Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Mami Junior
Çift kavrama olayını çok araştırmamıştım. İnternet sitesine baktım Kia Ceed SW'nin otomatik ve dizel seçeneği yok. Sadece 1.4 Atmosferik ve manuel şanzıman seçeneği var. Kasasını büyütmüşler. Bagaj hacmi 600 Lt'yi geçmiş ama 1.6 dizel motordan 1.4 atmosferik motora geçmekteki amaçları ne anlamadım. Üstelik bu SW kasa araç. Otomatik vites seçeneği hiç yok.

Pevgeot bayisi prime editiona 213 bin diyor,%50 uygulaniyormus..213 bin uzeri %60 oluyor diyor..otv indirimsiz alinca 213 alirmiyim diyorm gelin goruselim falan filan diyor..yani kafalarina gore uygulama var bu cok net ..

Burada yazılanlardan anladığım kadarıyla Bbyiler özellikle kafa karıştırıcı konuşuyor, muhatapları ÖTV oranlarını bilmiyorsa kendileri için avantajlı olan fiyat üzerinden teklif veriyorlar. Bu noktada alıcıların çok dikkatli olması, araştırma yaparak bayiye gitmesi çok önemli. Akis taktirde kazıklanmak kaçınılmaz maalesef.

StratoS

Üstadı selamlar, benim şimdiki kullandığım aracı alırken 2014 yılında alınmış sürekli engelli raporum var, hatta raporda ÖTV muafiyeti için olduğu parantez içinde yazıyor. 2019 şubatında ki yeni yazıya göre de baktığımda bu tarihten önce alınan raporlarda uygun ifadeler varsa geçerlidir diyor. Otomatik vites yetiyor bana, raporda da yazıyor. Ehliyetim de yeni ve uygun kodlar mevcut. Bu durumda ben yeni rapor almalı mıyım ( ben gerek olmadığını düşünüyorum) ? Forumda okuduğum kadarıyla benimle aynı durumda ve tarihlerde rapor alıp, aracın 5 yıllık süresi dolunca bu yenilerde araç alan arkadaş da var.

peugeot 3008 active life sky pack için 137 bin tl ye anlaştım kapora verdim. normal fiyat olarak 205,500 tl üzerinden hesaplandı. birçok bayiyi aradım aşağı yukarı hepsi 137-139 bin aralığında fiyatlar verdi. hyundai tucson style plus için de birçok bayiyi aradım aldığım fiyatlar yine 137-139 bin aralığında değişiyor. ikisi de aynı fiyata gelince anahtarsız giriş-çalıştırma ve hayalet ekran özelliği artısı olan tasarım olarak da daha çok beğendiğim 3008i almaya karar verdim. yalnız bayilerde araç bulmak maalesef çok zor, nereyi aradıysam ya araç yok yada 1 tane kaldı diyor. 3008 prime edition için ise 142 bin tl fiyat verdi. dizel araç için aldığım fiyatları söylüyorum.

Merhaba,

SUV de 247 bin limitene; Peugeot 3008 4. paketi- Ford Kuga - Opel Grand Landx- Honda HR V (CR-V)-Wosvagen Tiguan(manuel)

aklıma gelenler bunlar.

Defne1234

prime edition da koltuk ısıtma, kablosuz şarj özelliği var birde dış tavanı komple siyah yani dış tavan panaromik cam ile aynı renkte. onun dışında artı bir özelliği yok sky pack ten. o yüzden sky pack i tercih ettim. arada 5 bin tl fiyat farkı var.

mehmet_metu
Koltuk isitma ve kablosuz sarja 5 bin verirsen alirsin yani..kayseride yasiyorum isitma cidden onemli gbi bakalm hayirlisi..cok tsk

Defne1234

evet prime edition pakette bu özellikler mevcut. sadece öndeki koltuklarda var sanırım ısıtma bütün koltuklarda yok. rica ederim önemli değil

selam arkadaşlar. 1. önceliğimiz skoda superb normalde prestige istiyoruz ancak premium la fiyat farkı çok. Detaylı bilgi verecek varsa teşekkur ederiz. 2.passat da çok aradık ancak bulamadık. orta donanıma razıyız. 3. skoda kodiac için o motoru yeterli görmüyorum. ancak bana katılmayan arkadaşlar sperb e yeten motor kodiac a da yeter diyorlar. 4.tuscon elite plus için 150 bin tl fiyat aldım. 5. 3008 veya 5008 bulamadım. yılbaşından sonra diyorlar. 6. c5 aircros shine 239,5 bin fiyat bir kac bayide var. (tam otomatik vites oluşu hoş. dsg lere önyargım oluştu) 7. ocak ayını bekleyip 2020 model mi yada riske girmeyip c5 aircros shine mi alayım ? 8. aslında full superb prestige buldum EREL de iki adet ancak satıcı 266 diyo. indirim yapamaz mış. bence araçların plakası çıktı da ondan veremiyo. ya da arac yok die kar etmek istiyo. 8.bazı profosyonel arkadaslarımın fikrine saygılıyım. bana diyebilirler D sedan mı SUV mu karar ver die. ancak yukarıda detayları ile açıkladığım bütün araçlar fazlası ile işimi görüyor. Gerçek kullanıcı bilgileri ve güncel bilgilerle yardımcı olmanız dileği ile...

selimS Skoda suberb bende baktım prestij paket Türkiye de kalmadığı için yardımcı olamıyoruz dediler bize ama bulursan değerlendirilecek bir araç.Passat Trendline paket de ancak bulabilirsin ilginçtir bu kadar pahalı bir araç siparişler dolmuş anlamadım gitti:) Tuscion ve Kodiac araca hiç bakmadım Opel de Insıgnia ve GranlandX baktım full paket alınabiliyor. c5 aircros süspansiyonu çok başarılı ve içi gayet iyi olmuş özellikle omuz ve baş mesafesi ben çok beğendim. Peugeot 5008 yok 3008 4. paket geliyor eh işte donanım olarak. Ford Kuga ve Renault Kadjar modellerine de bak derim özellikle SUV istersen.2020 modellerinde kura bağlı olarak fiyatların yükselmesi riski var tercih senin .( 247 TL limitine olabilecek sedan araçlar: Ford Focus-Audi A3-Pegeout 508-Opel Insıgnıa-Passat- Opel Astra-Renault Megan-Honda Civic Full paket-Toyota Corolla Full paket gayet iyi inceledim-Mercedes A 180 sedan Style paket -Mini cooper Contryman aklıma gelenleri yazdım)Bu arada BMW ve Volvoda araç yok yok bildiğim kadarıyla iyi günler.

@selimS
Elite plus icin 150 bin fiyat veren bayi hangisi öğrenebilir miyiz? Normalde limite dahil etmiyorlardi onu. Verdikleri fiyat elite icin olabilir mi?

selimS aşağı yukarı seninle aynı durumdayız arkadaşım, ben yılbaşını beklemeye karar verdim gibi, çünkü istediğim araçlar ve istediğim donanımları yok.

selimS eliye plus için 150 bin teklif aldım demişsin .sakın o stily plus olmasın ? çünkü elite plusu imkansız alamassın o fiyata

yok stil değil. şimdi hatırladım plus ve N olmuyodu. Elite di. 4*2 . basamak ve tampon koruyucular hediye + kaput koruma hediye. ama 150 diyodu. 4*4 ve plus ellerind yok ve gelecek de yok. var olan icin konustuk....

emrah1986
Hocam bizde arayış içindeyiz. ya bu aracı alıcaz tercihimiz beyaz shine. yada bekleyip superb yada passat deniyecez. selamlar. aracı nerden aldınız varsa bize tavsiyeler...?

Defne1234

Her ay güncelleme yapılıyor zam gelmese bile fiyatlar bir iki gün siteden kaldırılıyor. firmalar zam yapmak yerine donanımdaki bazı özellikleri kısmayı tercih ediyorlar. örneğin ekim ayında peugeot 3008 otomatik dizel araçlarda -gt line ve benzinli modeller hariç- joystick otomatik vites olayını kaldırmış.

mehmet_metu

Onun yerine topuz vites ve koltuk isitma eklemis..yenilik oldugunda bari belirtseler su degisti bu geldi diye..telefonlardaki güncelleme gibi..ins fiyat artmaz..

Defne1234

evet haklısınız. maalesef donanım özellikleri sitede bile güncel değil. sky pack paketinden anahtarsız çalışma özelliğinin de yakında çıkarılacağını söylediler. yılbaşından sonra zam gelir muhtemelen. bulabilirseniz bu ay almanızı tavsiye ederim.

kenai

Engelli raporunda "Kullanabilir" şeklinde kesn hükmü olmayan ifadeler varsa kabul etmeyiz diyorlarmış. Bu iş biraz Vergi Dairesinin görüşüne bağlı. Sen başvur. Olumsuz olursa onlar seni yönlendirsin...

StratoS raporda tam olarak şu ifade yazıyor, H sınıfı ehliyet alabileceğine otomatik vitesli otomobil kullanabileceğine oy birliği ile karar verildi. ( ÖTV indirimi için)
Teşhisde de herşey açık yazıyor. Yürüme bozukluğu diye, aslında yoruma açık olduğunu sanmıyorum.

bende aynı durumdayım hatta ben raporumu 2013 de aldım..umarım sıkıntı yaşamayız raporu yenilemekle uğraşmayız..
kenai

dryusuf9436 Aslında raporlarımız sürekli olduğu için sorun olmaması lazım ama yine de insan acaba diyor.

Aracı alacağınız trafik tescil bürosu raporu sorgulattirabiliyor aslında

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Nasıl oluyor bu iş acaba, benim raporum e nabız da ve e devlette görülüyor, herhangi bir kurum isterse rapor numarası ile görebiliyormuş.
Bu arada suv den Sedan araca geçmek konusunda tecrübeli arkadaşlar ne derler? Bu konu suv konusu ama ben farklı biraraç da tecrübe etmek açısından d sedan bir araç düşünüyorum. Hatta şimdiki aracımız dizel olduğu için yenisinin benzinli olmasını düşünüyorum. Sessizlik ve konfor açısından, tam olarak karar veremesem de benzinli daha ön planda.

Demek istediğim raporunuzla araç alabiliyor musunuz diye sorgulatmak.ben 91 olmasına rağmen oranım devlet sürekli prosedür değiştirdiği için alacağım araç için bayiye sordum o da raporu trafik işlemlerini yürüten tescil bürosundan sorgulatti.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eweeet arkadaşlar. bugün CİTROEN C5 aircross lar geldi. aradı beni bi kaç bayi. hatta biri zam geldi dedi. pazar günü Çekmeköy - Bayraktar Otomotiv e test surusune gitmiştik. aslında her şey güzelde içimize sinmeyen şeyleri sıralayayım. 1. Araç dıştan çok güzel (citroen c5 air) 2. bagaj ve kapıları açınca 250 binlik SUV gibi durmuyo. 3. en donanımlı paket alıyosun yok adaptif yok. yok elektrikli koltuk yok. yok deri yok. kardeşim bu en dolu paket. o yok bu yok olmasın. 2012 de raporsuz sıfır sedan astra aldım. bakınız 8 sene önce onda bile vardı bu donanımlar. Skoda superb de koltuklar, döşemeler ve donanım daha zengin. Şimdilik beklemeye karar verdim. Ancak onda da çok umutlu değilim. Düşünsenize araç alıcaksınız adam araç yok diyo. Ver kardeşim bilgilerini. Hangi model hangi renk hangi donanım demesi lazım. Ne bileyim canımız sıkkın biraz...

Üst Alt