Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Prestij limite girmiyor dediler sizin ki dizelmiydi birde kaça mal ettiniz hocam

Ben 17 Ekim de sipariş vermiştim. Lansmana özel indirim vardı. 247 bin TL bandına getirdiler. Bu tutardan % 60 ötv düşünce 155 bin TL ye almış oldum aracı. Aracı 27 Kasım da teslim aldım, faturası da dediğim tutarda kesildi. Üstelik Sunroof ve Metalik boya da dahil olmak üzere.

Amiira, superb prestij den memnunmusunuz, yakıtı konforu, parkı nasıl? Teşekkürler

5 Yıl Opel Astra J kullanınca sanki salon salomanje bir araç sürüyormuş hissi veriyor. Araç zaten konfor odaklı. Alkantara deri karışımı koltuklar sizi sarıyor ve yaylana yaylana yolda gidiyorsunuz. Vites geçişlerini hissetmiyorsunuz zaten. 200 km oldu aracı kullanalı yakıt 6 lt ortalama şu anda. Onu da uzun yol gibi düşünün. Bu oran aracın heybetini göz önüne alınca normalin azı aslında. Park yeri sorun değil. Uygun boşluk olursa geri görüş kamerası, ön ve arka sensörler park etmenize yeteri kadar yardımcı oluyorlar. Yani sözün özü şimdilik iyi ki almışım diyorum. Tabii zaman bize ne gösterecek onu da Allah bilir.

amiira
Hayırlı olsun güle güle binin inşallah benimde tercihim superb prestij oldu, makyajlı passatla arasında çok gidip geldim, bi çok kişi klişe olan passat passattır daha az donanımlıda olsa onu al dedi ama ben makyajlı orta paket passatın içini hiç beğenmedim, ortada anlamsız bir passat yazısı çok iğreti duruyordu. Passat (Vw )ben hertürlü satarım deyip dalga geçmeye başladı sanki insanlarla, makyajlı kasada saati sökmüşler kromları sökmüşler, bu nedenle istemedim, bi de çok sert süspansiyonlu konforsuz olduğu tüm videolarda dile getiriliyor. prestij superb alcantara döşeme ve ambiyans aydınlatma, konforlu süspansiyon beni çok etkiledi. Ben de superbi tercih ettim, hayırlısı inşallah, sağolun

xman5734

Selamlar gelgit yaşamanız çok normal, çünkü hepsi, de güzel, piyasası olan ve çok satan araçlar.

Hyundai sorunsuzluk açısından bence önde. Ama onun yarı otomatik vitesi soru işareti.

3008 ile 5008 arasında 20 cm fark var diğer bütün kısımlar aynı.

508 in içine bindim. Ön göğüs çok güzel. Arkası çok dar. Aile arabası olmaz. Zaten üretim amacı da bu değil diye düşünüyorum.

Tucson la sürüş yaptım. Oturaklı ve tok bir araç. 3008 in, bazı araçların sağdaki ekranın gidip gelmesi oluyor. Bunu servis hallediyor. Saydığım tüm araçları hem bizzat inceledim hem de gruplarına üyeyim.

2. El olarak en çok tutulan 3008. Özellikle dizel olanı. İçi gerçekten güzel dizayn edilmiş. Size örnek veriyim. Yaklaşık aynı paket olan tucson un 2017 modeline 160.000 TL istenirken, 3008 için 185.000 TL isteniyor ve araç satılıyor.
dış görünüşte bence Tucson önde.
Yakıt olarak 3008 önde gibi.Çünkü yaklaşık 1.400 kg. Tucson ise 1.700 kg civarında.

Eğer benzinli düşünürseniz 3008 in 180 beygirlik 8 ileri sini tavsiye ederim. 10 lt Civarı yakar ama karşılığını verir. gt line modeli için 155.300 TL almıştım bir hafta önce. Ama renginden dolayı vazgeçtim (manyetik mavi diye bir renk)
Allah hepimizin gönlüne göre versin İnşallah.

Volvo17

Superb 1.5 TSI elit de 145 dediler fiyat nasıl acaba siz dizel aldiniz sanırım özellikler aynı tek fark dizel olması mi acaba

Aliemin
Ben Aralık ilk haftası Tekirdağ yüncüler otoya gittim, benzinli prestij için ötvsiz 165 istediler neden bu kadar yüksek dedim hiç kimsede araç yok bizde varda ondan dedi yani karaborsa misali. Çıktım gittim bayiden, çünkü dizeline 155 istendiğini biliyordum adam benzinlisine 165 dedi. Ertesi günü Çanakkale aveki aradım aysonu gelecek iki aracım var 155.100 tl ye bırakırız deyince inanamadım hemen kapora verdim. Busines gri cam tavanlı içi bej dizel otomatik. Yani biraz kısmet oldu. Yeni yılda 175 bine bırakırız diyen bayiler oldu bu özellikteki araç için. Elite paket bildiğim kadarıyla epey boş size o paket için verilen fiyat yüksek geldi bana, bayileri tek tek arayın numara bırakın fiyat alın derim ben.

Focus hatchback cam tavanlı benzinli otomatik kırmızı kış paketi içinde 120 bin dizel Ford hatchback cam tavanlı ses sistemli 140 bin buda mavi son aldığım fiyat dizel ile benzin arasında 20 bin TL oynuyor fiyatlar nasıl acaba bu arada benzinli elit superb en full diye biliyorum

Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum halimtunc kardeşim eksik olma ben yakıttan dolayı dizel düşünüyorum 3008 yada tucson yıl sonu ve yol basında da fiyatlar mart a kadar artacağını sanmıyorum devlet açıklayıp zam Yaptı O demezler ise eğer ötv ye ötv gelince otomatikman fiyata da yansıyacak o yüzden nokta atis yapmak istiyorum tucson n line güzel ama 287 liste fiyatı o da güzel ama olmuyor o da tavan fiyattan dolayı bayiler hu konuda yardımcı olsa süper olacak ama onlarda yıkmanın peşinde bizleri 🤔🤔🤔

Benim arkadaşımda 3008 var ve çok şikayetçi almak konusunda kararsız kaldım

dgnoztrk

Ne gibi şikayetleri var. Modeli/kilometre/yakıtı benzin mi dizel mi. Bilgi verirseniz biz de tercihlerimizi ona göre yaparız. İyi günler.

Dizel 2017 model direksiyon kutusundan sesler geliyordu çözüm bulamadılar trim sesi zaten var bu gibi sorunlar

Bizim de raporumuzun süresi azaldığı için aracımızı hızlıca almamız gerekti. 1.5 dizel 5008 allure şubat ayında teslim olacak inşallah. Araç alırken çocukların ve annemizin rahat etmesi için arka kısımın genişliği, 2 oto koltuğu kullanıyor oluşumuz nedeniyle şaft tüneli detaylarına baktım araçlarda. (Hatta elimde metre araçların ısofixleri arası mesafeleri bile ölçtüm, 3 koltuklularda gerek yok tabi bu ölçüme ) ön kısımda da Peugeot tasarımı beğeniyorumdum zaten. Fiyat 155.500

5008 limiti asmiyor mu nasıl aldınız Abysswalker 295 yazıyor suan allura versiyonu.

Ötv muafiyet olmayan müşterilere 276 bin civarına verebiliyorlar Bu paketi. Muafiyeti olanlar için 247 limitine düşürebiliyorlar. Yeni yılda neler olur bilemiyorum şuan böyle bayiilerden bilgi alabilirsiniz. Ben İstanbul’dan general otodan aldım. Başka da araç kalmamıştı şuan için ellerinde 3008-5008.

Arkadaşlar 5 yıllık süre dolduğunda MTV ödenmeye başlıyormu benim aracım gelmiş bu hafta içimi alsam yoksa 2 ocakta mı trafiğe çıkış yaptırsam hangisi daha avantajlı olur

Raporum süresiz bu arada

Raporum süresiz bu arada

@Volvo17
yok hocam ödemezsiniz benim yaklaşık 7 sene olacak mtv borcu falan yok gelmedi bildiğim kadarıyla 2. Arabayı alırsanız vede satmazsanız ilk aracınızı iki araçtan birininkini ödersiniz diye biliyorum yanlış değilse.

Bir çok bayi aradım belki atmadığım olur da rastlarsaniz haberim olsun rica ediyorum sizlerden özellikle 5008 limite bırakan olur ise teşekkürler

Volvo17 sizi tebrik ederim. Hayırlı olsun aracınız... Ben bunaldım biraz. İstediğim aracıda bulamadım. İstemesem de zorunluluk dan TOYOTA COROLLA Hybrid Passion X-Pack e-CVT aldım. daha teslim almadım. Parayıda pazartesi salı ödeyecem... 1. superb prestige istedim. Hiç bir yerde bulamadım. kasım ve aralık. bulduğum bir yer EREL 266 bin dedi ve ötv muafiyetli satamayacağını söyledi. aynı bayi de sonra gene buldum fiyat 270 oldu gene olumsuz. yeni yılda da mart nisan teslim deyince iyice soğudum... 2. tucson a güvendim elite plus olmuyo dediler. elite için de 150 deyince ondan da soğudum. 3. aircross citroen 150 bin 4. passat alayım dedim onda da araç yok. DSG korkuttu ayrıca. orta donanım bussiness 150 dediğim gibi hem full değil hem DSG korkuttu. 5.hadi honda civic olsun desemde şubat mart 2019 da satılan otolar (full civic) 175bin tl. gel gör ki şimdi 225. bin TL. aLIRKEN kazanmak bu olsa gerek :) 6. toyota da şubat mart 2019 da 175 miş. CHR Alayım dedim. oda 155 diye tuttturdu. %50 ÖTV diyo. Canım sıkıldı moralim bozuldu... Aldım TOYOTA ... aLMASAM yılbaşını beklesem ne olacak. Bu yamyamlar 150 ye verilen superp için 190 isteyecekler. 155 e verilen PASSAT için 190 isteyecekler. Daha iki ay önce 150 ye 155 e alınan 3008 / 500 8 için 190 isteyecekler.Düşündüm. Taşındım. Aradım. Sordum. Çıkış yolu bulamadım. Nasibim yokmuş dedim. Superb prestige bulan arkadaşlarım güle güle binin :) Hayırlısı olsun. 2.tercihim 5008 de geç gelecek pahalı satılacak ve özellikleri kırpılacak :) Elveda 5008 Alabilen arkadaşlar hayırlısı olsun. Madem full OLMUYO passat DSG den dolayı onada elveda :) yeni yıl da ZAM ve BEKLEME olur diye. TOYOTA COROLLA. HADİ HAYIRLISI 140 BİN 2-3 de KARTER koruma GARANTİ UZATMA 3+3 YIL V.S canım sıkkın :) HAYIRLISI OLSUN. SELAMLAR...

Yeniden değerlendirme oranı resmi gazetede yayınlanmış 303bin lira diyebilir miyiz şimdi limit için?

eren0606

YDO zaten belliydi. Vergi usul kanunu çerçevesince yayımlandı. Engellilerin limit artışı için onu kapsayacak ayrı bir mevzuat çıkıyor. Oda geçtiğimiz yıl, yılın son günü çıkmıştı sanırım...

xman5734

Araçların + - yönüyle değerlendirmek olmaz aslında. Bence sunduklarına bakıp, size uygun olup olmadığını değerlendirin. Çünkü bazı genel geçer - yönler sizin için +, + yönlerde sizin için - olabilir.

Tucson kült bir araç, klasik ve iç hacim ferahlığı 3008 e göre daha iyi. (Yol konforuda bir parça iyi diyebiliriz.)

3008 daha sportif, modern iç tasarımda ve genç işi duran bir araçtır. Süspansiyonların sertliği sebebiyle yol konforu Tucson'a göre düşük ama direksiyon hassasiyeti de bir o kadar iyidir.
Tucson, 3008'in genç işi tavrını Nline modelinde bozdu ama oda sunduğu donanımları gereği limit üstü bir parça pahalı kalıyor gibi.

Ben birebir kıyaslamada Tucson daha fazla donanım sunduğu için (Koltuk ısıtma, arka koltuk ısıtma vb.), ve en önemlisi 7 yıl garantisi olması sebebiyle tercih ettim. Birde o dönemde Dizel otomatik versiyonu Tucson'dan bir parça pahalı kalıyordu. (Aracım Elite 4X2)

Gerisi size kalmış.

yeniden değerleme oranı geçerli olur büyük ihtimal geçen senede bu şekilde olmuştu

23 Aralık 2019 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 30987

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SIRA NO: 512)

Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup, bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerekmektedir.

Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2019 yılı için % 22,58 (yirmiiki virgül ellisekiz) olarak tespit edilmiştir.

Bu oran, aynı zamanda 2019 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacaktır.

Öte yandan, bu konuda daha önce yayımlanmış olan tebliğler de yürürlükte bulunmaktadır.

Tebliğ olunur.

MTV ye %12 zam yapıldı. artık bir değişiklik olacağını düşünmüyorum bu saatten sonra %22,58 büyük ihtimal dahilinde.

aynen katılıyorum sadece mtvi ayrı tutup dier tebliğler aynen geçerli diye belirtmiş yeni sınır 303 bin diebilirz herhalde artık

Abysswalker

Cumartesi bayiye sordum Ocak 20 gibi gelecek araçları olacağını ama fiyatın belli olmadığını söyledi. Siz Şubatta gelecek arabanın fiyatını nasıl alabildiniz.

selimS teşekkür ederim, sizin için de hayırlısı olsun belki bunda hayır vardır sizin için aldığınız araç da bence mantıklı, önümüzdeki yılların teknolojisi. 5 sene sonra siz daha avantajlı olabilirsiniz bizden. Biz dizel aldık ama 5 sene sonrası ne olacak Allah bilir. Gönlünüzü ferah tutun

evet arkadaşım 210 liste %50 ötv fiyatı 140 da bizim ödeyeceğimiz tutar. + 3+3 garanti uzatma 950+650 aşagı yukarı hatırlıyorum. toplam 6 yıl garanti + karter koruma 400 hepsi bu şimdilik. 3 bin tl ye de cam filmi kaput filmi ve seramik kaplama çok ısrar etti. önce kabul ettim sonra vaz geçtim. yaptıracam da oraya deil. 3 bin tl buyuk para :) selamlar... Her işte vardır bir hayır. Bulamadık superb prestige veya 5008 :)

herhangi bir toyota bayisinden rav4 2.5 hybrid 2018 kasa için fiyat alan oldu mu 319bin tl gözüküyor yeni sınırda alınabilir belki ve ayrıca tiguan allspace highline da aynı şekilde 330 bin liralarda fiyat listesi.

Üst Alt