Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü bir bebeğe hamile olduğunuzu öğrenseniz kürtaj yaptırır mıydınız?

Dünya Bir İmtihan Yeridir

sansarak_i.bulut16;

Muhakkak zorlukları vardır, ancak bununda ona göre mükafatı vardır inşallah. Dünyada en büyük zorluklar ve musibetler Peygamberlerin başına gelmiştir. Her zorluk insanın derecesini dahada yükseltir. Eğer siz bu dünyada bu zorluklara göğüs gerip, sonsuz bir hayatın yanında bir hiç sayılacak kadar kısa olan bu ömürde Allah'a bu durum üzere hamd ederseniz inşallah Allah'ımız sizin bu sabrınıza karşılık bizlerin belki hiç bir zaman göremeyeceği, Allah'ımızın en sevdiği kullarının yanında bu dünyadaki eksikliklerin misliyle karşılığının alınmış haliyle ebedi bir hayat sürebilirsiniz. Konuya her zaman bu açıdan yaklaşmak yerinde olacaktır. Onu bu dünyaya getiren Rab'biz kimseyi sahipsiz bırakmadığı gibi, bu kardeşimizinde muhakkak rızkını verir ve ona göre size yardım eder inşallah. Ne olursa olsun hiç kimse o yavrucağın öldürüldüğünü düşünemez eminim sizde istemezdiniz. Allah kolaylıklar ve sabır ihsan etsin.

kendim bir engelli olarak simdiye kadar bazı yaşadığım zorluklara rağmen benim çocuğum engelli olsaydı yinede dünyaya getirmeyi tercih ederdim çünkü canımdan bir parçaya kıyamazdım herhalde

mevlam bana verecekte bende aldıracam ölemiii allahımm göstermesin amaa olsada aldırmazdımmm

Birşeyi unutmuşsunuz.. hamilelikte yapılan testler (engelli mi anomalilik varmı diye) % 100 doğru olduğu tartışılır.. Ben kürtaja hayır diyenlerdenim.. Emin arkadaşımız da olayın dini boyutunu güzel anlatmış.. Allah kimseye kaldıramayacağı bir yük vermez.. sıkıntıyı verirse peşinden de güzellikler bahşeder..

Çok zor bir soru büyük konuşmamak lazım. Aldırmam diyenler bu olay başlarına gelirse ( İnşallah gelmez) emin olun ki yarısından çoğu aldırır.İnsan yükü çok zordur katlanılmaz çekilmez. Bir müddet sonra yeter artık diyerek isyan seviyesine getirir. Ama aldırmak mı? Çok ağır bir şey bir canlıya nasıl kıyılacak? Katillik resmen!
Bir laf var aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık diye. ALLAH kimsenin başına vermesin. AMİN

ben engelli olduğunu bilerek çocuğumu dünyaya getirdim iyiki doğurmuşumda onun hayatını kaybetmesine vesile olmamışım bebeğim doğar doğmaz öldü çok zor çok üzülmüştüm engeline rağmen elim bomboş kalmıştı hastaneye götürdüğüm elbiseleri eve getiremedim verdim . Ama Allah hüteala verdimi testmiş mestmiş hava uzun bi süre sonra tekrar bebek düşündük dr gittik birçok tes yapıldı temiz çıktı hamileliğimde 3 lü tarama fln temiz oğlum doğdu 13 yaşında engelli adını bile duymadığımız hastalık ALLAH herşeyin hayırlısını versin kesinlikle bilseydim gene aldırmazdım..

kürtaj bu dünyada ki sınavından kaçanların basit ama sonsuz pişmanlık dolu kurtuluş yoludur..insanoğlu işte,"onun göz göre göre can çekişmesini istemem" demesi egolarının altında yatan "benim onla uğraşacak gücüm yok" diyememenin farklı bir şeklidir..bana göre..devlet bile bir bebeği anne karnındayken bu ülkenin bir ferdi sayıyo..Siz birde yaradanın size onu verirken ne amaçla verdiğini akil bi şekil de düşünün..

Selamunaleykum,

KESİNLİKLE DOĞUM olmalı,o canı veren Rabbim'dir,alacak olanda O'dur...Daha ötesi yoktur...Engellide olsa Rabbim onu sana lutfetmiştir,bu YALAN DÜNYA'da büyük bir imtihanla sınanıyoruz,asi olmak Haşa şirke girer..Lütfen bu konuda sağlıklı düşünüp karar verelim,doktorların ilk izlenim ve söyledikleri hemen kürtaj oluyor ama çok yanlış...

Selametle...

Engelli olarak yaşamak çok zor,asla dünyaya getirmezdim,onu çok sevdiğim için aldırırdım..

Birinci aileyi düşünün..
Yeni evlenmiş bir çift..

İkinci aile akrabaları.. (onların sürecini bilmiyorum, hamilelik süreci-daha önce bilip bilmediklerini..)
İkinci çocukları engelli bir kız çocuğu.. Ve bunlar çok yakın akrabalar.. Yaşadıkları bütün zorluklara şahitler.. Çocuk şuanda 4-5 yaşlarında.. (çocuğunda babası rahatsızlıktan hayatını kısa bi süre önce kaybetti..)

Ve üçüncü aile biz uzaktan tanıdıklarıyız, ve ben engelliyim..
Bizim düğünümüzde bayramımızda bizimle olan birileri bunlar..
Ailemin üzerime ne kadar titrediğine şahitler, yaşantımızı bana göre düzenlediğimize şahitler..
Benim psikolojime şahitler..
Ki ben aileme isyan etmem, zaten eski zamanda da bu kadar bilinmiyormuş herşey, büyük şehirlerde bilinsede kırsal kesim vs. vs..

Tekrar birinci aileye dönüyoruz, kısa bi zaman önce öğrendim ben bunu ve başlık açmayıda düşündüm baktım başlıklara bu başlığı gözden kaçırmışım..
Bu birinci ailenin bebeği oluyor, engelli.. durumuda ağır..
Engelli olacağını söylemiş doktor ve bile bile dünyaya getirmişler..
Aileyle hiç karşılaşmadık, bebeği hiç görmedim.. Ama ben onların psikolojisini çok merak ediyorum.. Ve de çok kızdım kendi kendime..
Mucize mi! beklediler acaba??
Ameliyatla başlamışlar bu maratona zaten, ama bizi hadi boşversinler, diğer aile kendi akrabaları..
Çekilen zorlukları bile bile, iki daha yeni hayatının baharında iki evli çift! Maddi durumları çok iyi değil..
Kendilerini düşünmediler hadi, dini boyutunu düşündüler.. Ya da konu komşu el-elalem ne der diye düşündüler..
Her ne akla hizmetse dünyaya getirdiler..
O çocuğun ilerideki psikolojisini, (Allah korusun!) kendilerine birşey olursa o çocuğun ne olacağını hiç mi düşünmediler!
O çocuk ileride bi çok şeyi yapmak isteyecek, akli yapısı oturana kadar, belli yaşa gelip olup biteni kavrayana kadar yaşayacağı,yaşatacağı psikolojik çöküntü.. Her göz göze gelişte o çaresizlik.. O bi mahzunluk, belki bi çok kesitte boyun büküşü..
Ailenin belini büküşü..

Bence kesinlikle aldırılması gerekir, o çocuğun ilerideki hayatı düşünülmeli.. O dünyaya getirildiği gibi minik bir bebek olarak kalmayacak! Bencillik yapılmamalı.. O şu bu ne der!, felaketler peşimizi bırakmaz!, sonraki çocuklarımızında başına musibet gelir! şeklindeki düşünceler bence çok saçma..
Evet sonradanda olabilir tabii ki, başa gelecekse zaten gelir o, ve başa gelen çekilir.. Nasıl anne karnında aldırmak canilik deniyorsa! insan hayatı bu, bi can bi nefes.. kendine özgü düşünceleriyle, nefsiyle..
istedikleriyle.. sonraki yaşantısınıda elinden almak caniliktir! bence..

Ve belki bi çok kişi burda banada kızacak.. Belki engelli çocuğu olan aileler kızacak, sen ne anlarsın annelik, babalıktan! diyecekler.. Ebeveynlik duygusuna saygımız sonsuz, ama bende o engelli çocuğum! ve onun gözüylede benden iyi kimse bakamaz.. Bi çok yapmak isteyeceği, yapamayacağı.. içinde kalacak ukdeler.. ağlayacak ağlatacak..

Biz kizimizi aldirmadik allaha sükür.Allah kimseye kaldiramicagi yükü vermeceni düsünerek hamileligin son 5 ayi zorda gecse gecti...Bi anabagi yoktu ama yinede gelisiminde bi sorun yoktu...Beyinkabagi büyüktü ilkde yani zeka gelisiminde bi sorun ola bilirdi yani biz karari vermistik aldirmicaz diye ve 2 hafta sonra normelesti..yani allahdan asla ümit kesilmez.Ben eger minigimi aldirsaydim hep bi acaba olurdu bu kendi vicdanimi rahatlatmak icin degil ama doktorlarinda bi 100% bi kesin bilmislik yok ve cani veren allah kendisi alir.Ve 3gün (doktorlar anlam veremdi kusmasina)yasamla mücadele etti.Böle bi durumda esler kendinden emin ve destek olarak yola cikmalar lazim.Saglin garantisi yok. Yasanacak bi durum varsa yasacaz.Hayatta umutsuz kalmamak lazim. Allah umutsuz birakmasin kimseyi. Zorluklar atlatilcak insallah.

bende dogururdum bunuda ALLAH VERDİ yanlızca o alır derdim ne olursa olsun o benim kanımdan canımdan oldugu için onu aldırmazdım zorluklar yasayacak olsamda bunu yapmazdım onun canına kıymazdım:(

bence bu soRu çok sacma olmuş.böyle bir şeyi yapan varsa,zaten onun akıl sağlığından şüphe ederim.sağlıklı insanın böyle bir canilik yapabileceğini düşünmüş olmak bile beni gerçekten çok sinirlendiriyor.ALLAHIN VERDİĞİ CANI,BAŞKASININ ALMASII AFFEDİLEBİLİR BİŞEY OLAMAZ!!!

hasan beyrabbim şifasını versin inşallah ilerki zamanlarda o sorun geçici bi soruna dönüşür geçer gider inşallah,yaşayan bir aile olarak anlatayım biz yaşadık abimin eşi bebegini anne karnında beyninde su var dediler bu çocuk sakat dogacak aldırın dediler 3 ,4 ay anlatması çok zor bi günler yaşandı zaman ilerledikçe rabbim büyüklügünü gösterdi çocukta bişey yok beyninde su vardı yok olmuş ama dediler böbrek sorunu var bir böbrek büyük buna şükür dedik dogum yaptı korktugumuz olmadı allaha bin şükür nur topu gibi bi kızımız oldu rabbim herkese nasip etsin saglıklı bi şekilde.hasan bey bilmiyorum özür dileyerek soruyorum ne gibi sorun var dediler sonuç ney yani onu söylermisiniz lütfen..

Bir çocugunuz var gülüp oynuyor derken bir gün öğreniyorsunuz 6 ay sonra ömür boyu tamamen yatalak olacak 6 ayı var şimdi bu çocuk böyle olacak diye öldürecekmisiniz.Aynı şey değil diye düşünmeyin çocuk ana rahmine düştüğü an Allh cc ona ruhunu bahşediyor.Yani o artık canlı bir varlık ve onu aldırmak cinayetten başka bir şey değil.

Biz çektik o çekmesin düşüncesiyle aldırmayı düşünürüz belki ama,mantıklı olarak düşünüldüğü taktirde de,sağlıklı olarak dünyaya gelir ,hayatta iken kaza geçirir ,yine özürlü duruma düşer,ozaman ne yapacağız aman bu kaza geçirdi özürlü oldu,yaşamasına gerek yok diye onu kendi ellerimizle mi? öldüreceğiz onun gibi birşey işte bu....
Allah cc.hiçbir anneyi bu kararla karşı karşıya bırakmasın,çok zor bir durum..

Kardeşlerim.. böyle bir durumla karşılaşmamak için çok ta negatif düşünmemek gerekir..
Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, beyin onu size çeker, korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir. Bataklıktan çıkmaya çalıştıkça dibe gömülmeye benzer. Beyin odaklanılan hedef için çalışır, hedef olumsuz olsa bile onu gerçekleştirmek için çalışır. Topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanacak mıyım” diye düşünürseniz, korkunuz olmasın, heyecanlanacaksınız! Korkunuza değil, konunuza odaklanın. Başınıza gelmesinden korktuğunuz en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanın. Unutmayın kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız.

Belki çok katı düşünüyorum ama sırf bebeği engelli diye kürtaj ettiren bir insandan(insan kelimesini lafın gelişi kullandım) merhamet bekliyemezsinki,şu söz çok hosuma gidiyor ''Herkes bir engelli adayıdır'' kaderin cilvesi anne karnındaki bebeğe rastlayınca kürtaj ile sorunu halleden kişilik bu kaderin cilvesi annesine-babasına-eşine alternatifleri çoğaltabiliriz rastlayınca nolucak anne karnındaki kaderin cilveli bebeği öldürdüğü gibi ailesinidemi öldürcek..Arada hiçbir fark yok (Bence)

Evet Gökhan; fark yok.. aldırırdım diyenler aslında engellileri insan yerine koymuyorlar.. ben diyorum ki; bir insan olabilmenin en büyük farkı beyindir.. kol-bacak, kulak-göz değil..Beethowen sağırdı, Edison, Helen Keller ve ünlü birçok bilim adamı.. bunlar engelli olduğu halde topluma faydası olmuş kişiler.. Anne karnındaki bebeğin engelli olduğunu söyleyen doktorda hata payı muhakkak vardır.. örnek vermeme gerek yok.. varsayalım engelli doğdu, sonradan kimsenin engelli olmayacağının garantisi var mı ki? (Hitler gibi düşünmeyin.. )onlar hayatın rengi, hayatın anlamı..

456;

Bu soru sacma degil bence...Doktorlar bize bi kiziniz daha olcak ve su, bu var dediklerinde hic düsünmeden hayir dedim...bi bildim vardi bi tutnagim vardi. Esim ise her kontrolden sonra ayri bi sesizligi vardi ve bazen düsündünü sölerdi buda onun alisik olmadigi bi durum oldugu icin ya ne olacak ne yapacaz gibi sorulari vardi. Kizimz daha dogmadi dogmadan öncede bisey kesin degil derdim. Tüm hamileligmde kimseye kendi ailemede bisey demedik... Canim annem benim, alev görse yanginin neler yapacani düsünen biri o vakit ne yapmamiz lazimi düsünmez. Kendimi soru yagmurundan uzak tutmak istedim. Ve suni saciyla dogum yapilcagi vakit annemlere tek gerekeni anlatim.

Yani demek istedim kolay bi durum degil...ama inandim allah herseyin gücünüde verir. Aldirmak bana daha ayri bi zorluk gibi geliyor. Cünkü suan arada bi hala aklima gelir doktolarlarin söledigi ve varlina sükür ediyorum.

Ben hastanelerden ve doktorlardan nefret eden biri olarak. Kizim 7 hafta ben 4 hafta hastanede kaldim ve hergün doktorlarla tartisirdim. Onlar kitaplara göre giderdi kizim ise onlarin ögrendiklerini uygulamazdi... Eger saglikli biri olsam dokotorlara inanirdim. Ama kendi hayatimdan biliyorum ki hayat bi yapoz degil....hersey uymazi lazim degil.

Yani zor günler yasadik belki daha yasicaz allah en kötü günüm ve en mutlu oldum günümü aratmaz insallah.Ama asla ümitsiz kalmamak lazim. Ve aldiranlari yargilamamak gerek. Kolay bi durum olmadigi kesin ama kimseye yüce rabbi kaldiramicagi yükü vermez bunu biilip inanmak gerek. Allah yardimcimiz olsun.Saglin garantisi yok.

Sirine;

Sonuna kadar katılıyorum fakat bir yerde ayyrılıyoruz sağlıklı çocuk mutlak doğumalı yanlış bence onunda kriterleri var örneğin bakamıyacaksa bakım yemek içmek değildir allah rıskını verir demeyin sokakta çok rıskını arayan çocuk var ve ne yazık ki bir çoğu kötü işlerde can veriyor veya can alıyor

kesinlikle doğururdum. çünkü allahın verdiği canı yanlız allah alır. hem özürlü doğacak diye kesin işe olamaz. ayrıca sağlıklı doğupta sonradan farklı sebeplerle engelli olan binlerce insan var.

BiKuLum;

gördüğüm kadar yaşadığın yer almanya orda bunları yazmak kolay bende orda yaşadım fakat dönmek zorunda kaldım ordaki imkanları brakıp geldiğim için çok pişmanım

murat07ant;9

Pismanliklar neye yarar..??..annemde hep biz türkiyede olsaydi dil sorunumuz olmazdi senin hastalina bi cözüm bulurduk derdi...bu kendimize yapilan bi avutma gibi geliyor bana...olacagina varir hersey diyorum ben...herkesin yasadigi kendince zorluklari vardir önemli olan öldürmeyen aci güclendirmesidir bence...

bende engelli biri olarak söylüyorum beyinde sorun olmadığı takdirde aldırmazdım. ama beyinde sorun olsa aldırırdım zaten dunyaya gelsede hiçbirşeyin farkında olmayacak, kafası çalışınca insan herşeyi yapıyor onu çok iyi biliyorum çocukluk zor geçsede dünya yaşamaya değer biryer ve akıl olunca hiçbirşey zor gelmiyor . nacizane fikrim budur

Arkadaşlar güzel bi soruda bunu yaşamayan bilemezz.Ben size yaşadıklarımı anlatayım.Sene 97 ben 23 yaşında 1 kız cocuk annesiyim.Kızımda 7 yasındaydı ve tekrar cocuk yapma kararı aldık eşimle hemende uyguladık ve hamileyim.2 aylıkken doktorum herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve doktordan geldiğimiz ertesi gün eşimin beni aldattığını öğrendim.Hemen doktoruma koştum hamileliğimi sonlandırmak istedim doktorum cocuğun 2 aylıktan büyük olduğunu ve alamayagını söyledi cünki eşim doktorumu arayıp cocuğu almamasını istedi bence ve hemen başka doktora gittim ordada elektrikler kesikti yarın için randevu alıp çaresiz eve döndüm.Akşama esim bir şekilde benim gönlümü aldı seni aldatmadım herşey bi yalandan ibaret falan filan ve neticede biz ayrılmadık. Kızım doğdu ama malesef engelli engelide kromozom anomolisi özür derecesi %99 düşünün artık ama şimdi diyorumki iyiki elektrikler kesikmiş onu o kadar seviyoruzki bunu anlatmak imkansız daha sonra 1 cocuk daha yaptık onun bişiyi yok allaha şükürr zaten amaç sırf kızımı bir kardeş daha bana hak vaki bulduğunda ileride onu emanet edebilecek güvenilir eller simdi 37 yasında 3 kız annesiyimm ve esimdende 6 yıl önce ayrıldım ama iyiki cocuklarım var iyiki doktorum cocuğumu almamış........

Sirine;

Engelli bir çocuk doğupta kimlere kalacak diye bakıyorsak olaya, o zaman engelli olan evlatlarda nasılsa ailesinin arkasında şuna buna kalacak deyip hitler misali engellileri yani bizleri de ailelerimiz ortadan kaldırsınlar. Eğer bir can yaratılmışsa ve onu yaradan ona o şekli vermişse insan olarak elimizi atamayız ve her durumda ona müdahalenin adı cinayettir. Engelli ise öldür kahramanlık etmiş ol ve güya onu kurtarmış ol, engelsizse cinayet olur demek başlı başına bir cinayettir. Engellinin engelsizden farkı yoktur ve hayatta zorluk sadece engellilik değildir. Nice sağlıklı insan dertleri yzünden intihar ediyor. Her ne olursa olsun hiç kimse hiç kimseyi asıl sahibi olan Allah c.c. kadar tanıyamaz ve sevemez. Engelliyse alınması gerekir sözünüze inanamıyorum...

Önlem alınması demek hamileliğin öncesinde hamile kalmamak veya hamilelik süresinde çocuğun zarar görmemesi için alınacak tedbirlerdir. Yoksa engelliymiş deyip aldırmanın adı değildir tedbir, onun adı cinayettir...

Şirine bunu söylediğine inanamıyorum.Birde yazık günah diyorsun ama neyin günah neyin değil olmadığını bilmiyorsun.Canımcım şöyle söyleyim,engelli diye küretaj yapılsın demek asıl cehalettir.Biz keyfiyete göre karar veremeyiz ve beşeri düşünerek buna karar veriyorsun sadece.Biz müslümansak madem,o zaman dini gereklerinde ne olduğunu bilmemiz gerekir ve ona göre evet yada hayır denilir.Küretaja evet sadece anne hayatı tehlikeye girerse evet denilir diğer şekilde ne olursa olsun asla cevaz verilmez ki engelli diye onun ölümüne evet diyorsan o zmaan seninde, benimde veya diğer arkadaşlarında yaşamasına müsade olmasın demek istiyorsun.Bunun başka açıklaması olamaz.Bana "yazıktır günahtır,o çocuk dünyada çekecektir" safsatasıyla sakın olayı ört bas etmeye çalışma çünkü asla gerekçe değildir. Bunun adı düpedüz cinayettir.

Arkadaşlar yazılarınızı yeni görmüş bulunmaktayım yavaş yavaş cevaplamaya başlıcam...
Öncelikle karakayanın sorunlarından başlamak istiyorum...

Şirine diyor ki: sağlıklı bir bebekse kürtaja hayır,sağlıksız bir bebekse kürtaja evet.İyi de engelli doğacak insanların yaşama hakkı yok mu?
Ya da benim gibi bir engelliyi öldürmekle sağlıklı bir insanı öldürmek arasındaki fark nedir?

Sağlıklı bir bebekle sağlıksız bir bebek arasında çok büyük farklar vardır...
Bir kere sağlıksız bir bebek hayatı boyunca mutsuz ve hep sorunlu yaşayacak...
Ana baba adayları çocukların geleceğini en iyi şekilde en rahat şekilde korumak zorunda...
Bugün tıpta bebeklerin sağlıklı olup olmadığını belirlemeye yarayan testler mevcut peki bu testlerin gerçek amacı nedir???
Aile şok geçirmesin diye mi?
Yaşamak evet ama sağlıklı yaşamak...Bile bilede lades denmez...

Sormak isterim ,hep Tıp diyorsunuz,yukarda tıbbın çocuk gelişimini verdim.Kaç günlükken kalbi atmaya başlar,kaç günlükken ne hale gelir.Kalbi atan,Allah’ın ruh verdiği bir bebeği kürtaj ile yok etmek ile sizi öldürmek arasındaki farkı izah eder misiniz?

Çok fark vardır...Kürtaj tıbbı bir mudahaledir...O zaman ameliyatta olmasın insanlar niye oluyorlar...Çünkü en ufak bir riski olmayan bir ameliyatta bile bir risk vardır ölümde getirebilir..
Ayrıca bilmenizi isterim ki ölüm değiştirilemez bir kaderdir...

Ahmet hoca;

Engelli bir çocuk doğupta kimlere kalacak diye bakıyorsak olaya, o zaman engelli olan evlatlarda nasılsa ailesinin arkasında şuna buna kalacak deyip hitler misali engellileri yani bizleri de ailelerimiz ortadan kaldırsınlar.

Yani burada doğmuş hayatını yaşamış birinden bahsetmiyoruz..Doğmamış bir bebekten bassediyoruz...
Doğmuş olana,sonradan olana yapacak bir şey yok herhalde...
Ve anladığım kadarıyla genel bakış açısı engelli bireyler ben çektim çocuğumda çeksin mantığı taşıyosunuz...
Kaldırabilir mi kaldırımaz mı hiç umrunuzda değil...
Neden sağlıksız bir nesile hayat vermek yerine sağlıklı nesile vermiyoruz...(Doğmamıştan bahsediyorum çarpıtmayın)

Şirine bunu söylediğine inanamıyorum.Birde yazık günah diyorsun ama neyin günah neyin değil olmadığını bilmiyorsun.Canımcım şöyle söyleyim,engelli diye küretaj yapılsın demek asıl cehalettir.Biz keyfiyete göre karar veremeyiz ve beşeri düşünerek buna karar veriyorsun sadece.Biz müslümansak madem,o zaman dini gereklerinde ne olduğunu bilmemiz gerekir ve ona göre evet yada hayır denilir.Küretaja evet sadece anne hayatı tehlikeye girerse evet denilir diğer şekilde ne olursa olsun asla cevaz verilmez ki engelli diye onun ölümüne evet diyorsan o zmaan seninde, benimde veya diğer arkadaşlarında yaşamasına müsade olmasın demek istiyorsun.Bunun başka açıklaması olamaz.Bana "yazıktır günahtır,o çocuk dünyada çekecektir" safsatasıyla sakın olayı ört bas etmeye çalışma çünkü asla gerekçe değildir. Bunun adı düpedüz cinayettir.

Ece abla size göre günah bu,bana göre günah bu...
Neden çocuğun zekası,herhangi sakatlık söz konusu olup olmadığı bir takım testlerden geçiyor?
Ben doğmuş bireylerden bahsetmiyorum ayrıca...
Eskiden tıp bu kadar ileri değildi saptanamıyordı sağlıklı sağlıksız ama şimdi bir imkan var neden sağlıksız bebekler acı çeksin?
Normal birşey mi?
eee pesss...:eek:

Üst Alt