arkadaşlar,,,,benim hikayem de semptomsal olarak ve hastalığın ilerleyişi ve gelişimi açısından çok benzer....bana teşhis koyamadılar...bazı doktorlar birşeyin yok dediler,gönderdiler,,,bazıları birşey geçirmişsin ama ne olduğunu anlayamadık dediler...bazı olasılıklar,teoriler ileri sürdüler ama açıkcası kendilerinin de bu teorilere çok inandıklarını düşünmüyorum...verilerden hareketle olasılık tahminlerinden öteye gidemedi gizemli hastalığım....polinöropatin olabilir dediler ama emg tam olarak sitedikleri sonuçları vermedi....ufak tefek şeyler buldular ama tanıya gidemedik....MR larda belirgin birşey çıkmadı felce neden olan patoloji olarak...klasik bazı segmentlerde fıtık ve deformasyonlar dışında....BOS sıvısında oligoclonal band endexi yüksek pozitif geldi...MS teşhisi alamadım,sadece viral aseptik bir menenjit geçirmiş olabileceğim veya gözden kaçırılmış bir miyelit olabileceği söylendi,olasılık olarak ama ikisini de destekleyecek veri ve semptomsal uyumluluk bulunamadı....velhasıl bana ne olduğunu tıp pek açıklayamadı yada ben tatmin olmadım....BOS taki problem yüzünden immunolog görüceğim ama araya başka işler girdi,daha fırsat bulamadım.....6-7 ay yatalak kaldım %90 oranında...kıpırdamak hareket etmek çok zordu ve eziyet içindeydim,,,yaşadığım fiziksel acıları ve ruhsal travmayı burda anlatabilmemin imkanı yok....sportif,fit ve son derece sağlıklı bir bireyken birdenbire ne olduğunu anlayamadan tedricen 1 ay içinde yatağa bağımlı hale geldim,,,hafıza problemleri,duyusal bozukluklar,karıncalanma,uyuşma,dayanılmaz acı ve ağrılar,,özelikle de bacaklarda----kollarda güçsüzlük,imza atamama,yazımın değişmesi--merdiven inip çıkamama,koşamama vs..vs...bildiğiniz 70 yaşındaki nine dedeler gibi olmak.....bütün enerjimin yok olması,saçlarımın dökülmesi, en ufak fiziksel hareketin çok yoğun çaba gerektirmesi vs...ben bunları yaşadım...Türkiyenin en iyi nörologlarına gittim,4 farklı şehirde hastane ve özel muayenehaneler arasında mekik dokudum....kızgınlık ve hayal kırıklığı dışında birşey elde edemedim.....tek sevdiğim ve saygı duyduğum kişi yukardaki doktordur....bana hiçbişiyin yok demeyen tek insan....Allah O'ndan razı olsun...en azından tanıya gidemesek de "birşeyim" olduğu ortaya çıktı ve antidepresan kullan diye benimle dalga geçmedi...zaten kullandım da felçli yattığım dönemlerde,,,fayda elde edemedim,uyku problemini çözmek dışında.....size vermek istediğim mesaj şudur: her yolu deneyin,tıp başta olmak üzere,,,maddi durumunuz ve fiziki durumunuz el verdiği sürece hastanelere gidin ama bilin ki bazı şeyleri ilk etapta tıp çözemiyor,,,"başka türlü" doktorlar bulmanız lazım öncelikle,,,ondan sonra "gerekirse" tıbba geri dönüş yapın....aniden felç kalanlar ve teşhis alamayanlar bu yazımı daha bir dikkatli okusunlar....ihtiyaçları olan anahtar sözlerim arasında olabilir...herkese Allah'tan şifa ve çare dilerim arkadaşlarım....