Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

StratoS

2020 fiyatı belli oldu. SKODA YENI SUPERB 1.6 TDI SCR 120 PS DSG Prestige 275.400 TL
ÖTV siz fiyat ne olur sence
ÖTV indirimi %60 mı %110 mu ?

şu anda %6 indirim kampanyası var.

dgnoztrk

Konya dediler 16 kişi kapora vermiş 205 bin fiyat verdi diyorlar kendi ilimizdeki bayileri bı arayın önce

Aliemin

205 bin olması imkansız ama 303 bin olsa indirimli hali 189 bin civarına geliyor. arada 15-20 bin fark var

dgnoztrk

Bayiler raporlu arkadaşları yontmaya çalışıyor.

Bir bayiinin aracı raporlu veya raporsuz satması kârını etkilemez normalde.

Ama bunun raporu var nasılsa alacak dite aksesuar ves iteliyor fiyatı.

ben ankara volvoyu aradım araç nisanda gelcek deniliyor ve 350 bin fiyatı

Arkadaşlar merhaba hyundaı tucson style plus paket satıştan kaldırılmış ikinci eli nası etkiler

iPeople

1.6 hacimli araçlarda %110 ÖTV olmaz. En fazla %60 olur.

275.000 TL liste fiyatı olan bir araç, size ÖTV'siz 172.000 TL civarına gelir. (Rakamları yuvarladım.)

StratoS

o fiyata alabilmem hiç mümkün değil. en fazla 140 bine alabilirim :( pff canım sıkkın..

iPeople

Dediğiniz bütçe için %60 ÖTV ile net fiyatı 120.000 TL olan araçlara bakmanız lazım. Bunların da anahtar teslim fiyatı 226-227.000 TL dir.

Bu fiyatlara 2019 model yılı olarak Hyundai Tucson 4x2 Elite bakabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam 235.000 TL ye satıyorlardı. Rahatlıkla o fiyatlara düşerler.

SUV istemiyor musunuz?

o araç hakkında hiç bir bilgim yok.
bir tanıdıktan Skoda Superb aracına bindim. öyle hoşuma gittiki çok beğendim. o yüzden superb den başka birşey düşünmüyorum

iPeople

O halde sevdiğiniz aracın full versiyonunu almayacaksınız, Benzinli 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Premium ya da Dizel 1.6 TDI SCR 120 PS DSG Elite versiyonunu alacaksınız.

Pazarlıkla bu modellerin fiyatlarını 230.000 TL bandına düşürürler.

S.A StratoS kardeşim öncelikle takip ettiğim kadarı ile değerli bilgilerine ihtiyacım var aklımda hyundai tucson olmasına rağmen engin bilgilerinden faydalanmak isterim karar verme aşamasında tucson dışında 3008 ve 508 de aklımı kurcalayıp duruyor 5 yıl sonra satarken de bu 3 lünün hangisini tercih etmeliyim ve eğer sen olsaydın kardeşim hangisini tercih ederdin bilfiğim kadarı ile de tucson kullanıcısı olmana rağmen yardımın ve tavsiyen için şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum.

Merhaba arkadaşlar.
Uzun arayışlar sonucu XC40 ta karar kıldık ve kaporasını verdim. Öyle ya da böyle burunlarından kıl aldırmıyorlar.Volvo Türkiye tüm bayilere mail atmış ve bilgilendirmiş. Kendileri zaten belirlemiş renk ve donanım paketlerini. vergi öncesi fiyat 149.540 TL +17.000 city pac paketi+KDV + 20.000 tescil işlemleri(sorma ver parası) için belirledikleri rakam. Kısaca özetlersek 210.000 TL ye bırakıyor izmir volcar.
Renk olarak siyah,beyaz ve glacier gümüş. iç renk kehribar veya bej renk deri koltuk. Şu an için renk garantisi yok. Tahsisata düşünce belli olmakta. 357.000 TL bedelle sipariş alıyorlar şu an muafiyetsiz ve vergi öncesi fiyat 149.540 TL yine teklif te . En erken teslim tarihi Mart/Nisan...
Donanım olarak ; Ambiyans aydınlatma+otomatik kararan ayna+çevre görüş kamera+otomatik park bulunmamakta..
Fiyat olarak diğer alternatifler;
5008 dizel allure 169.000, gt line ise 182.000 (Halil öztürk peugeot )
3008 dizel allure 162.000 , gt line ise 172.000
Qashqai dizel skypack 145.000 (Artkıy )
passat dizel dsg business + cam tavan 172.000 mart teslim ( Lena Kuşadası )

Kısaca özetlersek volvo da karar kıldık. Daha iyileri sizlerin olması dileği ile.

newyorker

merhabalar bende görüştüm evet böyle bir fiyat var galiba ama dediğiniz gibi bencede 20 bin lira fazladan para alıyorlar.birde ne kadar kapora verdiniz acaba

Passat Variant 1.6 TDİ Elegance için kapora yatırdım bakalım. 10 gün civarı işlemler sürer dediler. 303 bin tl'den düşmediler. Bunu bile çok zor buldum. Opsiyonlanmış son anda vazgeçilmiş bir araç.

newyorker

Benim anlamadığım bunu nasıl yapıyorlar. Zorunlu aksesuar diyorlar sanırım.
Madem Volvo yapabiliyor o zaman diğer markalar da bu yola başvurabilir ve burada bir kriter de yok.
Gerçekten ilginç Bu işin maliyeden geçecek olması.

Aslında onlar hikaye zaten bu araç 283 bin TLydi 3 ay önce zamla birlikte olsun 300 bin TL yani her türlü araç limit dahilinde.Burda bence sırf araba bulduk size die fazladan para alıyorlar hava parası gibi maliyelik bir durum yok yani

dgnoztrk

Satış stratejisi olarak dediğiniz mantıklı. Ancak fatura keserken nasıl kılıfına uyduruyorlar. Sonuçta 210 bin TL üzerinden fatura edilmeyecek mi araç ?

Hayır edilmicek şöyle düşünün bende bu araç var ama İstiosan yanında bunuda alcaksın araç bedeli belli bunu bir çok bayide yapıyor.Bazı özellikler faturaya dahil edilmiyor kimisi indirim yapar kimiside böyle kazanç sağlar

283 e hiç araba satılmadı. Listelerde var ama hiç olmayan bir araç. Bu diğer markalarda da var. Zaten satmak gibi bir dertleri yok. Servise gittiginizde şişirilmiş fatura görür itiraz edersiniz ama sonuç değişmez. örnek motor temizleme diye faturada bir kalem vardı ve itiraz edince fiyat bu ama faturayı böyle kesiyoruz diyor. Trafik Takip - Teslil işlemi diye fatura keserse maliyeye ne diye itirazda bulunucaksınız...Serbest piyasa. Nusret e gidip 2000 tl 1 kilo et için mi denilemediği gibi. Burada firmayı savunmuyoruz. Satış politikaları bu.. Ve Maalesef ya alırsın ya da almazsın ikilemi olmakta. Şunu söyleyebilirim. 3 ay öncede vergi oncesi fiyatı 149.000 di ve yine 17.000 TL tescil ücreti diye tekliflerinin sonuna eklemişlerdi.Şu an ise;
149.500 vergisiz satış fiyatı
12.000 city pac 1
29.000 KDV
20.000 Tescil ( Sorma ver parası )
210.000 toplam

Kısaca normal şartlarda alsaydınız 3 ay önce 3.000 TL ucuz olurdu tescil farkından.

Dipnot: Aynı araç 357.000 su an ve 20.000 tescil onlarda da geçerli. Keşke bir yolunu bulup kaldırtabilseydik... Rakamlar yuvarlatıldı.

Volvo'un 210 bin fitatında adaptif hız sabitleyici ve şerit takip var mı?

grkmn
Hocam orası en basit olanı. Zira bizlere intellisafe diye kakaladıkları şey bir program ve sensörler silsilesi.100 TL de keser 25.000 TL de. Niye bu fiyat diye maliye hesap soramaz. Önemli olan ithal edilirken beyan edilen tutar dır. ithalat+gümrük+kdv+navlun+...vs 200 diyip 150 fatura keserse sıkıntı olur... Cok sıkıştım, çek im var,ödemem var mantığı orada işlemez.

IbrhmAkgl
Evet var...Sitesinde gerekli bilgiler var.

arkadaşlar ötv yi bize teklif verilen fiyat üzerinden mi hesaplıyoruz? yoksa araç ülkeye girdi mi ötv oranı direkt belli oluyor mu? mesala liste fiyatı 237.000 tl olup lansman fiyatı 216.000 tl olan araç için liste fiyatı olduğunda %60, kampanyalı fiyat olduğunda %50 mi ötv alınıyor? yoksa her halükarda %60 mı alınması gerekiyor?

rambetiko
Son satış fiyatıdır yada fatura kesilen tutardır ötv oranında baz alınan. Bayinin fiyatı nerden nereye indirdiği maliyeyi bağlamaz. Önemli olan vergisiz kaç liradan fatura ettiğidir.

newyorker
Hocam sorma ver parası değil o opsiyon. Volvonun satış stratejisinin bana göre maliye ekseninde bir problemi yok. Çünkü o 20.000 tl denilen opsiyonlar 1-intelisafe 2-geri görüş kamerası 3-navigasyon 4-akıllı telefon entegrasyonu. Bu 4 özelliği arabayı sattıktan sonra, yine faturasını keserek araçta, yazılımla ve/veya ek donanım ekleyerek çalışır hale getiriyorlar. Ama bu özellikler inaktif yada demonte olarak geldiği için gümrükte bu donanıma ötv ödemek gerekmiyor. Evet biraz dolaştırıp kılıfına uydurmak gibi ama bunun yasal hiçbir engeli yok gibi geliyor bana.

Q77
Haklısınız hiç bir engel yok..... Olması gereken bir kar marjı var ve çeşitli isimlerle fatura edilmekte. Zaten teklifte 1 -intelisafe 2-geri görüş kamerası 3-navigasyon 4-akıllı telefon entegrasyonu dahil olduğunu belirterek fiyat vermekte.

Bu arada kapora verip erken teslim alan arkadaşlar olursa lütfen geri bildirimde bulunalım.

newyorker

Hocam size verilen fiyat biraz fazla değilmi? Biraz yukarda 205 bin fiyat verildiği yazıyor. Bende 207 bin fiyat aldım bir yerden.

Üst Alt