@
turkuazist;
yazmış olduğum yazılarda emeklilikle vergi indirimin aynı şeyler olduğunu belirttiğim bir cümle mi var ki böyle altın çıkarmışcasına yeni bişi bulmuş gibi cümle kurmuşsun?
sizin anlayamadığınız şey şu:" ben kimseye danışmayayım mantığımı kullanarak böyle böyle yaparsam emekli olurum" diye düşünüp bu işlere kalkıştığımı mı düşünüyorsunuz?
bak arkadaşım sana ve okuyan herkese bir kez daha komple süreci yazayım ki yanlış anlamalar olmasın artık!!
* ben yaşa takılanlardanım. 2031 normal emekli tarihim. dedim ki 2010 ve 2011 de kalp krizi geçirdim acaba kötünün iyisi çıkarmı bu işten? 2012 de malülen emeklilik için müracaat ettim.. oran yeterli gelmedi ve emekli olamadım. seneler geçti bir gün dedimki kendime çalışıyorum madem neden vergi indirimi almayayım üstüne bununla neden erken emekli olmayayım?
* şartların oluşması için yani yıl ve pirim geçen seneye kadar bekledim.
* hizmet süresi tamamlandı pirim tamamlandı geriye oran kaldı.. kardiyolojiye gidip ef değerimi öğrenmek istedim. 2010 ve 2011 kalp krizinden sonra değerim 45 e düşmüştü. (sağlıklı bir insanda bu oran 60 a yakındır. 30 demek ölmüşsünüz demektir tıp dilinde)
* 2010-2011 ef değerine göre %50 alıyorum ama güncel 2019 verisini öğrenmek için doktora başvurdum. ekg ve eco değerlerine baktırdım.yeni ef değerim 40 çıktı. doktora söyledim. bu durumda benden 50+10 alırsın dedi. +10 da tansiyondan gelir dedi.
* hizmet yılı+pirim+oran üçgeni tamamlanınca izmir vergi dairesine başvurdum. sevk edildim. evrakları poliklinikten onaylattım gördüm ki oranlar tamda doktorun söylediği gibi yazılmış.
* heyet için gün verdiler. ben 2019/1.ayda müracaat ettim vergi indirimine 1.ayda sağlık evraklarını hastaneye teslim ettim bana 5.aya sağlık kurulu heyeti için gün verdiler.6mayıs2019a
* o gün sabah ssk yı aradım. ssk emeklilik servisi aynur hanımla telefonda konuştum. bana işten çıkışını yaptınmı dedi. hayır dedim çıkışını yap gel müracaat et dedi. ama daha kurula girmedim dedim. vergi indirimi müracaatımda çalışıyor görünüyordum. sorun olmaz ama başvuracaksan ve başvurduğun tarih emekli başlangıç tarihin olacaksa tüm sigorta kollarına bağlı çalışamazsın. sosyal güvenlik destekleme primine tabi olmalısın. öyle yada işten çıkışın olmalı dedi.peki bugün sağlık kurulu heyetine görüleceğim dedim. oran 60 civarı çıkacak dedim tamam o zmaan gel müracaat et dedi. bende 6mayıs sabahı müracaat ettim. üsüne not yaz vergi indirim süreci devam ediyor diye söyledi. yazdım teslim ettim
* 6mayıs öğlen 13:30 da kurula göründüm. işlem yapan memurlardan birine rapor ne zmaan çıkar dedim 15 gün sürer dedi.
* ben 15 günü beklemedim. 6mayıstan 5 gün sonra 11 mayısta aslı gibidir onaylı sağlık kurulu raporumu aldım. %60 sürekli.
* bir nüshasını sssk ya dosyaya koydurdum
* ssk, artık bundan sonra sen karışma ben vergi dairesi ile yazışıcaz dedi
* bugün öğleden önce vergi indirim servisini aradım. ssk bizden bilgi istedi dosya henüz ankarada gelince bilgi vericez dediler. hemen ardından ssk yı aradım. onlarda henüz neticelenmemiş yazışma devam edecek dedi.
* bana buraya kadar olumsuz tek bir cümle söyleyin? tüm şartlar hazır. her iki kurumda ankarayı bekliyor. tek farkı normal süreçten, başvurduğum tarihten sonraki ilk aybaşı emekli maaşı bağlanır dediler. ben değil!! dikkat edin ssk emeklilik servisi diyor.. şimdi burdan süreci bilmeyen kişiler yok o olmaz yok bu olmaz yok red gelir diyorlar. yahu dosya kapanamaz. her iki kurum bilgi verecekler ve bu dosyayı neticelendircekler.
* bugün üyelerden eco da ssk yı aramış. söylediklerimi onaylamışlar. hala neyine olumsuz düşünüyorsunuz?
ben bu süreci kullandım ve ssk ya danışarak yaptım bunu. kafama göre değil!! dedim ki 4 ay beklemeyin bu yolu deneyin gidin benim gibi ssk ya danışın dedim.. bunun neresi kötü? neden 4 aylık maaşınızı eksik alasınız?
* bakın veri indirimi müracaatınız sırasında çalışıyorsanız sorun yok. vergi indirim servisi diğer şartları tamamladığınız zaman başvurunuzu teslim alıyor ve sevk ediyor. siz bu dönemde işyerinden ayrılabilirsiniz. vergi indirim belgesini yeni işyerinize çalışmaya başladığınızdada ibraz edebilirsiniz. yani işten çıkmış olmak demek vergi indirim hakkınız bitti demek değildir.
* ssk dan emekli olmanın 4-5 çeşit yolu var. biriside vergi indirimi vasıtasıyla. ben forma vergi indirim süreci devam etmektedir dedikten sonra ssk o dosyayı kapatamaz. vergi dairesi ise %60 sürekli raporu %39 çeviremez. dolayısıyla garanti olan şartlar varsa başvurun derim