Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Polinöropati (CIDP) hastası olan kim var?

ünal bey, hastalıklar bizim metebolizmamızdaki aksi giden bir durumun tezahürü sonuçta...bu sebepten öncelikle vücuttaki eksilen maddelerimizi bulup onları takviye yapmamız gerekiyor... ben şimdi düzenli ilaç kullanmıyorum ama tahlillerimi yaptırıp gerektiğinde takviyeler alıyorum.çünkü bu maddelerin yoksunluğunda sinir sistemi üzerindeki miyalin tabakasında büyük sıkıntılar çıkartabiliyor... kanımca şu tahlilleri yaptırmanızda fayda olur diye diye düşünüyorum... D vitamini, B12, magnezyum, folikasit, ferritin.... vaktiniz olup yaptırabilirseniz tekrar yorumlayabiliriz...

Denge bozukluğu var bende de polinörapatiye bağlı tavsiyeleriniz neler

aynı değerleri sizinde ölçtürmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.

daha önceki gönderilerimi okuyabilirseniz hepsini açıkladım, bende yürüyemiyordum, ayağımın altına mercimek kadar birşey gelse dengemi kaybedip düşüyordum.onun nedeni ayaklarımda uyuşma olduğu ve ayak parmaklarıma ileti gitmediğinden dolayı, parmaklarımı hissedemediğim; ayakparmaklarım hareketini ve gücünü kaybetmişti. vücudumuzun dengede rahatça yürümesini sağlayan ayakparmaklarımız olduğu için, onların vasfını kaybetmesi dengede yürüyebilmemizi engellliyor.

dilaradal

Dilek hanım kan değerlerinizi ölçtürüp eskisiyle karşılaştırıp besin takviyesi mi alıyorsunuz ben mi yanlış anladım. İlaç kullanımı var mı

yanma, uyuşukluk, acı, üşüme, ateşlenme herşey vardı....

besin takviyesi değil. B12 vitamini, d vitamini falan alıyorum...

benim tüm tahliller normal değerlerde çıktı sadece emg de sıkıntı var sebebi bulunamadı henüz. uyuşukluk yanma ve karıncalanma denge sorunları biraz var ama emg ağır çıkıyor

Tüm tahlillerin içinde neler var.bana da tüm tahlillerin normal demişlerdi ama bakılan o tüm tahlillerin içinde dediklerim yoktu.bunları sonradan ayrıca yaptırdık düşük olduklarını gördük.yapılan tahlilleri incelerseniz içinde hangileri var, hangileri yok görürsünüz.

Vitamin B12

vitamin E

Borrelia burgdorferi Ig M

Borrelia burgdorferi Ig G

Vitamin B1 (Tiyamin)

Vitamin B6

Vitamin B2 (Riboflavin)
Tokluk Glukoz 2.saat89 mg/dL
Glukoz Açlık9570105
İnsulin Açlık6.4 MERKEZ LISTE2,710,4
Hemoglobin A1c (Hb A1C)

Anti ds DNA

Sedimantasyon 1/2 saat

Sedimantasyon 1 saat

CRP (kantitatif)

Açlık Kan Şekeri (AKŞ)

bunlar bakıldı
normal çıktı

Burada yazdıklarımdan sadece B12 var. Folikasit, D vitamini, magnezyum , ferritin.. Bunlar yok. Folikasiti bana aylarca kullandırdı doktorlar, özellikle sinir hücrelerinin beslenmesi için çok önemli. D vitamini mutlaka ölçülmesi lazım ama biraz pahalı bir test olduğu için rutin tahlillerde bunu ölçmüyorlar, ya tanıdık doktor yazar ya da özel hastanede yazdırabilirsiniz. Magnezyumu da ölçtürmeniz lazım, magnezyum yoksunluğunda vücuttaki belirtilere bakarsanız aynen bizim hastalığımızın belirtilerini görürsünüz, uyuşma kas gücsüzlüğü vs...internetten incelersiniz. Ferritin ölçümüde önemli... Eğer bunları yaptırabilirseniz bunlarla beraber B12 de tekrar ölçtürürseniz iyi olur.ölçümleriniz yapılınca tekrar görüşürüz.geçmiş olsun...

anladım ferritin folik asit d vitamini yakın zamanda bakılmıştı ama mağnezyuma bakılmadı onu yaptırayım

Sonuçlarınız elinizdeyse yazabilirmisiniz kaçtı değerleriniz

bir tane eski buldum ferritin 5,5 diğerleri yanımda değil

Ferritininiz yoksunluk sınırının bile altında.bunun 80 olması lazım.diğerlerini de bulduğunuzda yazarsanız onlarıda söylerim. Ferritin için acil takviye almanız gerekiyor.internetten konuyu araştırabilirsiniz. Bana doktor oroferon verdi.duruma göre 3- 4 ay kullanınca normale geliyor..

ferritinin en az 80 olması lazım...5.5 ileri derecede yoksunluk demek...bu konuda mutlaka takviye alıp normal düzeye çıkartmanız lazım. harcında çimentosu olmayan bina gibi dolaşıyorsunuz şuanda...

Arkadaşlar benim ne olduğum belli değil 1 aydır doktor doktor geziyorum atatürk Hastanesinde emg mr bel emarı çekildi kan tahlilleri ve hersey nirmal fakat ben normal degilim bacaklarımda ağrı ile başlayıp karıncalanma sizi ve iğne batması 2 bacağımda aldı kollarimda aldı hatta belim ve sirdimdada ve kalcamda yanma oluyor en son ersin tana gittim emg gösterdim bacağımdan biyopsi aldı bu arada migdeme de birsey oldu bogazimda birsey var ve gitmiyor sanki geceleri terliyorum noropati çeşitlerine baktım bu noropati nasıl teşhis edildi sizde

İğneli emg kaslar için mi bilmiyorum ama araştırma hastanesinde 3 lu emg yaptılar hem iğneli kaslar içine sokmak için hemde normal elektirik verdiler ben als miyim acaba diye 2 kerede farklı yerlerde iğneli olanı yaptirdim birsey cikmadi iğneli farkliysa hepsinin bilmiyprum acikcasi

Zyno

Tüm emg ve mrların temiz çıktıysa ve her hangi bir tanı konulamıyorsa Fibromiyalji veya diyabet olabilir sende

Bilmiyorum ersin tan cilt biyopsisi aldı bacağımdan korkulacak birşey yk dedi olsa olsa küçük bir noropatidir dedi ama benim hiç küçük gibi durmuyor ve korkuyorum gerçekden allah herkese sağlık ve sıhat versin kimseye acı yaşatmaın inşallah. Dertlerini alsın gitsin şu mübarek aylarda

Zyno

dostum bu hastalığın çeşitleri var seninki hangisi? araştırma hastanesine gidip ailevselmi,diyabetselmi yoksa sonradan elde edilenmi öğrenmen gerek

beim hastalığın teşhisi daha konulamadı üniversite hastanelerine gittim şer açlık kan şekerine bakıldı en son 95 di emg yapıldı iğneli ve iğnesiz iğneli galiba kaslar içn hatta als mi var diye düşünmüştüm kaslarım segeriyordu bi ara neyse yok normal bulgular yazıyordu ama ben her gece okadar çok terliyorum ki her gün bacaklarım ve kollarımda karıncalanma sızı acı bazen ellerimde uyuşma falan ve 1 aydır hergün olan birşey psikolojık dedi doktorlar Ankara Ataturk araştırma hastanesinde ama bu durum benim psikolojı mi bozdu gerçekten en son ersin tana gidip olayı anlattıp yanma psikolojık olmaz dedi hayır benim kalbim ve miğdemde sorun var bu olaylardan sonra bende ersin beyin sitesinden belirtilerine baktım hsan diye noropatı hem otonom noropati ona uyyor ve ben çok korkuyorum 15 gun sonra cilt biyopsisinin sonucu çıkacak

Zyno

Dostum istiyorsan özelden numaranı ver oradan destek olayım sana eğer tüm testlere rağmen bir şey çıkmıyorsa ve senin semptomların daha çok fibmoloyojiye benziyo

Bişey soracam arkadaşlar otonom sinirlerde sıkıntı yaşayan varmı?

Üst Alt