Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Artık yeni nesil benzinli araçlar da az yakıyor bide 8 10 bin km yıllıkta daha mantikli duruyor bide önümüzdeki 5 yıl bence benzin lt fiyatı dizel lt fiyatından daha uygun olacak gb.
Bu arada tercihlerin
1. Peugeot 3008 1.6 thp benzin otomatik
2. Skoda superb 1.4 tsi benzin otomatik
3. Skoda kodiaq 1.4 tsi benzin otomatik
Ne dersiniz

8. nesil 2020 model Volkswagen Golf Türkiye'ye dizel motorla gelmeyecekmiş. Dizel araçlar için sonun başlangıcı yakın gibi görünüyor.

iyi deriz de araç nerede ?? ben bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim...

Adana'da Superb ve kodiak varmış Ancak renkleri Love mavi benim hoşuma gitmedi

daimon

Vw grubun dizel skandalından aldığı cezayı biliyor musunuz? Şuan bazı bölgelerde mahkeme kararı ile dizel araç satması yakalandı biliyor musunuz?

Tüketiciye karşı kendisini böylesine küçük düşüren bir marka mantık olarak Dizel araç satmayacak, satamazda. Burada dizelin nasıl bir sonu var ve nasıl bir başlangıcı var?

Yorum yapmadan önce bence tüm bilgilere haiz olalım. Yoksa bilmeyen insanları yanlış yönlendiririz.

Knnakn27

1- Şuan hiçbir benzinli araç daha az yakmıyor hacimleri düşmediyse ki o da bell ibir yere kadar. Yani 1.6 Beniznli hangi aracı alırsanız alın Turbo desteği ile 100 km de 10 lt nin altını yakmanız mucizedir Şehir içinde.
Ama 1 litre, 0.9 litre hacimli benzinli araçlar alırsanız 7 litreye kadar düşer bu durum. Ama o araçların klima dolu araç çekiş durumlarını da ayrıca tartışırız.

2-Otomobillerde Dizel araçlar satıldığından beri yılda 15.000 km ve üzeri yapıyorsanız tavsiye edilir. Ancak son dönemlerde Dizel araç bakım fiyatlarının benzinli araçlara yaklaşması hatta bazı turbo benzinli araçlardan daha ucuz olması sebebiyle eğer araç alırken de çok fiyat fark etmiyorsa kaç km yaparsanız yapın dizel araç mantıklıdır.

3- Benzinli araç satmak isteyen satış temsilcilerinin söylediği bir tahmin, benzin/dizel fiyatları. Talep değişimleri ile ilgili fiyat tahminlerine birşey diyemem. Ama bu yıldan sonra ülkemizin Dizel açığı sebebiyle ithal ettiğimiz ve görece pahalı olan Dizel ile ilgili bir gelişme oldu ve olacak. Star Rafinerisi devreye girdi ve Dizel yakıt üretecek. Ülke ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılaması bekleniyor. Ve ithalat maliyeti olmayacağı için ülke piyasasında fiyatlara pozitif katkı sağlaması bekleniyor.

Zaten aynı fiyatlarda olsalar bile yakıt ekonomisi yeter. Benim aracım Tucson Dizel. 100 km de 6 lt yakıyorum. Benzinli Turbo versiyon 10 lt yakıyor ve artık satılmıyor.

Ben tekrar söylüyorum, imkan varsa şuan Dizel araçlar hiç bu kadar ucuz olmamıştı.

Dizel alın, tepe tepe binin.

Knnakn27
Bugün 3008 GT line için anlastim arkadaşlar 155 bin inşallah pişman etmez özellikle yakıt meselesi.

Skoda karoq kodiaktan daha küçük daha güzel bulunursa alınabilir mi sizce yakıt üzmez umarım ikinci elde çok üzer mi

Vasilik karari gereklimi

92 raporumuz var babamin ehliyeti yok arac almak icin vasilik karari cikarmak gerekiyormu oglu olarak.arac benim ustumemi olacak vasi karari alinirsa.

Sevgili @StratoS sizce "3008 ACTIVE DRIVE 1.6 PureTech 180hp EAT8 Tam Otomatik Prime Edition" mı yoksa
"3008 ACTIVE LIFE 1.5 BlueHDi 130hp EAT6 Tam Otomatik Prime Edition" mı ? yılda 15-20 bin yapamam bunu biliyorum en azından. Dizel versiyonda EAT6 şanzıman var lakin görüntüsü çok kötü, iç kokpiti resmen öldürüyor. Benzinlide ise EAT8 var ve joystick şeklinde. Sırf Dizelde ki çirkin görüntü için EAT6'yı istemiyorum. Ama EAT6'nın daha iyi çalıştığı kanaatinde çoğu kullanıcısı.

Fatihhhh

Sizin kıyaslamanızda fark sadece dizel/benzinli değil. Vites, donanım, görüntü vb bir sürü fark var. Elbette bu farklar ışığında Benzinli model daha iyi ise tertcih edilebilir.

ANCAK 180 hp Turbo benzinli araçta yukarıda belirttiğim gibi şehir içinde 9-10 litrenin altını yakmayı beklemeyin...

Hayırlısı olsun şimdiden.

Sayın TANER BUDAK,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 18.11.2019 tarihinde yapmış olduğunuz 1902694609 sayılı başvurunuz 09.12.2019 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir .
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malul veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, 2019 yılı için hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli (2019 yılı için) 247.400 TL'yi aşmayanların ilk iktisabı vergiden müstesnadır.
Öte yandan, anılan maddeye göre, 4760 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz, Cumhurbaşkanı, bu şekilde tespit edilen tutarı %50’sine kadar artırmaya yetkilidir.
Buna göre, 2019 yılı için söz konusu taşıtlar için 247.400 TL olarak uygulanacak olan tutar, 2020 yılında, 2019 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
Öte yandan, Kararname değişikliği yapılmasını gerektiren başvurunuzda yer alan öneriniz, yetkili makamlara iletilmek üzere not edilmiştir.
Vatandaş odaklı, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde, belirttiğiniz konu veya diğer konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişime geçebileceğinizi belirtir; hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz.
Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

selam arkadaşlarım. birkaç bayi de dolaştım. telefonla da sordum ancak ben hiç araç bulamıyorum. bana yardımcı olmanız mümkün mü.prestij superb dizel ootomatik. peugeot 5008 dizel otomatik. ikisi de olur. :) biliyorum sizler prensip sahibisiniz :) ihtiyaca göre. ewt bu iki aracın da bagajı büyük ve ihtiyacımızı karşılıyor .selamlar... StratoS ve diğer aktif yardımcı olacak arkadaşlar...

selimS

Bayileri arayacaksın yada firmaların sitelerinden form doldurup hangi bayilerde araç oldugunu öğreneceksin.
Ben bir kere öyle yapmıştım bana hangi bayilerde araç olduklarını söylemişlerdi.

Otv indirimli 100 120 butcem 2. Eli olsun ve yakit az olsun saglam olsun.toyota benzinli alip lpg taktirmak mantikli olurmu yada hybrid alsam 2
Elinde ve dezavantaji ne olur bilemedim. Arac model oneriniz hb dusunmuyorum

Skoda karaoq 1.5 TSI hayalet ekran cam tavan geri dönüş iamaerasi 141500 nasıl arkadaşlar ilk gün bana bayi 207 bin TL size de 137 gibi olur dedi bugün fiyat arkadaş yanlış hesapladı geri dönüş hediyemiz olsun 141500 diyor biraz midem bulandi açıkçası doğru mu diyor acaba fiyat alan oldu mu hiç son zamanlarda

geçen hafta fiyatlar zamlandı. çoğu firma araçlara aşağı yukarı 3-4 bin tl zam yaptı. o yüzden olabilir.

mehmet_metu

Cumartesi görüştük bugün satıldı dendi aksmda bir tanıdık vasitasi ile müdürleri döndü adam vazgeçmiş başka araca donmus fiyat dediğinden 5 bin TL fazla 141 bin TL ne guzel.136 diye hayel etmiştim araç yok dedikçe fiyat artiyorlar

selimS

Bilgim dahilinde yardımcı oluyorum ama size nasıl araba bulacağımı ve nasıl yardımcı olabileceğimi anlamadım?

İsterseniz trafik takip işlemlerini de yürütelim?

Yapacağınız şey basit, belirttiğiniz araçların bayileri ile konuşacaksınız. Yoksa yoktur...

Aliemin
Bazı bayiler gt line ın dizel değilde benzinlisini ötv muafiyetli veriyormuş diye duydumda, o açıdan sordum, benzinli mi dizel mi diye hocam.

StratoS madem araba bulma işlerine başladın banada oradan 5 sene sora benim zevkime hitap edecek bi araç bulsana hangi araç olduğunu sorma onuda sen tahmin etcen benim zevkime göre :) :) :)

StratoS
Hay ağzına sağlık kardeşim. Ya arkadaşlar bir mücadele edin Allahınızı severseniz. Nedir bu armut piş ağzıma düş. Bizim bu yumurta totoya gelene kadar iş bekletme hastalığımız ne zaman geçecek gerçekten merak ediyorum.

Arkadaşlar lütfen söylediğimi yanlış anlamayın ama neden herşeyi üzerinize alıyorsunuz. İnsanlar burada yazıp birşeyler soruyor istemezseniz cevap vermezsiniz olur biter. Kırıcı olmayalım. Ben hergün birkaç defa foruma girip bu başlığı okuyorum bilgim yada fikrim olan birşeyşe cevap veriyorum yok değilse okuyup bırakıyorum sizde öyle yapın. Dediğim gibi kırıcı olmaya gerek yok.

Selamlar. 3008,c5 aircross veya tucson için en uygun fiyat aldığınız bayiler hangileri.
Ankara için Tucson style plus:136. 000, c5a feel adventure için 148.000 TL aldım. Daha uygunu veren bayi varmı. İl farketmez.
Çok acil cevap bekliyorum.
Bir de bu 3 araç arasında hangisini tercih ederdiniz. Yarın araç alacam İnş.

Üst Alt