Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

newyorker

Böyle bir durum olursa bende 2000 motor tiguan düşünüyorum. Soran var mı, verirler mi

comfort paket uzebilir 2.0 dizel 1.5 tsi ile aynı seviyede yakar 1.5 highline dsg daha mantıklı bana sorarsanız

Galericinin bayiden sifir aldığı 2019 model kullanilmamiş sifir km arabayi. Galericiden ötv indirimli alabilirmiyiz ?

mchi Eğer ki galerici bu aracı normal fiyattan ödeme yaparak aldıysa neden daha ucuza sana satsın ki? Bu çok iyi niyetli bir yaklaşım olur. Şayet galeri aracı ötv muafiyetli aldıysa başka bir engelliye az bir kar marjı ile satabilir. Satabilir diyorum çünkü sahibinden.com da gördüm öyle bir ilan.

amiira

Galerici bana ötv indirimli satabiliyorsa. Belki bir sonraki aracinda o ötv yi kullanabilir mi diye sordum.

aracı galericiler bazen black market dediğimiz şekilde getirebiliyorlar gümrükten geçirip plakası çıkmadıysa ve faturası kesilmediyse tabi ki satabilir ötvsiz.

mchi

Daha öncede paylaşmıştım. Galeriler bayiden plaka çıkartarak yani trafik tescillerini yaparak araç alırlar. Araç 0 km dir ama Trafik işlemleri yapılmıştır.

Trafik işlemleri yapıldığı içinde bu araçlarda ÖTV muafiyeti olmaz.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Aralık 2019 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 30991 (2. Mükerrer)

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 7)

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “247.400 TL’nin” ibareleri “303.200 TL’nin” şeklinde,

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2020 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

-------------------------------------------------------------------------------------

Resmi olarak yeni sınır 303.200 TL'dir.

Takip eden arkadaşların bilgisine.

Son düzenleme:
2020 sınırı daha önce de yazdığım gibi 303,200 TL dir. yaptığımız görüşmeler netice vermedi Cumhurbaşkanı yetkisi ile sınırı arttıramadık. ama en azından Cumhurbaşkanı düşürmemiş şükredelim :)

tanerbudak

Daha öncede belirtmiştim. Benim artma beklentim yoktu, ama dediğiniz gibi en azından düşmedi.

Bu arada rakamları karıştırmayalım. Biliyosunuz 0.500 TL altı bir önceki rakama yuvarlanıyor. Yani sınır tam olarak 303.000 TL. :)

StratoS

bir üst mesajda yazmıştınız. sınır 303.200 TL dir. 303.000 tl değil. 2019 için 247.000 değil 247.400 tl idi. şimdi neden yuvarladınız rakamı anlamadım. 2020 yılı için sınır 303.200 TL dir. bu net ve kesin.

27 Aralık 2019 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 30991 (2. Mükerrer)

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 7)

MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “247.400 TL’nin” ibareleri “303.200 TL’nin” şeklinde,

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “247.400 TL’yi” ibaresi “303.200 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2020 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Bir kaç bayi ile görüştüm marta kadar araç olmadığı söyleniyor limit arttı fakat bu seferde araç bulmak sıkıntı

Ben 3 bayi ile görüştüm yeni rav4 hybrid için elinde stok olan muğla ve antep,bodrum bayileri. 335 ten aşağı fiyat vermediler telefonda. Evet tabi neden olmasın ama önemli olan limit dahilinde olması lazım. ötv oranı daha fazla olduğundan kazancınız daha fazla olur. Ben iadealim olan araç olduğundan rav4 hybrid istedim.umarız ocakta tekrar gözden geçirirler. Amerika satış fiyatı 30.000 usd corolla ise 23.000 usd bizde rakamlar can alıcı düzeyde.

tanerbudak

Haklısın, benim aklımda 100 TL yi aşmayan kesirler dikkate alınmaz maddesi, 1.000 TL diye kalmış. 303.200 TL tam net limit oluyor.

"ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri kapsamında iktisap edilebilecek aynı Kanuna ekli 87.03 G.T.İ.P. numarasında yer alan taşıtlara ilişkin bedelin üst sınırı, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Hesaplanan tutarın 100 lirayı aşmayan kesirleri dikkate alınmaz. Cumhurbaşkanı, bu şekilde tespit edilen tutarı %50'sine kadar artırmaya yetkilidir."

yerli araba biliyorsunuz tanıtıldı ve açıkçası ben çok beğendim. ama bildiğiniz gibi bu elektrikli araçlarda ötv düşük olduğu için engelliye pek avantajlı gelmiyor. ben diyorum ki cimer e bir başvuru metni hazırlansa ve başvurulsa bu araçların engelliye satışı için özel bir fiyat politikası geliştirilse. sizler ne dersiniz bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlar.

Hayırlı olsun. Bu fiyat dahilinde XC40 için Volvo ile görüşen arkadaş oldu mu?
97eec1db4d77455035c8fa79489d50bb.jpg

HD1900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araci baska bir sehirden alacagiz.babamdan vekalet almam gerekecek vekaleti yasadigim sehirden alip oyle gidecegim.
1-vekalet alirken nasil bir vekalet almam gerekiyor
2-aldigim vekalet yetwrli oluyormu bayi isleri halletmek icin benden vekaletmi istiyor yani satis temsilcisi yada bayiye bende vekaletmi vermwm gerekiyor
3-maliyede islem nasil yapiliyor ne gerekiyor
4-hafta sonu arac almaya gitsem cumrtesi pazar gunu islemler bitermi yoksa pazartesi gunude arabayi aldigim bayiyle mi islemleri bitirmem gerekiyor

tanerbudak

Yeri araba fiyatını da düşünmek lazım. Sunduğu özelliklerde kısıtlama olmazsa ben 300.000 TL'nin çok çok üzerinde olacağını düşünüyorum...

Yani limit üstünde kalacak gibi.

StratoS benim edindiğim bilgilere göre şuanki fiyatlara piyasa şartlarına göre 150.000-170.000 TL düşük donanım olanlar, 270.000 TL ise en üst donanım olan araç. öyle 300.000 TL fiyatı olması bence mümkün değil. rekabet edemez piyasada o zaman. Limitin altında kalacağını düşünüyorum ben. internette de bu fiyatlar ile ilgili bir çok haber var okumuştum ben. değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.

sen farklı konuya yazıyosun volvo xc40 için yorum yapmış orda

dgnoztrk

Yerli arabadan bahsetmiştim, sıkıntı yok :)
tanerbudak

Abi özelliklerini inceledin mi bilmiyorum. Piyasada hiçbir araçta olmayan sürücü gözüne göre hayalet ekran yansıtma vb, anlatmakta bile zorlandığım bir sürü özelliği var. Umuyorum dediğin gibi olur :)

StratoS evet evet inceledim tabi ki. ön siparişin açılmasını bekliyorum :)). ya beni şaşırtan da o oldu. bu kadar yeni özelliğe rağmen bu fiyatlar pek normal gelmedi bana da. acaba vergisiz fiyatlar olabilir mi bunlar diye tereddüte de düştüm. ama aracın tanıtımında da zaten rakiplerine göre en uygun maliyetli olacak denilmişti. inşallah sınır altında olur da bizlere de farklı bir fiyat politikası sunulur. ben bu konu ile ilgili alttan alttan girişimlere başladım hatta.

StratoS, öncelikle iyi forumlar. bu konuyu 1 sayfadan 50 sayfalara kadar
sondan 132 sayfadan 120 sayfalara kadar tüm yorumları okudum.
bunun sonucunda beni en şaşırtan yorumlardan bi tanesi şu;
BMW 320d yi 128 bin tl ye alan arkadaş kendisini tebrik ediyorum Kendisine allah kaza bela göstermesin Güle güle kullansın diyorum.
yani çok muhteşem ötesi bir araç diyebilirim. çok büyük şanş. En doğru karar bu olmuş
keşke bilseydim belkide bende alabilirdim. Engelliler biz sayfası hiç aklıma gelmemişti her neyse

senden bir isteğim olacak.

ÖTV siz araç alımı için benim 2023 ocak ayına kadar zamanım var.
Düşündüğüm araç Skoda SuperB 2019

Fiyatı hakkında bilginiz var mı ?

@İPeople, ben superb Prestige dizel otomatik aracımı haftasonu teslim aldım . Aralık başında 155.100 tl ye anlaşmıştım o şekilde de aldım ama hiç bi bayide araç yok şu anda. Şu an araç olsa bile ÖTV siz artık 170-175 arası olur dedi bana satış temsilcisi. Harika bi arabaymış şiddetle tavsiye ederim.

Bütün firmaların internet siteleri güncelleniyor.Vakit kaybetmeden zamları ekliyorlar..

Zamlar yansimis 2020ye kaldi bizim arac alimimiz.nasipse honda exucutive eco alacagiz.indirimli kaca aliriz 2020 fiyatindan yada ellerinde 2019 varsa indirimli fyt nedir?tesekkurler herkes icin saglik mutluluk huzur dolu bir yil olur inşallah

Üst Alt