Selamlar..
Bende CIDP hastasıydım. nerdeyse 1 sene oldu bu hastalıkdan kurtulalı.
Daha once bu forumda bu topik altında durumudan bahsetmiştim , sonuçlarınıdanda bahsetmiştim ama yeniden yazmak istedim çünkü bu forumdan bi arkadaşın mesajıyla hatırladım burayı.
Bi aralar sitem etmiştim bu forumda . hep burada hastalıklardan olumsuzluklardan ters giden işlerden bahsediliyor hiçmi iyi olan iyileşen yokmuda kimse umut vadeden sonu mutlu biten olaydan bahsetmiyor demiştim .
başımdan geçenleri tekrar yazmak ıstedım.
İlk parmak uclarımda sızlamalarla başladı kucuk el parmaklarında uyuşmalar hissetmeye başladım .pek umursamamıstım arada sırada gelıp gecıyordu cunku .
bu yaklaşık5-6 ay devam etti . gunun bırında burun ameliyatı oldum . amelıyattan cıkdıkdan sonra 3-4 gun sonra backalarımda gucsuzluk hıssetım merdıven cıkarken zorlanıyordum çömeldigim yerden bıryere tutunmadan kalamıyordum.acaba narkozun etkısımı dıyerek dokdora basvurdum , narkozla alakası olamaz bıraz daha bekle bakalım ded . aradan 2 hafta gectı ama hıc bıdegısıklı olmadı aksıne dahada artmaya basladı .
çok saçma gelıyoırdu bana gucum yerınde dinçim ama çömeldıgım yerden bacaklarıma güç verıpde kendımı kaldıramıyoırdum . bu hastalıga yakalanmadan önce
bırak kalkmayı çömeldıgım yerden kendımı yukarılara bıle fırlatabılıyordum.
bunun bır kas hastalıgı oldugunu dusunuyordum kaslarıma guc veremıyorum sanıyordum .
ama ılk gıttıgım doktor (fatıh sultan mehmet hastahanesi doç.dr EREN GÖZKE )bana bunu kasla alaksı olmayacagını şu şekılde anlattı, beyınım çömeldıgım yerden kalkmam ıcın bacaklarıma sınyal gonderıyor dıyorkı 7kilo kuvvet uygula ve vucudunu yerden kaldır dıyor ama verılen o sınyal beyınden bacaklarıma gıdene kadar yolda bıryede kayıba ugruyor ve bacaklarım bu sınyalı 4 kılo olarak duyuor ve 4kilo kuvvetle kendımjı kaldırmaya calsısyorum.
doktor oncelıkle sınır olcumu yapılması gerektıgını soyledı (emg) yaptırdım cıkan sonucda ve dıger tetkıklerle CIDP teshısı koydu .......
tedavi olarak hastahaede yatmam gerektııgını 5 gunu boyunca IVIG ilac tedvısı uygulanacak dedı 5 gunu boyunca bu ilacı aldım(Allah devletımıze zeval vermesın 21 şişe ilac aldım tanesi 1100 tl) bes gunu sonunda kendımı ıyı hıssedıyordum vucudumda yumasama olmustu yurumem duzelmıstı yanı ıyı olacagım gorunuyordu . cok sevınıdım duzelecegım inşallah derken 1 ay geçti ........................................
ama aksıne duzelmeler kayboldu yıne eskı halıme döndüm bacakalrımda gucsuzluk yuruuken sag ayagım yere surunuyordu . tekrar aynı doktora gıttım aylık olarak IVIGe devem edecegız dedı 3ay devam ettım ama hıc bır gelsıme olmadı.
artık yenı umutlar pesıne dusmelıydım.
İyileşmeme sebep olarak 3 olay yaşadım ama hangısı sebep oldu bılmeıyorum .................
SEBEP 1
arasatımalarım ıcınde cerrahpaşa hastahanesınde bı arkadasımın akrabası DR feray hanım ile tanıstım. Bana kortızıon verecegını soyledı tedavıye bununla baslayacagız dedı eve gıttıgımde kortızon nedır dıye arastıdıgımda oyle korkmustumkı yok bobreklerı bıtırıyormus gözlere zarar verıyormus şişmanlatıyoırmus okadar kotu yazılar okudumkı ıyıce korkmaya basladım . feray hanımla bunları paylastım oda aban bhunları bır sehir efsanesı oldugunu ve yasanan tum olumsuzlukların eskıden yasanan olaylar oldugunu soyledı .
gunumuzde artık kortızon kullanımın cok daha stabil oldugunu korkmamam gerektıgını soyledı. ona guvenerek hasatahaneye yattım . (şunu önerıyorum egerkı hastahanede yatarsaınız hastahenede verılen yemklereden baska hıc bır sey yemeyın cunku kortızon kullanırken tuz ve seker sıfır olması gerekıyorgunluk hayatımda 90 olan şekerim kortızon kullanırken 250- 400 arası cıkıyordu bigün gizlice tuzsuz galeta yedımde 550 bile gormustum)
kortızon almaya basladıkdan sonra her gecen gun kendımı daha ıyı hıssettım yuruyuslerım dahada duzeldı gucum yerıne gelmeye basladı 10 gunun sonunda nerdeyse eskı hayatıma gerı dondum sankı emın degıldım cunku 10 gunden berı hastahane yatagında yatıyorum .
hele bı dısarı cıkayım gunluk yasantıma baslayayım o zaman farkı anlayabılrıdkm ..
SEBEP 2
hastahaneden cıkar cıkmaz babamım arkadsdını tavsıyesı ıle dıyarbakırda bı hocaya gıttım. umut bu ya her yerde heseyde aranıyormus .
Adı Hekim hoca şikayetlerımı anlattım boynumdan bakdı ellerıyşe yokladı sağ kolunda 2 tane , sol tarafında 1 tane dugum var dedı kollarını ılerı dogru uzat dedı koltuk altımdan yoklayarak oradan sankı bır tel gıbı bısey buldu onu cekınce sankı kolumdan elıme kadar
uzanan bır tel varmışda onu çekınce parmak uçlarıma kadar tringgg diye bı ses cıktı ..
Hastahaneye yattıgım zamanlarda bende farkına varmıstım bunu, ellerımı ileri dogru uzattıpda elımı gerı gerdırdıgımde hakıkattende parmak uclarımdan koltuk altıma gelene kadar sankı bırsey gerıldıgını hıssedıyordum
haliyle elımı tam anlamıyla elımı gerı tam cekemıyordum hatta bunu da doktorlara sormustum neden boyle oluyor dıey tam anlamıyla bı cevap verememıslerdı........
ben hekım hocaya asıl benım sorunumun backlarımda oldugunu soyledım aynı sekılde diz altımdan baktı aynı sekılde oradada tringg dıye ses cıktı . oradan cıktııgımda kendımı daha ıyı hıssedıyordum..
SEBEP 3
kortızon tedavısı ıcın hastahaneye yattıgımın 3.gunu bı arkadasım geldı yanıma .ben anlatıyorum sunu yaptılar bunu yaptılar dıye anlatırken yuzume bakarak dedıkı
senın hiç adak borcun varmı ??
hiç tereddütsüz evet dedım vardı taaaa ortaokul zamnalarıdna cocukca verılmıs bi adakdı arada sırada aklıma geldıgı oluyoırdu bugun yaparım yarın yaparım diyerek yıllar boyu göz ardı ettim
Bak dedı benım babam bagırsak kanserı oldu bız kanser oldugunu ogrendıgımızden bugune kadsar tam 6 sene oldu 6 sene yasattık babamı ben suna ınanıyorum babam her amelıyata yada her onemlı zamnlarında Allahımıza babaı ıyı etsın dıye adına adaklar kestık
babam tam 6 sene yasayabıldı bazen doktırlar bıle ınanmıyuorladı bu kdara zaman dayanabılmesıne ben her zaman buna ınandım , ınanıyorumkı babam 6 sene boyunca o adakların adına yasayabıldı...
sen kimsinkı Allahına verdııgn bir sözu yerıne getırmıyorsun . bu olayı su sekılde dusun sen bı bankadan kredı almak ıcın basvuryorsun dıyorsunkı bana sunu verıırsen bende sana bunu karsılıgında sana her ay şunu verıcem dıye soz verıyorsun
verdıgın gun geldıgınde eger borcunu odemezsen ban hemen senden hacız ıslermlerını baslatıyor . elınde ne varsa almaya baslıyor canın almıyor ama senden senın olan para eder seylerı almaya baslıyor
işte senın adagında aynı bu sekılde sen Allahına soz verıyorsun gunu geldıgınde sozunu tutmuyorsun Allahın sana bıcok zamnalar bu borcunu hatırlatıyor ama sen gormek ıstemıyorsun
senın borcuna karsılkda elınden saglıgını alıyor yada baska bıseyını.......................................
tabıkı bunlar bır bakıs açısı ama gercek tarafı bence hastahaneden cıkar cıkmaz ılk ısımde verdıgım sözu tutmak oldu bugun bıle hala yalvarırım allahıma benı affetmesı ıcın...............
İşte arkadasla r basımdan bunlar gecti allahıma sukurler olsun unutum o gunlerı...
aamy18@hotmail.de