mustafa zeybek
mustafa bey,
ben yazımda malülen emeklilikten bahsetmedim. öylede olsa süreç içerisinde çıkacak olası problemler karşısında kesin şartları tamamlamadan başvuru işlemlerine girmenin riskli olacağından bahsetmek istedim. bu forumda %60-70lerde rapor alıpta vergi dairesinde %40 altına indirilmiş raporların örnekleri dolu, sizin dediğiniz gibi raporum var, şartlarıda tamamlıyorum gidip başvuru yapayım demek tamamen işi şansa bırakmak olacaktır. ya vergi dairesinden olumsuz cevap gelirse,vergi dairesi cevap yazısı yollamış ama ne yollamış evrak işleme alındı 4 ay içinde cevap vereceğiz yazıyorsa 4 ay ne yiyip içeceğiz, iştende çıktınız, işverende emekli olmadığınızı öğrendi tazminatı geri istedi, işe de geri almadı ozaman durum ne olacak? ayrıca küçük işyerleri dışında sizin dediğiniz gibi işlem yapacak bir firma olduğunu sanmıyorum, kimse kimseye emekli olacakmışsın alsana tazminatın git işlemlerini yaptır demez!! bunla ilgilide sözleşme protokol yapmaz, elinde evrak yoksa. 2-3 ay maaş alacağım diye kendimizi riske atamaya değer mi bilemedim , tamam süreç çok uzun ama bir kere olsun tam olsun, tekrar tekrar yaşamayalım bu süreçleri, sizinde belirttiğiniz gibi rapor oranı sınırda olanların özellikle hiç riske atmaması gereken bir durum bu.
ve tekrar sölüyorum sizin bahsettiğiniz süreç olmaz demiyorum ama her kişi için geçerli değil, siz yapmışsınız örnek olarak ama başka birine uymayacaktır. kurumsal büyük bir fabrikada çalışan bir işçi ik ya gidip ben emekli olacam çıkışımı yapın tazminatımıda verin diyemez, firmada öyle bir durumda çıkış işlemi yapmaz(malesef para herkez insanlıkdan daha değerli) uzun zamandır çalışanda tazminatını yakıp istifa etmez.
olayı çok basite indirdemişsiniz ama burda kişileride mağdur etme yoluna göndermeyin, özelliklede paylaşmış olduğunuz yazıda
"
21.05.2019 454807 SGK yazısı geldi, cevabı yazım aşamasında.
25.05.2019 196585 Dosyanın durumu SGK'ya yazıyla gönderildi." bugün ayın 22.05.2019 olmasına rağmen Vergi dairesi ileriyi görmüş ve dosyanızın durumunu SGK ya gelecekte göndermişken.!!!!