Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

StratoS

Aynı şeyi söyledin şimdi ana tarih okadar uzun değil almaya 3_5 yıla tamamen kesecek. Yeni modellerde yüzde seksen benzinli üretim va ayrıca benzinli araç yakıtı tarihin iyi döneminde benim araç dizel den az maliyetli şuan hem Fiyat farkı hem yakıt hem masraf açısından benzin en mantıklı dönem aetik benzinli araç araçlar mantıklı alınır ise yakmıyor

Redmi K20 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AsAleT

Yazınızı çok anlamadım.

Almanya vb ülkeler bazı bölgelere yasaklar koydu. Ama bu dizel/beniznli motordan ziyade yazımda da bahsettiğim emisyon ile alakalı.

%80 benzinli üretim oranını nereden çıkardınız? Var mı resmi bir veri elinizde. Şuanda hala ülkemizde en çok satılan araçlar Dizel araçlardır.

Benzinli araç yakıt tarihinin iyi döneminde değil. Hacimler vergisel ve çevre faktörlerinden dolayı düşüyor. Ancak Turbo ve Supercharger desteği ile bastığınız sürece yine benzinler fazla yakıyor. Yani yeni motorlarda gaz padalına basmadan giderseniz, Dizel kadar olmasa da ekonomik yakar ama 140-180 beygir diyip baza bastığınız an 10 litrelerden aşağıda inemezsiniz.

Şuanda Dizel ile Benizlin bakım fiyatları arasında ortalama 100 TL var. Bunu ben resmi verilere göre söylüyorum. Bakmak isterseniz Hyundai'nin sayfasına bakabilirsiniz.

Fiyat farkında en son kendi aracım içinsöyleyeyim, Turbo Benzinli Tucson ile Dizel Tuscon arasında 3.000 TL fiyat farkı vardı. Ama Dizel değil, Benzinli pahalıydı :)

Yani sizin söylemleriniz bu forumda heralde 1000 kez yazdığım gibi eski söylemler. Artık bu söylemler demode oldu. Şuan Dizel araçlar en ucuz satış rakamlarında, Servisi ve parçası da Beniznli modeller ile hemen hemen aynı.

Ben ortalamada 6 litre yakıyorum Dizelle. Arkadaşım Benzinli modelde gaza basmazsa 8 litre, ama gaza basarsa 10 litre yakıyor.

Şu dönemde dizel candır, gerisi heyecan :)

StratoS

Güzel yazıyorsunuz :) boş Kanıt var tabiki tek şimdi hsngisinj yazayım sizjn araç şehir içi en az 7.5 lt bunu biliyorum kasa ağır benim araç Şehir içi 6.8 yakıyor mesele basmak değil bir çok avantajlı var benzinli aracın kışın ısınmıyor bile demek istediğim artık SUV model araçlar için diyorum fark yok hatta benim araç 150 bg basınca senin arabadan 3 saniye hızlı az yakıyor ucuz kışın ısınma derdi yok tar tar çalışma gürültüsü yok niye alınsın mantık nerde burda mevzu beğenme ise saygım sonsuz ama hiç mantığı şuan yok :)

Bende opel crossland x aldım. Bakalım nasıl güzel mi kullanıp göreceğim.

mami23082
Hayırlı olsun kardeşim

mami23082
Daha iyisini aldım broo [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] şaka bı yana güle güle bin

Benim ilk araç ve ödemesi çabuk bitsin diye bu modeli aldım ama ben beğendim aracı tipi falan güzel :D sen de güle güle bin :D

mami23082

Eyvallah kardeşim hepimiz kazasız belasız binelim inşallah

AsAleT

Güzel yazıyorsunuz boş Kanıt var tabiki tek şimdi hsngisinj yazayım sizjn araç şehir içi en az 7.5 lt bunu biliyorum kasa ağır benim araç Şehir içi 6.8 yakıyor mesele basmak değil bir çok avantajlı var benzinli aracın kışın ısınmıyor bile demek istediğim artık SUV model araçlar için diyorum fark yok hatta benim araç 150 bg basınca senin arabadan 3 saniye hızlı az yakıyor ucuz kışın ısınma derdi yok tar tar çalışma gürültüsü yok niye alınsın mantık nerde burda mevzu beğenme ise saygım sonsuz ama hiç mantığı şuan yok

Yazılarınızda noktalama kullanmanızı öneririm. Gerçekten hiçbir şey anlamıyorum. Ve son kez yazacağım.
Benim aracım Dizel ve şehir içinde 7.5 litre hiç yakmadım. Aracım hem dolu, küçük oğlum var ve bagajımda dolu. Heralde benden iyi bilemezsiniz değil mi? Kasa 1.6 ton. C SUV araca göre normal bir ağırlığa sahip. Turbolu araçlarda ki şu dönemde nerdeyse tüm benzinli araçlar Turboludur, gaza bastığınız an yakıtınız 2-3 katına çıkar. Turbonun çalışma prensibi böyledir.

Hala demode şeyler yazıyorsunuz. Yeni nesil dizel araçlarda ısınma vb şeyler yok. Yani kışın ısınma falan beklemiyorsunuz. Belki de LPG ile karıştırdınız bilmiyorum.

Yine nesil araçlarda "tar tar" gürültü de yok. Sanki rahmetli Dedeme yazıyor gibiyim...

Bence şu virüs bittiğinde, siz gidip yeni dizel araçları bir test edin. Böyle eski söylemlerle bir arpa boyu yol alamazsınız.

Şu dönemde ben herkese Dizel öneriyorum.

Sanki rahmetli Dedeme yazıyor gibiyim...

@StratoS güldürdün beni. Allah da seni güldürsün:)

StratoS
Demiştim güzel yazıyorsunuz diye :) nokta koymak içeriği dogru yapmaz senin araç tan arkadaşlarımda var yeni nesili ilk kullananlardanim ben iyi bilirim 8 tane araca bindim ben bu donem çevrem hep SUV aldı ve hepsi var Hyundai Nissan Citroen hepsi yeni nesil ve hepsinin yakıtı belli tek benzin benimki ve en az yakan benimki laf kalabalığı yaparak gerçek değilmez ben de son yazdım aracın güzel keyfinj çıkar sinjr yapma :) daha sonra benzinli alırsın güle güle bin

AsAleT

Bence bir daha binin, olmamış binmeniz...

Eminim benzinli aracınız hybrid araçlardan bile az yakıyordur. Gerçekten çok laf kalabalığı olmuş.

Bu arada ne yapıp yapmayacağımı size sormam. Noktalama kullanmak anlaşılmanızı sağlar. Gerçi dediğiniz gibi içerik yanlış, anlaşılmada anlamsız olur.

Ben Dizelden devam ederim dizel candır.

Hoşcakalın.

StratoS
Bilgi sahibi olmanızı istedim sadece ümitsiz vaka maalesef neyse sizde hoşçakalın

arkadaşlar.. bende yeni araç alacağım nisanda gelmesini bekliyorum yanlız ehliyetimi değiştiremedim. 17 Mart'ta komisyona girecektim fakat süresiz ertelenmiş. eski ehliyetimle yeni araç alabilir miyim. ? Bilgisi olan bana yazabilir mi..

leomemo

Aslında alınmaz çünkü arkadaşım alamadı bir ay beklemek zorunda kaldı şimdi durum özel tabi değişkenlik olur mu bilmiyorum normalde eski ile alım bitti

leomemo

%90 altı ortopedik engelli raporu ile sadece yeni ehliyetinizle ÖTV'siz araç alabilirsiniz. H sınıfı ehliyete otomatik vitesde bazı süreler tanındı ama uygulamada yine arkadaşlar yeni ehliyet engeline takıldılar.

StratoS
Size bir arkadaşımın sorusunu iletmek istiyorum. Baska cevap veren de olabilir elbet.

Arkadaşımın kardeşi babalari adina vasi karari ile otv siz arac almış. temmuz da 5 yillik sureleri doluyor. Bu sefer de arkadasim kendisi vasi karari cikartip arac almak istiyor. karar icin 5 yil sure dolmadan mi yani bu günlerde mi yoksa temmuz dan sonra mi mahkemeye basvurmasi gerekecek?
Sağlıklı günler dilerim herkese.

hsancay

Süre dolma olayını bilmem. Ama şuan mahkemeler ceza davaları dışında(Acil davalar) çalışmıyor. Tüm diğer davalar ötelenmiş durumda. Yani şimdi başvursa bile Hazirandan önce bakılamayacak. Ve şu dönemde oradan oraya koşup boşu boşuna kendini riske atacak.

Bence otursun evinde, Temmuz ayında hem inşallah durumlar düzelince hem de 5 yıllık süresi dolunca başvurur.

StratoS
evet ama mahkemeler normal seyrine girince de aşırı yoğunluk olacak. o nedenle bu dönemde karar için başvuru yapmasında hukuken bir engel yok ise dilekçesini verip bekleyebilir. Bir nevi mahkeme sırası almış olur. Ancak yeni vasi kararı için hukuken temmuz da 5 yıllık sürenin dolması gerekiyorsa, bekleyecek elbette. Sormak istediğim daha çok mevcut mevzuat hakkındaydı.

Merhaba arkadaşlar, ben Xc40 için kaparo verdim ve gelmesini bekliyorum. Bayi, döviz artışı olsa bile fiyatı sabitleyeceklerini söylemişti. Aracın şu anki baz fiyatı ÖTV sınırını geçti. Yani aracı daha almadan Avantaj kazandık gibi görünüyor. Tabi verdikleri sözde bir aksilik çıkmazsa. Sormak istediğim, bu aralar bu şekilde Xc40 teslim alan oldu mu acaba? Corona yüzünden teslimlerde büyük bir gecikme olabilir mi? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler...

AsAleT

Yazınızı çok anlamadım.

Almanya vb ülkeler bazı bölgelere yasaklar koydu. Ama bu dizel/beniznli motordan ziyade yazımda da bahsettiğim emisyon ile alakalı.

%80 benzinli üretim oranını nereden çıkardınız? Var mı resmi bir veri elinizde. Şuanda hala ülkemizde en çok satılan araçlar Dizel araçlardır.

Benzinli araç yakıt tarihinin iyi döneminde değil. Hacimler vergisel ve çevre faktörlerinden dolayı düşüyor. Ancak Turbo ve Supercharger desteği ile bastığınız sürece yine benzinler fazla yakıyor. Yani yeni motorlarda gaz padalına basmadan giderseniz, Dizel kadar olmasa da ekonomik yakar ama 140-180 beygir diyip baza bastığınız an 10 litrelerden aşağıda inemezsiniz.

Şuanda Dizel ile Benizlin bakım fiyatları arasında ortalama 100 TL var. Bunu ben resmi verilere göre söylüyorum. Bakmak isterseniz Hyundai'nin sayfasına bakabilirsiniz.

Fiyat farkında en son kendi aracım içinsöyleyeyim, Turbo Benzinli Tucson ile Dizel Tuscon arasında 3.000 TL fiyat farkı vardı. Ama Dizel değil, Benzinli pahalıydı :)

Yani sizin söylemleriniz bu forumda heralde 1000 kez yazdığım gibi eski söylemler. Artık bu söylemler demode oldu. Şuan Dizel araçlar en ucuz satış rakamlarında, Servisi ve parçası da Beniznli modeller ile hemen hemen aynı.

Ben ortalamada 6 litre yakıyorum Dizelle. Arkadaşım Benzinli modelde gaza basmazsa 8 litre, ama gaza basarsa 10 litre yakıyor.

Şu dönemde dizel candır, gerisi heyecan :)

Adam doğru söylüyor bende honda cr-v var 193 beygir basınca 10-11 litre yakıyor. eco mode filan açmıyorum hiç sakinde 9.5 inmiyor daha fazla altına. 1.5 tsi da aynı yakıyor pek bi farkı yok.

boratan

Bilmeden konuşmayın bir sürü video var izleyin act motorları benim uzun mesafe şehir içi ortalamam 7.0 en az yakan TSI act motordur dizel SUV ile aynı yakar

gel kadıköy trafiğinde yaktır bakalım 7 litre video da çek görelim nasıl oluyor denemesi bedava.

o videoların hepsinde ortala hız 50-60 km. öyle olsa cr-v de 7 litre yakar bizim demek trafik anlayışmız farklı. arkadaşın dizel tucsonu gelsin o da 8 yakacak burda. geçen dur kalklı trafikte kaldım 16-17 litrelere çıktı tüketim.

zaten 1.5 tsi tiguan in fabrika verisi 7 litre o da ortama 50 km hızla alınan veri sen o hızı 20-25 km ortalamaya düşürsen 9-10 litreye çıkacak rakam.

boratan
Boş konuşma ya ben Ümraniye den her gün Bağcılar ise gidiyorum atece act motor farklı iki silindir kapatma var ful trafik gidiyorum ben fabrika ortalama 6.3 gösterir resim çekip atarım buraya aşağı inince niye yalan soyleyim elime ne geçecek bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin sadece act motor için bu söylediklerim

AsAleT

"Boş konuşma" tabirini yanlış kullanıyorsunuz. Kendi yazılarınız için bu tabirin kullanılmasını bir düşünün...

ACT teknolojisine sahip araçları otobanda hız sabitleyiciye bağlarsanız evet, ekonomik yakarlar. Ben de Dizel'de otobanda hız sahibtleyici ile en son 5.7 litre/100 km ye kadar indim. Yani sabit hızda düz yolda trafiksiz olarak rahmetli Dedemin arabası da ekonomik yakıyordu.

Yakıt tüketimi böyle değerlendirilmez. Karma tüketim vardır, hem şebir içi, hem de şehir dışı bakılır ve ortalaması alınır. Tüm otomobil otoriteleri bunun üzerinden yorum yapar. Bu noktada benzinli turbo araçlar ACT vb teknolojilerle uzun yolda ekonomik kalsalar da, şehir içinde gaz/fren ve turbo çalışması ile tüketimleri ciddi anlamda artar.

Hala ülkemizde emisyon yasağı ile ilgili bir gelişme yok. Ben 2030 yılında yasaklar gelir diyordum ama 2040 olacak sanırım.

Hele yeni nesil Dizel Euro6X sınıfı zaten en başarılı emisyonda şuan. Alan arkadaşlar ömürlerinin sonuna kadar rahatlıkla binebilirler.

StratoS
Sen alma ozaman tekrar diyorum boş konuşuyorsun internet ten kopyala yapıştır laflar ile bir yere varamazsın biraz araştır ama sen alma o aracı

Üst Alt