Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Selamünaleyküm ben 3 nisan Ankara gidiş işten çıkış yaptım iş bitişi diye işkur dan işsizlik başvurdum Ankara dan rapor gelip emekli olana kadar artık 1015 tl işsizlik parası alacağım

Doğrudur Zeynep hanım tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz evis ten

Eviis den bildiğim kadarıyla her il yok İstanbul ankara İzmir var diğer iller bağlı bulundukları ilin vergi dairesi gib başvuracak

Mustafazeybek

Üstad sizin tavsiye ettiğiniz metodda işyeri çıkış sebebimizi emeklilik olarakmı yapacak. Bu süreçte işSizlikten faydalanma durumu nedir acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İşten ayrılma sebebi çıkış değil işyerin iş bitişi yazacak yoksa işsizlik alamazsın

İş çıkışı sebebin iş bitişi diye olacak sen çıktı yazarsa alamazsın muhasebeyle görüşme gerekiyor

River plate Hayırlı olsun..şimdi gördüm...çok sevindim...O zaman biz aynı zamanda başvuru yapan ve kalp rahatsızlığı bulunan 3 kişide
rapor oranı düşmeden sürekli olarak onaylanmış oldu değil mi?

Sümer35

Serkan bey, süreç sizin izlediğiniz gibi tek fark siz orda SGK memuruna iş yerim evrak istiyor deseydiniz vermek zorundalardı, resmi yazışma olduğu için ve kesinlik taşıdığı için uğraşmak istemiyorlar, siz çıkışınızı aldıktan sonra uğraşacaklar, şartlar tamamsa emeklisiniz, yada süpriz yapıp emekli olamazsınız daha şunu bunu eksik tamamlamanız gerekiyor diyebilirler. bir taşeron çalışanımızın başına geldi 4 ay sonra gel emeklisin demişler, personel 4 ay sonra gitti çıkışını almak istedi ben zorladım git tekrar sor yazı iste diye, SGK yazıyı vermiş 2 yıl sonra şartlarınızı tamamlayınca emeklisiniz diye, adam yıkıldı resmen, işini düzgün yapmayan sgk memurunun tmm emeklisin çıkışını al gel demesiyle iş yapmış olsaydı şimdi işsizdi.

mustafa zeybek
mustafa bey,
ben yazımda malülen emeklilikten bahsetmedim. öylede olsa süreç içerisinde çıkacak olası problemler karşısında kesin şartları tamamlamadan başvuru işlemlerine girmenin riskli olacağından bahsetmek istedim. bu forumda %60-70lerde rapor alıpta vergi dairesinde %40 altına indirilmiş raporların örnekleri dolu, sizin dediğiniz gibi raporum var, şartlarıda tamamlıyorum gidip başvuru yapayım demek tamamen işi şansa bırakmak olacaktır. ya vergi dairesinden olumsuz cevap gelirse,vergi dairesi cevap yazısı yollamış ama ne yollamış evrak işleme alındı 4 ay içinde cevap vereceğiz yazıyorsa 4 ay ne yiyip içeceğiz, iştende çıktınız, işverende emekli olmadığınızı öğrendi tazminatı geri istedi, işe de geri almadı ozaman durum ne olacak? ayrıca küçük işyerleri dışında sizin dediğiniz gibi işlem yapacak bir firma olduğunu sanmıyorum, kimse kimseye emekli olacakmışsın alsana tazminatın git işlemlerini yaptır demez!! bunla ilgilide sözleşme protokol yapmaz, elinde evrak yoksa. 2-3 ay maaş alacağım diye kendimizi riske atamaya değer mi bilemedim , tamam süreç çok uzun ama bir kere olsun tam olsun, tekrar tekrar yaşamayalım bu süreçleri, sizinde belirttiğiniz gibi rapor oranı sınırda olanların özellikle hiç riske atmaması gereken bir durum bu.
ve tekrar sölüyorum sizin bahsettiğiniz süreç olmaz demiyorum ama her kişi için geçerli değil, siz yapmışsınız örnek olarak ama başka birine uymayacaktır. kurumsal büyük bir fabrikada çalışan bir işçi ik ya gidip ben emekli olacam çıkışımı yapın tazminatımıda verin diyemez, firmada öyle bir durumda çıkış işlemi yapmaz(malesef para herkez insanlıkdan daha değerli) uzun zamandır çalışanda tazminatını yakıp istifa etmez.
olayı çok basite indirdemişsiniz ama burda kişileride mağdur etme yoluna göndermeyin, özelliklede paylaşmış olduğunuz yazıda

"
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi."
bugün ayın 22.05.2019 olmasına rağmen Vergi dairesi ileriyi görmüş ve dosyanızın durumunu SGK ya gelecekte göndermişken.!!!!

Samil38 merhabalar ben önce sgk ya gittim zaten vergi indirimi belgesi ile onlarda önce işyerinden çıkışınızı yapın öyle gelin işlemleri başlatalım dediler bende işyerinden emeklilik için çıkışımı aldım 94 girişim 7400 prim günüm var zsten

Sümer35

Serkan bey sizin yanlış yaptığınız bir durum yok zaten olması gereken öyle, ben sadece başıma gelen ve gördüğüm durumlarla ilgili olarak hem zaman kaybı olmasın hem yanlış işlem yapılmasın diye söyledim. sgk gittiğinizde işyerinden çıkışını al gel işlemleri yapalım demişler ama sadece sözde, sizde diyorsunuz ki şartlarım zaten tamam sizin için sorun yok ama genel için durum böyle olmayabiliyor. emekli oldum deyipte geri dönen çok gördüm o yüzden evrak alın sağlam olsun, işyeri açısından da çıkış yaparken sorun yaşanmasın diye.

Samil38 aynen söyledikleriniz de haklısınız girişi ve prim gününü hesaba katmadan hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlarımız oluyor malesef rabbim herkesin gönlüne göre hakkında hayırlısı nı nasip etsin hastalıklarmızla uğraşıyoruz zaten birde bu prosedürler gerçekten yoruyor insanı malesef

Samil38

Vergi indirimini aldıktan sonra sgk dan emekli olur yazısını ve kıdem tazminatı alır belgesini alıp işyerinden 14 ten çıkış yaptıracaksınız.

Arkadaslar Benim kalpten 30 koahtan yüzde yirmi toplam %50 rapor aldım raporumu 22 ocak 2019 tarihinde Ankara Maliye gönderdim sonuç %50 oranla bugün Adıyaman maliyeye evrakım onaylanıp Geldi geldi hepinize hepinize her şey için teşekkür ederim Allah herkese nasip etsin

Enam hayırlı olsun darısı bu ugurda mücadele eden arkadaşlara [emoji2969]
Bu tebliğat kaç günde gelir acaba [emoji849]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim 22 Ocak Ankara'da olan Raporum Bugün Adıyaman maliyesinde evrakını aldım arkadaşların bilgisine

@denizmm

Bu gun tebligat ankaradan adiyaman maliyesine geldi evragi elden alip ssk muracat ettim

[emoji87][emoji86][emoji85]

Son düzenleme:
kadmaster.cok sagol tesekkur ederim orani dusurmediler.insallah sizinkide gittigi gibi gelir

merhaba
ben 06.09.2019 tarihinde engelli raporum geldi. 2 yılda bir kontrollü olarak geldi. kontrole ne zaman girmeliyim. hangi ayda. rapor başlangıç tarihinden önce mi yoksa emekli olduğum tarihten önce mi. ssk şubatta emekli olmuş daha var dedi

:Mustafa Zeybek beyin söylediği gibi bugün gittim istanbul bağcılar sgk müdürlüğüne emeklilik servisine. Aynı şeyleri söyledim ancak engelli vergi indirimi onayı gelmeden işlem yapamıyoruz dediler. 2 kez sordum “vergi indirim raporu şart, onay gelmeden bir şey yapamayız” dediler. Bizde Durum bu. Ayrıca alo 170 ten aradılar isterseniz göndeririz ancak onaylanmadığı için ve eksik evrak diye geri çevrilebilir dediler.

Son düzenleme:
arkadaşlar engelli sağlık kurulu raporuna il sağlık müdürlüğüne itiraz ederken kendimiz şu hastaneye gitmek istiyorum dersek oraya gönderme ihtimali varmı

denizmm sonuç çıktığı gün vergi dairesine elektronik olarak gönderiyorlar benim dün çıkmış bugün vergi daire mi aradım yazısını biz bugün yazalım yarın gel al dediler

Bence bulunduğun il yada ilçe vergi dairesini ara gelmiştir bence vergi indirimi yazın

Engelini neydi acaba kontrol istediler

Engeliniz neydi acaba kontrol istediler

bu şekilde işten ayrılmak gerekiyor,tamamen,peki ben emekli olup,tekrar aynı işyerine devam etmek istiyorum,o nasıl olacak

Üst Alt