daimon
Vw grubun dizel skandalından aldığı cezayı biliyor musunuz? Şuan bazı bölgelerde mahkeme kararı ile dizel araç satması yakalandı biliyor musunuz?
Tüketiciye karşı kendisini böylesine küçük düşüren bir marka mantık olarak Dizel araç satmayacak, satamazda. Burada dizelin nasıl bir sonu var ve nasıl bir başlangıcı var?
Yorum yapmadan önce bence tüm bilgilere haiz olalım. Yoksa bilmeyen insanları yanlış yönlendiririz.
Knnakn27
1- Şuan hiçbir benzinli araç daha az yakmıyor hacimleri düşmediyse ki o da bell ibir yere kadar. Yani 1.6 Beniznli hangi aracı alırsanız alın Turbo desteği ile 100 km de 10 lt nin altını yakmanız mucizedir Şehir içinde.
Ama 1 litre, 0.9 litre hacimli benzinli araçlar alırsanız 7 litreye kadar düşer bu durum. Ama o araçların klima dolu araç çekiş durumlarını da ayrıca tartışırız.
2-Otomobillerde Dizel araçlar satıldığından beri yılda 15.000 km ve üzeri yapıyorsanız tavsiye edilir. Ancak son dönemlerde Dizel araç bakım fiyatlarının benzinli araçlara yaklaşması hatta bazı turbo benzinli araçlardan daha ucuz olması sebebiyle eğer araç alırken de çok fiyat fark etmiyorsa kaç km yaparsanız yapın dizel araç mantıklıdır.
3- Benzinli araç satmak isteyen satış temsilcilerinin söylediği bir tahmin, benzin/dizel fiyatları. Talep değişimleri ile ilgili fiyat tahminlerine birşey diyemem. Ama bu yıldan sonra ülkemizin Dizel açığı sebebiyle ithal ettiğimiz ve görece pahalı olan Dizel ile ilgili bir gelişme oldu ve olacak. Star Rafinerisi devreye girdi ve Dizel yakıt üretecek. Ülke ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılaması bekleniyor. Ve ithalat maliyeti olmayacağı için ülke piyasasında fiyatlara pozitif katkı sağlaması bekleniyor.
Zaten aynı fiyatlarda olsalar bile yakıt ekonomisi yeter. Benim aracım Tucson Dizel. 100 km de 6 lt yakıyorum. Benzinli Turbo versiyon 10 lt yakıyor ve artık satılmıyor.
Ben tekrar söylüyorum, imkan varsa şuan Dizel araçlar hiç bu kadar ucuz olmamıştı.
Dizel alın, tepe tepe binin.