuç olarak en beğendiğim araç Passat Wariant. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için çok kullanışlı, bagaj çok geniş. Elegance donanımı içeriden çok şık duruyordu. 1 Ocağı bekleyeceğiz bakalım. Firmaların hemen hemen hepsinde çalışanların yüz ifadesi ve bizi karşılama şeklini hiç beğenmedim. Beleşçi gözüyle bakıyorlar.

mutineer901

Güzel bi inceleme olmuş tşk.

Volvo sanırım bize araba satmamak için öyle bi saçmalama yapmışlar.
Çünkü hangi donanınımı TR de ekleyebilirler sormak lazım.
Atıyorum sunroof istedim, TR de mi ekliycekler.
Adamlar saçmalamış yada ben yanlış anlıyorum.

Bu arada 508 bagajı liftback açılan cinsten komple açılıyor.
Sizin sandalye katlanan cinsten değil sanrıım, yoksa girer gibime geliyor.

Arkadaşlar merhaba. uzun zamandır yazmıyorum. malumunuz bu sitede bir hakaret davasından dolayı başıma dert aldım.
neyse konumuz yılbaşında araç alış limitimiz %22,58 oranında artarak yaklaşık 303.300 TL ye çıkacak. Ancak bildiğiniz gibi bu kanun çıkarken yeniden değerleme oranını %50 arttırma yetkisi Cumhurbaşkanına verilmişti. Bu sebeple Cumhurbaşkanının bu yetkiyi kullanarak artış oranını %33,87 ye, Araç alım sınırını da 331,200 TL ye çıkarması için CİMER üzerinden doğrudan Cumhurbaşkanlığı na başvuruda bulunalım. ben 3 farklı hesap üzerinden başvurdum. sizler de başvurursanız bir faydası olacağını düşünüyorum.

Teşekkür ederim mutineer901

güzel bir inceleme olmuş.
ben de bmw yeni 1 serisine bakmıştım geçen ay sınırın biraz üzerinde kalıyordu (260 bin civarı) Ocak 2020'yi bekleyim dedim.
dün baktığımda en ucuz fiyatın 307 bin olduğunu gördüm ki Ocak'ta yeniden zam yapacaklarını söylüyorlar.
https://yeni.bmwonline.com.tr/seril... 1 Serisi|1&getTechInfo=true&Discounted=false

Volvo için de fiyat listesinde 283 bin lira açıklaması var ancak bayiye gidince minimum fiyat 315 bin olarak söylediler.

Bu bağlamda ben bmw x2'nin de ocak 2020'de limitin üstünde kalacağını düşünüyorum.
Şimdi bile minimum 337 bin olarak görülüyor
https://yeni.bmwonline.com.tr/seril...Discounted=false&filters.seriwithcode=BMW X|X

Mami Junior

Teşekkürler.508 coupe bir araç olduğu için bagaj dediğiniz gibi arka camla beraber açılıyor. Biz engelliler için önemli olan maksimum kullanışlılık. Ben şuanda SW bir araç kullanıyorum ve sandalyemi katlamadan bagaja koyabiliyorlar. 508 için katlamadan koymak çok zor. Sandalyenin sırtını indirdiğimizde de muhtemelen sığar bagaja ama aktif hayatın içinde bu bizim için zaman kaybı olur.

mutineer901

Katlanan bi sandalye kullansaydınız eminim bir çok sedan arabaya kolaylıkla sıgardı sandalyeniz.
Eğer dediğiniz gibi katlanmayan bir sandalye kullanıyorsanız, sizin için uygun olmayabilir.
Şu an kullandıgınız gibi sw yada suv kullanmak daha mantıklı olacaktır.

Sandalyem Panthera U3 kendim parçalayıp yan koltuğa alabiliyorum. Parçalandığı zaman hemen hemen her bagaja da sığar ama amacım parçalamadan bagaja atabilmek. Yanımda birileri olunca trafiğin yoğun olduğu park sorunu olduğu yerlerde zahmetsiz ve hızlı oluyor.

Üstad Volvo XC40 ı inceleme imkanınız oldu mu , olduysa beğendiniz mi, boyutları nasıl 3008 ile ve ya Citroen C5A ile kıyqslarsak onlardan küçük mü? Teşekkürler

mutineer901

güzel derleme olmuş elinize sağlık.. o listede 1. sırayı c5 air cross 'a verin ve detaylı inceleyin testlerine gözatın derim.. tam oto. dizel ve konforlu olduğu için önceliği var

3008 active life 1.5 bluehdi otomatik sky pack
3008 active life 1.5 bluehdi otomatik prime edition

bu iki araç için yakın zamanda fiyat alan oldumu acaba?

mutineer901

Evet, tekerlekli sandalye konusunda SUV araçlar yüksek kalır. Bu noktada En iyi tercih SW araçlar olabilir. Ancak onlara talep az olduğu için çok satılmıyor dolayısıyla piyasaları az kalıyor.

Passat W zaten D segmenti olması sebebiyle en büyük SW araç diyebiliriz.

Bana göre 8+1 tercih ederseniz belki daha iyi olabilir tekerlekli sandalye için.

https://www.engelliler.biz/forum/al...il-araclarda-otv-muafiyeti-ve-tavsiyeler.html

denemeseskontrol

Verdiğiniz sitedeki araçlar dizel. 1.5 140 hp Benzinli araç getirirlerse X2 Ocak itibariyle yeni limitle alınabilir bana göre.

Üst Alt