Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli SUV araç önerisi olan var mı?

selimS

https://www.engelliler.biz/forum/al...il-araclarda-otv-muafiyeti-ve-tavsiyeler.html

dinçkadir

Kötü olmuş. Mahkeme yoluna gidebilirsiniz. Ama bu arada aracı almak için ÖTV'li almanız gerekecek gibi. Muafiyeti olmadığı için hemen satabilirsiniz ve üstünüzdeki kredi vb durumları kurtarabilirsiniz. Bşaka yolu gözükmüyor.

Araç alımında ehliyetiniz uygun bile olsa, sağlık raporunuz da aynı şekilde uygun bile olsa kararı Vergi Dairesi verir. Hukuksuzda karar verebilir. Malesef tek yolu mahkemedir. Çünkü bu kararlarını çoğunlukla günümüz şartlarına uygun olmayan diğer yasalarla çelişen mevzuatlarına borçlular. Bu mevzuatlar değişmediği sürece mahkemeden başka da yolumuz yoktur.

Ben MTV ile ilgili yaşadım ve kazandım.

Santiaqo

Ayrıntı, ortopedik engelli olmanızdır. Yasa ortopedik engelli olup, özel tertibat kodlu ehliyeti olan engellilere ÖTV'siz araç alma hakkı verir. Ya da %90 üzeri engelli raporu olanlara... (Vergi Dairesi onayı ile)

mchi

Geçmiş yıllarda oran tartışmalarında saçma konuşmalardan dolayı çok yoruldum, bu yüzden oran tahmin etmiyorum.

Ama rakamsal olarak bana göre 350.000 TL yi geçer yeni yılda limit.

dinçkadir

Nacizane önerim, böyle genel yargıları yazmayın. Oran önemli. Örneğin, otomatik vites tertibatı için %10 ortopedik engelli oranınız olsun, Vergi dairesi vermeyebilir. (Sol kol/ayak/bacak dışındaki engellerde)

Yani çok fazla değişken ve koşul var.

Ortopedik engelliler için ÖTV'siz araç şartları özel kodlu ehliyet ve sağlık raporu. Ancak bunlarla kesin ÖTV'siz araç alırsın diye birşey malesef yok. Kararı vergi dairesi veriyor. Bunlar olmadan kesin alamazsınız, ama olduğunda Vergi Dairesinin onayı ile alabilirsiniz.

@dinçkadir bey; bende de aynı sorun var raporun açıklama kısmı boş ötv,den yararlanmak için değiştirmek gerekiyormuş siz ne kadar uğraştınız ve nasıl değiştirdiniz aynısını benimde yapmam gerekiyor konuyla ilgili bilgi rica edecektim

Aldigin hastanenin başhekimiyle ćozebilirsin. Raporu e-devletten sildirmen gerekiyor.1 ay suruyor.yada itiraz etmen gerekiyor.Tekrar randovu alip heyete girecen heyette soylemen gerekiyor otv aracı için boş bırakmasınlar hareket ettirici araç kullanır veya kullanamaz yazması gerekiyor .pandemi var diye benim süreç 3ay sürdü.

yaklaşık 2 aylık citroen c5 aircross kullanıcısıyım dizel otomatik olan shine versyonunu kesinlikle tavsiye ederim ..

Bizim raporumuzda da hata vardi hastaneye dilekçe verdim e devletten rapor kalkti ama heyetin incelemesini bekliyoruz. Doktorlari gezmezsiniz, siz dilekcenizde bahsedin ne yazılması gerektiğini

Kenko şimdi hastahaneden geldim benim rapor vergi indiri içinmiş ötv indirimi için ayrı rapor çıkartmaö gerektiği söylendi bana

Arkadaşlar merhaba Tucson elite 4x4 araç satın almıştım gemide olan araç birden kayboldu ve paramı iade aldım şimdi ise araç bulamıyorum.5008 ,3008,tucson veya başka bir araç fiyat alan veya bayiden bulan var mı bildiğiniz araç alamıyorum :) teşekkürler

Ilk olarak şunu belirteyim benim aldığım paket bayinin söylemine göre şu an ötv muhafiyetli alnamadığı .
Seramik kaplama , koltuk koruma, motor koruma, bagaj havuzu, paspas yanında shine modeli + otoyol sürüş desteği ile birlikte 173750 ye satın aldım .

dolceman
Şu an stoklarda araç olmadığı ve bir kaç ay sonraya gün verildiği için gemide kayboldu dediğiniz araç, şura beklemek istemeyen bir zengine normal fiyatının üzerinde satılmıştır emin olun.

Ufukalp Katılıyorum abi sana ben doğudan bir bayiden almıştım adamlar yemin ediyor,herşey istanbul bayilerinin elinde onlar adamın altından Arabayı aldırırlar

vallla son 2 arabam bmw 1 serisiydi çok rahat kullanımı vardı. 2 serisi aldım ama euro farkından dolayı limiti geçti. arabayı alamadım. diğer arabalar ise eylülde gelecekmiş ama zamlar ve kurlardan dolayı alamıyorum :(

Arkadaşlar merhabalar, henüz yılı yarıladık ancak son 6 ayda araçlara gelen zam ve piyasanın durumu ortada. Normalde yeni sene için max 340.000-350.000 limit olur diyordum ancak bu gidişle her sene alabileceğimiz model sayısı azalıyor.
Sizce yeni yıl için değerleme oranı piyasa böyle giderse doğru orantılı bir şekilde etkilenir mi? Teşekkürler

Güzel inceleme olmuş ötvsiz araç almak isteyenler varsa mutlaka izlesin

Ben pejo 3008 de karar kıldım

Biraz geç bi cevap olaacak.
Arkadaş dogru seyler yazmış.
Bu yakıt tüketimi olayı bir çok sebebe baglıdır.
O yüzden ben böyle yakıyorum "dogrudur", sen şöyle yakıyorsun "yanlıştır" demek dogru değil malasef.

Bu yakıt tüketimi olayı, hava, yol, mesafe, ortalama hız, kullanan kişi, kullanım tarzı, aracın agırlıgı vs bi çok sebebe baglıdır.
Bu sebepten birbirinizi üzüp kırmayın.

Yakıt tüketimleri ortalama hıza göre değişkenlik gösteriyor. Ben küçük bir ilçede yaşıyorum iş-ev arası mesafe yaklaşık 2 km. ve bu yolda benim ortalama hızım çok nadir 20 kh/h'yi buluyor. Bu sebeple de şehir içi yakıt tüketimim (1.6 TDİ DSG) 9 litreden aşağıya pek düşmüyor. Çünkü istesem de araç o mesafede ısınmaz ve hız ortalaması da yükselmez. Aynı araçla büyük şehir trafiğinde daha az yakarsınız. Çünkü büyük şehirlerde ortalama hızlar 30-40 Km'ler civarıdır. Otoban yakıt tüketimim 5.7 Lt. (140 Km/h Süratlerde)

dolceman

Araç nasıl kayboluyor bahanedir fiyatlar çıktığından dolayı kayıp demişlerdir. Hiç inandırıcı gelmedi bana.

StratoS

Abi bu yeniden değerleme oranına kafayı taktım bunu nasıl hesaplayabiliriz. Birde hesaplama da kullanılan verilere nasıl ulaşabilirim. Teşekkürler

UmuT_CaN
araba aldıgım için artık takip etmiyordum ama sen diyince bakayım dedim,
Geçen seneye göre tahmini %7-%8 arası bi artış olur sanırım.

303 bin X 1,08 = 327 bin TL civarı olur.

Tabi bunlar benim tahminim, kasım ayına kadar bu rakam düşebilirde , yükselebilirde.

Neredeyse Full araba alamayacağız yakında. Arabalar Euro bazında artış yalancı enflasyon bazında.
İş bilmeyen adam olamamış beyinsizlerden bakan olursa böyle olur.
Biz Bmv Mercedes alınmasın istiyoruz demişti dimi boş bakan.
Defoldu gitti adı sanı bitti kaldı çıkarttığı saçma yasa.
Yuh olsun ona.

Mami Junior

Abi tahminin biraz düşük olmuş :) Enflasyon verisi tahmini de yukarı yönlü revize edildi. Ben çift hanelerden düşük bir YDO beklemiyorum.

merhabalar uzun aradan sonra,
2019 ekim de engelli için ötv muafiyetli araç aldık. 5 yıl süre dolmadan, bu aracı satıp ötv sini de ödersek yeni bir ötv muafiyetli araç alabiliyor muyuz yoksa 5 yıl süre geçtikten sonra mı ancak yeni bir ötv li araç alabiliriz?

son cümle yanlış olmuş:
yani kısaca yeni ötv muafiyetli bir araç almak için (özel şartlar hurdaya ayrılma vb hariç ) illa ki 5 yıl geçmesi mi gerekiyor?

belki sorduğum sorunun cevabı daha evvel onlarca kez yazılmıştır ama kusura bakmayın. zaten bu sefer artık bir word dosyası hazırlayıp bu tür bilgileri orada toplayacağım ve kaydedeceğim.

5 yıl dolmadan satacagın aracın ötv sini ödersen yeni araba hakkın olması lazım

evet işte ben de onu soruyorum. eğer öyleyse bu nissan x traili satıp honda crv alayım diyorum...

Sorumun cevabını buldum.
Kaynak: https://archive.ismmmo.org.tr/docs/malicozum/155malicozum/19.PDF

Engelliler için araç alınırken ruhsatta beş sene boyunca bu aracın
satılamayacağına dair şerh bulunur. Eğer satış gerekirse ÖTV’siz olarak
alınan araç için ÖTV’nin eksiksiz olarak ödenmesi gerekecektir. ÖTV farkı
ödenmeden araç satılırsa bu sefer ÖTV farkı faiziyle birlikte tahsil edilir.
Diğer taraftan araç satılsa bile alımdan sonraki 5 yıl içerisinde aynı engelli
için yeniden ÖTV’siz ya da ÖTV indirimli araç almak mümkün olmayacaktır.
Yani örnek vermek gerekirse 3 yıl sonra engelli aracı satışı söz konusu
olursa araç sahibinin ÖTV farkını devlete ödeyip satış işlemlerine daha sonra
başlaması gerekiyor.

StratoS kardeşim,

Son zamlardan sonra 1.5 tsi Superb prestige paket limit haricinde kalmış
Bugün bayiden birisinin iptal ettiği Skoda Karoq 1.6 tdi için anlaştım. Prestige paket. Seramik kaplama, kaput&boya koruma, comfort pack dâhil.

Araç hk yorumlarını beklerim.

şuna bak adaletmi bu beee..biz 2022 maaşına müracat ediyoz bakım aylığına müracat ediyoz üzerimize bir araba var diye vermiyorlar adamlar SUV araba alıyor Allah bilir engelli maaşı bakım aylığı da alıyordur bize gelince 5 kuruş para yok adelet mi ulan bu batsın bu dünyaa beee.....

Üst Alt