halimtunc
1- Kendi kullanımıza göre değerlendirin.
Mehmetyilmaz hocamın söylediklerini ben hiç yaşamadım. İzmir sıkışık şehir içi trafiğnide hiç sorunum olmadı. Hiç 2 vites durumu görmedim. Sport moda sadece istediğim zaman aldım. Siz kendi kullanımıza göre aracın yönlendirmesi olursa ona uyun yeter.
2- Yeni nesil Dizel'lerde emisyonu düşürmek için Addblue var. Bende kullanıyorum. 7-8.000 Km de 25 TL lik bir katkı koyuyorum o kadar. Zaten Adblue deposunu yol bilgisayarından görebildiğiniz gibi, az kaldığında da sizi yönlendiriyor.
Şuan ortalam tüketimim 6,1/100 km de. Yaz öncesi 6/100 km idi. Ama tam klima kullanımları ile 0.1 litre arttı. Muhtemelen kış sonu yine 6 ya düşer. Araç 15.000 km de 1. bakımın da yaptırdım. Rodajı sorunsuz ve iyi geçti. 1.5 yaşında oğlum olduğu için bagajım hep doldudur. Arabada da en az ön koltuğum boştur. Genelde hep ailemle kullanırım.
Bu arada aracım 4x2 Elite.
İlk çalıştırmada 30 sn beklemeniz yeterdir. Elbette soğuk memleketlerde bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz. Ama öyle rolantide 2-3 dk bekleyin gibi bir durum yok.
Ben amatör yarış pilotuyum. Aracı seri ama son hızda değil de çocuğum ve eşim olduğu için yavaş kullanırım. Drag yapmayı seviyorum diyelim. Ancak fren yapmayı sevmediğim için çoğunlukla hızımı yönetirim ya da motor freni kullanırım. Geçtiğimiz hafta serviste gördüğüm kadarıyla aracım diğer araçlara göre biraz daha atik ve sesi farklı geldi. Ve en önemlisi frenler sadece %15 aşınmış olarak ölçüldü. Otomatik vitesli araçların genlede 1 yılda bir ya da 2 yılda bir balataları biter. Ama sanırım ben 3 yılı çok rahatlıkla geçececeğim. Spor mod hep almam. Kendim özgün olarak serilik katarım.
Mami Junior
Tam olarak katılmakla birlikte şunu ekleyebilirim. Yeni nesil çift kavramalarda sorunsuzluk anlamında iyi derecelere yaklaştı. Yani ben mesela gerek sosyal medya olsun gerek kendi ağım olsun, gerek Servisten duyduklarım olsun. Hyundai 7 İleri DCT ile ilgili değişim yaşayan duymadım ve 2 yıldır aracı takip ediyorum diyebilirim.
ugir
Olur, olur. Daha iyilerini alırsın.