Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Gunaydin.dun renault bayine ugradim talismana bindim gercekten efsane..o fiyatlara passat trendline alirsin koltuj isitkma sogutma serit takip 1.6 dizel 160 bg daha neler neler ellerinde araba kalmamis aralik ayinda gelicekmia arastiriyorum 140 bin bandinda dediler..resmi sitesi 2018 model oldugunu ve 227 bin tl verilecegini soliyor..ondan bulmak lazim sanirim belli bayilerde varmis..

isobay34

yok almadım ama takip ettiğim bi araç, boş paket 3008,5008 almak yerine c5 shine paket almak mantıklı.. hem teknolojik olarak aynı ama daha konforlu.. geçenlerde otomobil inceleyen bir youtube kanalının sahibi range rovur'u satıp c5 aldı eşine.. linki burda: https://youtu.be/dbr2CwTnEGs

jonjon

Hocam bende izledim aynı videoyu. Ama ozel indirimler ile almislarlardir. Belki de bedavaya yakın fiyata almışlardır. Adamlar aracın reklamını yapıyor sürekli olarak.

isobay34

o aldı diye değilde ihtiyaçlara, aracın donanımına ve fiyatına göre tercih edildiğini düşünüyorum.. forumlardan gerçek kullanıcı yorumlarına bakmak lazım tam karar vermek için ..

toprak_55

Dostlar cümleten selamun aleyküm, gruba yeni katıldım ben de, biz de araç arayışındayız nasip olursa bakalım, soruma gelirsek;

3008 GT line ötv muaf satılabilir diyen hangi il hangi bayi acaba?

tanerbudak
Taner Bey;
Araç alış limitlerimiz yılbaşında mı çıkıyor tam olarak? Bu durumu nereden takip ediyoruz? eğer öyle ise limit artışı olana kadar araba almayacağım, cimere bende yazmayı düşününüyorum.

consiglier

Mevcut yasaya göre şuan %23 YDO ya göre artacak yani 303.000 TL olacak. Burada Aralık sonunda yayımlanıyor. Cumhurbaşkanı 303.000 TL yi 450.000 Tl ye kadar arttırabilir. (Yuvarladım.) Ama bir ek karaname ile azaltabilir de...

Şuan mevcut koşullarda 303.000 TL olacak şekilde araç bakılabilir.

consiglier YDO %22,58 olarak açıklandı. artış bu orana göre yapılıyor. ancak tebliğ yılbaşında yayınlanıyor.

kenai Volvo XC40'ı inceledim. Araç çok şık. Fakat ordaki satış temsilcisi engelli sınırına indirilmeyeceği haberini aldık dedi. Aklıma takılan ise Volvo araçları boş halde gümrükten sokuyor. Tüm ekstra donanımları Türkiye'de ekliyor. Gerçekten böyleyse çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Volvo grup Ankara'da bir tane XC40 test aracı var. Aracın deri koltuklarını hiç beğenmedim. Bindiğimde sonradan yapılmış gibi duruyordu.
jonjon C5 Aircrosa 3 defa gittim. Araç çok güzel. Donanımları da tatminkar fakat kafama takılan Euro NCAP çarpışma testlerinden 4 yıldız alması. Sadece güvenlik paketi olanlar 5 yıldız almış. Bunun dışında araç gerçekten mükemmel.
StratoS Abi aracı ben kendim kullandığım için 8+1'ler bana olmaz. Malum daha yüksek oluyorlar. Yaklaşık 10 senedir SW araç kullanıyorum.Çok şükür bugüne kadar beni üzmedi. Şuan km'si 238 binde. yılda ortalama 17 bin km yapıyorum. Suw kullanmayı istiyorum ama ilerde beni zorlar mı bilmiyorum. İniş binişler, sandalyeyi yan koltuğa alma gibi günde bunu birkaç defa yapıyorum.
nb37GN.jpg
[/URL][/IMG]

Emektarı satma vakti geldi artık. :)

mutineer901 Teşekkür ederim cevabınız için. Ben de 5 yıldır Peugeot 3008 kullandığım için biraz da d sınıfı sedan bir araç bakıyorum.
Passat ve superb arasında kalmıştım ama son günlerde passat daha öne çıktı. Yılbaşında limit artarsa elegance paket passat düşünüyorum.

Bende bakıyorum 3008 gtline yada qasqai platinum premium. İkiside bayilerde yok ve gelir diyemiyorlar. 3008 gelirse ÖTV muafiyetli olur mu olmaz mı Onur’da söyleyemiyorlar. Araç stokları aybaşlarında belli oluyormuş bekliyoruz bakalım hayırlısı..

mutineer901

Sw'lerin sizi üzmesi açısını söylemedim. Az satıldığı için 2. elleri zayıf biraz. Yani herkes için tercih edilen araçlar değiller. Ama SUV örneğin herkes için tercih edilebilecek bir araç.

Çok zorlanmıyorsanız SUV düşünün.

mutineer901 sw araç baktığınızı ve bu tip araçların sizin için uygun olduğunu anladım yazılarınızdan, sw araçlar hakkında bir bilgim yok ama arkadaşım var onda kia nın sw aracı var çok memnundu hatta onunda aracının zamanı dolduğu için aynı aracının üst modelini alacaktı ama parasal durumlardan şimdilik vazgeçti kia ceed sw olması gerekiyor ve fiyat olarakta uygun bir araç zannedersem ,inceleyin derim.

Mehmetyilmaz Kia Ceed SW'yi yıllardır takip ederim. İlk modellerinde yakıt çok yüksekti. Sonraki güncellemelerde CRDİ motoru biraz daha düzelttiler. Şuan 136 Hp ve 300 tork değeri var ama yine de araç performans değerlerine bakıldığında VW grup 1.6 dizel araçların 120 hp 250 tork modellerinden daha düşük performans veriyor. Bagajı da yaklaşık 100 litre daha küçük. Onun için şimdilik askıda bekletiyorum. Öneriniz için teşekkür ediyorum.

mutineer901
Düşük performans vermesinin sebebi şanzımanın gücü yola aktarma kabiliyeti.
Bu dediğin olay eskiden çok fazlaydı ancak kia da çift kavrama şanzımana geçince bir dsg (vag grubu otomatik şanzıman) kadar olmasada hem performanslı hemde daha verimli oldu.

105.sayfada yukarda sizi etiketleyerek bir şey sormuştum müsaitseniz cevap verir misiniz. ? StratoS

Fatihhhh

İlgili sayfada arkadaşlar size cevap verdiği için ben vermemiştim.

Sattığı araçlara indirim yapması bayinin elinde olan birşeydir. Siz, neden indirim yapmıyorsun diyemezsiniz.

Verdiğiniz örnekte, orta donanıma 32.000 TL indirim yaptıklarını, ancak full donanıma bu kadar indirim yapmayıp, 247.000 TL limite almadıkları için alamadığınızı belirtmişsiniz.

Genelde araçların full versiyonları az gelir ve onlarda çok hatırı sayılır indirim yapılmaz. Çünkü 1-2 tane gelen aracı bayi öyle ya da böyle bir şekilde satarım der. Biz Türk halkı olarak full+full araçları çok severiz. Bu yüzden sadece Peugeot değil, birçok firma full modellerinde indirim yapmıyor hatta limit altına çekmiyorlar. (Örn: Tucson Nline ve Elite Plus gibi)

Başka bayi ile görüşüp durumu çözemiyorsanız ve Orta donanım size yetmiyorsa, full donanıma kafanızı taktıysanız, Ocaktan sonra limit artışı ile tekrar görüşürsünüz.Başka birşey diyemem...

Günaydın, 5008 allure paket almak istiyoruz Mersin'de yeşil renk olan mevcut fakat biz onu tercih etmedik başka bayi ismi bilen varsa bilgilendirirse seviniriz

paran yetiyorsa hiç düşünme git al şuan türkiyede alınabilecek en iyi suv

Selam arkadaşlar. Bugün Vergi dairesinde araç almak için uğraşırken başıma gelenleri anlatacağım size. Bakalım aynı durumu yaşayan var mı, Engel Raporlarını hangi tarih ve ÖTV den yararlanmak için hangi ibare ile rapor çıkarttıklarını bir görelim istiyorum.
Şöyle ki; Bugün aracımın plaka ve vergi dairesi işlemleri için Trabzon ilinde Karadeniz V.D. sinde kısım şefi olan arkadaş benim 2015 Yılında emeklilik için almış olduğum raporu kabul etmediler. Dolayısıyla Noterden de plaka çıkarılmamış oldu. Yani bir engelliye Engel Üstüne Engel yıktılar. Neymiş efendim 2019 Yılı Ağustos ayında Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasında bu engelli rapor düzenlemesi ile ilgili bir protokol yapılmış. Bu protokele uymayan raporum doğal olarak kabul edilmedi.
Raporda belirtilmesi gerek bir ibare olmadan bu ÖTV indiriminden yararlanamayacağım tarafıma söylendi. Bu arada ben Sağ ayak alt ekstremiteden %40 oranında engelliyim. Gelinde zurnanın son deliğinde çıldırmayın. Raporlara yazılacak ibare şöyle olacakmış "SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKİR". Evet yanlış okumadınız bu ibare olmadığı için raporum kabul edilmedi. İtirazlar ise fayda etmedi. Yol yine hastane ve rapor alma çilesine çıkıyor. Rabbim sabrımızı genişletsin. Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese iyi günler. Yaşadıklarımı yazdım ki belki birilerine yol göstermiş olurum.

amiira
Hocam bu yeni bi şey değil ki.
Sizin aldıgınız rapor araç almak için sadece engel durumunuzu gösteriyor.
ÖTV muafiyetli araç alabilmeniz için raporunuz ya %90 ve üzeri olması lazım yada %90 ın altındaysa "tertibatlı" kullanabilir ibaresi olması gerekiyor.

amiira

2019 yılında Otomatik vites ile lgili düzenleme geldi. Sizin tertibatınız otomatik vitesli araç mıydı?

Olayın özü şu, engelli özel kodlu ehliyet ile engelli raporunun uyumlu olması isteniyor. Elbette bu uygulama bazı arkadaşlar için yeniden sağlık raporu almalarına sebebiyet verebilir, bunu mu kastetdiniz?

StratoS 2017 yılında ehliyetimi değiştirdim. Ehliyet raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var. Müracaat ettiğim rapor ise 2015 yılında aldığım engel tespit raporu. Evet sağ ayak alt ekstremite olduğum için Otom. Vites tertibatlı araç kullanabiliyorum. Düzenlemeden daha bugün haberim oldu. Burada hata silsilesi önce bayiinin raporu daha önce sorgulaması sonra benim bu raporu 1 ay öncesine sormam gerekirken sormamam. Akılsız başın cezasını ayaklar çekecek vesselam. Sağlıcakla arkadaşlar.

3 haftadır C5a kullanıcısıyım.Arabamı satmadan önce ikinci el f30 ve mercedes c bakıyordum.Hem 3008 gt'nin limitin üzeri hem de başka bir araç beni cezbetmediği için ikinci el almaktı niyetim.C5a'ı görünce tutuldum, mevcut muafiyetin kalkmasını 2 ay bekledikten sonra aracıma kavuştum.İlk izlenimlerim uçan halı olayı daha çok asfalt olmayan mıcırlı yollarda hissediliyor.Hatta abartı yapayım resmen asfalt üzerinde akıyormuş gibi gidiyor.İstanbul'da böyle yollar pek yok ama pikniğe v.s bir yere gittiğimizde inanılmaz konfor sunuyor.

Hiçbir zaman çift kavramalı şanzımanlara güvenemedim.Bu yüzden karar vermemde ki en büyük sebep 8 ileri tam otomatik olmasaydı.Bir dsg kadar olmasa da konforu olumsuz yönde etkileyecek bir tepkisi olmadı bugüne kadar.
*130-140 km hıza kadar kabinin içi çok sessiz.Uzun yolda kesinlikle hissettirmiyor.Ne teker sesi ne de rüzgar sesi var.Akustik camlar gayet iyi.Ama bu sebepten biraz motor sesini muadillerine göre bir tık fazla alıyor diyebilirim.Benzinliden geçeceksiniz benim gibi biraz homurdabilirsiniz.Şartlar uygunsa benzinli alın premium araç sahibi olursunuz.
*İstanbul sabah-akşam iş trafiğinde 6,5lt şuan.Kitapçığında 3 bin km sonra rayına oturur diyor. Açıkcası ağırlığına göre beni tatmin ediyor şuan.
*Kocaman hayalet ekran var ama 3008'deki gibi kadran koymamışlar.Ve geri görüş kamerasının çözünürlüğü düşük.
*Ebatlar konusunda rakiplerine göre zaten üstün, bunu ayrıca belirtmeyeceğim.
*Ses açma-kapama ve cruise kontrol tuşlarında aydınlatma yok.Biraz alışmak gerekiyor.
*Evet sert plastikler kullanılmış ama temasta olduğunuz yerler kaliteli.
*Donanımlar zaten fıstık gibi.Bu fiyata başka bir marka sunmuyor takip ettiğim kadarıyla.Bu yüzden ufak tefek eksiklikleri fiyat/performansıyla unutturuyor.

Ve en güzeli gören dönüp tekrar tekrar bakıyor.Yüzü eskiyene kadar bu hissi yaşamak inanılmaz keyifli olacak.

Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum, daha iyileri sizlerin olsun dostlarım.

amiira

Belirttiğim gibi otomatik vitesin tertibat sayılması ile ilgili özel kodlu b ehliyetiniz ile engelli raporunuzun otomatik vites kullanımızına uygun olması isteniyor. Yeni engenlli raporlarında dediğiniz gibi "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" gibi bir ibare olacakmış. Bunu görmek istiyorlar.

Bu konuyu 3-4 aydır tartışıyoruz, gözünüzden kaçmış sanırım. Eğer B ehliyetinizde otomatik vites kodları varsa yapacağınız tek şey, yeni engelli raporu ile bu istenen ifadeyi raporunuza yazdırmak olacak.

emrah1986

Sanırım Dizel aracınız, Gayet iyi. 6.0 litrelere düşer, zamanla.

Kazasız, belasız iyi sürüşler.

Üst Alt