Değerli Dostlar daha önce de belirttiğimiz gibi normal şartlarda elektrik destek ödemesini çekemiyoruz sadece ptt şubesinde fatura ile gidip kullanım sağlanmakta lakin ekim ayı içerisinde yapılan hesap'a aktar butonu sayesinde aile destek ödemesini hesaba aktarırken elektrik ödeneğinide aktarma seçeneği çıktığı bunun kasıt yapıldığı düşünmemiştim o gün aşırı yoğunlukdan dolayı sistem buga girerek çökmüştü hicbir sosyal kart kullanılmıyordu ARZU NUR YILMAZER Hanım'ın 3 benim ise 2 fatura destek odememiz duruyordu biz bunlari farklı hesaba aktara bildik şuan denediğimde aktarim rkrani yine gelmiyor lakin yeni bir ibare daha eklenmiş ( Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme hizmeti vasıtasıyla e-Devlet kapısı üzerinden destek tutarından faydalanabilirsiniz.) Bu ibareyi edevlet yetkilise sorduğumda bana hizmetin
(Pttbank İnternet Bankacılığı Hesabından Elektrik Ödemelerinin Yapılması)
İle ilgili olabileceğini söyledi ve ptt bank ile iletişime geçiniz dedi bende onu yaptım
Ptt iletişimi arayarak sordum
Onların söylemiş olduğu elektrik destegi sadece ptt şubesinde fatura ile kullanılan bir yardim dedi bunun uzerine ekim ayinda çektiğimi ve hesabima aktardigimi soyledim bunun imkazsiz oldugunu gonderilse bile kullanılması imkansiz dedi kendine hem eft yaptigimi hemde bu para ile faturami ödediğimi söyledim oda şaşırdı bunun üzerine yeni gelen ibareden bahsettim kartımın ön yüklemeli olduğu icin mobil bankacılık kullanılmadığını bunun için ptt bank hesabi olmasi gerektigini söyledi.
Not: ARZU NUR YILMAZER ve Ben ekim ayından bu ödemeyi hesaba aktardık
Not:2/ yapılan islem bugdan mı kaynaklanıyor yoksa sure ile mi alakalı olduğunu görmek için aile destek paketi ödemesini beklemem gerekiyor
Not:3/ Pttbank hesabında yeni bir ekleme yapılarak şubeye gitmeden ödeme sağlanıyor olabilir bunun için hesap açmak gerekiyor Yeni hesap açıcak olanlara bilgi güven akçesi adı altın da sadece 5₺ isteniyor ve kartiniz eve geliyor hesabınız kart gelmeden önce mobil bankacılık aktif ediliyor hesap sadece şubeden açılabilir
Not:4/ ön yüklemeli karlartlar 15 ekim kadar kullanılamıyordu şuan ne durumda bilmiyorum düzeldigi söylendi Ama denemedim.
Bahse konu olan link
https://www.turkiye.gov.tr/ptt-pttbank-internet-bankacl-hesabndan-elektrik-demelerinin-yaplmas-3287
Edevlet iletişim 160
Ptt iletişim 444 1 788