@
ender72
DSG çift kavrama rezaleti ağırlıklı olarak yine dizel modellerde yaşanmıştı. Yeni nesil çift kavrama teknolojisi ile bunu çoğunlukla aştılar. Zaten bu Vw özgü değil, çift kavramaya özgü birşeydi.
Hyundai Tucson'da da çift kavrama var. Hala teknoloji gelişmiş olsa da hassas ve naif bir tekonloji. Bunu kullanırken görebiliyorum.
Araçların çoğu da şuanda ekonomisi ve en önemlisi performansı gereği çift kavramayı tercih ediyorlar. Biz tüketiciler olarak da otomatik vites araç istiyorsak buna mecburuz.
Benim şirket aracım Polo DSG idi. 3 yıl 100.000 km nin üstünde kullandım, sorun yaşamadım. Çift kavramayı zorlamadan kuralına göre kullanırsanız sorun yaşama oranınız çok çok azdır. (Yeni teknolojilerde)
Dizel skandalı bir teknoloji hikayesi değil, firmanın yalanıdır. Zamanında DSG'nin bazı kusurlarını örtpas etmek için de Vw yalanlar söylemiştir. Bu yüzden zaten kimseye Vw önermiyorum ancak fiyat olarak cazip ve 1.5 150 hp TSI motorunu başarılı bulduğum diğer grup şirketlerini öneriyorum.
Diyeceksiniz ki fark var mı... En azından ucuz ve Vw şimarıklığı yok bu markalarda...
@
fatih_123
"SUV 4x4 olmalı" evet ama güvenlik donanımı olan 4x4 değil. Difransiyel kilidi olan, ayrı vitesi ile sizin kontrol ettiğiniz gerçek bir 4x4 olmalı. Bunu yapanda şuanda bildiğim kadarıyla Subaru falan var.
Tucson için bile(Bile dedim çünkü şuanki aracımın markası) 4x4'ün bildiğiniz 4x4 olmadığını bilmeniz lazım. Yani dağa bayıra çıkamazsınız. Hadi kendi kontrol ediyor, biraz zorlayayım diyemiyorsunuz bile çünkü bu sefer çift kavrama vitese zarar veriyorsunuz.
4x4 demek sadece aktarım organı demek değil. Aracın vites kutusundan yaklaşma ve uzaklaşma açısında kadar 4x4'e uygun olması demektir.
"SUV 4x4 olmalı" diyen kişileri ben genelde Subaru, Range Rover gibi markalara yönlendiriyorum...