Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü bir bebeğe hamile olduğunuzu öğrenseniz kürtaj yaptırır mıydınız?

Doğuştan engelli arkadaşlar dünyaya getirirm demiş. Engellim yok diyen arkadaşsa kürtaj yaparım diyor. varın siz düşünün:):) Engelli bir çocuk doğurmamak için bilimin gösterdiği yolda ünlem almak en iyisidir. Fakat anarahmine gelmiş bedenıne ruh girmiş bir insanı engellidir diye aldırmak.Bu durum engellileri çektikleri acılardan dolayı yaşamalarını hor görmektir. Hayat herkese acı veriyor kimine az kiminine fazla fakat herkes acı çekiyor bu hayatta. Bu durumda kimsenın doğum yapmaması lazım:) O insanın doğup doğmayacağı kararını verme hakkını nerden buluyorsun? Doğurmak istemeyen bunu ünleyebilir ünleyememişse bedenınde bir can daha taşıyorsa hiç bir mazaret o doğmamış çocuk yerine karar verme hakkını vermez.

Engelliler acı çekiyor diye öldürelim istersenız artık acı çekmesınler zihniyeti ile doğmasın acı çekmesın zihniyeti arasında hiç fark yoktur.

Ece abla size göre günah bu,bana göre günah bu...
Neden çocuğun zekası,herhangi sakatlık söz konusu olup olmadığı bir takım testlerden geçiyor?
Ben doğmuş bireylerden bahsetmiyorum ayrıca...
Eskiden tıp bu kadar ileri değildi saptanamıyordı sağlıklı sağlıksız ama şimdi bir imkan var neden sağlıksız bebekler acı çeksin?
Normal birşey mi?
eee pesss...:eek:
E sana pes şirinecim, hala hatanda ısrar ediyorsun,ben sana göre veya bana göreden bahsetmiyorum.dinimizin emrinden yani allahın emrinden bahsediyorum altını çizeyim istersen.doğmamış diye onu yok nasıl sayıyorsun valla mantığım almıyor.ana rahmine düştüğünden itibaren o canlıdır ve bir varlıktır artık.lütfen araştır sonra ısrar et.tıp ilerlemiş diye sen doğrudur diyemezsin ki.inan yazmak bile beni hala üzüyor.yineleyimmi anne hayatı tehlikedeyse ancak doktorlar karar verebilir yada anne baba.diğer şekilde karar verebilirler aldır diyebilirler bu ayrıdır ama yanlıştır.daha doğrusu günahtır ve cinayettir,bunun başkada izahı yoktur..

Bir yakınım var hamileyken doktorlar doğuracağın çocuk özürlü olacak demişlerdi. Aldıralım mı diye çok düşündüler ve aldırmadılar. Çocuk doğdu sanırım şuan 5 yaşlarında olmalı. Sapa sağlam hiç bir engelli yok. Doktorlar yalan mı attı, yanlış teşhis mi koydu bilmiyorum ama çocuk sağlam doğdu. Bu durumlarda başka hastanelere gidip tahlil yaptırıp söylenenin doğru olup olmadığına bakmak lazım. Ben olsam eşimin aldırmasına izin vermem ama izin verenler en azından bunu ihmal etmesinler.

cenabı hakkın verdiği canı almak bizlere düşmez. kaderimiz güzel olsun arkadaşlar engelli yada sağlam ne fark eder..can bu can...

Herkesin inancı doğrusu yanlışı kendisinedir. Bence bir birinize yargılamak birşeyler öğretmek yerine saygı duyalım. Nasıl olsa hepimiz kendimizle hesaplaşacağız zamanı geldiğin de. Ve bende bu durumda olsam eşime aldırmasını isterdim.

Peki ana rahmindeki engelli bebeğin yaşama hakına neden saygı duymuyorsunuz?

Mesut bey, Ben polemik için değil görüşümü ve önerimi sunmak için yazdım. Aldırıp aldırmamak, kişinin yada bireylerin tamamen vijdan, inanınç, yaşadıkları ile ilgilidir. Ne olursa olsun aldırmayıp doğurup gerekeni yapana helal olsun diyorsak, ben bunu diye biliyorum. Aldırana da saygı duymayı bilmek gerek. Bu tamamen kişisel bir durum. Aldırırsan günahını başkası çekmeyecek. Doğrurursada cefasını kimse çekmeyecek. O yüzden burda kimseye birisinin yaptığı için yargılamak yakışmaz.

Sirine;

Doğmamış dediğiniz bir bebek ve onun bir canı var. Yani doğmamış olsa da o yaşıyor. Siz ise Allah c.c. hatalı yarattı bari ben bu hatayı engelleyip çocuğu dünyaya getirmeyeyim düşüncesindesiniz. Onu yaratan senden de benden de çok daha fazla düşünür ve onun geleceğinin, imtihanının kararını o verir. Eğer dediğiniz gibi engelli bebeğ kürtaj bir hak olsaydı o zaman zaten İslam dini bunu insanların kolaylığı için tavsiye ederdi. Kişisel bakarken bizi bri yaratan ve ettiklerimizin hesabını soracak olanın varlığını da unutmayalım lütfen. Ayrıca ben çektim çocğumda çeksin mantığı değil bu deidğiniz. Yaratan neyi kime nasıl nasip etmişse o kişi o şekilde yaşar ve ölür. Tabi bazılarını tıp diyerek biz öldürürüz o da ayrı bir mantık. Kürtaj ayrı şey ameliayt ayrı şeydir. Ameliyat biz hastalığın şifası içindir ve kürtaj başlı başına tüm dünyada cinayet olarak kabul bir bebek düşmanlığıdır...

Ahmet hoca ile Ece ye katılıyorum bende yukarıda şahsi fikirlerimi belirtmiştim..Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez..verirse peşinden de mükafatını verir..önemli olan inanmak ve güzel düşünmek..zihninizi öyle düşünmeye şartlamayın lütfen. Ayrıca doğacak çocuğun engelli olup olmayacağını dr. % 100 bilemez, onu yaratan bilir.. mesela yukarıda örnekte var; engelli doğacak denmiş aldırmamış ama normal doğmuş gibi...

Anne yaşama giriş kapısıdır insan için.
Fakat trafik yogun:)
Trafik polisi durmuş kapıda (çevre, hısım akraba velhasılı tüm toplum) "engelliysen dur, geri git,saglamsan buyur hoşgeldin" diyor:)
Burada mantık şuymuş galiba:
Sağlam çocuk aslanlar gibi dünyanın hakkından gelir. Asla zorluk çekmez vs vs vs
Amaaaaaaaaa engelli çocugu neler bekliyor bir bilseniz. Zorluklar, acılar vs vs.
trafik polisimiz çok anlayışlı canım:)
baştan işi çözüyor.

Gelelim buna benzer olaylara. Tıbbın bu kadar gelişmediği çağlatda efendim kız çocuklarını istemeyen cahil mi cahil bir toplum varmış. Şanslarına bak anne karnında kız mı erkek mi oldugu anlaşılamıyormuş ya! E anne kapısını aşmış mı kız çocukları:) merhabayı çakmışlar yaşama:)
o da ne? babalar tutturmuş "bu kızı öldürelim" diye karar almışlarmış. Gitmişler efendim kız çocuklarını diri diri gömmüşler.
Yahu kız çocuklarına nasıl iyi baksınlar koç gibi soylarını sürdürecek erkekler varken:)
Zavallı annelerin göz yaşları içinde bir bir gömülürmüş kız çocukları.
Şimdi kulaklarınızı çıtlatıyolar:)
Yahu "bize ne sövuyonuz o zaman kız çocuklarını öldürdük" diye?
Tıp bu kadar gelişti de biz mi kürtaj ettirmedik yani kız diye.
tessüflerini bildiriyolar cahiliyye olarak anıldıkları için:)
"eger tıp bu kadar gelişseydi emin olun daha anne karnında kız oldugunu anlar anlamaz geri postalardık yani kürtaj ettirirdik" diyorlar:)

ormanda çocugu sakat mı saglam mı diye test eden babaya bagırmıştım baya. O da uyanmadı mı yazdıklarınızı okuyunca.
"Yahu ben kürtajı bilseydim tıp bu kadar gelişseydi hiç sakat oldugunu bile bile dogurtur muydum?"
Of of tıp yaktın bizi diyor:)
"Şimdi tıp olsaydı ben bebegimi ormana götürüp onu ormanda tek başına bırakıp ölümüne göz yumar mıydım hiç?
el insaf yahu! ben o kadar vicdansız mıyım?
Tıp olsaydı eger, daha anne karnındayken kürtaj ettirirdim" "Adım da 21. yüzyılda caniye çıkmazdı normal karşılanırdı yaptıgım, tıpkı sizin gibi" diyor.
Efendim tıbba hürmet ve saygılarını iletiyolar. kendi mantıklarını surdurdukleri için:)
...
Havaya girdirdiniz be milleti gordugunuz gibi:)
Yuh efenim yuh! sakat bebege dur diyenler!

merhaba

bence dünyaya getirilmez burası türkiye arkadaşlar günahı ne olursa olsun o çocuk dğünyaya getiirlmez bence baksanıza ssk yürüme engellinin sandelye ücretini karşılamıyor engelli çocuk dünyaya getirilirmi...%80 görme engelli bir adamı malülen emekli etmiyor ssk neymiş sen görüyorsun diyor dinsizlik imansızlıktır bu allahın kulu değil bu insanlar allahıda unutmuş bu zihniyetteki insanlar

Aha al başa belayı:)
Trafik polisinin izin verdiği saglam çocukların hükümranlıgına geçmedi mi şimdi dünya:)
İşleri güçleri yok bir de yaşama hakkı olmayan bebekler buyudu tekerlekli sandalye mi dagıtılacak şimdi?
Yahu sormazlar mı adama bunların dogmasına niçin izin verdiniz diye:)
Zorluk çekecegini bile bile nasıl da dogurursunuz demezler mi annelere!
Sanırım 14 yaşındaki sakat çocugunu sırtında taşıyan anneyi gorunce bundan dolayı utanmıyolardır.
Doguran taşısın hesabı!

2 yıl önceki tartışma farklı bir bakışaçısı getirmeden aynen devam ediyor:):):)

aaaa öyle deme şehribanu:) Bir masa toplantısı yapıldı bunda.
Asırlar öncesinde yaşayıp çocugunu sakat diye öldürenleri koyduk masanın bir başına.
Diğer ucuna da bugünkü tıbbın gelişmesinden faydalanan ve sakat bebeklerin dogumuna karşı çıkanları koyduk:)
konuşmaları seyrediyoz şimdi.
Geçmişte yaşayan takım diyor ki "yahu tıp olsaydı biz cani bilinir miydik şimdi? Tek şansızlıgımız tıp gelişmemişti. Eger tıp gelişseydi bebegimizi ormanda tek başına ölüme terkeder miydik? Yahu biz barbar mıyız? tıbbı bulduk da biz mi kaybettik:) Doğmasına izin vermezdik olur biterdi:) adımız ebedi canilikle anılmazdı" diyorlar.
Bugünküleri temsil eden neslin ne dediğini anlatmama gerek yok:)
Aynı tas aynı hamam:) Bakallım tartışmayı kim kazanacak?
Ölüleri getirmemiz işe yarayacak mı? sanmıyorum ama denedik işte:)

Ne yapasın insan oğlu doğrularından vazgeçemiyor. Kalem ablanın benzetmeleri süper ama anlamaya yardımcı oluyor. Fakat ne yapasın istediğin kadar anlat herkes kendi vicdanı ve mantığı kadar anlıyor malesef.

Şuradaki baba çocugu attan düşünce niçin bekledi ve seyretti sizce? Böyle anlarda insanlık refleksi suya atlamayı gerektirir. Atlarsın ve kurtarmak için çabalarsın. Yedi düvel yabancı bir insan bile bu refleksi gösterir. Ama dondu bekledi baba. Sonra sularda kaybolan bedeni gorunce geçti yola suyu takip etti, ölü bedeni buldu bir yerde. Kucagına ölüsünü aldı çocugunun.
O bilindik refleksi sizce ne önledi?
Sonra niçin agladı peki?
Bir çeşit tatmin olabilir mi bu?
Vicdan tatmini guya!
İŞte bu müzik o attan düşen çocugun dili!
Bedeni ölmüş ama çığlığı halen dipdiri'
Bu çığlıklar kıyamete de kadar da dinmeyecek!

Einstein der ki;" İnsan önyargılarını değiştirmek atomu parçalamaktan daha zordur.":)
Ama bir gerçek var insan vijdanıyla başbaşa kalmadan bunu bilemez,yani yaşamadan bilinmez bu kararın nasıl olacağı kalem abla...

Ortada vicdan meselesi yok ki ablası. Ortada bir mantık hatası var. Beyinlere asırlardır kanla kazılmış bir ezber var.
Sakatlıgı horluk, acizlik, yaşanılası zor, acıların kaynagı olarak gormek vs var.
Elbette kişi bir karar alır yapar vs. Ama saglama geçit veren bir toplum sakata geçit vermiyorsa ortada kişisel karar yok demektir.
Bir toplum kararı vardır demektir.
Töre gibi beyinlere kazılmış bir karar bu!
Sakatlıgı kötü, zor, acizlik hali olarak görmüş bilmiş bu zamana kadar.
Dirhem dirhem kazınmış bu mantık beynine.
Sakatlık söz konusu olunca yaaşama geçit vermeyen mantık, peki dogduktan sonra okuma yaşına gelince, evlenme yaşına gelince, sakat çalışmak isteyince sakatları yaşama nasıl layık görsün dahil etsin hele bi diyin?
Sakat bebek ölsün çünkü onu zor günler bekliyor diyin.
Sonra da geçin diyin ki yahu sakatsam ne var bunda ben de evlenmeyi hak etmiyor muyum? Sevilmeyi vs diyin?
Hem yaşamda ben de varım güçlüyüm diyin.
Hem de bunu kendiniz çürütün şu söyleminizle!
sakat yaşamak zor! O yüzden sakat bebekler kürtaj edilmeli!

Güzel bir videoydu inş öyle güzel yürekli insanlar hep var olur. Adam gibi adam diye o babaya denir. Karşılığınıda buldu çocuk yaşıyordu. Bişey daha fark ettim kadın sular azaldığından nehirden ayrı küçük ve çamurlu bir su birikintisindeki balığı alıp nehre bıraktı. Evet sehribanı ön yargıları parçalamak zor çünkü ezberlerimiz çok. Bu hayatı güzel yapanda çirkin yapanda insandır. kimse doğayı ve varlığı suçlamasın. Acı çeken insanlar varsa bunun tek müsebibi insanlığın kendisidir. Acı veren yaşam değil , insanın tavırları, sistemleri ve adalet anlayışıdır acıları yaşatan.

şuna kesinlikle katılıyorum kimse yaşamadan bilemez o an ne hissedeceğini ve ne karar vereceğini... fakat karakayanın paylaştığı yazıyı okuyunca o kürtaj yöntemlerini içim cızz etti.. bir insan o bebeğin; fetus,cenin vb adı ne olursa olsun o bir bebektir; canlı olduğunu bile bile nasıl bunu göze alabilir.. Allah'ım herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin, her bebeğin ömrü güzel olsun ama öyle zannediyorum ki ben kürtaja karar veremezdim.. evet anne baba öldükten sonra o çocuğun ne olacağını herkes düşünür ama sağlıklı bir doğan bir bebek yıllar sonra trafik kazası,geçirilen bir hastalık sonucu birine muhtaç kalabilir.. böyle bir durumda ne olacak anne babası öldükten sonra? Allah'a emanet olacak..
doktorum yaşadığım işitme problemimden dolayı ileride hamile kalmamın bnim için riskli olacağını söyledi.. yani işitmemi kaybedebilirim hamilelik sürecinde.. düşünün konu başlığımız engelli bebeklerin doğup doğmaması ama benim için soru şu: anne olabilmek için işitmenizden vazgeçer misiniz? doğduğu zaman sesini duyamayacaksınız, ağlayışını,gülüşünü duyamayacaksınız, konuşmaya başladığında söyleyeceği ilk kelimeyi duyamayacaksınız, anne deyişini duyamayacaksınız,ve daha nice özel anları duyamayacaksınız.. ama onun sıcaklığını hissetmeye değer sanırım... Rabbim herkese sağlıklı,ömrü güzel evlatlar nasip etsin.. tüm hastalarımıza engelli dostlarımıza acil şifalar versin..aminn...

%94 özürlü 12 yaşında bir kız çocuğum var.
O Rahman'ın bana dünyada bahşettiği en büyük lütuf. O na nekadar hamd etsem azdır.
Anne karnındaki özürlü bebeğin alınması konusu kişinin hayata nereden baktığıyla doğru orantılıdır. Sonuçta tüm görüşlere saygı duymak gerekir.
Ben iki dünya olduğuna öldükten sonra dirileceğime ve hesap vereceğime şüphesiz inanıyorum. Dolayısıyla hiç bir varlık tesadüfen dünyaya gelmemiştir. Hepsinin bir hikmeti vardır. Gerçek merhamet sahibi Allahtır. Onun yaratıklarına olan merhameti annenin yavrusuna olan merhameti ile kıyaslanamaz. Ummanda bir zerre misalidir.
Allah ne yarattığından mutlaka haberdardır. Onun yarattığına müdahale etmek O'nu bilmemektir. Unutmayalım ki evlatlarımız bize bir emanettir. Onların ve bizim sahibimiz ise Alemlerin rabbidir.
Son söz olarak tüm engellilere ve engelli çocuk sahiplerine şunu söylemek istiyorum.
Müminler mekkede işkence görüyorlardı. Yasir aileside bunların içindeydin. Allah resulü onlara şunu söyledi. Dayanın yasir ailesi randevunuz cennette.
Selametle kalmanız dileğiyle.

insanlara imha edilebilir mantığıyla yaklaşmak tek kelimeyle iğrenç

insanları imha etme 50 - 80 yıl işkence çektir sanırım bu daha insancıl değilmi hera
ebebeylerinin mecburen çıkmak zorunda olduğunda yani kimse yoken yanında 1 - 1.5 saat küçük abdesini tutmaya çalış da gör işkenceyi bakalım doğuduğuna bin pişman oluyormusun olmuyormusun

Bence bu konu başına gelmeden ahkam kesilebilecek bir konu değil. İnanın çok ama çok zor bir karar. Ben cam kemik hastasıyım. Çocuğumun da büyük ihtimalle bu şekilde doğma riski var. Ve bu durum anne karnında tespit edilebiliyor. Esas mücadelede bundan sonra başlıyor. Bebek hastaysa nasıl bir karar verilecek ? Bunca acı yaşayacağını, büyük ameliyatlar geçireceğini, yaşıtlarından daha kısa olacağını, ömrünün büyük çoğunluğunu alçılarla ve hastanelerde geçireceğini bile bile doğuracak mıyım ? Yoksa ona bu acıları yaşatmamak için onu aldıracak mıyım ? Allah hiç kimseyi böyle bir sınavla sınamasın. Ben sırf bu büyük manevi yükü yaşamamak adına tüp bebek yöntemini tercih edeceğim. Ve şunu düşünüyorum ki ; Allah'ın izni ve bilgisi olmadan yaprak bile düşmeyeceğine göre ; Allah tıp biliminin daha anne karnına gitmeden çocuğun sağlıklı olmasını sağlayacak gelişmeyi bulmasını sağladıysa ; insanların bile bile çocuklarının hasta doğmasına izin vermemesi gerekiyor. Yani çocuğunun hasta doğma ihtimali bulunduğunu bilen kişilerin Tıbbın olanaklarından mutlaka yararlanmaları gerekiyor diye düşünüyorum. Tüm tedbirleri aldıktan sonra tevekkül etmek bence en doğrusu..

Ama genetik bir hastalığım olmasaydı ve çocuğumun engelli olduğunu anne karnında öğrenseydim ne yapardım hiç bilmiyorum. Büyük lokma yiyip ; büyük konuşmamayı tercih ediyorum !!!

Bu konu ne kadar çok gündeme getirildi böyle. :rolleyes:

Ölesiye bebek isteyen biri olarak konuşuyorum. Şayet çocuğum nefes alıp verecek kadar yaşam belirtisi gösterseydi ve yüzünde yaşamaktan duyduğu hazzı okuyabilecek sezilerim olsaydı doğururdum tabi... Fakat dikkat ettiyseniz, şartlı koşullu bir bir cümle kurdum.

Onun doğmaktan duyacağı mutluluktan emin olsam doğururdum. Toplum ve kültür ona büyürken, yaşarken öcü muamelesi yapmasa doğururdum. Kim önce ölür onu Allah bilir. Ama benden önce öleceğini bilsem doğururdum. Evlat acısını göze alarak doğururdum... Ama kimse bana bunların garantisini vermediği için bir hayatla, düzeltiyorum iki hatta üç hayatla kumar oynamazdım.

Şehricim, duygusala bağlamışsın... :) Kürtaj konusunda Hitlere kadar gidildi. Adamın derdi vitrini hoş göstermek. Bizimki o değil ki... Sonuçlarına sadece biz katlansak amenna... Ben yeri geldi diye "doğmamış çocuğumu düşünerek" yazıyorum. Doğmamış çocuğumu o kadar çok seviyorum ki, doğması durumunda yaşayacağı mutsuzluktan onu kaçırıyorum... Asıl annelik budur bence. Ben yaklaşık bir yaşında hastalanmışım. Hani sakat olacağım o dönemlerde belli olmuş olsaydı ve ben Annemin yerinde olsaydım, "ben beni dünya ışığını görmeden aldırırdım... " :eek:

Seni zorla tutan yok Mezo. Halen şansın var: İntihar!
Elbette annen zorla dünyaya getirdi seni.
ama iradesini kazandıktan sonra isteyen dunyayı terkedebilir! Bu işi kendiniz halledin!

İşte şimdi samimi oldunuz Kalem hocam...:) Hali hazırda yaşayan birine intihar yolunu gösteriyorsanız doğmamış çocuğa don beğenmekten vazgeçin...

Kuru iftira valla mezo:)
Anne karnında 3 ayını tamamlamış mezo:) Doktorlar sakat olacagını söylemiş annesine. Annesi de doğurmaya karar vermiş. Acaba yanlış mı yapmış? Mezo adına karar vermekte?

Yukarıda bunun cevabını mezo vermiş:) Katil çıkacaktı adı mazallah:) "yaşayan birine intihar yolunu gösteriyorsunuz vs vs" demiş.
Anne karnında mezo, yaşam için mucadele ederken, anneden beslenirken, kalbi atarken elbette intihar edemezdi. Bu seçeneği şimdi sorduk, demez olaydım lafı geçirdi bana:)

İsabetli karar almış anne doğurmakta:)

Ayrıca annen doğmamış çocuğuna don seçmedi:)
Ama ilk yazında baya şart sunmuşsun sen:) Doğmamış çocuguna:)
Aslında bana yukarıda cevap verirken anne karnında o merak ettiğin canlının ne düşündüğünü de kendi dilinden vermiş oldun:) O canlı buyudu buyudu kocaman bir kız oldu:) Yaşamı detaylı gördü, konuşmayı ogrendi ve cevabı verdi yukarıda gördüğün gibi:)
Donunu kendi seçti yani:)

bence ALLAH öyle olmasını istediyse doğmalı çocuğu aldırmak günah ALLAHIN verdiğini beğememek çok günah herkez kısmeti ile doğar gel yapma kardeşim senin parçan ne şartta ne şikilde olursa olsun doğmalı benim fikrim ALLAH yardımcın olsun....

Üst Alt