Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

mutineer901

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Bende şunu merak ettim acaba Volkswagen Tiguan 2.0 tdi comfortline paketini indirimle verebilir mi? Onun da fiyatı 356.000 TL.

kenai
Yanlış hatırlamıyorsam bir satış temsilcisi Tiguan'nın dizelleri gelmeyecek demişti. 4 Motion olanına ben de niyetlenmiştim. Bayilerde 2019 model bulabilirseniz düşme ihtimalleri vardır. Ben Variant için neredeyse tüm Türkiyeyi aradım. Şansınızı denemenizi tavsiye ederim.

tanerbudak

Dostum biliyorum. Ama bunu ortaya yalanla atan beyfendi kılıfına uyduruyorlar diyince bende ateşlendim, 2. BMW vakası olmasın diye. Sonra gerçeği öğrenince anladım yalanı.

Herkes atıp, tutuyor işte.
rambetiko

Tuscon Style Plus modelini 140.000 TL bandına alabilirsiniz bence.

Alacağınız arabayı mesela artvin bayisinde bulsan sen mesela ankaradasın nasıl alıyorsunuz ankaraya kim getiriyor o işlemler nasıl oluyor

fantastik

Mesela biz aracımızı Mersindeki bayiden almıştık. Araç, araç sevki yapan bir firma aracılığıyla adresimize teslim edildi. 500.-TL gibi ücret ödemiştik bu hizmet için.

StratoS

O kadar haklısın ki. Bu konuları takip eden bazı uyanıklar zaten engelli değil. Engelli yakınları adına araba alan, onun araştırmasını ve tartışmasını yapanlar. Önce den de suistimal olduğu için kanun değişti ve artık ruhsata işli ve engelli bireyin 1. derecede yakını olmadan aracı kimse kullanamıyor. Bu fiyat konusu ile ilgili de Cimer'e yazacağım. Gereğinin yapılacağını düşünüyorum.

DepresifLife

keşke sende bilip bilmeden konuşmasan üslupla ilgili sorunlarınız var belli 60 yaşındayım bacağım yok bu vatan için verdim araba araştırması yaparken böyle bir durum varmış onu öğrendik. Fırsatçılık yada suistimal edecek bir durumumuz da yok çok şükür. Ordan atıp tutmak kolay tabiki. Biraz daha düşünceli ol ve konuyu bil öyle konuş istersen

dgnoztrk

Birincisi ben isim vermedim sizi muhattab almadım. Demek ki yaranız var gocunuyorsunuz.
İkincisi üyelik tarihime bakarsanız kimin neyi ne kadar bildiği ile ilgili bi fikriniz oluşabilir belki. Konu size ait değil ki siz sahiplenesiniz.
Üçüncüsü ise tarz ve üslüp konularına benle girmeyin. Üzülürsünüz.

burda herkes sizin tarzınızda konuşor o belli hala terbiyesizce yaranız var gocunuyorsunuz ne demek engelliye saygısı olmayan engelli vatandaş bravo sizde buralarda ahkam keser olmuşsunuz yazık burda boş boş insanları yargılamaya devam edin siz

dgnoztrk

Size göre herkesin üslubu bozuk, ama sizin ki değil... Önce kendinizi bir değerlendirin.

Gazi olmanıza elbette minnettarız. Bu vatan size borçlu. Ama bu siz en iyisini konuşursunuz, biz saygısız oluruz anlamında değildir.

Hep biz ahkam kesiyoruz, biz terbiyesiziz, biz dalga geçiyoruz... Ama bunları söylerken, biz aşağılığız, boşuz, cahiliz vb.

Bana göre yazılarınızı tekrar okuyun. Ve karşınızdakine söylediğiniz her şeyi aslında sizin yaptığınızı görün...

klavyede sizin kadar kendimi ifade edemeyebilirim alaycı ve kibirli olan sizsiniz ve engelli birine zerre kadar saygınız yok insanları menfaatçi fırsatçı olarak itham etmek sizin için kolay. Neyse sizin kadar kelime oyunu yapamam ben yukarda destekçinizide buldunuz engelli insanlara saygısı olmayanlarla bende daha fazla muhatap olmam formunuzda devam edin üstün bilgilerinizi konuşturmaya

Her bilenin üstünde daha iyi bir bilen vardır. Yusuf suresi 76.ayet

fantastik
Ben Konya'dayım İstanbuldan aracımı buldum. Öncelikle satış formu ve vekaletname gönderiyorsunuz. SDonra apoarat takılacaksa o işlemleri aparatçınıza hallettiriyorsunuz. En son ücreti yatırırsınız ve aracınızın faturası kesilir. Siz gidip teslim alırsınız.

fatih_123
Liste fiyatı 358 Bin idi ben durumumu anlattım. Sınırı bildiği için Doğuş Oto ile görüşüp destek alıp alamayacaklarını soracağı ordan gelecek cevap neticesinde bana haber edeceklerini söylediler. Nihayetinde bir gün sonra aradılar ve kaporamı yatırdım. Şuan aracın aparatı takılıyor. Hafta sonu almayı umuyorum.

dgnoztrk

Aynı duyguları paylaşıyoruz.

Biz çok biliyoruz demiyoruz, aksine doğru biliyoruz diyoruz. Mesele çok bilmek değil, doğruyu ve iyiyi bilmektir, ve doğruyu savunmaktır.

Yalan yanlış bilgilerle insanları kandırmak değildir. Bilgi çoktur ama doğru tektir.

Uğurlar olsun size.

Arkadaşlar, 2.0 motor araç alanlar hangi modeli hangi ilden ve hangi bayiden aldılar? Bilgi verebilirler mi acaba?

kitikapa

2018 yılında Mazda CX-5 aldık. Mazda Mersin Bayisi Derya Otomotiv, Hakan Bey vardı o zamanlar çok ilgilenmişti sağ olsun.

StratoS kardeşim merhaba,öncelikle foruma yaptığın katkılardan dolayı teşekkürler,bilgilerine güvendigim icin bişey sorcam,%93 sürekli raporumuz var(diyaliz hastası) yurtdışından ötv siz ithal araç alma hakkımız oluyormu,yoksa bu hak sadece ortopedik engelli(h ehliyeli) ve bakima muhtaç ağır engelli olanlara mı tanınmış bir haktir

canefe2003

Rica ederim.

Yurtdışından (gümrük vergisinden istisna olma durumu) sadece ortopedik engelli (özel tertibatlı araç kullanan sürücüler) veya bizzat engelli kişi tarafından kullanılamayan araçta ise el ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş engelli kişinin araca binip inmesiyle, taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunan özel tertibatlı araçlar ithal edilebiliyor. Hatta o kadar ki otomatik vites bile bu tertibat kapsamına girmiyor.

Bugün Volvo'dan aradılar, kayıt bırakmıştım.

Araç full paket gelecek ve fiyatı raporlu fiyatı 210.500TL olacak dediler.

Anladığım kadarıyla CityPack II donanımı ile geliyor.

Onyx Siyah renk tek.

Araç Nisanda Teslim edilecek.

10.000 TL kapora istiyorlar.

Hyundai kona ama şartlarınızı zorlayabilir seniz en boş paket bile olsa HYUNDAİ Tucson sizi her yönden ve 5 yıl sonra satarkende memnun edecektir.

IbrhmAkgl rambetiko
Aynen benide aradılar düşünürseniz kapora alıcaz dediler.
İlk 203 bin demişlerdi şimdi 209 bin istediler.
Sandalye için uygun olmadıgı için olumsuz yanıt verdim.

Mami Junior

xc40'ı denemiştim. Bagaj eşiği yüksek ve bagajı küçük. Sandalye direk sığmıyor. Ayrıca aracın yerden yüksekliği de her zaman olmasa da özellikle rahatsız olduğumuz zamanlarda iniş binişleri etkileyecektir.

Üst Alt