Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

öğrendim 1 yıl süreli gönderilmiş akıl alır gibi değil

ozlmasgr

Cevabınız mı geldii hayırlı olsun nasıl yani 1 yıl süreli derken [emoji87][emoji86][emoji85]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozlmasgr

Zaten 4-5 ayi beklemekle gecti. Nasil 1 yil sureli yolluyorlaranlamiyorum. 1 yilda ne degisebilirki.

1 yıl kontrol şartlı 1 yıl sonra tekrar sil baştan zaten yıllık izin bile kullanamadım şuan ağlamaktan gözlerim şişti bütün sinirlerim sabrım bitmil bu süreci tekrar yaşayacak sabrım yok

Üzülme ben ablan olarak suan ki ruh durumunu anlıyabiliyorum kıyamam yaa ama işte bazen böyle kötü süprizler olabiliyor ..1 yıl cidden az sana sonuna kadar hak veriyorum cok vicdansızlık bencede zaten gel git 4 5 ay hop yeniden rapor bilmem ne offf yaa uğraşmak can sıkıcı..
evet ama dünyanın sonu değil lütfen kendini topla ve birdaha ki raporda tekrardan bu sefer süresiz onaylanır diye düşünüyorum..
[emoji2969] rabbim büyük

Evet haklısın dezimm Allah büyük dert etme vardır bir hayır

Ozlmasgr vardır bir hayır

Hastalıklarınız ve rapor oranınız neydi acaba, 1 yıl sürelş veriyoorlar...

Bende Şubat ayını bekliyorum inşallah başlamışlardır

Hem hayırlı olsun, hem geçmiş olsun. Hastalıklarınızın oranları ne idi? Çünkü kronik rahatsızlıkları sürekli, tedavi veya ilaçla iyileşme ihtimali olan hastalıkları süreli yapıyorlar! Ama farklı hastalıkların toplamı nedeniyle bazen süreli çıkabiliyor. Hastalıklarınızı ve oranlarını yazarsanız bize de fikir vermiş olursunuz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla ben artık aramak bile istemiyorum stresten gına geldi artık bıraktım aramayı filan. Mayısın 15 ne kadar umursamıyorum

Shaky34

Yapabilsem keşke bende sabırsızlanıyorum iki düşüncemin biri bu iş..
ankarayı aradım ama açan yok valla yoruldum bir yazışma ne kadar uzun sürebilir kii anlamıyorum..

şimdi az toparladım kendimi çok sağolun canlar teşekkür ederim destekleriniz için kuşadası hast. Aldım heyet raporumu aslında ağır apneyim %29,27 olduğu için rapor sonucum 20 verdiler tansiyon şeker obezite toplam hepsine buradaki hastaneden düşerek 58 ile gitti orada tekrar düştü 48 ile döndü burada sadece obezite tekrar gerektirebilir ama zaten 2 kere düşerek hesaplandı raporum hem buradaki hastaneden hem ankaradan ayrıca obezitre dışındakiler zaten sürekli için yeterli ama işte karar verilmiş yapacak bişey yok
denizimmm bende küçük sayılmam cacazım 41 yaşındayım yıl ve günü tamamladım eyt liyim
herşey bitiyor bide emeklilik maaşı derdi başlıyor bende sağlıkçıyım ve 2000 sonrası ağırlıklı olduğu için sigortam 2700 alacağıma 1600 bağlanıyor hangi haksızlık için çığlık atsam sesim duyulur acaba bilmem ama rabbim büyüyk yapacak hiçbişey yok

denizmm

Ne yapayım deniz gerçekten bıktık artık yaaa. Herşey olacağına varır süreci buradan takip edecem. Birde arada bir interaktif Vergi dairesinden takip edecem.

@ozlmasgr

Anladım canım ama nasıl bir yol izliyeceksin onu düşün onun için fikir al lütfen..
Ama yaşı beklersen senin daha cok kaybın olacaktır eniyisi biran önce emekli olup birdahaki rapora olurmu bilmiyorum da obeziteyi katmamak sanırım aynı hesap olur sanırım..çünki iyileşebilir diye düşünüyorlar sanırım ..
Valla aklıma bişey gelmiyor umarım arkadaşlar yardımcı olur sana ..

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Shaky34

[FONT=sans-serif]Evet su akar yolunu bulur derler ..[/FONT]
[FONT=sans-serif]herşeyimiz dr ların insafına kalmış ..[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bekleyip görecegiz .. [/FONT]

ozlmasgr

Bence üzülme 1 yıl süreli verdiyselere sıkıntı yapma günü gelince tekrar rapor alıp yolla. Hiç olmazsa senin tarihin belli. Ama çoğu insanın tarihi belli olmadan sgk dan muayene isteniyor ve tekrar rapor alana kadar bayağı bir zaman geçiyor. İnşallah tekrar alırsan bu sefer süresiz gelir emekliliği.

Shaky34 denizmm ozlmasgr

Değerli Arkadaşlar,

Her iletinizi alıntı ile cevaplamazsanız forum daha okunur halde olacaktır. Yazdığınızdan bir kullanıcının haberdar olmasını istiyorsanız nick adını lütfen yazın.

Sadece böyle bir duruma itiraz edilebiliyormu onu bilmiyorum

Arkadaşlar 13.11.2018 tarihinde Engelli raporu için hastaneye başvurdum. 02.01.2019 tarihinde %48 sürekli engel raporumu aldım. 23.01.2019 tarihinde kişisel olarak Ankara vergi dairesine raporum ve sonuçlarla birlikte evraklarımı teslim ettim. Ama bir kaç gündür burada raporda oran karşılarına tanı yazılmazsa evrağın döne bileceği kosununda paylaşımlar yapıldı. Bende bugün rapor aldığım hastaneye gelip tanılarımın sisteme sadece normal muane olarak girildiğini öğrendim. Girmiş olduğum doktorlara rica ederek sisteme giriş yaptırıp o günkü tanıları sisteme girdirdim. Doktor bu yeni sistemle çok kişinin tanıları sisteme kayıt olmamış dedi . Allahdan sistem geçmiş gün olduğu için kapanmamış. Eğer sizlerde de böyle bir durum varsa hemen hastaneye gidip düzeltme yaptırın. İnşallah ben geç kalmamışımdır belki raporum kuruldan geçti yada sıra bekliyor tam bilmiyorum. Sizlerede belki bir yardımım olur diyerek bunu paylaşma gereği duydum. ALLAH yardımcımız olsun...

Yıl 1995 kahvehane isletiyorum derken iş kurdan bir memur sana rapor alalım fabrikada çalış dedi başta kafama yatmadı benim aklımda ticaret var elin işine kendimi kıyamıyorum neşe aile fabrika deyince öle oldu İzmir alsana hastane 40 raporuyla dediği ise girdim arada işsize kaldım iskurla ilişkim sıfır noktasında adam rest çekti 4yil seni hiç bir fabrikaya ise aldirmiycam dedi neymiş argo söz söylemişim 5 sene işsiz gezdim derken ağır sanayiye elimde zarflar gittim ise aldılar sanayi buzdolabı fabrikası reyon yapıyorlar çalışmam için sebep evli olmam derken arkadaşlar iş yerindeki makine sesleri testere sesleri duyma kaybım ilerlemiş sonrasında vergi indirimi ile emeklilik için hastaneye gittim çok numaralar dönüyor hastanelerde ben sağlık kurulunda canım dişinde koştururken sağlık kurulunda kadın dışarı bilgi sizdiriyor sağlıklı adam hastaneden bedava rapor almak için sağlık kurulundan on bilgi istiyor ortopedi kaç puan veriyor kulak ne veriyor fizik ve vs polikiniklerde hastalığa puan vermek doktor yok kadın utanmasa buraya gelmeyin diyecek hastane kalitesi yoktur kaliteli doktor vardır oda zenginden zaman bulamaz fakir fukara tedavi etsin arkadaşlar isterler kalitesiz ucretadaletsizligi on bilgi yetersizliği devlet kendi kirliliğini asamadigi sürece bu şeyler yaşamak bende kümes hayvanları ile zaman geçiriyorum stresi alıyor imkanınız varsa benim gibi doğaya toprak dönmeye çalışın yani devlet kapısı cazibesi eskidenmiş para bilinen bir pul sonrası muaallak

Arkadaslar Ankara arayacak numara istiyorum sonu 32 04olmasin bu numaradaki devamli aramamdan sikayetci

Murat Can Kurt evrağınız kuruldan çıkmış ise eksik evrak diye daha geri dönme şansı yok böyle bir şeye gerek var mı benimde şimdi kafam karıştı sanırım bu bulguların sisteme işlememesi ankara gib den sorun çıkıyor diye biliyorum rapor çıktıktan sonra gerek var mı acaba anlamadım ben tam olarak bizde kendi raporumuzda neyin işlendiğininin neyin işlemediğini bilmiyoruz.bence bu sisteme işleme işi rapor çıkıncaya kadar sonrası ićin gerek yok diye tahmin ediyorum.

24 nisan

Kuruldan çıkıp çıkmadığını bilmiyorum, sistemden baktığımda Raporunuz 23.01.2019 tarihinde merkez sağlık kuruluna gönderilmiştir. Cevap beklenmektedir. İş yerinize bilgi verilecektir diye yazıyor. Ben ne olur ne olmaz diye hastaneye gidip düzeltme yaptırdım.

Teşekkürler bizde gidelim o zaman sanki geç kaldık gibi geliyor bana

Bu sistem ile alakalı daha önceleri yazılar paylaştım defalarca.
Örneğin Ortopedi sağlık açından herhangi bir bulgu bulunamamıştır oran %0 yazacak ve bunu aynen bilgisayar sistemine işleyecek hekim

Arkadaş ben 3 aydır ilk defa aradım ondada düşürdüm numarayı ilk seferde...
Oradaki yetkili net bir bilgi vermiyor kuruldan çıktı 15-20 gün yazışması sürer diyor... 5000 yazışma var dedi...Aralık bitmiş ama...Net bilgi alabilen aldığı numarayı paylaşabilir mi?

İşte deniz Ankarada raporda yazanı bilgisayar sisteminde göremeyince eksik evrak olarak geri gönderiyor. Ben bunları bilgisayar sistemine işletirken insanların evrakları geri gelmeye başlamıştı bile. Yani adam raporunu almış ankaraya yollamış 3 ay beklemiş 3 ay sonunda eksik evrak ( oran bulguları sisteme işlenmemiştir) diye adamlar dert yanıyordu.

Rapor teslim tarihiniz ne zamandı.
Ben sakaryadayım ama esviss de hiçbirşey gözükmüyor. İnteraktif vergi sitesindede görünmüyor.

Kurul falan hepsi hikaye kardeşim engelli misin bir şehirhastanesinde tam teşekküllü kurarsın sistemi her şehir için geçerli gün randevu neyse sisteme dahil olursun muayene olursun ankara ihtiyacı kaldırmak lazım saglamlarida görelim neden rapor alıyor rapor dayanağı nedir rüşvetle rapor dağıtırlar bu kesmekeslik gerçek hak sahiplerinin hakkını gasp edersin burda seçmen seçilen ilişkisine bak cahil toplum bir dilim baklavaya hücum eden millet böle yönetilir 2000 krizlerine bakın böle polskolojik yıkımlar yok sanayici yönetiyor ülkeyi düzen kuru aylık ve onun kesjntileriyle dönen bir çark

2019 yılının başlarında operasyonlar yapıldı 600 kişi göz altına alındı. Bunların arasında çoğu devlet memurlarıydı. Sebeb ise evrakta sahtecilik. Hastalığı olmayan insanlara rapor çıkartıp engelli çıkartmışlar ve yapılan incelemeler sonucunda o raporların hepsi iptaline karar verildi. Bu operasyonlar daha başlamadan Ankaradan bütün hastanelere bilgi verildi. Doktorların tamamı bu raporlarda hastalık olsun olmasın mutlaka bilgisayar sistemi üzerinden giriş yapmaları gerektiğini aksi taktirde raporların geçersiz sayılacağını bildirmişti.

Fakat çoğu hekim kalemle raporlara yazıp kaşesini basıp yolluyor ama bilgisayar sistemine işlemiyor. Giden hastanın söylemesini bekliyorlar. ( hocam bilgisayar sistemine işleme iz gerekir) üstüne birde söyledik diye azar işitiyoruz. Hakkımızda hayırlısı arkadaşlar

Üst Alt