Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Mustafa beyy verdiğiniz bilği için çok tesekkür ederim kendi adıma..tebliğatımı bekliyorum sırf basvurumu yapayım diye..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm

denizmm inşallah her şey istediğiniz gibi gönlünüzce olur. ancak dediğim yöntem için hala geç değil. hastanenizden raporunuzu aslı gibi yaptırın. eğer çalışıyorsanız çıkış yapın. ssk ya gidip emeklilik formunu doldurun. ekine raporu koyun. o günden itibaren emekliliğiniz başlasın derim. karar sizin tabi. (çoğu kişi acaba olumsuz bişi olur mu diye korkuyor. korkmayın!! bu yolu bana öneren kişi izmir bornova naci şahin sosyal güvenlik kurumu emeklilik birimi müdürüdür. günlerinizi emeklilik paranızı boşa harcatmayın. gidin müracaatınızı yapın derim.

:Mustafa Zeybek

mustafa bey süreci güzel anlatmışşınız fakat işyerinden hangi sebeble çıkış alacaksınız. emekli oldum diyemezsiniz çünkü emekli değilsiniz henüz, olacağım desenizde işveren sizin çıkışınızı emekli olarak vermez, emekliliği hak ettiğinize dair evrak isteyecektir. evrağı almak içinde emeklilik şartlarını yerine getirmek lazım.sgk başvuru yapacaksınız raporunuz olacak birde vergi indirimi almış olacaksınız ki şartlar sağlansın. vergi dairesi bu arada süpriz yapıp oranı düşürmezse iyidir, yoksa boş yere işten de çıkmış olacaksınız ve bu zaman zarfında işsiz de kalacaksınız.şart sağlanmadan da işveren istifa et diyecek başka çıkış şansınız yok sizin süreçte, ozamanda 1 yıldan fazladır çalışana kıdem tazminatı hakkından vazgeç demek oluyor bu. 10 yıl emeği olan bir çalışan için sizin söylediğiniz süreç mantıklı olmayacaktır.
ben şahsen bana gelen bir çalışana emekli olacağına dair bir yazı getirmeden işten çıkışını emeklilik olarak yapıp da tazminat ödeyemem. işverenin bunun hesabını bana sorar. emekli olamaya henüz haketmemiş birisini emekli olarak işten çıkarmak mantıksız olur.
1 yıldan az çalışması olanlar için süreciniz mantıklı olacaktır.

scorp06.cok sagolun tesekkur ettim.darisi tum arkadaslara guzel haberler alirsiniz ins

turkuazist.Benim tek goz gorme kaybi32+hipertroidi 10+sag el bilegi platin6=48 balthazar42yle ankaraya gitti .gittigi gibi onaylanmis

:Mustafa Zeybek

Benim engelli vergi indirimi için nisan 18 inde kendim başvurduğum (sevksiz) süresiz raporum ve evraklarım 2 mayısta bakanlığa gönderildi. Emeklilik şartlarımı tamamladım. Bu durumda Sgk ya başvurabilirmiyim? @mustafa zeybek

@Samil38 ben normal süreci izledim vergi dairesinden işyerine vergi indirimi yazısı ulaştı ve işyerinden emeklilik için çıkışımı aldım sgk ya emeklilik için müracaat ettım zaten sgk işyerinden çıkışını alıp mürcaatını öyle yapmam gerektiğini söyledi herhangi bir yazı yada belge vermedi

sayın şamil bey;
bahsettiğimiz konu vergi indiriminden emekli olmaktır. malülen değil!! yani demem şudur ki;
malülen emeklilikte hekimler oran yazmaz yazsada size söylemezler. ayrıca oranlar daha sonra tespit olunur.
vergi indirimi için gideceğiniz hastanede, malülen emekliliğin aksine vergi indirimi için gezdiğiniz tüm polikliniklerde eğer bir özrünüz var ise hekimler oran yazmak zorundadır. ve siz de bu oranı görürsünüz. yani bu ne demek oluyor? siz alacağınız oranı bilebilirsiniz demektir. eğer oran %40 altı ise zaten söylememe gerek yok çıkış işlemi yapmayınız. yani bu orana göre hareket ediniz. eğer oran bıçak sırtındaysa %41-42 gibi yine süreci sonuna kadar bekleyin dememe zaten gerek yok. kardiyolojinin verdiği 50+10 ve dahiliyenin verdiği 10 puan yani balzard formülüne göre %60 yapar, ankara istesede düşüremez. bahsettiklerim budur.
bir diğer konu işten çıkış şekli;
işten çıkış şeklinizi işverenle konuşarak çözmelisiniz. tabi tam kurumsal bir firma değilse işyeriniz. çünkü yazmış olduğum süreçte işten çıkış şeklinizin pek bir önemi yok. tazminat konusu var ise ortada işverenle protokol yapınız. bağlayıcı unsurlar ve şartlar koyunuz.
özetlersek;
doğrusu elbette süreci tam ve sırayla yapmaktır. ancak öyle olacaksa o zaman bu kadar geçen süreden ve formülden neden bahsediliyor burada? neden herkes sürenin uzun olmasından şikayetçi? amacım; kendi tecrübemi paylaşmak.. süreci hızlandırmak. uygulamak yada uygulamamak size kalmış

Benim engelli vergi indirimi için nisan 18 inde kendim başvurduğum (sevksiz) süresiz raporum ve evraklarım 2 mayısta bakanlığa gönderildi. Emeklilik şartlarımı tamamladım. Bu durumda Sgk ya başvurabilirmiyim? mustafa zeybek

bakın 4 yerde ayrı ayrı ama birbirini tamamlayıcı yazılar yazdım kerem bey.. bence bir kez hepsini tam okuyunuz. eğer riskli bir durumunuz yani oran açısından bir sıkıntınız yoksa gidin hastaneden raporunuzu aslı gibi yaptırın ve ssk ya müracat edin derim. ekine raporu koyun ve süreç devam etmektedir yazın. ssk mecburen işleme almak zorundadır .. örnek mi istiyorsunuz buyrun bakın:;
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.
görüyor musunuz kerem bey ssk izmir vergi dairesinden süreçle ilgili bilgi istemiş.. vergi daireside cevap yazmış.. yani süreç devam ediyor sakın dosyayı kapatmayın. ankaradan sonuç gelir gelmez istek yazınıza cevap vericem demektir bu. yani ssk sizin meklilik müracatınızı eli mahkum takip etmek zorunda ve o rapor ankaradan gelir gelmez vergi dairesi ssk ya bildirmek zorunda. bunun kısaca anlamı şu; siz ssk ya müracat ettiğiniz tarihte ankaradan sonuç gelmesede aylığını takip eden ilk ay başı bağlanır.. şart belli, oran %40 üzeri ise.. bu kadar basit

Mustafa Zeynek ,merak ettiğim bir konuyu danışmak istiyorum.Malülen emeklilikte tek organdan %60 ve üzeri almak gerekiyor. Mesela kalpten 2 ayrı oran alındı koroner arterden 50, kapakçıktan 30 . bu şekilde olduğu zaman nasıl oluyor malulen? 50 ile 30 un balthazars ile hesap layıp çıkan sonucu %60 ve üstü olunca malülen de böylemi kabul ediliyor?

aynen öyle bycinaris54
eğer birbirini tamamlayan bir organa ait unsurlar var ise birlikte ele alınır.. örnek;
3evre kalp hastasınız ve enjeksiyon fransiyonu değeriniz 30-50 arası, bu durumda %50 alırsınız . ayrıca aynı kalbi ilgilendiren damar yada kapakçık sorunu varsa orana ilave olur. ama asla kulak burun veya başka bir organa ait kısım ilave olmaz

Çok teşekkür ederim engin bilgileriniz paylaşımlarınız için @mustafa zeybek
%52 benim rapor doğuştan çok ileri derecede işitme engelliyim biyonik kulak kullanıyorum. Müracaat için rapor dışında başka neler verdiniz yarın başvurmaya gideceğim
bycinaris54

Yanlışım yoksa eğer, Benim bildiğim malülen emekli için tek bir rahatsızlıktan %60 gerektiği.

Musyafa bey yazdiklarinizi okuyorum dikkatli bir sekilde ben sgk uzerinde maluliyet icin bas vurdum yani sevkli gittim heyete girdim 13 mayista raporlarim sgk gidecegini soylediler ve aldigim raporlar şöyle agir uyku apnesi 35 hemotolaji 20 dalak yok 10 kalp 10 kulak 6 bu sekilde malulen olurmuyum yani %60 yakalarmiyim .. birde heyet raporlarin kabul eden memur bana soyledi eger bu kabul olmazsa diyerek sevksiz tekrar heyete girdim diyer oranlarin raporlarin fotokobilerini yaparak ve %81 oran topladjm yine ve 5 agustosu bekliyorum bunuda vergi indirimi icin

Kerem27

kerem bey başka bir şeye ihtiyacınız yok. ilginçtir ilk aşamada rapora bile ihtiyaç yok. TC kimlik no yazılı nüfüs cüzdanınız yeterlidir. size şöyle kısa bişi yazıyım daha kolay anlaşılır sanıyorum;
heyete 6mayıs2019 günü saat 13:30 da girecektim. aynı gün heyete girmeden yaklaşık 2 saat önce 10:30-11:00 gibi ssk ya gidip vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum dedim. form verdiler doldurdum. rapor yok bugün heyete giricem dedim. üstüne formun vergi indirim süreci devam etmektedir yazınız dediler yazdım verdim. heyete girdim 6mayıs2019 da. 10mayıs2019 da raporun aslı gibidir ini aldım ve ssk ya verdim ilave edin evrağı diye. bu kadar basit. ama şartımız belli kesinlikle %40 üzeri oran alacağınızı bilip müracaat ediniz. ben heyete girmeden önce aynı gün işten çıkışımı 10:30da yaptım. 10:45de ssk ya gidip emeklilik formunu doldurdum. 13:30 da heyete girdim. bakın vergi dairesi ile ssk benim için yazışıyorlar. örnek altta
06.05.2019 1144-2019 Rapor alındı.
14.05.2019 185398 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi.

sayın @Taksici35 ;
anladığım kadarıyla birden falz uzuvdan bahsediyoruz. aynı uzvun birbirini tamamlayıcı tetikleytici kısımları yok bağımsız yani. oranlarda 60üzeri değil. sizi üzmek istemem ama malülen emekli BANA GÖRE olamazsınız. ancak vergi indirimi amacıyla gitmenizi öneririrm. keşke özrümüz olmasa keşke sağlıklı olasakta emekli imkanımız bu yolla olmasa ama madem böyle bir özür durmumuz var o zaman sonuna kadar kullanmalıyız derim. o sebeple bence emekliliğin en kolay yolu vergi indirimi ile emekli olmaktır

Mustafa bey verdiğiniz bilgiler çok değerli. Ben çalışmıyorum. boşuna 4 ay bekledim. böyle olacağını bilseydim sizin yaptığınızı yapardım. gitti 6 aylık maaş. artık sağlık olsun ne yapalım. yen arkadaşlar bu şekilde yapsınlar. benim raporda yüzde 60 tı. aynen onaylanıp geldi. valla üzüldüm şimdi. 18 kasım 2018 başvuru. 20 mayıs sgk'ya başvuru

agir uyku apnesi 35 hemotolaji 20 dalak yok 10 kalp 10 kulak 6
eğer oran bu ise malülen emekli olmazsınız
ama vergi indiriminden faydanalarak %61 ile engelli emeklisi olabilirsiniz. hastalık çoğaldıkça oranları ankaranın düşürme ihtimali fazladır. bunu unutmayın lütfen

Mustafa bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Benim rapor sonucunu bu hafta çıkar diye bekliyorum ankaradan şu anda çalışmıyorum işten çıkış bildirgesi ocak tarihli raporun gidiş tarihi ankaraya 14 ocak anladığım kadarıyla ben yarın Ankara yı arayarak sonucu sözlü olarak alsam ssk müracaatı yapabilirmiyim?

O zaman 5 agustosu beklicem heyeti % 81 beni emekli eder sanirim borde sunu söyleyim benim sigortam yok nasil bir yol izlemem gerek heyet raporundan sonra

Oranlar fazla fakat hiç bir tanesi fazlalik oran yok arkadaşlara bakiyorum %42 giden onay oluyor

Ropor aldıktan sonra vergi indirimine başvurmanızın biyerede sigortalı olmanız şart
Başka şansınız yok maalesef

Mustafa Zeybek verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Bugün tesadüfen bir şahıs ile tanıştım.Bu şahıs %76 sürekli rapor ile (kalp yetmezliğinden% 50 ef 45 + kalp pilinden %20)
psikiatriden %25
koahtan. %20
2015 yılında malülen emekli olmuş.
fakat 15 gün önce bir ara karar ile maaşı kesilmiş ekg. kalp ile ilgili tekrar evraklatlar istenmiş. "Bu ramazan gününde yapılirmı , bir haber verilseydi vs. morali bozuk saydıriyor. Tekrar ankaraya gidecek evraklar, tabi adamın ihtiyacı var mağdur. 1 yıl öncede emekli iken tekrar kriz geçirmiş. Sıtent takılmış.Adam ile biraz konuştum , Aslında adamın ssk giriş 1988 ve 5150 günü varmış aslında engelli emekliliği rahat olacak iken bilinçsizce malulen olmuş anladığım kadarıyla.Kızmış sgk daki memura madem bana sürekli rapor ile emekli ettiniz ve şimdi sorun çikardınız. İptal edin benim malulen i ben, 300 gün daha çalışayım normal emeklilik ićin gerekli primi doldurayım kurtulayim bu sitresten der.Yetkili memur olmaz öyle bir şey bundan sonra emkli olamaz sınız hiç bir şekilde ödenen primlerinizide almış olduğunuz maaşlara sayarlar demiş.
Yani size şimdi soruyorum, böyle bir durum ile ileride bizlerde engelli emekliliğinde karşılaşır isek bizlrdemi
gerekirse eksik günlerimizi çalışarak tamamlayıp normal yaşlılık emekliliğine hak kazanamazmıyız?

@Mertemir inşallah Allah gönlüne göre verir. artık sürecin sonuna gelmişsiniz .. benim yönetemim şu aşamada size yardımcı olamaz artık. "Allah kim ne istiyorsa , isteklerinin karşılığını fazlasıyla versin." Biz engelliler için en iyi dua bu sanırım

24 nisan
yapabilrsiniz.. yazdığım yolu kullanın.. hatta içinizi rahatlatmak için başvurmadan önce emeklilik servisine çıkın. durumu anlatın. emeklilik başvuru formunu verdikten sonra ssk bunu takip etmek zorundadır

Ogrendigim kadarıyla 15gun sigortali yetiyormus evraklari vergi dairesine verirken

Taksici35

%81 sonucunu nasıl buldunuz?.. siz hepsini topladınız sanırım. öyle hesaplanmaz.. en basit haliyle şöyle söyleyiyyim; en yüksek oranınızla 2.en yüksek oranınızın balzard tablosunda kesiştiği yerdeki sayıyı not ediniz sonra bu çıkan sayı ile 3.en yüksek sayının keşistiği yerdeki sayıyı not ediniz. bu bu şekilde devam eder ve sonuç çıkar 10+20+15+30= 75 değil bu şekilde olmaz!!! sakın böyle hesaplayıp ssk ya mürecat etmeyiniz!! aman dikkat

Mustafa bey ızmirdemisiniz

Oranlarin toplami heyet dokdorlarin verdigi oranlarin toplami

bycinaris54

engelli emekliliğinde sürekli engellilik söz konusu ise ve çalışırsanız sosyal güvenlik primine tabi iseniz ala maaşınız kesilmez!!! ama isterseniz ssk ya dilekçe ile müracaat edip emekli aylığımı almaktan vazgeçiyorum deyip tüm sigorta kollarına tabi olarak normal emeklilik haklarınızı yerine getirseniz böylede emekli olabilirsiniz

Teşekkürler yarın şansımı bir deniyeyim bakalım bizim ssk daki lerin inşallah böyle bir uygulamadan bilgileri vardır da bize zorluk çıkarmazlar hayırlısıyla yarın bir deniyeyim şansımı

Aynen yeterli olur başvuru esnasında sigortalı olmanız yeterli

Mehmet Zeybek bey ,
Olduki bahsettiğim şahısın düştüğü gibi bir duruma düştük ve hastalığımızda iyileşme görüldüğü ićin emekliliğimiz iptal olur ise tekrar normal emeklilik hakkımız oluyormu kalan primleri ödeyipte?Gecenin bu vaktinde bizi kırmayıpta vereveğiniz güzel cevabınıza şimdiden teşekkür ederim.

bycinaris54

Mehmet değil Mustafa :)
engelli olarak emeklilikte genel şartlar sağlandıktan sonra sürelimi süresiz mi kısmı devreye girer.. süresizde merak etmeyin asla emekli maaşınız iptal olmaz.. yanlışlıkla sgdp yerine tüm sigorta kolları vasıtasıyla işe girişiniz yapılmışsa emekli maaşınız kesilir. o da bi dilekçeyle halledilir. ancak 2 ayı bulan bi süreç karşınıza çıkar tek sorun bu. süreli de ise kontrol şartı vardır. eğer kontrolde sınır oran altına inilmişse elbette maaş alamazsınız. bu durumda emekli sıfatından çıkarsınız. dolayı ise ile normal emeklilik için pirim ödeyip normal yoldan emekli olabilirsiniz

Hayırlı geceler herkese hergün takip ediyorum hepinizi lakin bir sorum olacak vergi dairesine rapor verildikten sonraki süreci nereden takip ediyoruz hangi aşamada olduğu bilgisini teşekkürler

Üst Alt