Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

tanerbudak

Hep yoktu, yanlışınız var. Şunu duydum vb dğeil kendi yaşadığım örnekte benim aracımın gümrük girişi 110.000 TL idi. (Net fiyatı) Ama ben 104.000 TL ye aldım. bayi satış fiyatı biim elimizde istediğimiz gibi satabiliriz demişti.

StratoS bu uygulama hep vardı ben yanlış ifade ettim. bayii aracı istediği fiyata satabilir tabi. ama satışta beyan edeceği ötv alışta beyan edilen ötv den düşük olamaz. en yüksek hangisi ise onu beyan edip öder.

Gecen hafta 3008 prime edition 140 bine almamistim..bgn 151 bin olmus dun fiyatlar guncelllenmis şaka gibi..aracin ozellikleri kısılmış fiyat artmiş..

tanerbudak

Bu beyanı değiştiremez mi? Sehven diyip düzeltemez mi? Sonuçta Fatura aldığı da kendisi, sattığı da kendisi. (Fatura aldığı Fabrika, sattığı kendi faturası)
Defne1234

Ben aylar önce dedim, limit altındaysa alacağınız araçlar zaman kaybetmeyin alın diye. Ne diyeyim daha...

Merhaba arkadaşlar, 2020 de limitin 303 bin olması bekleniyor, şayet 303 bin olursa 303 binlik bir araba için ne kadar rakam tutar hesaplayabilirmiyiz.

StratoS faturayı alan kendisi ama alışta faturayı kesen fabrika sonuçta. fabrika başka, satıcı bayii başka firma sonuçta. alış ve satışta bunlar hep beyan ediliyor vergi dairesine.

3008 ve 5008 in yılbaşından sonra GT ve GT Line paketlerinin geleceğini düşünüyorum.

dryusuf9436

2018 de 135 bin e almıştım 2.0 benzinli premium modeli araç genel olarak iyi ancak yakıt verileri şehir içi 11 lt şehir dışı 8lt civarı.

Merhaba arkadaşlar raporumda "ötv indiriminden yararlanır, özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresini maliye kabul etmiyor, "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi istiyor, böyle durumla karşılaşan oldumu? ne yapabilirim.

Merhaba
Bende 2015 te Subaru Xv almistim.
Şimdide Forester almak istiyorum ama artık yeni Foresterlar hibrit motor geleceği için fiyatları 400-440 aralığında olacakmış. Yeni limit dahilinde kalmıyor
Bakalim önümde yaklaşık 3 aylık bir süreç var bu süreçte sizin değerli yorumlariniz, benim yol rotamı belirleyecek

karizmatikmen
Aynı durum benim de başımda. Bu yüzden 29 Kasım da yeniden rapor almak için heyete girdim. 19 Aralıkta raporu verecekler. Parası ödenen, aparatı takılan, faturası kesilen araba galeride, ben hala rapor bekliyorum.

Defne1234
Dizel fiyatı mi bu skypack ne kadar acaba

dryusuf9436
Kac TL ye anlatınız hocam
Ford kuga dizel alan arkadaşımız yok mu hiç burda 135 bin TL oda bana mantıklı geliyor
Ben de düşünüyorum da o yüzden soruyorum Yusuf bey açılır cam tavan mevcutmu birde cknhkar diyorlar fabrika verileri güzel aslinda ama

Defne1234
çok zamlanmış. neredeyse her marka bu hafta zam yaptı. ben aracımı bugün teslim aldım. geçen hafta active life sky pack için 137 bin tl ödedim. bugün aracımı teslim alırken fiyatını sordum 3bin tl civarı zam gelmiş. üstelik aralıkta gelecek araçlar siparişe göre getirilmiş yani yılbaşından önce araç olmaz dediler. yılbaşında yeni modeller de zamlı gelir diye tahmin ediyorum.

mehmet_metu

Adana Bayiinden hatta 34.500 tl'ye verecekti

Ben Maraştan Opel Grandland X aldım 129.000 tl'ye Enjoy AT Dizel

Arkadaşlar 5008 allure selection için anlastim 154.750 nasıl sizce ? Tiguan ile arasındaki farklar nedir mantıklı mı sizce yorum yaparsanız çok sevinirim

Victory09

hayırlı olsun.
çift kavrama olan araç hangi marka olursa olsun ben almam CVT ya da tam otomatik tercihin 5 yıl kullanıcaz sıkıntı çıkmayan bi araç olmalı

tanerbudak

Sizde sabit fikirle hiçbir şeyi kabul etmeme durumu var.

Örneğin, Ben aracımı Hyundai'den aldım. Bayi başka şirket olsada Hyundai markasının yetkili satıcısı. Fabrika'dan araç çekti. Ve fiyatı ithal ederken bildirdiler. Sonra aracı bana sattı yine bildirdi. Bana Fabrika'nın kestiği tutardan daha düşüğe sattı. Fabrikayı arar, bu faturayı böyle kesermisin der ve düzelttirir...

Benim eşim Toshiba Ege Bölge Müdürlüğünde çalışıyor. Yeri geliyor Fotokobi makinasını aldığı fiyattan daha düşüğe veiryor stok eritmek için... Arıyor, genel merkezi ithalat faturasını düzeltiyorlar ve öyle kesiyorlar.

Yani bunlar zor şeyler değil...

Ayrıca birde yerli araç var. Yine Hyundai'den örnek vereyim. İ20 Kocaeli'nden geliyor. İthalat faturası yok. Sadece Türkiye'deki Fabrikanın kestiği fatura var. Bayi satıyor. Aldım ve zararına sattım kim karışabilir? Hadi Verg Dairesi karıştı, aç fabrikaya telefon şu faturayı şöyle düzeltirmisin de...

Bunlar olmayacak şeyler değil.

Sizden rica ediyorum herşeye çok sabit fikirle yaklaşmayın. Hele hele kesin olmaz, şöyle olur demeyin.

StratoS Bakın olmayacak şey yok elbette ama verdiğiniz örnek bir fotokopi makinası. onda ÖTV yok. hyundai örneğini verdiniz. hyundai güney kore markasıdır ve karı zararı onlarındır. daha düşük fatura keserse daha az kar eder. bayii Türk firmasıdır. karı zararı kendisinedir. hyundai Türkiye de üretiliyor evet. bu defada işin içine KDV matrahı giriyor. KDV matrahının altında beyan edip ödeyemiyor ÖTV yi.

ben sabit fikir ile olmaz demiyorum. KANUN böyle diyor. Kanun değişirse benimde sabit fikirlerim değişir.

tanerbudak

Yok ya, inanılmazsınız...

Ben 3 tane olay anlattım. Siz bayi farklı fabrika farklı dediniz, Eşimden örnek verdim ÖTV yok dediniz. Yerli araçlarda ithalat yok dedim, cevpa vermediniz. Fabrika ile fatura düzeltirler, sonra birbirlerine mahsup ederler, bunda birşey yok. Ben kanun böyle değil demiyorum ki. Alan kişi aynı yerde, satan kişi aynı yerde, bir faturayı eksik kestirir düzeltirir, diğer faturayı fazla. hiç eşitleyemedi mi farklı kalemden gider kestirir yine bayiye fatura düşümü zararını rucü eder. Bunda birşey yok ki...

Ben uygulamaya bakarım. Ve aldım diyorum. Bu şekilde araç aldım yani, var mı ötesi?

Size artık yazmayacağım ama her yanlış söyleminizde karşı çıkacağımı bilin...

StratoS

yerli üretim araçlarda KDV matrahına göre ÖTV beyan ediliyor diye cevap verdim. sap ile samanı karıştırıyorsun arkadaşım. fotokopi makinası farklı bir ürün adam 5 tl ye alır 3 tl ye satar. ancak ÖTV çok farklı bir mevzuat neden anlamamakta ısrar ediyorsun anlamıyorum. siz almış olabilirsiniz. o aracın girişi düşük fiyattır ondan almışsınızdır. sonradan faturada ya yanlış kesmişiz hadi düzeltelim diyemezsiniz devlete. VW Tiguan Highline nasıl aldı bazı arkadaşlar sanıyorsunuz. bu araçların giriş fiyatı düşüktü ondan sattı bayiler. istediğiniz kadar karşı çıkın ama doğrusu bu. biraz araştırın internette bununla ilgili çok yazı var görürsünüz.

TAŞIT ARAÇLARINDA ÖTV MATRAHI NASIL HESAPLANIYOR ?

tanerbudak

Taner bey, BMW 3.20 D dizel aldı arkadaşlar. Sora 2.0 motor diye satışı durduruldu vergi dairesi tarafından. X1 aldılar, Subaru Forester aldılar inanılamz indirimlerle. Benim gibi Tucson aldılar. 40-50.000 Tl indirim yaptıran arkadaşlar oldu. Bir dönem İnfiniti alınımı bile konuştuk...

Bu indirimler nasıl oldu?

Kanunu biliyoruz ama uygulama bilmediğimiz bir konu. Siz araç mı satıyorsunuz?

BMW 3.20 örneğinde adamkur 5.40 dan aracı almış stoğa çekmiş. Sonra kur 5 olmuş. Adam kura göre aracını düşürerek satamaz mı?

Alış faturası 30.000 USD güncel kur ile vergiler dahil 300.000 TL ye sattığı araç güncel kur ile 240.000 Tl ye düşemez mi? Faturasını böyle kesemez mi?

Almış olan insanlarla bile alay ediyorsunuz...

StratoS bakın bayi almış olduğu fiyatın altında satamaz demiyorum. satar ama ÖTV sini alış matrahının altında beyan edemez diyorum.

tılafsınlı

Çok teşekkürler yorumunuz için 5008 daha makul o zaman başka yorumlar da olursa sevinirim çünkü allure selection in eksisi güvenlik paketi olmaması

tanerbudak

ÖTV matrahı altına düşürürse vergisi değişiyor değil mi?

Silindir Hacmi Vergisiz Satış Tutarı ÖTV
1600 cm³'e kadar 70.000 TL'ye kadar %45
1600 cm³'e kadar 70.000 TL - 120.000 TL arası %50
1600 cm³'e kadar 120.000 TL üzeri %60
1600 cm³ ile 2000 cm³ arası 170.000 TL'ye kadar %10

Bu matraha göre, Tiguan örneğinden gidecek olursak:

Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline 288.700,00 TL

Bu araç 1.6 altı olması ve net fiyatı 120.000 Tl den yüksek olması sebebiyle %60 ÖTV'de değil mi?

152.000 TL civarı vergisiz fiyatı olan olan bir araç 119.000 TL ye düşmek için 33.000 Tl indirim yapması lazım. Ve anahtar tesliminde vergiler ile bu indirim 62.000 TL yi geçiyor...

Kanunu geçtim, mantık olarak bile bayi sınırda çok rahatlıkla satacağı bu aracı anahtar teslim fiyatı 211.000 TL ye düşmesini sağlar mı? Yoksa 247.000 TL ye düşürüp, yine % 60 ÖTV'den 132.000 TL vergisiz fiyatla 20.000 TL mi indirim yapar?

Ben bundan bahsediyorum. Ağzımdan matrafı düşürürler gibi birşey çıkmadı. Sadece 30-40.000 Tl indirimleri gördük. Sınıra çekebilir diyorum ben. Allahım yarabbim....

Üst Alt