Merhaba Arkadaşlar.Ben Mustafa.Herediter polinöropati hastasıyım ayrıca diyabet yani şeker hastasıyım.Herediter polinöropati teşhisi yaklaşık 5-6 yıl önce kondu.5-6 yıl önceki durumumla şimdi ki durumum arasında çok fark var.4 yıl öncede testis kanseri tanısı ile tedavi gördüm.Gördüğüm tedavi ile iyileştim ama tedavi bir yandan iyileştirirken diğer yandan da nöropati hastalığı ilerletti.Genel olarak şikayetlerim vücudumda halsizlik,çabuk yorulma,denge sorunu,yürürken düşme,düşük ayak problemi,ayaklarımın altlarında yanma ve kaslarımda sertleşme mevcut.İlk başlarda kortizonlu ilaç kullandım ama hiçbir işe yaramadı ve doktoruma danışıp ilacı kestim.Hastalığımın tedavisinin olmadığını söylediler.Şu anda yazdığım şikayetlerime rağmen iyi sayılırım.Araba kullanabiliyorum,her işimi kendim yapabiliyorum,düşük ayak hastalığım nedeniyle de yürürken düşüyordum onu da dinamik walk kullanarak çözmeye başladım yürümeme yardımcı oluyor.İlerde ne olur bilemem doktorumun söylediği hayatı kendine zehir etmemem gerektiği.İleriye dönük elbette tedirginliğim var ama kimin başına ne geleceğini elbette kimse bilemez.Boşuna dememişler ne oldum değil ne olacağım.Hastalığım zoruma gitmiyor ama benim en zoruma giden evlenme amacıyla tanıştığım kişilere hastalığımı anlattığımda bana ya hastalığın ilerlerse,oldu ki öldün (?) ,ben sana bakamam,evleneceğim insan sağlam olmalı gibi sözler söylüyorlar ve bende onlara diyorum ki hayatta başınıza birşey gelmeyeceğine dair hayat sigortanız mı var?Ben ne desemde insanoğlu başına gelmedikçe karşısındaki kişiyi anlamıyor malesef.Herneyse nöropati hastası arkadaşlarla isteyen olursa tanışmak isterim.Hoşçakalın.