sayın şamil bey;
bahsettiğimiz konu vergi indiriminden emekli olmaktır. malülen değil!! yani demem şudur ki;
malülen emeklilikte hekimler oran yazmaz yazsada size söylemezler. ayrıca oranlar daha sonra tespit olunur.
vergi indirimi için gideceğiniz hastanede, malülen emekliliğin aksine vergi indirimi için gezdiğiniz tüm polikliniklerde eğer bir özrünüz var ise hekimler oran yazmak zorundadır. ve siz de bu oranı görürsünüz. yani bu ne demek oluyor? siz alacağınız oranı bilebilirsiniz demektir. eğer oran %40 altı ise zaten söylememe gerek yok çıkış işlemi yapmayınız. yani bu orana göre hareket ediniz. eğer oran bıçak sırtındaysa %41-42 gibi yine süreci sonuna kadar bekleyin dememe zaten gerek yok. kardiyolojinin verdiği 50+10 ve dahiliyenin verdiği 10 puan yani balzard formülüne göre %60 yapar, ankara istesede düşüremez. bahsettiklerim budur.
bir diğer konu işten çıkış şekli;
işten çıkış şeklinizi işverenle konuşarak çözmelisiniz. tabi tam kurumsal bir firma değilse işyeriniz. çünkü yazmış olduğum süreçte işten çıkış şeklinizin pek bir önemi yok. tazminat konusu var ise ortada işverenle protokol yapınız. bağlayıcı unsurlar ve şartlar koyunuz.
özetlersek;
doğrusu elbette süreci tam ve sırayla yapmaktır. ancak öyle olacaksa o zaman bu kadar geçen süreden ve formülden neden bahsediliyor burada? neden herkes sürenin uzun olmasından şikayetçi? amacım; kendi tecrübemi paylaşmak.. süreci hızlandırmak. uygulamak yada uygulamamak size kalmış
Benim engelli vergi indirimi için nisan 18 inde kendim başvurduğum (sevksiz) süresiz raporum ve evraklarım 2 mayısta bakanlığa gönderildi. Emeklilik şartlarımı tamamladım. Bu durumda Sgk ya başvurabilirmiyim?
mustafa zeybek
bakın 4 yerde ayrı ayrı ama birbirini tamamlayıcı yazılar yazdım kerem bey.. bence bir kez hepsini tam okuyunuz. eğer riskli bir durumunuz yani oran açısından bir sıkıntınız yoksa gidin hastaneden raporunuzu aslı gibi yaptırın ve ssk ya müracat edin derim. ekine raporu koyun ve süreç devam etmektedir yazın. ssk mecburen işleme almak zorundadır .. örnek mi istiyorsunuz buyrun bakın:;
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.
görüyor musunuz kerem bey ssk izmir vergi dairesinden süreçle ilgili bilgi istemiş.. vergi daireside cevap yazmış.. yani süreç devam ediyor sakın dosyayı kapatmayın. ankaradan sonuç gelir gelmez istek yazınıza cevap vericem demektir bu. yani ssk sizin meklilik müracatınızı eli mahkum takip etmek zorunda ve o rapor ankaradan gelir gelmez vergi dairesi ssk ya bildirmek zorunda. bunun kısaca anlamı şu; siz ssk ya müracat ettiğiniz tarihte ankaradan sonuç gelmesede aylığını takip eden ilk ay başı bağlanır.. şart belli, oran %40 üzeri ise.. bu kadar basit