Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

Sen artik kendi isine bak StratoS birak alip almamaya biz kendimiz karar veririz sana soracak kadar aciz degiliz. Bilgimiz de var. Paramizda. Aklinca robin hood olmussun bos muhabbet yapma. Su arabayi alma bu arabayi al diyerek mi yardimci oluyon.

newyorker

18. mesajında başa mı döndük yine :)

Ben sizin gibi birine bırakın karışmayı tavsiye bile vermem. Burada bir karışma yok, tepki var. Yanlış yoldasınız ve bu dönüp dolaşıp engelleri etkileyecek diye tepki gösteriyorum bir engelli vatandaş olarak...

newyorker

Elbette, vaz mı geçtiniz? :)

Yine içimdeki iyilik galip geldi, size tavsiye vereyim:

3008'in full versiyonuna bakabilirsiniz. Tasarımı ile eşinizde beğenecektir.

Ya da yine donanımları ile göz dolduran C5'e bakabilirsiniz. Hanımlar onun tasarımınıda çok beğeniyor.

D SUV istiyorum derseniz, 5008 ve Kodiaq'ı değerlendirebilirsiniz. :) :)

Şimdiden kazasız, belasız...

StratoS

Yani cidden yazdığınızı okuyunca sinir olmamak elde değil sözde engellileri savunuyorum diosunuz engelli biriyle dalga geçiyorsunuz üslubunuz yine alaycı böylemi destek oluyorsunuz yardımcı oluyorsunuz

Herkes istediğini alabilir tabi ama bu şekilde ek fatura durumuna bende girmek istemezdim. Benzerini bana Honda CR-V için demişti kabul etmedim. Doğuş a herkes kızar yine en kurumsal davranan bence orası. Tiguan higline veremeyiz demişlerdi temmuz gibi, ek donanım gelmesine rağmen Ekimde ek indirim yapıp limite getirdi araçları öyle sattı. Ben süreçten gayet memnun kaldım önyargılarıma rağmen.

dgnoztrk

Hocam boşver....

Bu arada bayi deki arkadaş aradı ve sürecin hızlandırılacağını belirtti. Volvo Türkiye Ek talep te bulun muş ve olumlu karşılanmış Volvo Merkezde. Muhafiyet li satış için reklam bile düşünülüyor dedi...Ne kadar doğru artık bilemem.. Demek ki aklın yolu bir.... :)

newyorker

Bu arada bayi deki arkadaş aradı ve

Arkadaşlar bende tucson 4×4 elit alacaktim ama fiYatlar çok artmış diyorumki volvo xc40 alsam araştıran arkadaşlar aracın benzinli olması korkutuyo beni sizce tucsonlo xc40 arasında nasıl farklar var bilgi yazarsaniz sevinirim

newyorker

merhaba ben de bir süredir bu forumu takip ediyorum. Önceki yıllarda da hakkımız olmasına rağmen araç ihtiyacımız olmadığı için ÖTV muafiyetini kullanmamıştık. Geçen yıl Ekim ayından itibaren piyasadaki araçları incelemeye aldık ve 303.000tl lik yeni limitten xc40 alabilir miyiz diye 2020yi bekledik. Dün de xc40 için kapora yatırdık. Karar verme sürecimizde bu ve ilgili diğer forumların faydasını gördük, paylaşımlar için herkese teşekkür ederim.

Volvoâ'nun fiyat politakası için bir düzeltme veya gözden kaçan bir bilgi vereyim. Ekim ayında Volvo showroomunda engelli muafiyetimiz olduğunu belirtmeden teklif aldık ve test sürüşü yaptık. O dönemde de liste fiyatı 283.000tl olarak geçiyordu ancak araçlar boş denilecek 283.000tl ye getirilmiyordu. O dönem baz model 315.000tl idi ve yine 20.000tl lik kısmı ayrıca fatura edeceklerini söylediler. Bu anladığım kadarıyla Volvo'nun genel satış stratejisi, yani sadece ÖTV muafiyeti için değil. Bu 20.000tl lik kısım yazılım ile ilgili özellikler diye biliyorum. Yani yarı otonom araba sürüşü özellikleri bu yazılımlar ile geliyor. Volvo Sahibi tanıdıklarım bu sistemlerin çok iyi çalıştığını aktardılar, yani çok da kıytırık özellikler diyemem..

Herkese görüşleri için tekrar teşekkür ederim...

orhanyazici

Daha önce eşimin 1.5 t3 inscription volvo v40 ı vardı. Araçtan çok memnunduk öncelikle bunu söyleyim. Volvoyu bilenler bilir, herşeyi yazılımdır ve çok pahalıdır. V40 ın multimedya ekranının dokunmatik özelliği vardı ancak kullanabilmek için bayiye 4000 tl verip yazılımla açmak gerekiyordu.o dönem Araştırdığım kadarıyla volvolarda tüm dünyada bir çok özellik bu şekilde donanımsal olarak hazır olmasına rağmen ancak yazılımla açılabileceğini ve bununda ancak serviste resmi volvo yazılımıyla, yazılım faturasının kesilmesiyle açılabildiğini öğrenmiştim. Bu işi başka yapabilen özel servis vs de yoktu.

Mesela örnek vermek gerekirse, konfigürasyonda İNTELİSAFE özelliğini ekleyemiyorsunuz, bunu sadece sonradan bayide isteyen ekleyebilsin diye düşünmüşler. Bunda bir problem görmüyorum,evet bu volvonun bir satış stratejisi, müşterilerine bu şekilde daha uyguna isteyen olursa ek donanım satabiliyorlar, sonradan arabama istediğim özelliği eklerim buna kimse bişey diyemez. Ama burda sorun bu sonradan takılan yada satın alınan yazılımla aktive edilen donanımları,bu sefer ZORUNLU olarak aldırmaları. Buradaki xc40 tartışmalarında kişilerin birbirlerini anlamaları adına açıklayıcı olduğunu düşünüyorum yazdıklarımın. Avanta istemiyorlar yani, sonradan donanım yada yazılım satıyorlar.Normalde bunda yasal bir engel yok, dileyen alır, dilemeyen almaz bu ek donanımları. Belkide bu donanımlar hariç ancak maliyetine indirmişlerse fiyatı, karı bu ek donanımlardan edeceklerdir. Bu açıktan para alıp kılıfına uydurma durumu değil, karşılığında bir mal satıyorlar.

Harbi0640
Kalite / Güvenlik / Premium / prestij / sürüş keyfi = VOLVO
İç Hacim/bagaj kapasitesi hyundai de daha fazla + 4x4
Yakıt olarak ortalama dizel tucson 4x4 8 / 9 Lt/100 km - xc40 9-10Lt/100km olur
Donanımsal farklara sitesinden bakmanız daha faydalı olur.

dgnoztrk

Kendi menfaatinize ters düştüğünde sinir olursunuz elbette. Hatta yine kendi menfaatinize ters düştüğünde dalga geçen de hep karşı taraf olur, hatta destek olmayan da...

2 yıldır artık burada iyi bir analiz yapabiliyorum. Sizin gibi kendi menfaati uğruna burada olanlar, ciddi emekler yarcamış ve diğer arkadaşlara yardımda bulunmaktan çekinmeyen insanlara laf atmaktan çekinmez. Bu saldırganlıkları da kendi menfaatlerine ters düştüğü için olur.

O arkadaşlar İstediklerini aldıktan sonra 30-40 mesajları yaparlar ve sonra siteye girmezler bile...

newyorker

Hafta sonu görüşmelerimle durumu anladım. Zaten yanlış yönlendirdiğinizi yazarken düşünmüştüm. Volvo benimde yazılarımda belirttiğim gibi bir indirim kampanyası düzenleyecekmiş. Ve bu kampanyaya ile araç alınabilir olacakmış. Yani sizin söylediğinizden çok farklı birşey var ortada. Malesef niyetinizi anlamadığım şekilde yanlış yönlendiriyorsunuz.

Bundan sonra tüm yazılarınızı bu şekilde takip edeceğim.

Kalite / Güvenlik / Premium / prestij / sürüş keyfi = VOLVO
İç Hacim/bagaj kapasitesi hyundai de daha fazla + 4x4
Yakıt olarak ortalama dizel tucson 4x4 8 / 9 Lt/100 km - xc40 9-10Lt/100km olur
Donanımsal farklara sitesinden bakmanız daha faydalı olur.

Bu yazıda hatalı...

Kendi aracım Tucson Dizel 4x2 6 litre yakıyor. 4x4 sahibi arkadşaımda 7 litre yakıyor. nerede 9-10 litre?

9-10 litreyi Benzinli modeller yapıyor. Niye yalan yanlış bilgi veriyorsunuz? Kullanmasak bir de inanacağız.

6 litre dizel ile 10 litre litre benzinli yakıt tüketimi 100 km de 30 TL fark yaratır. Buda 1.000 km de 300 TL, 15.000 km de yaklaşık 5.000 TL yapar.

5 yıl da toplamda 75.000 km araç kullanılacağı düşünülerek toplamda 25.000 TL fark çıkar Xc40 ile Tucson arasında sadece yakıt tüketiminden...

Dediğim gibi yalan yanlış yönlendirip durmayın...

Passat Variant 1.6 TDİ Elegance cam tavan 18 jant hayalet ekran vs dolu paketi liste fiyatı 358 bin TL. Araç için görüştüğümde fiyatın sınırın üstünde olduğu söyleyip Doğuş Otodan destek aldığımız taktirde onay verirlerse sınıra çekebileceklerini söylediler. 1 gün sonra onay geldi ve kaporamı yatırdım. Yani Sitelerde yazılan fiyatlara bakmayın. Nihayetinde 358 bin TL'den 303 bine çekildi. Geçen ay krediler sebebiyle herkes bayilere hücum etti ve ellerinde araç kalmadı. Kalmadığı için de pazarlığa pek yanaşmıyorlardı. Bu ay tüm bayiler pazarlıkla araçları düşürmeye başladılar.

#Mutineer901 kardeş merhaba,araba ne zaman teslim,birde variant değilde normal sedan elagance icinde aynu şartlar geçerlimi,bu konuda bilgi sahibimisin?

#Mutineer901 kardeş merhaba,araba ne zaman teslim,birde variant değilde normal sedan elagance icinde aynu şartlar geçerlimi,bu konuda bilgi sahibimisin?

Araba bir sıkıntı çıkmazsa pazartesi teslim. Bayileri arayıp sormak gerek ben neredeyse tüm Türkiye'yi aradım İstanbul Maslak'tan buldum. Pazarlığı zorlayıp çok ihtiyacınız olduğunu belirtin. Çünkü şirketten sorup ona göre fiyatı düşürüyorlar.
StratoS teşekkür ederim.

1-2 peugeot bayii ile görüştüm ben 5008 yok deniliyor.

Son düzenleme:
@Ceranimo Farklı illerde bayilere numara bırakın. Sistemlerine düşünce sizi arıyorlar. geçen hafta arandım. 5008 GT line için 189 bin dediler. rengi hoşuma gitmedi. Kristal yeşil. O nedenle şimdilik bekliyorum.

Arkadaşlar bi konuya açıklık getirelim, volvo veya herhangi bir markanın aracını alırken o aracın gümrükte kesilen faturasından ucuz alamazsınız. 2 liraya ülkeye giren bir arabayı 1.99 tl ye alamazsınız olmaz. eskiden belki alan olmuştur ama şuan olmuyor vergi daireleri işi sıkı tutuyor, 2 faturayı karşılaştırıp onayı öyle veriyorlar.

aracın faturası dışında elden verdiğiniz paraları yarın bir gün olur mu olur aracı iade etme durumunuz olur geri alamazsınız.

volvo eğer sizden elden para alırsa vergi kaçırmaya girer olay sizde suç ortağı olursunuz bunu bilen bir kişi bile sizi şikayet etse başınız belaya girer. bu işlere girecekseniz bile sessiz ve derinden girin 20 kişi beraber böyle açık seçik yapmayın.

olay şu yani arkadaşlar volvo aracın gümrük girşinden daha ucuza indirim yapıp satamaz.

Arkadaşlar merhaba;

Bayiler ile yapılan görüşmeler hakkında genel bir yorum yazmak istiyorum. ötv siz araç alımı bizler için tanınmış anayasal bir haktır. Bu hak bayiler tarafından sunulan bir lütuf değildir. O nedenle araçlar için bayilerle yaptığımız görüşmelerde "işinize gelirse" tarzı yaklaşımlara lütfen müsaade etmeyelim. Sonuçta bayiler her ötv siz satıştan da ötv li şatışlarda olduğu gibi kazanç sağlamakta, sadece devlet kendi ötv hakkından feragat etmektedir. Ancak, ötv siz araç alım taleplerini fırsata çevirmeye çalışan bayilerin bir kısmı ilave donanım, aksesuar, koruma paketi, kredi kullanımı, kasko, tarfik sigortası vb satışlarını da ön şart gibi sunarak karlarını daha da artırma gayretine girmektedir.

boratan
Sana katılıyorum. bunu defalarca yazdım. araç satışlarında gümrük girişinde beyan edilen matrahın veya yurtiçi üretimlerde kdv matrahının altında beyan edemez araç bayileri. burada volvo da illegal bir iş yapmaz diye düşünüyorum. gümrük girişinde beyan edilen matraha eşit veya üzerinde fatura edip engelliye o şekilde satacaktır. diğer istediği paralar için ise ayrı ötv siz kdv li aksesuar faturası kesecektir. bu konuda illegal bir durum oluşmayacaktır.

arkadaşlar tusconu 125-135 bin TL bandına alabilme ihtimali var mı? sizler nasıl araştırıyorsunuz? ben aradığımda kestirip atıyorlar. ayrıca ssangyong korandoya baktınız mı? 147 bin TL diyorlar ötv siz. sizce değer mi?

korando güzel araç yalnız 5 yıl sonunda çok değer kaybedeceğini düşünüyorum diğerlerine kıyasla

Üst Alt