Selamlar,
Şuan geldiğimiz noktada özel mesajla birçok arkadaş araba önerisi soruyor. Buradan genel olarak cevap vermek istedim:
SUV segmentinde araç tercih eden kişiler gerek boyutları gerekse yükleme kapasitesindeki rahatlığı sebebiyle SUV tercihleri ağır basıyor. Bu noktada genel olarak C ve D segmenti araçlar tercih ediliyor.
Premium marka olarak geçen veya kendisini böyle konumlandıran, Mercedes, BMW, Volvo ve Audi gibi markalardan da limit dahilinde C segmenti araçların bazıları alınabiliyor.
Bu noktada üst limitte araç almaya bütçesi olan arkadaşlar ya SUV D segmenti ya da Premium SUV C segmenti araç alabilirler.
D Segmentinde: 5008, X-Trail ve Kodiaq modeller var. Bunların bazılarını yine limit dahilinde 7 koltuklu olarak da almak mümkün.
Premium C Segmentinde:
BMW X1 limit üstü olduğu için alınamıyor.
Mercedes GLA Comfort donanımı ile alınabiliyor.
Audi'de Q2 alınabiliyor ama Q2 B segment olarak sınıflandırılıyor. (Yani küçük araba)
Volvo XC40 Momentum donanımı ile alınabiliyor.
Bu noktada Premium segment SUV sahibi olmak isteyen arkadaşlarımın 2 seçeneği var. Birisi GLA diğeri ise XC40. GLA piyasası olarak SUV olrak görülmedi diyebilirim. Yeni modeli ile bunu biraz daha yenmeye çalışıyorlar ama bence ölü doğdu.
Bu noktada daha özgün ve daha SUV havasında XC40 tecih edilebilir. Kabaca değerlendirdiğim kadarıyla 2 modelinde benzinli motoru satışta ve Volvo 8 ileri vitesi ile daha iyi bir performans ve yakıt ekonomisi sunuyor. (GLA 7 ileri)
Sonuç olarak alınabildiği sürece XC40 öneririm. Fiyatının limit dahilinde olmas sebebiyle pazarlıkta indirim şansı az olabilir. Bu nokada ihtiyacınız olan ek donanım varsa onu hediye edilmesi hatta ek garantinin hediye edilmesi istenebilir.
D segmentinde de 5008 ve Kodiaq bana göre segmentin güçlü oyuncuları gibi gözüküyor.
Bütçe limit dahiline çıkmıyorsa C segment SUV kategorisinde daha önce önerdiğim gibi 3008 ve Tucson boyutları ile segment lideri araçlar arasındalar.