Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

3 üne 5 ine bakmadım hocam zaten önünden geçiyordum 5dk sürmedi anlaşmam. Haklısınız 205 konya bayisi verdi telefonda ama orada kapora veren çok var sıra gelmez mayıstan önce ve ayrıca git gel yapamam. Zaten araçlar net kesinleşince fiyatlarda tam netlik kazanır boya koruma .. felan tırı vırı şey kopartılır ve aradaki fark kapanır. Kapanmasada önemli değil. Bazen böyle olmakta.

Hocam bende bugün kapora yatırdım. Bana tam fiyat konusunda net bir şey söylenmedi. Fiyatlar netleşmedi diye biliyorum.

Evet net değil. 205 - 210 olacağı yönünde söylendi ancak tam net değil. Zira normal fiyat listeleri de açıklanmadı. Ancak Volvo merkez bu konuda sağlam bir çalışma yapmakta ve muhafiyetli satışlara önem vermekteymiş ve reklam hazırlatıldığı yönünde bilgilendirilmişler. Ne kadar doğru bilemem. Umarız Önceki yıllarda yaşanan BMW fiyaskosuna dönüşmez. Zira renk/döşeme rengi bile değil. Şanşımıza ne çıkarsa. kişinin rengi belli oldu ben orada iken siyah ama tarih bile belli değil.

StratoS

yanıtınız için teşekkürler.
Araştırmam sonucunda Honda Civic 2020 Executive+ almaya karar verdim.

iPeople

:) Hayırlısı olsun. :)

xman5734

Tucson ile 3008 kıyaslamasını anlarım da, 508 neden araya giriyor onu anlamadım. Biri sedan araç diğerleri SUV. Öncelikle nasıl bir araç istediğine kadar verip, o isteğine göre model belirlemelisin.

Tucson'da ben her zaman söylüyorum ama burada hiç bir engelli arkadaşım dikkat etmiyor. Herkes yine bir lüks ve fiyatı en yüksek araç muhabbetine gidiyor.

Önemli olan size uygun araçtır. Ve aldığınız aracın servisinin uygun olması, garantisinin olması önemlidir. Çünkü çoğu engelli arkadaşım otomatik vites, cam tavan vb kolay bozulan ve pahalı olan donanımları alıyor.
Nasılsa Volvo alıyorum birşey olmaz diyip, 4. yılınızda cam tavan kendiliğinden bozulduğunda sizden 22.000 TL + KDV isterlerse bu söylediklerimi hatırlarsınız ve Volvo sahibi olmanızın da bir önemi kalmaz.

Ben Hyundai'i bu yüzden tercih ettim. 7 yıl garanti, servisi fazla, rakiplerine göre yedek parçası ucuz, ve hatta bakım fiyatlarını bile yıllık olarak web sitesinde yayımlayan bir marka diye...

Bundan 2 önceki aracım Mercedes'ti. ÖTV'siz değildi yani ÖTV'li almıştım. Ve bakımlarına 2014 yılında 2.000 TL para verdiğimi hatırlıyorum...

Diyeceksiniz ki kalite farkı var. Elbette var. Ancak bakın, C SUV, D Sedan/SUV araç alıyorsanız premium almasanız bile(Volvo, Mercedes vb.) araçlar zaten kalitedir. Çünkü rakabet böyle... Siz D segmenti 508'i kaliteli yapmazsanız Passat alır götürür. Bu yüzden rakabet edebilmeniz için segmentin gerektirdiği şeyleri yapmanız gerekiyor.

newyorker

20.000 TL sorma ver parası ile Volvo'mu alıyorsunuz? Allah akıl, fikir versin.

303200.-TL üzerinden kesebilecekleri en üst değer 189500.-TL. Bu fiyata 4 parça ekstrayı hariç tutarak sağlayabiliyorlar. Daha sonrada aksesuar olarak bu 4 parçayı satın alma zorunluluğu getirerek fiyat teklifini oluşturuyorlar. (357 bin fiyat etiketli bir araç muafiyet sınırı olmasaydı 223 bin TL ile alınabliyor olacaktı)

Volvo'nun piyasa koşulları göz önünde bulundurularak yapmış olduğu kampanya ÖTV muafiyeti ile araç alacak arkadaşlarımız için olumlu bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.

En azından XC40 modeli de bu şekilde alternatif modeller arasına girmiş oluyor.

StratoS

20.000 standart ücret .tescil masrafı adı altında bu şekilde alıyor. Bunu başka isimlede adlandırabilir. Aklımızda var fikrimiz de... İşine gelen alır gelmeyen almaz.Kimseye sunu al , bunu al da demiyoruz... 140-170 peugeota/hyundai ye verecegime 210 volvoya veriyorum(bu benim tercihim---baskası tam tersini de söyleyebilir). Keyf benim para benim. Kar edeyim diye bir derdim de yokk ..Herkes kendi ihtiyacına / zevkine / parasına göre arabasını alır. Masrafını karsılayamacaksan zaten zaten almanın mantığı yok. Satarken veya binerken zarar edermiyim gibi düşüncemde yok.

Son düzenleme:
ek donanımları ayrı fatura ile gösteriyorlardır. araç faturası sınıra uygun kesilir, ek donanım dedikleri de ayrı fatura kesilir.

newyorker daimon

Kanunsuz usulsüz biri şlemi, gayet doğal, isteyen yapmaz diyip sıradanlaştırmayın.

İlk şikayet eden ben olurum, sonra siz uğraşırsınız. Sayfalarca kez söyledim, X parası diye talep edilen paraları vermeyin, şikayet edin ve o araçları almayın.

Satmıyorlarsa satmasınlar, böyle usulsüz iş mi olur?

Ne zararı var demeyin, siz verdikçe diğer bayilerde istiyor. Sanki normal birşey miş gibi birşey bilmeyen ağır engelli arkadaşımda normal bende vereyim diyor ve canı yanıyor. Sonra şikayet ediliyor, bu sefer kanun yapıcı sistemi kötüye kullanıyorsunuz diyip sınır koyuyor. BİZ BUNU YAŞADIK!

Siz Volvo alacaksınız diye birde bana ne olacak isteyen alsın, sen alma lafları ile gelmeyin. Şu hakkı kötüye kullanmayın zorlamayın. Benide yaptığınız işlemle ilgili şikayet etmek zorunda bırakmayın.

Başka sözüm yok.

StratoS

Yazılanları okumadın galiba önceki mesajlarda. Kimsenin tasvip ettigi yok hatta karşıyız. Firmanın fiyat politikası bu şekilde..
Şikayet etmek istersen istediğin yere şikayet et seni tutan yok.Faydan olursa herkes sana teşekkür eder ben dahil. Firmayı savunduğumuz da yok. Solmestir tatilinde uludağa gidicem veya bayram da antalya tatile gidicem ama fiyatlar 2 hatta 3 katı oluyor diye gitmeyeyim mi? Uçak bileti alırsın..erken alırsan ucuz son dakika alırsan 3 /4 katı.... İşine gelen alır işine gelmeyen almaz dan kasıt bu.....

Gelelim fırsatçı olanlara; Dikkat edersen kimseye bir tavsiyede bulunmadım hiç bir mesajda şu alınır bu alınır diye...
İlk tercihim Rav4 hybrit sonrasında volvo xc40 ve sırasıyla diğer altenatif araçlar. ( Kisisel tercih... Sana göre farklı bana göre farklı )
Ben aldığım teklifi belirttim diğer arkadaşlarda.... Kanunsuz bir şey olduğunu ben düşünmüyorum.Kılıfına uydurulduğu sürece elden bir şey gelmiyor... Düşünen varsa savcılığa gider suç duyurusunda bulunur.
Doguş grubu ve bir kaç marka en büyük fırsatçı ve aralık ayında yaptıkları malum..Boya koruma ve tırı vırı seyleri zorunlu sattılar.. Günlük zam yaptılar . Sarı sitede halen ilanlar mevcut... Bayiden teslim diye kapora odedıklerı arabaları satıyorlar.(şikayete buradan başlayabilirsin)...
Arkadaşlar kendi ihtiyaç ve kriterlerine göre araç tercihinde bulunur... Kimi egea,corolla,kimi 3008 kimi isteyen istediğini alır.... En iyi araç yoktur. İdeal araç vardır kişisel isteklerinize cevap veren.

Muhafiyet hakkını kötüye kullandığımızı belirtiyorsun. Neresinde kötüye kullanıymuşuz beni bir aydınlat.... Teyzesi,dedesi .... tırı kişiler üzerine araç alıp kullananlar sa kastın Devlet zaten hesabını yapmış belli derece yakınlara kullanma hakkı tanımış....

newyorker

Bakın sözüm yok dedim, polemiğe girmek istemiyorum dedim ama zorluyorsunuz.

Kendi paranızdır, haybeye vermek isterseniz verirsiniz. Ama burada Volvo politikası böyle dediğinizde "Durun, bakalım" derim. Böyle bir şirket politikası olmaz.

Tasvip etmiyorsanız, almayın ve şikayet edin. Siz sanki teşekkür eder gibi, alıyorsunuz ve sanki çok iyi bir iş yapmışsınız gibi benimle laf dalaşına girmeye çalışıyorsunuz.

"Kanunsuz birşey olduğunu düşünmüyorum, kılıfına uydurulduğu sürece..." ne demek ya...

Gerçekten iyi misiniz?

Başkalarını örnek gösterip, ben meleğim demek "Temel Fıkrasından" ileri götürmüyor yaşadığınız durumu.

Ben yukarıda neye sebebiyet verdiğinizi açıkladım. Siz 20.000 TL- 30.000 TL verdikçe, o değerli aracınızı satan bayiler isteklerini daha da arttırıyor. Nasılsa veren var. Bu işleri bilmeyen engelli arkadaşım hayalim diyip, araç almaya gittiğinde, demek ki herkes veriyormuş bizde vereceğiz diyip, dolandırılıyor. Gidip şikayet ettiğinde, sizin tabirinizle "Kılıfına uydurmayı" Bakanlık gördüğünde diyor ki, bu iş kötüye kullanılıyor sınır koyulsun. Bu engelli limiti neden getirildi sanıyorsunuz?

Sonuç olarak, o parayı vermemenizi ve Volvo XC40 almamanızı öneririm. Birde bu benim seçimim demişsiniz ama önce %100 ÖTV sebebiyle Rav4'e bakıp, sonra buna bakmanızda seçiminizin ne kadar materyalist olduğunu gösteriyor.

Umuarım 5 yıl bu kar hesabı ile aldığınız araçtan gerçekten kar edersiniz...

Ben iyiyim ama siz değilsiniz. Sen onerilerini kendine sakla. Rav4 limite girse alirim tabiki. Bunun neresi meteryalist. Sen neden duster almadin madem metaryalist dusunce diyorsun. Alakasiz polemik yapiyorsun.
Sen kendin 2020 Engelli Araç ÖTV Sınırının Arttırılması diye konu açmış ve limitin artması için CİMER e yazacağını belirtmissin.( Çok masumane bir talep engelli arkadaşlar tekerlekli sandalye kullanan lar daha büyük d sınıf araba alsınlar diye demişsin )
Okudugunu anlamiyorsun sanirim. Kimseye prim verdigimiz yok. Premium arac alicam ve bu sekilde aliniyor varmi itirazin.
İyi bir restoranda yemek yemek engellinin hakki degilmi. Adam hesaba %10 garsoniye yaziyor diye kavga mi edicem. Esnaf lokantasinda yemeye mecburmuyum...

volvo xc 40 piyasası Türkiyede olmayan bir araçtır.Adamlar madem böyle bir hazırlık yapıyorlar gözlerini açmamak lazım mecbur 303 bin limitinde vermek zorundalar.

newyorker

Sözlere dikkat edin ve benimle saygılı konuşun. Biranda niye saldırganlaştınız? Doğru birşey yapıyorsanız bu saygıdan uzak yazının sebebi nedir?

Benim söylerimi bir yerlere çekmeyin konu engelli arkadaşımın lüks restoranda yemek yemesi premium araca binmesi değil. Ben en pahalı aracı almadım. Hyundai Tuscon aldım çünkü ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Sizin gibi 20.00 TL hava parası verip bunu da savunmadım...

Volvo XC40'ı 303.200 TL ye düşürürlerse alın, ne güzel, kazasız belasız deriz. Ama hava parası ile kılıfına uydurarak alıyorsanız peki, siz bilirsiniz...

Aslında Şikayet etmeyeceğim, İzmir Arkas Otomotiv üst yönetiminde arkadaşlarım var. Bir konuşacağım böyle usulsüz işler nasıl yapıyorlar diye. İşim gereği İzmir bölge Vergi Dairesi Birim Müdürleri ile de görüşüp, bir incelmelerini isteyebilirim, bunlar zor şerler değil.

bu arabalardan zaten kar etmiyormu bunlar birde üstüne para almak nedir marka haracı alıyor vay densiz al arabanı biyerine sok derim bisürü marka var bu bayi elemanları na yüz vermeyin bukadar parayla alıyorsun bağışlmıyor sana

StratoS

aslında dikkatli incelerseniz hava parası değil sonuçta araca ek donanımlar alınıyor o parayada. yazıları okuduğum zamanda siz çocuk azarlar gibi üsluplara giriyorsunuz. Burda herkes bilgi alışverişi yapıyor. Siz şuraya söylerim işe taş koyarım gibisinden muhabbete giriyorsunuz diğer almak istyen arkadaşların ne günahı var.

dgnoztrk

3 parça aksesuar için 20.000 TL mi? Bumu savunuyorsunuz...

Kaldı ki zaten kurunun yanında yaşında yanacağını bilmesem şimdi telefonda konuşuyordum hala karşı tarafı almayın diye ikna etmeye çalışmıyordum.

Ama gerçekten inanılmaz bir milletiz. Stratos haklı, kimseyi alıştırmayalım adamlar fiyat kırsınlar bunu konuşalım indirim yapsınlar niye 3 parça aksesuara 20.000 Tl veriyoruz diyeceğinize, sanki çok doğru bir şeye tepki göstermişim gibi bana saldırıyorsunuz...

Doğru ya, ne gerek var. Herkes ektiğini biçsin.

hiçbir şey yapmıyorum merak etmeyin. 20 az olmuş, 2 parça daha eklesinler siz direk 250.000 TL verin, güle güle kullanın arkadaşlar.

Özür dilerim, benim hatam.

Önce sen dikkat et ... Saygısızlığı başlatan sensin (@newyorker 20.000 TL sorma ver parası ile Volvo'mu alıyorsunuz? Allah akıl, fikir versin.)
Akıl mantık çerçevesinde kimseye böyle bir şey diyemezsin... Velevki fazladan bile versem uyarır arkadaşım hata yapıyorsun dersin...İster şikayet et ister etme ..Halen hava parası diyorsun...Okuduğunu anla önce... XC40 aksesuarlı vergisiz satış fiyatı 160 kabaca ötv limitinde kdv si ile 190... kamera +navigasyon+telefon entegrasyon.....vs tırı vırı şeyleri de + tescil işlemlerinide 20000 TL bedel ile faturalandırıyor sana yani zorunlu olarak... istemem dersen öyle bir araç yok diyor... İster al ister alma .....

Benimde eşim bu arabaya binmek istiyor ve muhafiyetli alma hakkım olduğundan alıyorum. ...Tercih benim arkadaş.... Sana Art niyetli veya kar elde etmek istediğimi anlamını nereden çıkarabildin. 3 yıldır bu hakka sahibim ama şimdi kullanıyorum..( kar elde etmek istiyorum ya )

Neyse Allah herkesin gönlüne göre versin. Boşuna zaman kaybı bu polemik ...

işte sizin üslubunuzda sorun var biz savunmuyoruz firmayı banane babamın oğlumu. Siz diorm hala ben yardımcı olmak var karşınızda çocuk varmış gibi konuşmak var yukarda doğru konuşun diye kendin yazıyorsun ben 66 yaşındayıım asıl sen saygısızca ve kibirli olarak konuşuyorsun üslübun güzel olsa zaten problem yok hep birlikte karşı duralım ama sen bizi azarlayarak durumu açıklıyorsun. Bu da cidden büyük bir yanlış bilgili olabilirsin ona lafım yok ama bir konuyu açıklarkende insanlara çocuk azarlak gibi muamele yapma lütfen

StratoS

Sana saldıran yok.... Yazdıklarına cevap yazdım.. Bir çok şey yazabilirdim ama yazmadım... Kalp kırmaya gerek yok...Heleki çıkarcı meteryalist gibi suçlamalar terbiye dışı....

dgnoztrk

Konunun sizinle alakası yok. Niye müdahil oldunuz anlayamadım(niyetinizi) ama cevap vereyim.
Üslüp bir tepki üzerine böyle. Bu başlıkta 140. sayfadayız ve ben sayısını hatırlayamadığım şekilde arkadşları fazla para vermeyin, bayiler hizmet bedeli ister, aksesuar paraası ister, onu ister bunu ister kanmayın diye tüy bitti.

Ve birçok arkadaşım bu şekilde uyarılar ile madur olmadı. Şimdi önce %100 ÖTV'li diye Rav4 bakmış, sonra eşim istiyor diye Volvo XC40 bakmış arkadaşımız diyor ki çok normal şekilde volvo alıyorum. Harika indirim mi aldınız? Yok 20.000 TL ye bana aksesuar faturası kesiyorlar yani kılıfına uyduruyoruz. Volvo böyle, herşey çok güzel ve normal, bunu yazıyor burada! Burada ben sakin olamam ve üslubum değişir. Bu zamana kadar hiçbir arkadaş madur olmamışken böyle yönlendirmeler ve sözde doğru bir yol ile kimse hayaline ulaşmasın. Böyle hayal, hayal değil çünkü aslında size zarar verir. Böyle bir zihniyette marka varsa, 5 yıl boyunca aracı kullanırken illallah edersiniz, ve keşke almasaydım dersiniz...

Bunu geçtim, toplumsal olarak böyle yönlendirmeler limitin suistimal edilmesi yorumu yaratıp, kanun koyucu tarafından limit cezası ile cezalandırılıyoruz diyorum ve elbette sert söylüyorum. Bunun gülerek lütfen efendim, almayınız diyecek halim yok.

Bu durumda üslübun böyle vb yazmak yerine sonuca bakın, geldiğimiz noktaya bakın. Sorun bu!

newyorker

Dediğim gibi sözlerinize dikkat edin. Paracı olmak, materyalist olmak sizin seçiminiz. Bunlar kötü şeyler değil. Kaldı ki yazımın sonunda umarım böyle olarak planladığınız karı elde edersiniz dedim, tüm iyi dileklerimle...

Yanlış yolda olmanızı bıraktık. Bunu tüm engelli arkadaşlarını etkileyebileceği sonucunu bıraktık, kalp kırmaya döndük. Benim kalbim neden kırılsın? Parayı verip, bu markanın aracını alacak ve 5 yıl kullanmak zorunda olacak sizsiniz. Ben ne girdiğiniz restoranla ilgileniyorum ne aracınızla.

Ben umarım böyle şeyler artmazda, Kanun koyucu benim mevzuatım suistimal ediliyor diyip tüm engellileri cezalandırıcı şeyler yaşamayız diyorum... Umarım...

O zaman işte herkesin vereceği örnek olacaksınız ve o zaman yine yazarsınız...

StratoS

Hayırdır ben bittim başkalarına da saldırıyon.... Ego tavan sende belli....

Belliki Devlet Memurusun ve Devlet in sana ödediği maaşı forumlarda cirit atarak hak ediyorsun belli ki.... Mesai dışın da istediğin kadar yaz.

Açtığın bütün konularda nerede bir boşuk var ona bakmışsın, Nereden bir şey koparırım derdine düşmüş sün.. Limit artışı olsun diye CİMER e yazmıs sın ama sen uzaylı gören masum köylü biz de fırsatçı yız öyle mi? Rav4 verseler onuda alırım seni ilgilendiren bir şey yok.
Sen DİKKAT et yazdıklarına...

StratoS

Satılan aracı böyle bir yöntem ile faturalandırma usulsüzlük olsaydı emin olun Volvo Türkiye gibi firma bu yola baş vuramazdı. Ben bu yolu usulsüzlük olarak değerlendirmediğim için bu aracı almak isteyen arkadaşa destek verdim.

Zaten bu çaptaki bir işlem usulsüzlük olarak değerlendirilirse ki anladığım kadarıyla çok sayıda belki yüzlerce ifade edilebilecek aracın bu şekilde satışı söz konusu firma çok ağır bir vergi usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalır.

Fevri tavrın zaman zaman ortaya çıkıyor ve bu formdaki yararlı paylaşımlarını gölgede bırakabiliyor. Tek bilenin sen olmadığını unutma, doğru bildiğini savunurken kırıcı olmak zorunda değilsin.

daimon

Volvo nun yaptığı bu uygulama usulüne uygunsa neden diğer markalar bu şekilde bir uygulama getirmiyor ?
Bu şekilde baz paketi limite dahil olan tüm araçları opsiyonları sonradan fatura edilecek şekilde 303 bin değil 400 bin veya daha fazla fiyata alınabilir olacaktır.
Ki bu uygulama satın alacak kişinin küsmen lehine de dönüşebilir. Örneğin ben cla 200 almayı düşünüyorum. Ancak içerisinde telefon entegrasyonu ısıtma koltuk elektronik bagaj yok. Bunları ekletirsem fiyat 350 bandına çıkıyor.
Ancak volvonun yaptığı bu işleme göre üstte saydığım donanımları da Mercedes’in de vermesi gerekir ben talep edersem.
İlginç bir durum ikili uygulamalar mevcut.

Aracın gümrükten giriş fiyatı bağlayıcı oluyor sanırım. Gümrüğe bildirilen fiyat 303200.-TL sınırını karşılıyorsa yapılabiliyor, karşılamıyorsa bu uygulama yapılamıyor diye düşünüyorum. Sonuçta bu tür işlemleri denetleyen kurumlarımız mevcut, işlemi en baştan usulsüz ve kanun dışı olarak nitelendirmenin kimseye yararı yok.

Diğer firmaların neden bu tür bir yöntem tercih etmediklerini bilemem, Sonuçta Volvo'da karından fedakarlık ederek böyle bir kampanya başlatmış. Ayrıca sunmuş oldukları fiyatta ekstra olarak görülen donanımların sonradan araca eklenebiliyor olması gerekir. Aksi taktirde onlarda bu şekilde satış yapamazlar.

grkmn

Volvonun sonradan eklediği şeyler servislerde sonradan yapılabilecek, takılabilecek şeyler, o bakımdan böyle bi şey yapıyor.
Mesela, bi sunroof yada koltuk ısıtma fabrikadan çıkış olması gerekiyor.

Mami Junior

Aynen öyle, buradaki konu aracı ÖTV muafiyeti ile almak isteyenlere bu aksesuar yada özellikleri mecbur etmeleri. Muhtemelen en çok karıda bu kalemden yapacak satıcı firmalar. Belki ilerleyen zamanda bu ilaveler olmadanda daha uygun bir fiyatta araç satacaklardır ama satsış statejilerini piyasa koşullarında böyle belriemişler. karşılığıda varki insanlar sıraya girmişler.

daimon
Malasef şartlar kötüleştiğinde firmalarda kendilerince çözümler arıyorlar.
Zaten şu an şipariş almadan araç getirmemeye çalışıyorlar.
Çünkü kur hala çok dalgalı, her an ne olacagı belli değil.

herkes kendisi ve ailesi için en uygun en yararlı en güvenli aracı seçmek istiyor. Burda herkes fikirlerini beyan edebilir bunda hiç bir sorun yok zaten hayat bize bir sürü engel sunuyor birbirimize destek olalım en güzeli. İnşallah herkes gönlündeki aracı en uygun şekilde alır tek temennim bu yönde..

newyorker

Komik :)

1- Devlet memuru dğeilim. Ne yapacağımı sana sormam.
2- 17 tane forum mesajı olan daha kimseye herhangi bir yardımı dokunmamış 2 aylık üye arkadaş beni "nereden birşey koprarırım derdine" düştüğümü söylüyor :)
3- Limit artışı tü engellileri kanun çerçevesinde ilgilendiren birşeydir. Kaldı ki ben aracımı aldım ve almama 4 yıl var daha. Yani en son bana yarayacak şeydir. Ben sizin gibi kendime fayda sağlayacka boşluklar üzerine kafa patlatmayıp, tüm engelli arkadaşlara ne yapabiliriz, yaşadığımız sıkıntıları nasıl aşabiliriz diye çalışmalar yapıyorum.

https://www.engelliler.biz/forum/di...le-ve-kazanimlar-engellilerin-haklari-16.html

4- Anlamada problem olduğu için sürekli aynı şeyleri teklıyorsunuz. Benim ne yediklerinizle, ne aracınızla bir işim var. Ben sizin tabirinizle "kılıfına uydurmanın" tüm engellilere zarar vereceğini düşünüyorum ve karşı çıkıyorum size.
daimon

Lütfen heşreyi kendi menfaatinizle düşünmeyin. Eğer sınır ile ilgili Devlet'in bir bildiği olmasaydı niye sınır koysun? O halde Aston Martin'i 303.000 TL fatura kestirip, 300.000 TL de aksesuar bedeli verelim toplanıp?

Böyle birşey olabilir mi... Kendi menfaatimize olunca nasıl kanuna aykırı şeyleri sakınca olarak görmüyoruz?

Volvo'nun karından feragat ettiğini kim söylüyor? 20.000 TL yi Mehmetçik vakfına mı bağışlıyor volvo?

Bakın, toplanalım, 350.000 TL lik aracı 303.200 TL ye düşürsün Volvo. İndirim yapsın, güle güle binin. Bizde alkışlayalım yürübe Volvo engelliye neler yapıyorsun diyelim. KAlkıp 3 aksesuar alacaksın ama 20.000 TL de faturası demesin...

Devlet bu işten ne kaybediyor? Aracı sattıktan sonra aksesuar için ÖTV ödenmiyor sadece KDV ödeniyor. Normalde Devlet aslında 350.000 TL lik aracın satışından(Kalan 50.000 Tl için) ÖTV de alacakken, şimdi sadece KDV alıyor. (Limit olduğu için zaten ÖTV'siz alınamıyor. ÖTV'li alımdan bahsediyorum)

Ama bu şekilde hem limitte sattım diyor bayi hem de devlet'i zarara uğratıyor. BMW örneğinde de bu olmadı mı? İnsanların bazıları aldı ve sonra Vergi Dairesinin fark etmesi ile durum engellendi. Orada fark etmesinin sebebi 2.0 motordu. Burada motor hacmi düşük olduğu için fark etmeyebilir vergi dairesi. Ama bu usulüne uygun yapıldığı anlamına gelmez.

Lütfen kendi menfaatinize göre yasaları yorumlayıp, tüm engellilerin zarar göreceği kılıfına uydurulmuş şeylerden kaçının. Bugün siz zarar görmezsiniz ama yarın başka bir engelli size bunu yapar ve çok zarar görürsünüz. (Bknz: BMW alacağım diye aracını zararına satanlar ve maduriyetleri)

Üst Alt