Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

3008 bu üçü arasından öne çıkar benim için, halen 2014 3008 kullanıyorum eğer aktif güvenlik paketli passat gelmezse yeni yılda dizel gt line 3008 alırım, onda tüm özellikler var.

Cevabınız için teşekkür ederim. Malum dsg şanzımanlı olması ve benzinli olduğu için pek düşünmüyorum. Yine de aklımda bulunsun. Uygun satan bir bayi var mı. Olmazsa olmaz istediğim özellik, çarpışma önleme ikazı.

Herkese iyi akşamlar; Sorum suv la ilgili değil ama, yakınlarda passat alan veya fiyat alan oldumu ? Güncel ne rakam veriyorlar
Şimdiden teşekkürler

halimtunc
ben 3008 i tercih ettim benzinli gt line ama sen görünüşünü beğeniyorsan kesinlikle c5 aircross al

Victory09
mersin bayisinden shine paketi için 149.5 teklif almıştım ama zamlanmış olabilir tabi

Passat Business aldım önümüzdeki hafta bana teslim olacak şu an bayiye gelmedi daha, hafta sonu gelmesi bekleniyor, 154 000 tl ye aldım
rgpragıp

Mercedes a 180 sedan almak istiyordum fakat en erken teslim 2020 mart ayı oldugundan 3 ay arabasız yapmam mümkün değil, o yüzden passat business dizel araç alacağım Allah ım nasip ederse
Mami Junior

karizmatikmen

Anladım, iyi günlerde kullanın.
Orta paket sanırım.
Peki yeni yılı neden beklemediniz ?
Belki o zaman bussines donanım alabilirdiniz.

C5 aircross feel adventure hurda teşvikli 201bin. 12bin indirimi ekle. 213bin bize ötv muafiyetli 133-134 bin’e vermeleri gerekiyor gibi

karizmatikmen
Hayırlı olsun cam tavanlı sanırım aracınız ocaktan sonra elegance da bu fiyatlara olur mu diye tedirgin oldum bende bu arada a180 kaç TL fiyat aldınız marttada gelse fiyat aynımı araç ayırıyorlar mi fiyatlar belli mi yani cevaplariniz benim için çok önemli hocam

A 180 sedan için Aralık ayında ellerinde olsa idi 154 000 fiyat verdiler fakat ellerinde yok en erken mart 2020 de teslim ederiz ancak şimdiki fiyattan olmaz fiyatı da şubat 2020 de verebiliriz dediler. Aliemin

hayırlı dileğin için teşekkürler, zaten aldığım business paket ocak dan sonra ne olacağı belli değil zaten araç yok üst limit 303 bine çıktığını farz edersek bu rakam üzerinden hesaplayacaklar muhtemelen oda 1180 binlere fırlayacak en iyisi elimde fırsat varken almak Mami Junior

karizmatikmen

Pardon elegance yazacaktım.
Şu an eleganceler 280 bin TL ye bırakıyolarmış.
O da dediğiniz fiyatlara geliyor.
Tekrar hayırlı olsun.

Babamın raporunda zihinsel ve ruhsal engeli yok yüzde 97 ama.vasi ataması gerekir diyor Honda ve reno.olur dedi vekalet alın dedi wolsvagende araç buldum raporu sorgulattilar vergi dairesi kabul eder ama tescil de sorun çıkar dediler araca kapora vermek üzere iken alamadık vergi dairesi de onaylanır dedi gerçekten tescilde sorun cikabilir miydi ordaki muamalecinin yorumu mu bu acaba o kadar istiyordum bu aracı olmaz dediler bir bayi olur diyor diğeri olmaz yardımcı olur musunuz

Selamlar. Bugün tucson style plus için kapora bıraktım. Ama otomatik vitesi sıkıntılı diye şikayetler de var. Şikayet sitesinde. Malum, araç yarı otomatik kuru kavrama diye biliyorum. Size göre bu araç alınır mı. Yoksa sıkıntısız Eat 8 vitesli c5 mi alıyım. cevaplarınızı bekliyorum. İyi akşamlar

halimtunc

Şikayet sitesinde şikayetlerin sebebi markanın dürüst olmasından ileri geliyor. Çünkü Hyundai Vw gibi yapmayıp, müşterilerini çift kavrama vitese karşı aracı alırken bilgilendiriyor.

Ve sistemlerini bu şekilde kurguluyor. Aracın bilgisayarında vites ısınma göstergesi vardır. Eğer siz kurallarına uygun çift kavramayı kullanmazsanız ısınmaya başlar. Isınma belli bir seviyeden yukarı çıktığında uyarı verir. Sz yine dinlemeyip devam ederseniz, aracı kapatır ve soğumasını bekler. Bunu yapmazsa zaten vitese zarar vermiş olursunuz ve bu engellenir.

Şikayet eden kişilerde bu uyarıları dinlemeyip aracı kapanan ve soğumayı bekleyen kişilerdir. İlk modellerde yazılımsal olarak bu durumlar çok olmuş. Ama sonra marka düzeltmiş.

Birde tabi Canım Milletimin bir durumu abartması var: Biliyorsunuz Tucson 4x4 olarak da satılıyor ve 4x4 de yine aynı Çift kavrama vitesi kullanıyor. Siz araç 4x4 diyip sanki arazi aracıymış gibi dağa bayıra, vites kutusuna ciddi bask yaratacak yekpare eğimlere ve yükseklik kaynaklı basınçlara, ağırlık noktalarının zorlanmasına girerseniz elbette asfalta uygun çift kavrama yine ısınma uyarısı verecektir. Araç arazi aracı değil, 4x4 de arazi donanımından ziyade bir güvenlik donanımıdır aslında... Neyse.

Şuan beinm aracım 1 yılı geçti. Ben vites ısınmasını dik yokuşta geri geri giderken gazı kullanmadığım için 1 kez uyarı alarak yaşadım. İlgili talimatları uyguladım. Frenden ayağımı çektikten sonra özellikle eğimlerde gazı kullanmam gerektiğine kendimi alıştırdım ve bir daha yaşamadım.

Sistem olumsuz gibi gözüksede ileride karşılaşılması muhtemel vites kutusu arızalarına karşı sizi koruduğu için bana göre çok faydalı.

Sonuç olarak ben SUV düşünen büyük ve ekonomik araç isteyen tüm engelli arkadaşlara Tucson öneriyorum. Ve çevremde 10 dan fazla arkadaşıma da aldırdım. Hepsi memnunlar...

Bu arada Eat8'in sıkıntısız olduğunu size kim söyledi :) ?

Cevabınız için teşekkür ederim. İlk defa dizel araç alacağım. Bu yüzden size 3 soru daha size soruyum:
1: otomatik hyundai vitesli araçta nelere dikkat ediyim. Yani dur kalklarda vitesi hangi konuma alma, sıkışık trafikte nasıl davranma gibi.
2- aracınız ne yakıyor ve adblue, motor katkısı gibi şeyler kullanıyor musunuz. İlk çalıştırmada ve araçtan indikten sonra rölantide birkaç dk. Çalıştırın diyorlar. Sizin tarzınız nasıl.
Allah hepimize kazasız belasız sürüş nasip etsin.

StratoS

Sorunsuz şanzıman yoktur az sorunlu şanzıman vardır =)
Arkadaş öyle demek istemiştir.
Sonuçta tam otomatikler, çift kavramalara göre daha az sorun çıkartıyor.
Bu yeni nesil tam otamatiklerle birlikte, konfor ve yakıt tüketimide çift kavramalı şanzımanlara yaklaştı.

@halimtunc Tucsonun otomatiği sıkıntılı diye birşey yok, vitesi uygun şartlara göre kullanamama durumu var Kuru kavrama viteslerin kullanım özelliği değişiktir. şöyleki :
kuru kavramada vites geçişi hemen attığı için ,aslında burada çok hassas olduğundan ve konfordan dolayı vites geçişi kendisini nerdeyse hiç hissettirmiyor (bu vitesin güzel yanlarından biri ) siz eğer normal modda kullanırsanız vites size konforu ve yakıt tasarrufunu hisstmeniz içim çok çabuk geçişler sağlıyacaktır,buda örneğin dur kalklı yolda devamlı 2. viteste gitmek gibi birşey oluyor ve şanzımanı zorlayan kısım işte burası araç bire takmadan size o konforu vereyim derken tekrar 2 ile kalkmaya çalışıyor ,burada size 2 seçenek verilmiş bu yanlış kullanımı durdurmak için ya vitesi manuele alıp kendiniz vites değişikliği yapacaksınız yada daha da kolay olsun diye sport mod koyulmuş o modda süreceksiniz . spotr modda sizin bu hesabı yapmanıza gerek kalmıyor araç daha geç attığı için vitesi şanzımanınız bu sorunla karşılaşmaktan bi nebzede olsa kurtuluyor. diyeceksiniz o zaman madem normal sürüş zararlı niye sadece spor mod yok ? ama normal sürüş modunda kullanma zamanı var diyelim uzun yola çıktınız yol rahat trafik pek yok alacaksınız normal moda hem aracınız rahatlıyacak hemde yakıttan dahada tasarruf edeceksiniz.
Yani işin özü eğer siz kuru kavrama şanzımanının kullanımını doğru yaparsanız son derece sorunsuz hatta diğer vites guruplarından konforlu bile denilebilir,önemli olan doğru zamanda doğru vites ayarlarını kullanmak zaten zamanla kullandıkça nedemek istediğim hemen anlaşılıyor yeterki kullanıcı bunun farkına varsın ve öğrenmek istesin ve tabikide aracına önem veriyorsa.
umarım yardımcı olmuşumdur.

Mehmetyilmaz

yetmedi paramız alalım kullanalım,[emoji846]

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir allah herkezin gönlüne göre versin güzel kardeşim,azim et seninde seni tatmin edecek aracın muhakkak olur.
ben araba alma işine 2004 yılında reno clıo ile başlama hayellerim vardı 25 yıldır çalışıyorum bak şimdi Allah bana tucson almayı nasip etti ,çalış azimli ol paranı çar çur etme kötü yollara başvurma tutumlu ol ama hayattanda tad almayı bil eminim sende hayallerindeki olmasada ( zaten hayalleri sınırı yokki ) isteğine yakın bir araç alırsın.
biraz nasihat verir gibi oldu ama kusura bakma :D

ılk aracımı 2014 aldım clıo bu ayın 23 unde satısı olacak.yenı arac ıcın kapora verdım hondada tercıh kaldım acıkcası keseme gore haraket ettım.yenı bır bebegımın olması yasam sartlara ele gecen para harcanan para vs vs benı en az skıntıya sokacak sekılde degerledırmeye karar verdıgımı dusunerek yenı yola basvurdum.yoksa tuscona cok nıyetlendık ama ıste bebek buyudukce masraflar artıyor ekstradan kendı rahatsızlıklarımda var.allah saglık sıhhat versın calısırız alırız ınsallah bı dahakı sefere calısmadan olmaz.allah herkese nasıp etsın kımın gucu neye yetıyorsa ona sahıp olsun.fazlasında gozum yok.kazasız beleasız mutlu bahtıyar hayatlar bızımle olsun.

Görüşleriniz ve deneyimleriniz benim için çok önemli. Tekrar teşekkür ediyorum.
O zaman şehir içi sport modda, uzun yolda ise normal modda kullanıyım.
Peki şehir içi/dışı aracınıza ne kadar mazot yakıyor ve hangi istasyondan yakıt alıyorsunuz.

halimtunc
Her zaman spor modda kullanmayın bence, Çok yogun dur kalk trafiğe girerseniz önceliğiniz manuel kullanmak olsun sonra olmaz ise spor mode deneyin.

halimtunc şehir içi şehir dışı diye şart koymamak lazım ben sadece örnek vermiştim,bunu eğer kısmet olurda alırsanız zaten kullandıkça kendiniz kara vereceksiniz yolun durumuna göre ,çünkü bazen şehir içinde de yol rahat olabiliyor ( bulmak çok zor olsada :) ) mazotu hep shell den alıyorum. yakıt olarak aslında şehir içi şehir dışı fazla fark etmiyor benim kullandığım saatlerle alakalı heralde yada kullandığım yolla alakalı ama şehir dışı 5,8 ile 6,8 arası yaktım, şehir içi bu durum en fazla 7,5 a çıktı, benim araç 4*4 bu arada yakıt konusunda çok memnunum .şöyle örnek vereyim bundan önce ix35 vardı 1.6 benzinli hemen hemen aynı depo kapasitesine sahipler o aracımla şehir içi 400 km şehir dışı ise 600 km yapıyordum bunla şehir dışı 900 yapıyorum 4*2 olsa kesin 1000 ve üzeride olurdu heralde .aracımı martta aldım yaklaşık 6000 km yaptım.

halimtunc
1-Vitesin orda auto-hold tuşu var bastığında ekranda görürsün.onu mutlaka kullan ışıklarda beklerken frene bastığında ekranda yeşil olur ayağını frenden çekip gaza basana kadar araç durur.start-stop'uda iptal etme onunda yakıtta faydası var.1yıldır sürekli normal modda kullanıyorum bir defa maç çıkışı 2 saate yakın yoğun dur kak yaptım onda uyarı verdi.
2-1yıllık ortalamam 6.7 litre 15000 km'de şehir içi dışı karışık.ilk çalıştırmada ben anca 30 saniye bekliyorum bir anda hızlanmıyorum inerken direk kapatıyorum(bu yanlış olabilir ama ben direk kapatıyorum)yakıtı shell'den alıyorum.adblue yakıt kapağının orda mavi kapak aracı aldığınızda içinde var ekrandan ne kadar kaldığını takip edebilirsiniz.biterse araç çalışmıyormuş siz her ihtimale karşı aracı alınca 5 litre petrolde koydurun 25 tl civarı
Hayırlı olsun

Görüşleriniz doğrultusunda tucson alacağım İnş. Yalnız Ankara dan aldığım fiyatla İstanbula aldığım fiyatlar niye bu kadar farklı. Bilen var mı. Style plus için fark 3.000, elite için fark 14.000 (ondört bin)
Bu fark neden kaynaklanır sizce.

halimtunc

1- Kendi kullanımıza göre değerlendirin. Mehmetyilmaz hocamın söylediklerini ben hiç yaşamadım. İzmir sıkışık şehir içi trafiğnide hiç sorunum olmadı. Hiç 2 vites durumu görmedim. Sport moda sadece istediğim zaman aldım. Siz kendi kullanımıza göre aracın yönlendirmesi olursa ona uyun yeter.

2- Yeni nesil Dizel'lerde emisyonu düşürmek için Addblue var. Bende kullanıyorum. 7-8.000 Km de 25 TL lik bir katkı koyuyorum o kadar. Zaten Adblue deposunu yol bilgisayarından görebildiğiniz gibi, az kaldığında da sizi yönlendiriyor.

Şuan ortalam tüketimim 6,1/100 km de. Yaz öncesi 6/100 km idi. Ama tam klima kullanımları ile 0.1 litre arttı. Muhtemelen kış sonu yine 6 ya düşer. Araç 15.000 km de 1. bakımın da yaptırdım. Rodajı sorunsuz ve iyi geçti. 1.5 yaşında oğlum olduğu için bagajım hep doldudur. Arabada da en az ön koltuğum boştur. Genelde hep ailemle kullanırım.

Bu arada aracım 4x2 Elite.

İlk çalıştırmada 30 sn beklemeniz yeterdir. Elbette soğuk memleketlerde bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz. Ama öyle rolantide 2-3 dk bekleyin gibi bir durum yok.

Ben amatör yarış pilotuyum. Aracı seri ama son hızda değil de çocuğum ve eşim olduğu için yavaş kullanırım. Drag yapmayı seviyorum diyelim. Ancak fren yapmayı sevmediğim için çoğunlukla hızımı yönetirim ya da motor freni kullanırım. Geçtiğimiz hafta serviste gördüğüm kadarıyla aracım diğer araçlara göre biraz daha atik ve sesi farklı geldi. Ve en önemlisi frenler sadece %15 aşınmış olarak ölçüldü. Otomatik vitesli araçların genlede 1 yılda bir ya da 2 yılda bir balataları biter. Ama sanırım ben 3 yılı çok rahatlıkla geçececeğim. Spor mod hep almam. Kendim özgün olarak serilik katarım.

Mami Junior

Tam olarak katılmakla birlikte şunu ekleyebilirim. Yeni nesil çift kavramalarda sorunsuzluk anlamında iyi derecelere yaklaştı. Yani ben mesela gerek sosyal medya olsun gerek kendi ağım olsun, gerek Servisten duyduklarım olsun. Hyundai 7 İleri DCT ile ilgili değişim yaşayan duymadım ve 2 yıldır aracı takip ediyorum diyebilirim.

ugir

Olur, olur. Daha iyilerini alırsın.

@StratoS bende zaten herhangi bir sıkıntı yaşamadım,anlatmak istediğim sadece @halimtunc arkadaşımızın endişelendiği konuya açılık getirmek adına , youtub taki seyretmiş olduğum videodaki uzmanın anlattıklarının özetini söylemek istedim ,fazla ayrıntıya girmek istemediğimden sanki benim ağzımdan anlatılıyormuş gibi oldu haliylede o sorunu yaşamışım gibi algılanmış olabilir.
videoda motor uzmanı adam büyük ihtimalle hyundai firmasında yetkilide olabilir çünkü ,yeni nesil hyundaide kullanılan kuru kavrama şanzımanlarının kullanımıyla ilgili yanlış bilinen şikayetleri açıklamaya çalışan bir video yapmışlardı. aklımda kalan ve benimde anladığım kadarını anlatmaya çalıştım. zaten normal viteste kullanırken farkediliyor hemen 1den2 inci vitese geçiş çok çabuk oluyor halbuki spor viteste daha yüksek devirde geçiyorya , yani şunu demek isityor kuru kavramada sorun var gibi gösteriyorlar fakat siz vitesi uygun şartlarda kullanırsanız hiç bir sorun çıkarmaz diyor adam ,bunuda anlatırken hepimizin bildiği rolantiden ve yuksek devirden örnek vererek yaptı ,zaten önceden 1-2 sene araç kullanmışlığı olan nedemek istendiğini anlayabiliyor. normal viteste (eko mod yani) kullanırken hemen 1den 2 inci vitese geçiyorya adam diyorku dur kalklı bir yolda devamlı bu şekilde kullanırsanız motoru zorluyormuş araç kendini hemen ikiye alınca devrini bulmadan tekrar yol sıkışınca haliyle belli bir süre ikinci viteste gitmeye çalışıyor . bu bende olan bir sorun değil fakat bu yollarda normal modda kullanırsanız adamın nedemek istediğini anlıyorsunuz, aslında youtubede bu video var arattırırsanız izlerseniz. illaki şöyle kullanın böyle kullanın demiyorum zaten yolun durumuna göre ve kendiniz alıştıkça ona siz kara verceksiniz.

Üst Alt