Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü sınavlarına hazırlanırken kaynak kitap..?

ben daha önce sohbet odalarındfa bahsettim ama kimse aldırış etmedi böyle bir kitap var soru bankjası denildiğine bakmayın konu anlatımı da var

10 sene önce okuldan mezun olmuş biri nasıl sınava tabi tutulur. Dün ne yediğimizi hatırlıyormuyuz :confused:
Sınav değilde kura ile bu iş yapılabilir. Sınavda başarılı olan arkadaşın diğer adaylardan başarılı olucağınıda sanmıyorum!. Kurada çıkan arkadaşları bir de mülakata sokarsın olur biter. Her insanda bu sınavları başarıcak kapasite vardır. Demekki en mantıklısı adili kura yöntemi...
Saçma sapan soruları vatandaşa sormanın manası nedir.? Yapılacak işle bu soruların uzaktan yakından alakası yok nasılsa.
İnanın devlet sınavsız üniversite hakkı verseydi. Herkez de Dr. Müh. Av. olucak kapasite vardır. Eşitsizliğin, adaletsizliğin baş nedeni budur.
Yani kısacası paranız yoksa okul okuyamazsınız. İstisnalar kaideyi bozmaz.

devlet sana avukatlık okuyabilecekmisin öss de göster bunu diyor gösterebilen kazanıyor... Hak verilmez alınır

ben yargı ve ıhtıyactan calıstım ve cok memnunum ozellıkle ıhtıyac am ayargınıda ortaogretım ve onlısans kpss guzeldı 76 aldım ve suan memurum:)

ya aslında ona gerek yok neden mi çıkarın çıkmış soruları oturun bakın 3 aşağı 5 yukarı aynı sorular ben öyle yaptım 1 2 gün kala ama yetmedi tabi olsun ama faydasını gördüm meb de 64 aldım sağlık 76 aldım ne yapalım şansım yokmuş atama olmadı biraz daha fazla çözmek lazım mış bazı sorular aynı idi hatta :)

Sınav için kaynak kitaplar ve sınava çalışma psokolojisi,yöntem ve taktikler

Sevgili kardeşlerim,özellikle sınava girmiş ve sınava girip de kazanmış arkadaşlardan kaynak kitaplar ve sınava çalışırken yöntem,taktik,psokoloji konusunda yardımcı olmanızı istiyorum.Sinir sistemi ile ilgili yaygın anksiyete sorunlarım var.İşin içinden çıkamıyorum.Yaş 34 oldu, 8 senedir üniversiteyi [Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (malesef öğretmenlik için gerekli formasyon belgesini de alamadım.)]bitirdim hala atama yok.16 senedir bu hastalık var ama sağlık raporunu yeni aldık.Bilinçsizlik,bilgisizlik yıllarımı heba etti.Şimdiye kadar hep eşit olmayan şartlarda yarıştım.Hedeflerime lise son sınıfın son döneminde hastalıktan dolayı ki son dönemde okula gidemedim ulaşamadım.Başarılıydık da...Neyse,bahsettiğim bölüme o da hastalıktan önceki okul puanımın katkısıyla yerleşebildim.İnşallah bundan sonra eğer hayılısıysa olur.Artık bıktım ALES'TEN,KPSS'DEN.Hastalıktan olmasaydı o sınavlara da haddini bildirirdim ama o şimdi bildiriyor,orantısız güç kullanıyor.Arkadaşlar,uzattım,biliyorum kusura bakmayın lütfen.Samimiyetinizi,anlayışınızı empatik yönünüzü düşünerek paylaşmak istedim vesselam.Allah'a emanet olun...

Arkadaşlar bırakın o kitabı ben aldım ekstra hiçbişey yok.. Alın kppss kitabı çalışın bence ben öyle yaptım kpss 81,5 geldi.

Ama aynı başşarıyı nedense bizim sınavlarda gösteremiyorum buda kurumların ne kadar güzel sınav yaptığını gösteriyor, ösym den daha ileriler maşallah

Tanyolda aynı sorunu bende yaşıyorum. Ösym sınavlarından epey yüksek aldığım halde şu engelli sınavlarından aynı başarıyı gösteremiyorum. Gerçi şimdiye kadar 3 engelli sınavına girdim ama yinede yüksek birşeyler almam gerekiyordu. Bence engelli sınavlarının sistemi yanlış. Yada biz ösym sınavlarına bağışıklık kazandığımız için yapamıyoruz :D :D

engellililer icin acılan sınavlardan hic birine girmedim ama kpss den 83 aldım bi yer gelmedi :p

merhba oturan boğa abicim,önce kendimi tanitiyim adım ali kütahyalıyım sana bi sorum var,diyaliz hastasıyım ve ortaokul mezunuyum,ve şu özürlü kamu personeli sınavları hakkında bilginiz varmı şartları neler ve kaynak kitap önerebilirmisin şimdiden teşekkür ederim saygılar.

Devlet Personel Başakanlığının yayınları var ortak konular ve aday memur lara yönelik eğer ilgilenirseniz bakmakta yarar var.

arkadaşlar birde bu kitabı inceleyebilirsiniz

Özürlü Personel Memurluk Sınavı Hazırlık Rehberi Savaş Yayınevi
2433_urunresim.jpg

bende almadım bu kitabı arkadaşlar sadece bilginiz olsun diye yazdım

Herhanqi sınavını kazanıp memurluga yerlesen arkadasLar..?

Arkadaslar ben ankarada yasıyorum ve engelli sınavına hazırlanmak ıstıyorum ama calısacak kaynagım yok sınavı kazanıp da elınde kaynak kıtabı olan varsa bana gonderebılırmı tsk edıyorum...

yargı KPSS de bir numaralı yayınevidir ama özürlü sınavları içinse(MEB, SAĞLIK BAKANLIĞI tarzındaki sınavlar içinse) hiç o kadar kapsamlı kitaba gerek yok. yüzeysel bil ama o yüzeyselleri iyi bil, biraz mantık kullan, birazda akıllıysan herşeyi halledersin. ama calışman gereken en önemli der 657 sayılı DMK maddeleri.

peki bu kitap ortaokul ve ilkokullar içinde varmı bilgi olan yazsın plas

o kitabı aldım 5 para etmez almayasanız daha iyi olur çok yanlış bilgi var içinde aradım onları boş bakılacak dedi eskisi gibi.iyi ki bildiğim şeylerden yalışlıklar vardı yoksa ordan öğrenseydim yanlış bilgi sahibi olacaktım

yargı yayınları ve savaş yayınlarının hazırlamış oldugu Özürlü personel sınavına hazırlık kitapları var.Ancak her kitapçıda bulunmuyor arkadaşlar.pegem.net'ten sipariş vererek alabilirsiniz.içeriği güzel hem konu anlatımı var hem soru bankası ayrıca önceki sınavlarda çıkmış sorularda var.kolay gelsin :)

kitabı aldım. konu anlatımları iyi fakat fazla basite indirgenmiş. matematiğe ağırlık verseymiş iyi olacaktı. :)

ben kpss ye calısıyordum bu sınavı tesaduf duydum yargı ıhtıyac yayınına calısıodum denemelerıde yedııklımden cozuodum bılgıler yettı de arttı bıle bence kpss gıbı dusunun ve calısın ama memurlukla ılgılı yanı 657 yı ınceleyın 10 soru cıktı meb de onlarla ılgılı ben bu sekılde calıstım ve sımdı gorev yapıom

sınavı kpss gıbı dusunup calısırsanız cok ıyı puan alırsınız sorular zor degıldı ama ayrıntılı calısırsanız ıyı olur

phall ben yargıdan calıstım

bende kpss den calıstım valla ıyıkı calısmısım ve hıc soru ayrıntısı kacrmadım sadece 657 soruları vardı onlarda ynlısım cıktı.ihtıyac yargı calıstım denmelerı de yedııklımden cozdum cunku nasıl bır sınavdı bılmıodum ama ıyıkı kpss den calısmısım zor olarak ayrıntılı calıstım ve sınav kolay geldı kolaydan calıssam belkıde yapamıcaktım suan bu sınav olsa yıne kpss kıtaplarından calısırdım

10 soru atatürkçülük (sorumlu olanan konular 19.y.y.başından başlar)
10 soru türkçe
10 soru matematik
10 soru görevin gerektirdiği mevzuat (657 kanunu,halkla ilişkiler,resmi yazışma kanunu,temel bilgisayar bilgisi)
5 soru türkiye çoğrafyası
5 soru temel yurttaşlık bilgisi

Toplam 50 soru çıkardı ama merkezi sınavın nasıl olacağını kimse bilemez..

Arkadaşlar, sınav için KPSS sınav kitapçığı, netten önceki çıkmış sorulara bakın yeterli ama millet bir detayı unutmuş sınavlarda yaklaşık 10 soru genel kültürden çıkıyor. bunu dikkate almak gerekir. Bu arada ilkokul bilgileri de çıkıyor. Örneğin Selanik nerededir gibi bir soru çıkmıştı. bu hem genel kültür hem de ilkokul konularıdır. Bunları yapmak için ilkokul kitaplarına bakmak lazım. Matematik soruları da ilkokul düzeyinde olduğu için ilkokul kitaplarından çalışın. Öle yayınevlerine paralar yedirmeyin.

Bazı arkadaşlar Öss de yapıyorum burada yapamıyorum demiş. Bunun nedeni sınavların düzeyi çok düşük olduğu için yapamıyoruz ben de öleyim.

Bu arada şu detayı unutmayalım sınav sistemi değişebilir. Genel sınav olacağı için Türkiye'de olan bütün engellileri kapsayacağı için sınavlar zorlaşacaktır. Eleme yapılması için. İşimiz çok zor ama istenirse yapılır. Kolay gelsin herkese.
İstanbul'da olupda bana yakın olanlarla kitaplarımı paylaşabilirim. mail atın yeter. Belki beraber bile çalışabiliriz.

ben isterim zehirli yaprak yardımcı olursan sevinirim birde arkadaşım var oda ilk okul mezunu kaynak yollarsanız sevinirim ben meb de 84 aldım sadece 657 sayılı yasa sorularını yapamadım mastematik zaten branşımdır hata sıfır dır msn adresim murat1316@hotmail.com

Üst Alt