3 haftadır C5a kullanıcısıyım.Arabamı satmadan önce ikinci el f30 ve mercedes c bakıyordum.Hem 3008 gt'nin limitin üzeri hem de başka bir araç beni cezbetmediği için ikinci el almaktı niyetim.C5a'ı görünce tutuldum, mevcut muafiyetin kalkmasını 2 ay bekledikten sonra aracıma kavuştum.İlk izlenimlerim uçan halı olayı daha çok asfalt olmayan mıcırlı yollarda hissediliyor.Hatta abartı yapayım resmen asfalt üzerinde akıyormuş gibi gidiyor.İstanbul'da böyle yollar pek yok ama pikniğe v.s bir yere gittiğimizde inanılmaz konfor sunuyor.
Hiçbir zaman çift kavramalı şanzımanlara güvenemedim.Bu yüzden karar vermemde ki en büyük sebep 8 ileri tam otomatik olmasaydı.Bir dsg kadar olmasa da konforu olumsuz yönde etkileyecek bir tepkisi olmadı bugüne kadar.
*130-140 km hıza kadar kabinin içi çok sessiz.Uzun yolda kesinlikle hissettirmiyor.Ne teker sesi ne de rüzgar sesi var.Akustik camlar gayet iyi.Ama bu sebepten biraz motor sesini muadillerine göre bir tık fazla alıyor diyebilirim.Benzinliden geçeceksiniz benim gibi biraz homurdabilirsiniz.Şartlar uygunsa benzinli alın premium araç sahibi olursunuz.
*İstanbul sabah-akşam iş trafiğinde 6,5lt şuan.Kitapçığında 3 bin km sonra rayına oturur diyor. Açıkcası ağırlığına göre beni tatmin ediyor şuan.
*Kocaman hayalet ekran var ama 3008'deki gibi kadran koymamışlar.Ve geri görüş kamerasının çözünürlüğü düşük.
*Ebatlar konusunda rakiplerine göre zaten üstün, bunu ayrıca belirtmeyeceğim.
*Ses açma-kapama ve cruise kontrol tuşlarında aydınlatma yok.Biraz alışmak gerekiyor.
*Evet sert plastikler kullanılmış ama temasta olduğunuz yerler kaliteli.
*Donanımlar zaten fıstık gibi.Bu fiyata başka bir marka sunmuyor takip ettiğim kadarıyla.Bu yüzden ufak tefek eksiklikleri fiyat/performansıyla unutturuyor.
Ve en güzeli gören dönüp tekrar tekrar bakıyor.Yüzü eskiyene kadar bu hissi yaşamak inanılmaz keyifli olacak.
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum, daha iyileri sizlerin olsun dostlarım.