Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati (CIDP) hastası olan kim var?

öncelikle hepimize geçmiş olsun diyor cenabı mevladan şifalar diliyorum. bana henüz yeni polinöropati teşhisi kondu 20 yıldır bu hastalığı çekiyorum demişsiniz yanlış algılamayın lütfen hastalığın seyri hakkında bilgi amaçlı sormak istiyorum. <hastalık nasıl başladı ve beni neler bekliyor> bilgi verirsenz sevinirim. Bu arada benim yaşım 55 bu hastalığın yaşla ilgisi varmı? bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Teşekkür ediyorum Ümit Bey hepimize geçmiş olsun Allah en kısa zamanda herkese şifa versin inşallah. çok haklısınız bende hiç inanmamıştım açıkçası fakat şu anda 13. senası alıyorum yani 2 aydır tedavi oluyorum. 10 seansı hergün olmak üzere aldım ve şimdi haftada bir gün gidiyorum. Allahın izniyle 2 seans sonra bitiyor ve 2 ayda bir kontrollerle devam edeceğiz. ve şu anda benim durumum hiç bir hastalığım yokmuş gibi Allahıma binlerce kez şükürler olsun. ne o koltuk değnekleri ne düşmeler ne takılmalar nede ağrılar. açıkçası ben çok memnun kaldım ve ilaç kullanmadığım için diğer organlarım hiçbir hasar görmedi. Tıp fakültesinde tedavi olduğum zamanlarda kullandığım kortizon ilaçları midemi ve böbreklerimi mahvetmişti şimdi ise kendimi çok dinç hiç hasta değilmiş gibi hissediyorum. doğruyu söylemem gerekirse doktorum hastalığı tamamen sıfırlayacağını söylüyor ama ben geçmese bile her sene doktorun uygun gördüğü kadar seans alarak bu halde hayatımı sürdürmeyi, hastanelerde çeşit çeşit tahlil peşinde koşarak, defalarca biyopsi yaptırarak ve beni yıpratan ilaçlar kullanarak geçirmeye tercih ederim. Çünkü biliyoruz bu hastalığın çözümü yok sadece yavaşlatabiliyorlar ama ben kendimden biliyorum koltuk değneklerini zor idare ederek gittim ben o polikliniğe şimdi çocuğumla koşarak yakalanbaç oynuyorum. ve ayrıca şahit olduğum diğer hastalar ms hastası bir bayan ne yürüyor nede konuşabiliyormuş bu tedavi yöntemleri sayesinde %60 iyileşme göstermiş kendisinin nasıl bir mutlulukla bana hastalığını anlattığını görmenizi isterdim. "Mantıklı Düşünürseniz Hak Vericeksin " demişsin düşünmedim yaşadım hayatım değişti. ewt para verdim ama verdiğim 5.000 TL benim bugünkü rahatlığım için hiç önemi olmayan bir para (sanmayın ki maddi durumum iyi olduğu için böyle konuşuyorum. Borç harç buldum bende) ama siz yaşadınızmı bilmiyorum geceleri ağrılardan gözünüze uyku girmez bütün evi dolaşırsınız bacaklarınızı koyacak yer bulamazsınız ki sonrasında benim yaşadığım yerimden kalkmak için bir insanın gözlerine bakarak beni kaldır tuvalete götür, yatağıma götür demek ne kadar zor biliyormusunuz. Ben bunları yaşadım Ümit bey ve şimdi koşabiliyorum diyorum size ben bunları buraya yazarken tek amacım benim gibi çaresiz kalmış insanlar varsa onlara da çare olabilirmiyim düşüncesi. Tedaviye başlamadan önce bende inanmamıştım, bende mantıksız bulmuştum ama Peygamber Efendimizin uyguladığı tedavi yöntemleri belkide bugünün bir çok teknolojisine taş çıkartacak derecede şifa dağıtıyor. Ben yaşadım gördüm.

Bu arada umarım aynı yerden bahsediyoruzdur çünkü 14 gün orada kalmamı istediler demişsiniz fakat benim tedavi gördüğüm yer yataklı bir hastane değil hergün yada seanslarınızın olduğu gün randevu saatinde gidip seansınızı alıp evinize yada kaldığınız mekana döndüğünüz yer.

Merhaba . Ben bu hastalikla 8yil once karsilastim ve yuzlerce doktora gittim diyebilirim hepsi film cekiyor birseyi yok kendisi yalandan yapiyor deyip eve gonderiyorlardi. Ilk zamanlar ne oldugunu anlamadim ama sag ayagimi topuguna basarak yurumeye basladim ayakkabilarimin topugunun iceldigini farkettim. Sonra sol ayagimada gecti ve artik yurumekte zorlaniyordum. Sonra ellerimde gucsuzlesme oldugunu farkettim .hala doktorlara gidip geliyordum.Daha sonra haseki hastanesinde norolojide hurtan acar hastaligimin teshisini koydu cidpmis ilk kez duymustuk ailece . Yuzlerce emg cekildi ellerimden ve ayaklarimdan tabi saatlerce ve fazlasiyla can yakici sonra hastaneye yatirildim belimden sivi alindi ve ivig vena ilacını kullanmam gerektigi denildi. Tabiki bulmak cok zor ve pahaliydi isvicreden geldi bu ilac sadece 5gun kullandim bir gun 3sise bir 4sise kullandim ve tedavi bittiginde ayaklarimi oynatabiliyordum uyusukluk yoktu ve sukurler olsun ki 8senedir tekrar yasamadim bu hastaligi eger bulma imkaniniz varsa bu ilaci bulun kullanin. Insanlarin size aciyarak bakmasi cok kotu .Haseki hastanesi Hurtan Acar. Capa tip fakultesi Baris Baslo en iyi doktorlar diyebilirim. Deneyin. En cok kosmayi ozlemistim .

Merhaba arkadaslar ben 2007,den nöropati hastasıyım 1 sene yatalak yasadım hıc bıyerım tutmadı ve suan elım ayagım tutyor ama gücsüz tabı bunun en ıyı hocası ersin tan ersin uzerıne hoca tanımam turkıyede,bana ulasın ben a,dan z,ye anlatıyım sıze ve nöropatıde kendı arasında ayrılıyor bı cok nöropati vr, ama genellemeye vurursak sinif liflerım kopma derecesıne gelmişdi yani bu hastalık şöyle yiyim hücreler birbirini yiyiyor ve aldıgımız ivig,de hücre bılıyorsunuz, tek ilacı bu ve egerkı atak gecırırsenız kortızon eklıyorlar yanı kortızonda kullanıyorsunuz ama gelleıkle fılantadin kullanırsınız

Polinöropati hastası varsa bana yazabılır arkadaslar bıldıgım kadarıyla bılgı verırım:

http://www.engelliler.biz/forum/ayn...paylasanlar/132569-noropati-olan-kim-var.html

Hastalık ilk teşhis edildiğinde konuyla ilgili bir video izlemiştim. İzlediklerimle yetinmeyip, videodaki kişiyi araştırdım ve kendisiyle telefonda görüştüm. Kronik polinöropati hastasıydı ve Ankarada sözü edilen merkezde tedavi olmuştu. O da yürüyemezken koşar hale geldiğini anlattı. Ancak kendisi bana, o merkezde tedavi gördüğü ve oldukça iyileştiği halde iyi sonuç alamayan insanlar da gördüğünü, herşeye rağmen denememde fayda olduğunu ifade etti. Ben gidemedim ama denenebilir diye düşünüyorum..

merhaba polinöropati hastasıyım 8 senedir ve bana sormak istediğiniz şey olursa sorun artık bu hastalık hakkında bayagı bılgılendık:) özeldende yazabılırsınız,detaylı bır sekılde,dostcakalın

Semra Hanım , sizi en iyi ben anlayabilirim çünkü aynı hastalıkla mücadele ediyorum..
Ben çok şükür degneksiz yürüyebiliyorum Ama Denge Sorunu Oldugu İçin Zorlanıyorum Hatta Bi çok şeyi bende yapamıyorum bu canımı acıtmıyomu ? fazlasıyla acıtıyo suçlu arıyorum gidip haykırmak istiyorum ama oda yok :) allahtan diyorum inancım var unutmaya çalısıyorum ; ama unutsana her adım atışında karşında bu hastalık !! ya ben üzülmüyomuyum 22 yasında gencim inan bana bazen nefes alırken zorlanıyorum aileme sevenlerime acımı belli etmemek için gülücükler saçıyorum gözlerimden akıtamadıklarımı yüreyime boşaltıyorum ..
Ben Seni Yargılamıyorum ; eğer bu söylediklerin tamamen gerçekse Yani sen olmasını istedigini görmüyosan Harika..
Benim Bahsettigim Kişiyle evet sizin tedavi oldugunuz yer aynı sadece ankarada yerleri vardı şimdi istanbul-üsküdarda yer açılmış.
Son Olarak 5-10 bin bulunur Ama İnsanların Umudunu Kırılırsa Bu Hastalık Daha Kötüye İlerleyebilir Bunada Kimsenin Hakkı Yok ; Özelden numaranızı yazarsanız iletişeme geçebiliriz emg raporunuzu görmek isterim..

Arkadaşlar bendeki genetik nöropatiymiş.1 yaşında erkek çocuğum var.Ailemde kimsede yok.Çocuğuma geçer mi bu hastalık.Çok korkuyorum bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

Evet bende de nevsim değişikliğine bağlı artışlar oluyor.Deltacotril diye bi ilaç var günde 1 tane onu kullanıyorum.Kullanmadığım zaman baldırlarımda sürekli bir uyuşukluk hissizlik oluyor.

herkese acil şifalar olsun
bendede nörolojik hastalık herediter polinöropati ayaklarda kemik bozukluğu denge bozukluğu ve ellerimde parmaklarda titreme var
cocukluğumda yüksek ateşten sonra başlamış
vücudumu hastalığımı ve burdaki yorumları okudukca sanki sadece al ayaklarımda değil gibi

bu konuda muayene için istanbul devlet hastanelerinde tavsiye edeceğiniz nöroloji doktoru varmıdır

Kortizon kullanacaklara bir kaç tavsiye ....Kortizonu damar yolu ile alınacaksa ne olursa olsun hastahne ortamında alın. Çünkü kortizon kullanımında şeker ve tansiyon yükselebiliyor Ama sedece ilaç alındığı müddetçe.Normal yaşantımda şekerim tok karnı 100 tansyonum 10 civarındayken ilaç kullanımda şekerim tok karnı 200 tansiyonum 13 civarı çıkıyorduKortizon kullanlılrken yediklerinize dikkata edeceksiniz ve sadece hastahanenin verdiği yemekleri yiyin , sakın dışarıdan birşey almayın. Sıfır tuz sıfır şeker olacak .eğer evde olsaydım mutlaka şekeri ve tuzu bilmeyerrekde olsa alacakmışım. Ben bunu birgün yediğim bir bisküit ile şekerimin 500 çıktığını gördüğüm zaman anladım.Ve ilaç kullanım sırasında mide koruyucu hap ve şurup alınacak.Hastahene sonrası dilde tat almada zorluk dil üzerinde pas tadı olabilir 1 haftaya kalmaz kayboluyor. Eğer kortizonu hap ile alaksanızda bunlara dikkatedin yinede doktorunuza kortizon kullanımda dikkat etmeniz gerekenleri sorunuzVe Şunu unutmayın size en iyi gelecek ilaç MORAL dır. Moralinizi veumudunuzu kaybetmeyin isyan etmeyıin durumunuz ne olursa olsun şükredin. Ben bunu hastahanede yattığım zamanlar daha iyi anladım . Sizden daha kötü durumda olan insanlar var bunu unutmayın

Son düzenleme:
Merhabalar
1 yıldır polinöropati hastasıyım. Kas gücüm yerine gelmesine ragmen ayaklarımdaki aşırı hassasiyet geçmedi el sürdüremiyorum yürürken canım yanıyo bunun gibi şikayetlerimş doktorumla paylaştığımda ilaçlarımın yeterli gelmediğini söyleyerek İVİG tedavisi önerdi. Bu tedavi için hastanede yatırılıyomuş hasta sanırım. Kaç gün yatırılıyo devlette bu ilaç karşılanıyomu bu konuda bilgi verebilir misiniz ?

bitkisel destek dıye bi tedavi yok orhan, tek tedavi ivig ve tabiki ben hıc yemıyorum ama yeşillik ve keci sütü, pastorıze edılmemiş ama,yani köyden gelecek fabrıka yuzu görmuyecek

Iyileşen var mı diye soranlar için............

Merhaba.Bende nöropati hastasıyım.Öncelikle bu hastalıktan muzdarip olan ve tüm şifa bekleyen diğer hastalara da Allah şifa versin.

Ben hastalık hikayemi anlatmak istiyorum. 2001 yılında 28 yaşımda bir gün sağ elimin avuç içini kapsayan bir uyuşma hissiyle başladı hastalığım. Ben acaba felç mi olacağım, diye korkarak acil servise gittim. Doktor bana güldü, "felç böyle yavaş yavaş gelmez" diyerek, bana vitamin verdi ve beni eve yolladı. Beni oyalıyor diyerek kızdım ve vitaminleri almadım bile. Geçer diyerek bekledim, 6-7 gün sonra aynı uyuşma sağ ayak tabanım da da oldu, bir hafta sonra sol ayak tabanım ve bir hafta kadar sonra da sol avuç içimde uyuşmuştu. Doktorlara gittim, tahliller vs. anlamadılar. Özel bir hastaneye gittim, 'kalpal tünel sendromu, el ve ayak bileklerinizden ameliyat edeceğiz.' dediler. Ben pek güvenemedim teşhise, ameliyat olmadım. Sonra başka bir yer psikiyatrise yönlendirdi, o da bana en yüksek dozda antidepresanlar içirttirdi, hiç bir işe yaramadı. Ben hastalığımın ne olduğunu ararken 4 ay geçmişti ve ben yatağa düştüm, merdiven çıkamıyor, desteksiz yürüyemiyordum, saçıma toka takamıyordum, kaşık tutup çorba içemiyordum, ancak çorbayı kaseye koyarlarsa iki elimle sıkıştırıp içebiliyordum. lavaboya giderken düştüm bileğim çıktı, şişti. Ayaklarım bir yanıyor, bir üşüyordu. Bir kovaya sıcak su, bir kovaya soğuk su koyup bir ona bir ona girdiriyordum, masaj yaptırıyordum, sabahlara kadar uyuyamıyordum. Vantilatörün önüne ayağımı uzatıp biraz kestirebiliyordum. Ensemden gözlerime saplanan şiddetli baş ağrıları, ilaçla falan geçmeyen ağrılar. Böyle ızdıraplar içinde 'ne olacağım, doktorlar teşhiş bile koyamadı' diye düşünüyordum.

İnsan çaresiz kalınca uzatılan her şifa ipine sarılmak istiyor, bildiklerini bilmez oluyor, ne ev düşünüyor, ne iş düşünüyor, bir bilinmezlik içinde, bir karanlıkta yürüyorsun. Annemlerde kalıyordum, çocuklarıma onlar bakıyordu, arkadaşım çağırdı. ' burada bir hoca var, ben çok faydalandım, seni ona götüreceğim' dedi. Annem kızdı, ' insanları sömürüyorlar, insanların çaresizliklerini kullanarak' diye göndermek istemedi. Ben de hiç güvenmem bu tür insanlara ama çaresiz kalınca, ızdırabından tutunacak dal arıyor insan. Ben gideceğim dedim, gittim; iki kişi omuzlarıma girerek götürdüler, ben ızdırap içindeydim. Bana baktı. ' şunları yap, bu hastalığı atlatacaksın inş. dedi'. Bende, baksanıza ben bu haldeyim, bu kadar tahribat nasıl düzelecek de, ben hastalığı atlatacağım dedim. 'Geçecek, geçecek inş., hatta eskisinden bile sağlam olacaksın, doktora gideceksin, doktorların yaptıkları tedavinin seni etkilemesi için, üzerindeki bu etkinin temizlenmesi lazım, yoksa nereye gidersen git, ne tedavi yatırırsan yaptır sana etkisi olmaz, dedi. Arkadaşımında yardımıyla dediklerini yaptım.

Bu arada annem yeni bir doktor öğrenmişti, hemen ona gittim, doktor hastalığımın teşhisini koydu, AKSİYONEL POLİNÖROPATİ. beni hastaneye yatırdı, 4 gün kortizon uyguladı ve lavaboya kendim gidebilmeye başlamıştım daha hastaneden çıkmadan. B12 ve folikasit takviyesi yapmak üzere hastaneden çıktım. Sonra yavaş yavaşta olsa yürüyebiliyor, kaşık falan tutabiliyordum, iki üç ay geçti biraz daha hareket kabiliyetlerim artmıştı.uzun yürüyüşler yapmaya çalışıyordum. Uyuşmalarım geçmemişte olsa, ızdıraplarım geçmişti çok şükür ama kaslarımda erime var gibi geliyordu bana.

Bursa Tıp Fakültesine yattım, Nöroloji Prof. Ömer bey 15 gün boyunca hiç tedavi yapmadan tüm tahlilleri yaptırdı ve bana İvic vermeye karar verdi. 5 günlük bir tedavi olacaktı ama ilk gün bende dayanılmaz sancılar yaptı ayaklarımda. Ben bu tedaviyi olmak istemediğimi, sancıdan yürüyemediğimi, eski halimi de kaybettiğimi söyledim. O da, "Bu hastalıkların sebebini bilemedikleri için çaresinin de olmadığını, sadece bu tür hastalıklara kortizon ve İvic uygulaması yaptıklarını, bazı bünyelerin cevap verdiğini, seruma ağrı kesici katarak da olsa devam etmemiz gerektiğini; hastalığın kaslarımda erime başlatığını ve bu durumun ayaklarımdan belime kadar çıktığını, bu erimenin akciğer kaslarımı etkilemeye başladığında nefes almamı engelleyeceğini, en fazla 3 ayda bu duruma geleceğimi, bu tedaviyi yaptırmazsam en fazla 3 aylık ömrümün olabileceğini; ayrıca bu tedavinin çok pahalı bir tedavi olduğunu, devlet bize bu imkanı vermişken bu tedaviyi mutlaka denemem gerektiğini" söyledi. Bende tmm, dedim. Diğer günlerdeki uygulamalarda ağrı olmadı, ağrı kesici katmaya gerek kalmamıştı. 5 günün sonunda bende bariz düzelme gözlemlendi. İçmem gereken ek ilaçlar ve aylık kontrollerle beni taburu etti. Hızla düzelmeye başlamıştım. Uyuşmalarım omuzlarımdan ellerime, belimden de ayaklarıma inmişti. Ama uyuşmalarımın el ve ayaklarımdan tamamen geçmesi 4 yılı buldu. Şimdi çok şükür hiçbir ilaç kullanmıyorum, dedikleri gibi eskisinden bile sağlıklı oldum çok şükür. Ama her an kendimi dinliyorum, yine başlayacak diye en ufak birşey de tedirgin oluyorum.

Yukarıdaki yazıların birisinde, iyileşen yok mu diyen bir arkadaşımız vardı; bu kadar şeyi, iyileşen olduğunu ve ne kadar kötü durumdan düzelebildiğini anlatmak için yazdım. Tüm şifa bekleyenlere şifa diliyorum inş. Her hastalığın bir çaresi var ama ona ne zaman ulaşırız, bunu biz bilmiyoruz işte. Sadece dermanımızı arayacağız, süresi dolduğunda bize verilecek. O kadar ızdırap çekerken, hep sustum ve düşündüm, 'günahlarım dökülüyor, bu da benim için bir kardır, inşallah şifam çabuk zaman da bana ulaştırılır', diye dua ettim. Tüm derman bekleyenlere de şifa kapısı kısa sürede açılır inş.

Nihan hanım merhabalar.Tip2diyabetliyim(teşhis2ay önce konuldu)7yıldır süregelen ve gittikçe artan ağrılarım var.Şuan uzun süreli ayakta kalamıyorum,heryerim ağrıyor,yorgunum,halsizim.En son doktor diyabetik nöropati teşhisi koydu.Sizin rahatsızlığınızla bendeki olan nöropati aynı rahatsızlıkmıdır?Şuan çok kötü durumdayım.Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Dilara hanım merhabalar banada diyabetik nöropati teşhisi koydular.Şuan ağrılarımdan yana çok kötüyüm.Çok çaresizim.7yıl önce başladı.Doğumdan sonrada dahada kötü oldum.Eşimi ağrılarıma inandıramıyorum.Gitmediğim doktor kalmadı,psikiyatride dahil.Ağrılarım çok fazla ve bu beni çok rahatsız ediyor enkötüsüde oğluşum 3yaşında onunla ilgilenemiyor,oynayamıyorum.Budabana kendimi dahada kötü hissettiriyor.Sizden çok şey öğreneceğimi düşünüyorum.Cevabınızı bekliyorum.

Merhaba batuhan bey videoları izledim açıkçası bana pek inandırıcı gelmediler.Uygulayanlar,uygulatanlar varsa yorumlarını yazarlarsa bizde bilgilenmiş oluruz.

Bende şuan tedavi görüyorum sülük tedavisi önceden daha kötüydüm şuan rahatladım dişimde amalgam dolgu vardı onuda aldırdık ozon tedavisi falan yapıyolar ama 3.000 tl falan tutuyo şuan biraz rahatladım 8.seansa dun girdim öneririm şahsen klinik ankarada dogal hayat polikinligi suat arusanın klinigi doktorlar hemsireler falan ilgileniyo dun bi kadınla konustum bi hastalıgı varmıs unuttum ama ismini geçmiş kadın sevincten agladıgını söyledi şifanızı arayın arkadaşlar iyi aksamlar :)

Merhaba beyaz yakalı sizin şikayetleriniz nelerdi?Bende daha önce ozon tedavisine gittim ama birfayda etmedi.Sülükse yaptırmadım,yaptıramamda herhalde.Diş dolgusu sorunmu teşkil ediyormuş?Anlayamadımda!Faydasını görüyorsanız devam edin lütfen.Biz çaresiz nöropatilileride haberdar edermisiniz?Sağlıklı ve mutlu kalın...

Ben polinöropati hastasıyım kardeşim o yüzden gidiyorum 6. seansta çok rahatlamıstım kendim yürüyodum sonra gece agrım oldu bacaklarım kasıldı falan hastalık nükseldi 1 hafta kötü gezdim fakat şuan geri iyileşme belirtileri oluyo 8. seansım bitti işte cumartesi günü check-upa gircem bakacaklar duzelme varsa devam edicez ama ben rahatladım git araştır kardeş bana iyi geldigi kanaatindeyim ;)

polinöropati bendeve hücreler birbirini yediği icin, ivig kullanıyorum ve ivig harıcınde başka tedavi yok dıyebılıyorum, ama nöropatinin yüzlerce ceşiti var belkı diger ceşitlerden biridir bu sızınkı ve o yuzden sızlere ıyı gelıyordur dıye dusunuyorum,

Ben ağrılarımı 7yıldır çekiyorum.2ay öncede tip2diyabet çıktı.Ağrılarıma sonunda diyabetik nöropati teşhisi koydular.Yürümek,oturmak,uyumak işkence oldu benim için.Hiçkimse anlamıyor beni hatta dalga bile geçiyorlar.Daha yaşın kaç diyorlar,hatta yalan söylediğimi düşünüyorlar.Çok bunaldım.Eşim götürürse eğer tıp fakültesine gitmeyi düşünüyorum.Tedavi yöntemleri arasında mantığıma ençok uyan ivig oldu.Lütfen gelişmeleri yazalım.Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlarmış.Sayın leventdkm sizde nekadar zamandır mevcut?Şimdiye kadar netedaviler uygulandı?İvig uygulamasını nezamandır yaptırıyorsunuz?

vallahi bende aynı dert var nerdeyse ağrılardan ağlıcam çevremde bir kıdım anlayış yok

bana özelden ulaşın arkadaşlar ve yorgunum nıklı arkadasım yazdım size özelden.

Arkadaşlar benimki Hederiter polinöropati ersin tan o teşhisi koydu ve bana ıvıg kortizon falan vermedi ben 2 yıldır hastayım 2 yılda acaip ilerlemişti bana ölene kadar böyle devam edecegini 50 yaşından sonra bastona duşersin dedi fakat ben birinin koluna girmeden düz yolda zor yürüyorum ne bileyim sarhoş gibi oluyorum uzun yol yürüyünce cok kötü oluyorum zaten 5-6 defa dinlenerek yürürüm hep bakın arkadaşlar ben doktorla göruştum ismi turgay çınar o bana dediki bazı polinöropati hastalarımız duzeldi bazılarından hiç cevap alamadık bazılarındada hastalıgı gerilettik tedavi olmak istersen bi düşün dedi ben direk kabul ettim zaten baska caremizmi varki.. neyse bana bi chek-up yaptılar çok fazla stresli oldugumu ve vucudumda civa oldugunu söyledi dişinde hiç dolgu varmı dedi bende var dedim baktı amalgam dolguymuş (siyah dolgu yani) ondan hemen kurtul vucudunu zehirliyo dedi bende gittim aldırdım neyse bana uc kutu bitkisel hap yazdılar toksinleri temizlemesi için stres için digerini bilmiyorum :) 3-4 seansta bi degişiklik yoktu ben tabi fazlada guvenemiyodum ama 6. seanstan sonra bi rahatlama geldi yemin ederim evde oyun havası açıp oynadıgımı biliyorum neyse şimdi 8. seanstayım havalar kötü oldugundan ayaklarım agrıyo biraz onun dışında pek sıkıntım yok uzun mesafe yurumuyorum zaten. ama ben size tedavim bitince geçip geçmedigini söylerim ona göre hareket edin isterseniz temmuzda biter diye tahmin ediyorum tedavi Allaha emanet olun

Selam arkadslar bn cidp pölinörapati hastasiyim ve çaresiz yardım bekliyorum inanin hastalık denilen iller oldugu gibi kalmiyo tavsiye lerinizi bekliyorum.

Iving tavsiye edermisin bn cidp hastasiyim

Selam derman31 steteskop net te ivig uygulamasının cidp li hastaların 3te ikisinde fayda sağladığını okudum.İsterseniz sizde bakın.Allah hepimizin şifasını versin.

Arkadaşlar bana teşhisi Ersin Tan koymuştu.Bana ivigten hiç bahsetmemişti.Bendeki genetik nöropati.Acaba genetik olan türünde ivig işe yaramıyor mu bu yüzden mi söylemedi?

Üst Alt