Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

@ugir eğer ki vergi dairesi raporunu onaylamış ise yarım günde ruhsat ve plaka işlerin hallolur. Ben daha geçen hafta yaptım aynı işlemi. Saat 9 da başladım 11.30 da bitti. Zaten genelde aracı aldığın firmanın muamelecileri işleri yapıyor. Sen noterde beklerken diğer arkadaş vergi dairesinde onay işini hallediyor. Dediğim gibi raporunda bir sıkıntı yoksa 3-4 saati geçmez işlerin.

ugir eğer ki vergi dairesi raporunu onaylamış ise yarım günde ruhsat ve plaka işlerin hallolur. Ben daha geçen hafta yaptım aynı işlemi. Saat 9 da başladım 11.30 da bitti.
vergi dairesine mi gitsem

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir önce vergi dairesine git kardeşim ötv servisine raporunu göster şayet uygundur derlerse aynı gün çıkarırsın plaka ve ruhsatını. Benim rapor eski olduğu için 20 gün raporun çıkmasını bekledim. Bu beklemenin sebebi de satış müdürünün biraz rahatlığından oldu. Ona defalarca söyledim raporumu kontrol ettir diye. Neyse ben noterde beklerken vergi dairesi raporumu kabul etmediğinden işlemlerim bitmedi. 28 Kasım da alacağım aracımı 19 Aralıkta yeni raporumun çıkması neticesinde alabildim.

Raporunuzu kabul etmemelerinin sebebi neydi benim raporum 2015de alındı fakat sürekli rapor

Raporu kabul etmemelerinin sebebi neydi acaba
amiira

Raporumu 2015 yılında emeklilik için almıştım. Orada sadece durum bildirir bilgiler vardı. Dolayısıyla engelim hakkında detaylı açıklama yoktu. Bu yüzden vergi dairesi de yeni yönetmeliğe göre rapor getirmemi söyledi. Ben de yeniden heyete girip raporumu aldım.

Skoda karoq 15 TSI ÖTV muafiyetli alan oldu mu kaç TL ye aldınız acaba benim için önemli

Bende sorun olmaz herhalde sol bacağım yok raporda da belirtildi 2015 de almıştım aracımı şimdide değiştirme zamanım geldi de ona göre bir daha uğraşmak istemedim
amiira

dgnoztrk yaşadığın ilin veya ilçenin vergi dairesine gidip raporunu göstermeni ve olur bilgisini almanı kesinlikle öneririm. Benim gibi son dakika dumur olma.

amiira

süreç nasıl ilerliyor tam olarak bayi evrakmı gonderıyor vergı daıresıne yoksa muamelecımı

ugir

vergi dairesine gidip hallettim.sagolsunlar yardımcı oldular.

selam arkadaşlar :) süreçle ilgili bir kaç paylaşım yapayım. 1 araçla ilgili cuma günü anlaştık. pazartesi para yı ödedim noterle ilgili belgeleri gönderdim vekalet + muvaffaketname. hala bekliyorum normalde çarsamba persembe olur demişlerdi. inşallah bugun olur. 2- sigorta kasko bende oldukça yuksek çıkıyor. KASKO DA bence bizim için bir haksızlık yapılıyor. Mesela benim aracın bedeli 220 bin kasko bu bedelle işlem yapıyor. ancak araç pert olursa 140 bine gore ödeme yapıyor . bakınız 140 bin bile ödemiyor. Aynı mantıkla Diyelim ki kasko bedeli 290 bin olan bir SUV yada PASSAT da 180 üzerinden işlem görecek. Bu durum da sigorta şirketi hem bizi KAZIKLIYOR. Düşünün binlerce kişi bu durumda. Diyelim ki bir hasar oluşmadı hoooop para cukka. Burada ayrıca sigortacı arkadaşlar da var. Bu konuda benim eksik bildiğim ya da gözden kacan bilgi varsa lütfen hem beni hem de arkadaslarımızı bilgilendirin...3- aracıma kamera (ön arka ),kaput filmi / seramik kaplama ,cam filmi yaptırmak istiyorum. bu konuda bilgi ve tecrubesini paylaşmak isteyenler hem bana hem de buradaki ilgili arkadaşlara yardımcı olabilirler. Tekrar selamlar....

selimS

Kasko konusunda sayfalarca bilgi aktardığım başlık var. Neden okumuyorsunuz da tekrar "Burada ayrıca sigortacı arkadaşlar da var. Bu konuda benim eksik bildiğim ya da gözden kacan bilgi varsa lütfen hem beni hem de arkadaslarımızı bilgilendirin..." diyorsunuz?

Sizler bu forumu okumazsanız, yeni giren arkadaşlar nasıl okusun?

https://www.engelliler.biz/forum/engelli-statusundeki-araclarda-kasko/66869-engelli-statusunde-otv-siz-alinan-araclarda-kasko-uygulamasi-hakkinda-tecrubeleriniz.html

Engelli aracı 2. el almak mantıklımıdır.
5 yıllık süre 2. el aracı alan için sıfırdan mı başlar yoksa, alınan aracın kalan süresi kadar mı süreye tabii olur

kardeşim 2. el ucuza bulmak çok zor. yani biz bayilere falan kızıyoruz ama 2. el engelli aracı için sıfır araçtan daha fazla isteyen bile var. temiz ve uygun fiyatlı olanı bulabilirseniz tabi olur.
İkinci sorunuz için ise, bildiğim kadarıyla, siz aldıktan sonra 5 yıl boyunca tekrar ötv muaf araç alamıyosunuz ve aldığınız aracı normal araçmış gibi satamıyorsunuz. önceki sahibinin ne zaman aldığı burada sizi bağlamıyo. yani kısaca, sıfır araç aldığınızdaki hak ve yükümlülüklere sahip oluyorsunuz diye biliyorum.

Arkadaşlar bu yerli oto kafamda soru işaretleri oluşturmaya başladı, inşaallah sorunsuz bir şekilde satışa sunulduğu günleri de görürüz o ayrı konuda, şimdi ben yılbaşından sonra Tucson n line almayı planlıyordum fakat, şimdi bu aracı 180 e felan alsam, 5 sene sonra inşallah bizim yerli araçta piyasada olursa ve fiyatı da 190-200 civarından başlıyor olursa, benim bu aracı aldığım fiyata bile satabilmem zor gibi gözüküyor, 190 bin civarına sıfır elektrikli bir araç alabilmek varken, insanlar neden 5 yaşında bir araca 170-180 bin versin, valla bilemiyorum sizler ne dersiniz?

Aynı şeyi bende düşündüm 2025 yılında insanlar hem yerli diye hem de gerçekten güzel bı tasarım diye elbet bundan yana kullanır inşallah olur tabi o ayrı konu ama artık aldık yaşayıp gorucez ama bence piyasa çok karışır

Su an beş sene satamadim bir araba almak hep risk zaten her marka hibrit ve elektriğe geçiyor

27 Aralık 2019 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 30991 (2. Mükerrer)

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 7)

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “247.400 TL’nin” ibareleri “303.200 TL’nin” şeklinde,

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2020 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Hepimize hayırlı olsun keşke yerli otomobilimiz daha erken çıksaydı güzel büyük bir yerli suvumuz olurdu

Arkadaşlar, Benzinli ve üst sınırda (D segmenti veya yakını) bir SUV araç bakıyorum. Hangisini tavsiye edersiniz. 3008, Tiguan, CR-V veya başka bir model. Sizce nasıl bir yöntem izlemeliyim. ÇAbuk almak mı yoksa takip ederek fırsat kollamak mı ? Görüşlerinie ihtiyacım var.

merhaba arkadaşlar, yeni limitin(302 bin) üstünde fiyatları olan aşağıdaki araçlarla ilgileniyorum,sizce bu markaların hangisi liste fiyatlarını limite çekip(indirip) bu araçları satabilir,tabi 2020 yılı 1 ocak itibariyle bu fiyatlar artarak güncellenecek,umutlanmalı mıyım?yoksa boşuna heveslenme(bu araçları alamazsın) başka araçlara mı bak dersiniz,şimdiden yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler,sağlıcakla kalın

Vw tiguan 2.0 tdi 4 çeker dsg (comfort paket)(%100 ötv) =348000tl
Mercedes cla 180 dizel (amg paket)(%60 ötv)= 334000tl
Bmw x1 dizel(%60 ötv)=344000tl
Bmw x2 dizel(%60 ötv)=348000tl
Vw passat 1.6 tdi dsg (elegance paket) (%60 ötv)=326000tl
Mercedes yeni A 180 dize sedan en fulü(amg orangeart paket)(%60 ötv)=334000tl,
Vw arteon 1.5 tsi benzinli dsg (elegance paket)(%60 ötv)=334000tl

birde tiguan2.0tdi liste fiyatı 348000tl,ötv oranı %100 olduğu için (ötvsiz 348000-174000=174000tlye mi gelir fiyatı)?

Merhaba.. % 100 ötv li araç max 128.500 vergisiz fiyatta olmalıdır. 128500+128500=257.000 %18 kdv si de 46.260 ve satış bedeli 303.260 TL olabilir. Zira Limit 303.200 TL....348.000 TL lik 2.0 tdi Tiguan'ı size 303.000 fiyata bırakırlarsa 128.500+23.130(kdv'si) = 151.500 TL ye gelir size. MAX LİMİT 303.200 TL Unutmayalım.

Üst Alt