Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

VAG grubu otomatik araçları insanlara tavsiye etmek ne derece doğru bilemedim. Dizel rezaletinden bahseden DSG'den niye bahsetmez onu da anlamadım. DSG şanzımanlı araç almanın eninde sonunda kaybedilecek bir kumar olduğunu bilmeyen kaldı mı hala? Siz sorun yaşamadıysanız kendinizi şanslı sayın, benim çevremde 2/2 oranla bu şanzımanlar yolda bıraktı. 5 sene arabasını satamayacak adam bu riske girmesin. iyi niyet garantisi filan da düpedüz palavra, kronik sorunlu makinalarını tamir etmek için 10.000 almıyorlar da 7000 alıyorlar, iyi niyete bak sen gözlerim yaşardı.

suv bir kere 4x4 olmalı. önden çekiş suv yüksek taksi benim için. suv değil. 4x4 olmadıktan sonra suv un da çok mantığı yok. sedanlar hem daha geniş daha konforlu malzeme kalitesi ve donanımda suv tiplerden daha iyi seviyede. geçen bir arkadaş honda cr-v aldı yağ gibi maşallah ben de hemen alacaktım da araç stok sıkıntısı var olanların da rengini sevmedim. 300 350 binlik araç alıp bir iki litre yakıt hesabı da çok mantıklı değil. aslan besleyen yemini düşünmez derler. dsg ler hep sıkıntılı idi aynen devam ediyor. hızlı geçiş vs bir de sorunu beraberinde geliyor. ne demişler hızlı giden atın b*ku seyrek düşer 😂 ender72 arkadaşa katılıyorum bu konuda. kendi bozuk sistemeleri için iyi niyet diye bir de söğüşleme yapıyorlar.

Bakımlarını yaptirirsaniz iscilikmparasi alınır 7000 TL gibi bir rakama.sabit değil çift kavramali bir araç sonuçta arıza çıkarabilir ama.tam.otomatiklerin cikarnayacagi anlamına gelmez 3 tane arkadaşım var 120 binde yaklaşık araçları bir sorun yok

@ender72

DSG çift kavrama rezaleti ağırlıklı olarak yine dizel modellerde yaşanmıştı. Yeni nesil çift kavrama teknolojisi ile bunu çoğunlukla aştılar. Zaten bu Vw özgü değil, çift kavramaya özgü birşeydi.

Hyundai Tucson'da da çift kavrama var. Hala teknoloji gelişmiş olsa da hassas ve naif bir tekonloji. Bunu kullanırken görebiliyorum.

Araçların çoğu da şuanda ekonomisi ve en önemlisi performansı gereği çift kavramayı tercih ediyorlar. Biz tüketiciler olarak da otomatik vites araç istiyorsak buna mecburuz.

Benim şirket aracım Polo DSG idi. 3 yıl 100.000 km nin üstünde kullandım, sorun yaşamadım. Çift kavramayı zorlamadan kuralına göre kullanırsanız sorun yaşama oranınız çok çok azdır. (Yeni teknolojilerde)

Dizel skandalı bir teknoloji hikayesi değil, firmanın yalanıdır. Zamanında DSG'nin bazı kusurlarını örtpas etmek için de Vw yalanlar söylemiştir. Bu yüzden zaten kimseye Vw önermiyorum ancak fiyat olarak cazip ve 1.5 150 hp TSI motorunu başarılı bulduğum diğer grup şirketlerini öneriyorum.

Diyeceksiniz ki fark var mı... En azından ucuz ve Vw şimarıklığı yok bu markalarda...

@fatih_123

"SUV 4x4 olmalı" evet ama güvenlik donanımı olan 4x4 değil. Difransiyel kilidi olan, ayrı vitesi ile sizin kontrol ettiğiniz gerçek bir 4x4 olmalı. Bunu yapanda şuanda bildiğim kadarıyla Subaru falan var.

Tucson için bile(Bile dedim çünkü şuanki aracımın markası) 4x4'ün bildiğiniz 4x4 olmadığını bilmeniz lazım. Yani dağa bayıra çıkamazsınız. Hadi kendi kontrol ediyor, biraz zorlayayım diyemiyorsunuz bile çünkü bu sefer çift kavrama vitese zarar veriyorsunuz.

4x4 demek sadece aktarım organı demek değil. Aracın vites kutusundan yaklaşma ve uzaklaşma açısında kadar 4x4'e uygun olması demektir.

"SUV 4x4 olmalı" diyen kişileri ben genelde Subaru, Range Rover gibi markalara yönlendiriyorum...

4X4 konusuna değinmek istiyorum. CR-V'de Subaru Forester ve Outback'lerde AWD olup 4x4 değildir. Kaldı ki 4x4 olan pek çok araç sadece belirli hızlara kadar (40 km/h gibi) 4x4 olarak çalışmakta ve daha yüksek hızlarda devreye girmemektedirler. Hangisi daha iyidir 4x4 mü yoksa AWD mi diye sorulabilir: ikisinin de artıları ve eksileri var. Eğer bir araçta differansiyel kilidi yok ise o araç 4x4 olabilir ama arazi aracı değildir. SUV tabir edilen araçları alanların bir kısmı sanıyor ki bu araçla dere tepe yol gidebilecek. Eğer aracın diff. kilidi yok ise mutlaka bir yerde takılır kalır. Üstelik bazı arazi şartlarında tek diff kilidi bile işe yaramayıp ikinci diff. kilidi gerekir, yani hem arka hem de ön diferansiyeli ayrı ayrı kilitlenebilir olan modeller. Örneğin ; toyota land Cruiser, Arabanın hem ön hem de arka diff. kilidi var, Kum, kaya, çakıl ve çamur olmak üzere 4 farklı modda otomatik gaz fren yaparak ilerleyebilir. "Aracın sloganı da "durdurulamaz, sınırlandırılamaz ve vazgeçilemez. Özet olarak; ne CR-V, ne Forester, ve de bunların ayarındaki güncel SUV'lar arazi aracı falan değiller. Ama ben 4x4 olup 40 km/saate kadar devreye gireceğine AWD olup gereken her an devreye girmesini daha çok tercih ediyorum. Her tekerin çekiş yapmasına ne zaman nerede ihtiyaç olacağı belli olmaz, otoyolda giderken kaygan sıvı dökülmüş bir yerden geçmek gibi bir deneyim yaşadım sadece önden çekişli bir araç ile. O an araç kendi bildiğini okuyor. İşte benim için o an devreye girecek olan AWD çok daha kıymetlidir.

zemherifırtına

Uzun yazınızda verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sonuç olarak size katılmakla birlikte bazı belirttiğiniz kavramlara katılmıyorum.

Örneğin, AWD sistemi benimde belirttiğim otomatik 4x4 sisteminin adıdır. Hatta Tucson'da bahsettiğim sistemde bu şekilde dir. Bu sistemde bir beyin vardır ve sistemine göre karar verir. Subaru'nun "Symmetrical AWD" sistemi sürücüye bıraktığı bazı kontrollerle otomatik AWD'ye değil klasik 4x4'e yakın bir performans gösterir. Elbette bu sistem boxer motor ile taçlandırılmştır.

Ancak klasik olarak bildiğimiz Cruiser den örnek verdiğiniz sistem gerçek bir 4x4 sistemidir. Belirttiğiniz gibi ayrı bir vites, difransiyel kilidi ve dahası vardır.

Arazi aracı kavramı ise bambaşkadır. Çünkü arazi aracı dediğinizde sadece difransiyel kilit, 4x4 olmaz. Araziye uygun bir süspansiyon, vites kutusu, lastikler, standartlara uygun yaklaşma ve uzaklaşma açıları vb. olur...

Yani otomatik olan(farklı özelliklerde) sistemleri AWD, arazi aracı tandında klasik sistemleri de klasik 4x4 olarak tanımlayabiliriz.

StratoS merhaba.
Yeni 2008'ler hakkında görüş ve önerini bizlerle paylaşabilir misin lütfen.

Bulut25

Daha test etmedim. Ama 8 ileri tam otomatik şanzımanı görünce mutlu olmadım değil.

Fiyatlar B SUV segmentine göre bir parça yüksek gibi. Benzinli Full Otomatik versiyonunu, 213.500 TL'ye, Dizel olanı 230.000 TL ye bırakıyorlar.(Kampanyalı liste fiyatlarıymış) Bu fiyatlar baz-orta model Dizel otomatik C SUV'lere yaklaşıyor.

Ancak tasarım, ve donanım olarak modern ve rakiplerinde olmayan donanımları var.

Ben alırmıydım... Benmi şartlarımda şuanda 434 litre bagaj hacmi yetersiz. DAha doğrusu B segment bana küçük. Ama küçük çocuk/araç koltuğu/arabası vb yayıntılarınız yoksa, 2-3 kişilik bir aileniz varsa ve illaki SUV araç sahibi olmak istiyorsanız, Dizel 8 ileri Vitesli 2008 elbette tercih edilebilir.

---------------------------------------------------------------------------

Bu arada Hyundai Tucson'da yeni bir baz "Smart" modeli gelmiş. Dizel Otomatik olarak 236.000 TL kampanyalı liste fiyatı var. Pazarlıkla 2020 civarına alınabileceğini düşünüyorum.

Bilgi geldiğinde donanım detaylarını da paylaşırım.

4x2 sistemdense, en kötü awd sistemi daha güvenlidir... Ve karda buzda yolda kalma ihtimali 4x2 den daha düşüktür.

Selamlar,passat 1.6 tdi dsg(business yada elagance) arac almak istiyorum...hangi bayilerde var,fiyat konularini,elegance limit dahilinde mi,arastirip bilgi sahibi olan varsa yardimlarini bekliyorum,simdiden tesekkurler

canefe2003

Tek tek arıycaksın, kimsede yok şu an nisan ayı için gün veriyorlar.
Elegance büyük ihtimal girmez diyorlar ama siz yine konusun.
Bussines zaten her türlü oluyor.
Önceden kapora verirseniz nisan ayında aracı alabilirsiniz.

canefe2003

Ocak ayında Passat Variant 1.6 TDİ Elegance aldım. Limite düşürdüler ama baya uğraştım. Variant normal passattan biraz daha pahalı dye biliyorum. Bence bayileri arayıp zorlayın. Çünkü liste fiyatı 358 Bin Tl iken aldıım. Panoramik tavan, hayalet gösterge, alcantara deri, navigason ekstralı.

mutineer901

Hayırlı olsun hocam,
2019 model olanlar dediğin gibi veriyorlardı.
Şubat ile beraber 2020 modeller gelmeye başladı, ve bazı bayiler verebiliriz diyorlar ama üzerine para istiyorlar ama doğus kesinlikle veremem diyor. (Bunu diyen doğuşta yönetici.)
Sanırım, doğus karından kesinlikle taviz vermiyor ama diğer ufak bayiler bu şekilde hem araç satıyolar hemde daha fazla kar ediyorlar.

Mami Junior

Teşekkür ederim. Doğuş oto Maslak'ta satış danışmanı Tolga bey var bana çok yardımcı oldu. Hatta Doğuş oto şirketi ile bizzat kendi görüşerek aracı limite çekti. Şansınızı deneyip görüşebilirsiniz. Tolga SAKİNÇ Tel:0535 276 0424

Tucson smart 2020 bugün kapora verdim. 2 hafta sonra teslim alırım umarım. 152000tl

Arkadaşlar merhabalar, dizel otomatik C segmenti bir SUV araç arıyoruz. İlgilendiğim modeller:
Hyundai Tucson
Citroen C5 Aircross
Kia Sportage
Opel Grandland
Peugeot 3008

Bu araçlarla ilgili aldığınız güncel fiyat tekliflerini ve fikirlerinizi paylaşabilir misiniz?

Selamlar herkese
Bugün skoda karoq 1.6 tdı premium için kapora verdim. 145 bine anlaştık. Araç mart 15 te gelecek. Test sürüşü yaptık araç çok iyi görünüyor. Aranızda kullanan var mı varsa yorumlarınızı rica edebilir miyim. Teşekkürler

hayırlı olsun , bende dün Tucson için anlaştım 152 ye. haftaya gelecek.

tucson smart 147 500 tl liste fiyatından indirim yapılırsa. neden fazla verdiniz 4 bin lira

arakadaşlar bende tucson almayı düşünüyorum suw ara almak istediğimden dolayı tucson ve 3008 arasında kalmıştım.
ben bagalda tekerlekli sandalye taşımak zorundayım cocuk koltugunda var kalabalığız biraz.
babajdan pandizotu (bagaj tafını) çıkartıgımızda hem kekerlekli sandaye hem oto cocuk koltugu sığdırmamız mümkünmü

mustafa-toprak Tucson Smart. araç üzerinde 4500tl lik aksesuar var. her ne kadar aksesuar istemediğimi söylesemde araç üzerinde bu şekilde geldiğini söylediler. Ayrıca neredeyse Türkiye nin her yerini aradım. Aksesuarsız bile 155bintl den aşağı fiyat veren olmadı. Zaten bir çoğunun da elinde yok. en erken mart ta gelecek diyorlar.

cemilbte

Öncelikle hayırlı olsun. Tiguan ile karog arasında kaldım. Bende tercihimi karog tan kullanacağım inş. Nereyle anlaştınız. Ben birkaç yere sordum 152 bin dediler.

mutineer901

Bahsettiğim gibi 2019 modelleri veriyorlardı, 2020 leri vermiyorlar.
Zaten böyle satış politikası olanların da kapısı tekrar çalınmaz.
Tekrar hayırlı olsun size.

zemherifırtına

4x2 sistemdense, en kötü awd sistemi daha güvenlidir... Ve karda buzda yolda kalma ihtimali 4x2 den daha düşüktür.

Evet, zaten yeni nesil otomatik 4x4 sistemleri daha çok güvenlik donanımı gibi pazarlanıyor. Ancak 17.000 TL liste fiyatı farkı varsa (Tucson için yazıyorum) ve 100 km ortalamada 1 litre fazla yakıt tüketiyorsa, bence alacak olan kişi karda çok iyi giderimden ziyade bu benim için gerekli bir donanım mı diye düşünmesi gerekiyor...

Çünkü iyi bir kar lastiği ile zaten yol güvenliği tam olarak sağlanabilir.(Ortalama 3-4.000 TL maliyetle). Ancak 17.000 TL fark ve 1 litre tüketim siz aracı aldığınızda geçerli olur. Birde ne kadar 4x4 olsa da onlar içinde kar/buz için kış lastiği önerilir.

Bulut25

Rica ederim.

womit

Hayırlısı olsun. Kazasız, belasız. Gelince bir fotoğraf paylaşırsınız :)

Ateca neden tercih edilmiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Firatcan17

Hocam neyi begeniyorsan onu al, sen milletin tercihine takılma.

Ha ateca ha karoq , 2 side aynı fabrika aracı, sadece görünüşleri farklı. :)

Firatcan17, ben gidip bu atecayı test ettim, gayet güzel yakışıklı malzeme kalitesi iyi bir araç. Tiguanın üstün olduğu bi nokta göremedim. 1.6 Tdi otomatik hayalet ekranı var. Ama gel gör ki bu soruyu ben de sordum yahu bu arabadan yollarda hiç görmüyorum neden acaba dedim. Yorumlara baktım olumsuz bir yorum da göremedim. Ben tamamen Türkiye’deki Vw algısından dolayı bu aracın satılmadıgını düşünüyorum. Tiguan olan yerde karoq ve ateca 2. Kalite muamelesi görüyo, aynı şey diğer muadil araçlarında da böyle.

Üst Alt