Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Ben de aracı alalı yaklaşık 2 ay oldu, ziyadesiyle memnunum. Benim tercihim benzinli olduğundan rahatsız edici bir motor sesi yok, zaten araç yalıtımı çok iyi olduğu için dizelde de yalnızca motor sesi duyulabiliyor, ben test sürüşlerinde hiç rahatsız olmamıştım.
Yakıt olarak da beni çok üzmüyor, uzun yolda 6,5-7 lt, şehir içinde 8-8,5 lt arası yakıyor, elbette eksik ve diğer rakiplerine göre zayıf olan tarafları vardır ancak bu motor ve şanzımanla sorun çıkarmayacağına güveniyorum. Süspansiyon ve koltuk konforu gayet güzel, özellikle bozuk yollarda giderken süspansiyon kendine hayran bıraktırıyor, şerit takip yardımcısı da gayet güzel çalışıyor. Eğer binmek için alacaksanız tavsiye edebilirim C5A'yı, ama yatırım olarak düşünen varsa ne olacağını bilemem, Allah herkesin gönlüne göre versin.

Bende doğuş Maslak bayiine Tiguan higline dsg için kapora verdim..raporumu ve ehliyetimin resmini çekip gondermemi istedi bayideki görevli gönderdim sorgulatmak için miydi acaba..
ugir

kenai ugir

Arkadaşlar,

Sorgulatma vb birşey yok. Kesin işlemleri yapmayacaksanız gidipte memurla konuşmanız gerek yok, zaten tepki alırsınız. Olacak şeyi boşu boşuna olmayacak hale dönüştürmeyin. Siz engelli raporunuz ile varsa özel tertibat kodlu ehliyetinizi alın, Trafik Vergi Dairesi olmaz derse Bölge Vergi Dairesine gidin sorun.

Bu arada Trafik Vergi Dairesi, Bölge Vergi Dairesine bağlı. Araç alamazsın dediği durumlarda ben Bölge Vergi Dairesi tarafından araç alır kararı aldım.

Ben bu işleri yapalı 1 yılı geçti. O dönemden bu yana gözlemliyorum ve engelli arkadaşlar hep yol bilmeden ısrarcılık ve yanlış yönlendirme ile olacak şeyi olmayacak hale dönüştürebiliyorlar...

StratoS

devletın memuru ıle gorusmedım dostum.bayının arac alım ıslerını gercekletıren trafık burosu vekalet verılen yer ıle.satıcı maıl attı raporu varmı sorun yok dedı.

ugir

güvenme güvenme, güvenme... Kocaman yazdım. Güvenme...

Onlar gidip trafik Verg Dairesine soruyorlar. günde 500 rapora baktıkları için sadece kanuna göre, bu rapor olmaz, araç alamaz vb yanıt veriyorlar. Sonra iş resmiyete bininde ortada kalıyorsun...

ÖTV konusunda eğer sizin engeliniz yasada açık şekilde belli ise, sıkıntı yok, yürüyün, sormadan... (Mesela senin durumun %90 üzeri sormana gerek yok) Ama yasada açıkça belli değilse(Ortopedik engelliler için) mutlaka Bölge Vergi Dairesine gidip özelge doldurularak ilerlenmeli. Ben bunu bilir, bunu söylerim...

ugir kesinlikle araba firmalarında çalışan sözde temsilcilere güvenme, StratoS un dediği doğru .bizzat başımdan geçti benim raporumu kabul etmedi hyundainin beylikdüzü bayindeki trafik işleriyle uğraşan temsilci (oda sordurmuştu sözde vergi dairesine ) ben inanmadım kızarak şuandaki aracımı aldığım yenibosnadaki bayiye gittim evraklarımı onlara verdim ama onlardan cevabı beklemeden kendim bizzat6 Ümraniye vergi dairesi nakil vasıtalar bölümüne gidip birebir memurla ve hatta müdürle görüştüm ve raporumun uygun olduğunu öğrendim kendi aldığım bayidende okey geldi . tabi bu durumun tam tersi olabileceğinden kendi işinizi kesinlikle kendiniz halledin kendiniz görüşün evrağınızdan eminseniz gerek yok diyecem ama devamlı memurlar ve kanunları algılama değişikliğinden yinede ilgili vergi dairesine kişinin kendisinin gitmesini öneririm.

@texasboy77 size hak veriyorum. ve de doğrusunu yapmışsınız. dediğiniz gibi birinin artısı öbüründe eksi birinin eksisi öbüründe artı. Bende şanzıman olayının peugeot ve citroen grubunda daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum. hala da karar vermiş değilim. skodanın superb iç donanımı, bagajı ve işçilik kalitesi oldukça yüksek. ama araç yok. dediğim gibi can sıkıcı işler.

@dryusuf9436 siz ne kadar ücrete anlaştınız dr bey ? araç fiyatı neydi ? biz almak istesek araç var mı ? normalde benim bir arkadaşım var passat için yardımcı olacaklardı. ben orta ve ya üst donanım dedim. haber bekliyoruz ... hayırlı olsun selamlar...

bu arada değerli arkadaşlar. forumda eminim tanışma bölümü de vardır. ancak ben buarada bazı arkadaşların çok aktif ve oldukça da tecrübeli olduğunu gördüm. Bu durum gerçek hayatta önemli problemler yaşayan ve pratik çözüm üretemeyen arkadaşlarımız için büyük bir şans. Hepinize kolaylıklar diliyorum. @StratoS @dryusuf9436 @Mehmetyilmaz mesela bu arkadaşları oldukça aktif gördüm. tekrar teşekkür ederim. Ben İstanbul Ataşehirde oturan 3 evlat sahibi bir babayım. 3 numara :) bir melek . Down sendromlu küçük kızım :) hepinize tekrar selamlar...

Mehmetyilmaz

mehmet bey selamlar,tabıkı arac bayılerıne guven olmıyacagını gayet ıyı bılıyorum.zaten ben kendı raporumdan da emınım ancak temsılcı tabıkı raporu sorgulatmak ıstıyor tabı bende bundan yana bır tavır aldım cunkım mallasefkı devlet sureklı bır degısıklık bır farklılık pesınde benım raporum 91 olmasına ragmen acaba dıyorum var mı bır sorun bır problem olacakmı dıye terredut edıyorum.burada bır cok arkadasın basından gecenlerı gordukce artık hangı yola baasvuracagımızı bılemıyoruz.

ugir aynı fikirdeyiz ,tabikide temsilci isterse sorgulatsın zaten onda bi sorun yok ,temsilciden olumsuz cevaplar gelirsediye tam onlara güvenilmez anlamında ,bazen kendi fikirlerinide katıyorlar çünkü.
selimS çok teşekkürler .

Diğer arkadaşlarında aydınlanması için soruyorum. Liste fiyatı 295.000 olan Peugeot 5008 allure selection aracı peşin para 270.000 - 275.000 arası satıldığını forumlarda okudum. Bu aracı Peugeot ÖTV muafiyetli satış için indirip 154.000 satıyor. Şimdi ben bu aracı 154.000 ödeyerek ( başka herhangi bir ad altında bir ödeme yapmıyorum) satın aldığımda usulsüz olan bir durum varmı. Kimileri olamaz satamaz maliye araştırma yapıyor hem siz hem satan ceza yer vs yazıyor. Buradaki usulsüzlük ne olabilir. Tıpkı superb bin 287.000 den 258.000 çekip ÖTV muafiyetli satış için extra indirim yaparak 155 bine aracını satması gibi. Bu konu için düşünceleriniz nedir. Not: Hangi bayide var diye sormayın bu sadece bir kurgu.

peugeot 5008 allure selection 154 bin ₺ alındı.

tiguan higline 1.5 benzinli otomatik için 155.150 TL olarak anlaştık.. bakalım aralık ortasında gelecek dendi bana haber bekliyorum diğer araçlar ellerinde var mı yok mu bilmiyorum..isterseniz size bayi görevlisinin numarasını göndereyim görüşün
selimS

toprak_55

Alabilirsiniz bahsettiğiniz durumda bir sakınca yok. Sonuçta bayi kendi karından indirim yapabilir.

Ama 154.000 TL fatura keserken, size ayrıca 5.000 TL hizmet bedeli faturası kesiyorsa bu usulsüzdür.

MUĞLA PEUGEOT Bayi 5008 allure selection 155tl anlaştık, Mersinde 158,5 fiyat çekmişti.

Arkadaşlar, Passat 2,0 ın şuan liste fiyatı 350 bin, Ocakta belirlenecek üst limitle bu araç alınabilir mi?
Eğer alabilirsek, ÖTV oranı %100 olduğu için daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

@selimS

Selamlar. Şuan major bir sıkıntısı yok.Eleştiriler genelde ambiyans aydınlatması, temas olmayan yerlerde sert plastik kullanımı,hayalet ekranın verimli kullanılamaması gibi.En sorun ettiğim kocaman ekran var ama 3008'deki gibi kadranlar vs yok.Kablosuz bağlantıda navigasyonu kullanamıyorsunuz.

Eğer benim gibi benzinliden geçeceksiniz dizel sesi rahatsız edebilir ama onun dışında yuvarlanma ve rüzgar yalıtımı çok iyi.Süspansiyonlar yüksek süratlarda ve asfalt olmayan stabilize diye tarif edilen yollarda çok başarılı.Şehir içinde rögar kapaklarının üzerinden geçerken veya çukurlardan geçerken uçan halı efsanesi malesef abartıldığı kadar değil.

Düşündüğünüz diğer araçlar sedan olduğu için bence kendi sınıfındaki araçlarla karşılaştırıp öyle karar verin.Elbette almanların ürettiği otomobiller daha kalitelidir ama burada işlevsellik ve fiyat performans orantısı öne çıkıyor.Her aracın kendine göre artısı eksisi var.

Ve en önemlisi sizin karşılaştırdığınız araçlar farklı sınıftalar.İhtiyacınıza göre otomobil bakmanızı tavsiye ederim.Sedanlar suv'lara göre zaten bir miktar uygun oluyor fiyat olarak.Ayrıca güvenlik donanımları c5a'da daha iyi karşılaştırıldığı zaman.

Doğuş tekrardan doğacağını bilse bin kere düşünür.indirim falan zor işler orada.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dryusuf9436

Tiguan 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Highline 288.700,00 TL

Net Fiyat (TL) 152.155,14 TL vw sitesi böle diyo. siz 155 diyosunuz. şimdi nasıl pazarlık edilir. mesela ben bayide satılan 266 bin TL SKODA SUPERB prestige için ikna edemedim satıcıyı. @StratoS @dryusuf9436 o zaman yılbaşından sonra elimiz daha güçlü olur. mesela 350 bin tl arac 295 e düşür al. olurmu ? (birde kimse şu muhabbeti yapmasın. ben rahatsız oluyorum. İhtiyaca göre bakınız. yok lüks olur. yok göze batar .v.s Arkadaşlar bu rapor yokken de sıfır araç aldım. ) Asıl istismarı satıcı yapıyo 250 binlik aracı adam aslanlar gbi pazarlıkla 200 altına alırken bişi yok. Sen peki raporla nasıl olur dediğinde aynı cömertliği sana yapmıyo. asıl uyuzluk burada. aynı hadiseyi hasta alt bezinde de yaşattılar bize. neymiş efendim. medikalden alınacakmış. yaa kardeşim ben toptancıdan marketten medikalcinin verdiğinin 3 katı bez alıyorum. medikalci hem aşırı pahalı satıyo. hem üstüne para istiyo. hem de çeşit sınırlı. kalite yok. bu arac işi de aynı hesap. devlet asıl firmalara da zorunluluk getirmeli. Bakınız ben bu insanlara gerektiği için indirim yapıyorum. Vergi almıyorum. Siz de şeffaf olacaksınız. liste fiyatının oldukça altında satacaksınız. Benim çağrıma uyan markalara yol veririm de bakalım. nasıl işler düzeliyo.selamlar. muhabbetler...

hüseyinefendi

kardeş ben 2 yıldan beri o hayalden dolayı araba alamıyorum. Hiç unutmuyorum 200.000 liralık ilk sınırın geleceği Aralık ayında 2.0 passat 204.000 tl idi 2.0 tiguan ise 212.000 tl idi her ikiside comfortline ve 2.0 dı Ocak ayında yani 10 15 gün sonra bayideki bulunan araç fiyatına bile zam koydular. Ve ben hala bekliyorum ama bu sefer olabilir diye düşünüyorum passat için.

özelden telefonunuzu iletmişsiniz müsait olduğumda arayacam sizi neler yaşadığımı anlatırım
selimS

@selimS

Makyajlı Superb ler yeni geldiği için fiyatlar dedikleri gibidir.
Ancak highline tiguan büyük ihtimal eski girişlidir ve ötv limitine sokabiliyorlardır yani düşük rakamlı fatura kesebiliyorlardır.

Tiguan Highline giriş fiyatından dolayı engelli limitinde verebiliyorlar. Bu araçlar gümrükten girdiğinde bir beyan değeri oluyor. o değer bizim sınırlarda ise satış yapabiliyorlar. yoksa mümkün değil.

selimS

Sınır üstünde bir araç seçtiyseniz en büyük pazarlığınız sınır altına satılması ile ilgili olmalı. Şuan sınır 247.000 TL.

Seçtiğiniz araç 288.700 TL ise, onu 247.000 TL ye düşürecek bayi arayacaksınız. Hiç ÖTV'siz şu net fiyatı şu demenize gerek yok. Bulamazsanız, istediğiniz araç modelini değiştireceksiniz ya da dediğim gibi Ocak ayından sonra yeni limitle bakacaksınız...

Bu arada 155.000 TL en üst limit alınacak ÖTV'siz fiyattır, net fiyat değil. Size 150.000 TL net fiyatı var deniyorsa, birde onun üzerine %18 KDV eklemeniz lazım, alabilmeniz için.

Engellilere ÖTV muafiyeti var, KDV muafiyeti yok, karıştırmayın...

tanerbudak

Kur farkından dolayı stoktaki araca büyük indirim yapabilirler. Türkiye'de mümkün değil diye birşey yoktur. Ama şu ortamda 2-3 aydır afaki kur farkıda olmadığı için evet, büyük indirim göremeyebiliriz. Zaten yeni limitin 303.000 TL olacağı beklentisi sebebiyle hiç bir bayi 20-30.000 Tl indirim yaparak araç fiyatını 247.000 TL ye çekmek istemez. Sonuçta yılbaşından sonra engelliler için alınabilir olacak, niye bu kadar indirim yapsın ki...

StratoS evet haklısın. dediğim araçlar zaten satılmış. normal satışta bile araç yok piyasada zaten. mesele kur farkı olayı değil. aracın giriş fiyatı ile ilgili. araç girişte ötv matrahı 150.000 tl diyelim. firma bunun altında satışta ötv matrahı beyan edemiyor. bir ara %10 altında beyan edebiliniyordu ama sanırım kalktı.

tanerbudak

Bununla ilgili bilgim yok. İlk defa duydum. belki BMW olayından sonra değiştirmişlerdir.

Bu durumda limit üstü araç bakan kişiler afaki nidirim göremeyecekleri için Ocak/Şubat/Mart hatta nisan aylarında araç işlerini halletmeleri gerekiyor, gerçeği çıkıyor. yoksa araçlar zamlanıp limit üstü olduğu için sonraki aylarda almaları mümkün olmayacak, gibi. (Limitte araçlar için)

StratoS bu durum hep vardı. alıştaki ötv matrahının altında araç satışı yapamaz hiçbir firma. 2020 de marttan önce araç alımı yapmak çok çok mantıklı olacak bence de.

Üst Alt