Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

:Mustafa Zeybek

mustafa şuan yazmış olduğunuz şeyin benim yazmış olduğumdan farkını anlatırmısın bana rica etsem.!!!

sen iyi oku 120 gün şartı kalkmadı, 120 içinde eksik gün nedeniyle işsizlik ödeneği alamayıp mağdur olanlar için eksik gün sorgulama kalktı. 120 şartı devam ediyor. yani işveren sizi işten çıkarmadan önceki 120 gün sigortalı olmanız gerekmekte. sadece eksik gün aranmıyor artık.
sizin yollamış olduğunuz yazıda da aynısı yazmakta 120 şartı kalktı diye birşey yazmıyor. dikkat edin! prim ödeyerek sürekli çalışmış demek eksik günü olmamak yani 120 gün tam çalışmış olmak demek, ama adı geçen torba kanunla çalışma yerine sigortalı olma ile değişti. yani devamsızlık rapor izin gibi eksik günler işsizlik ödeneği almakta engel olmayacak.

ayrıca 120 işsizlik ödeneğinin hesaplanmasında ki en büyük kriterdir. son 120 günlük ödene prim üzerinden hesaplanıp maaş veriliyor.
kopyala yapıştır yaparak kulaktan duyma bilgilerle bana gelmeyin!! işimi bana öğretmeyin

7 Mayıs ta sgk ya emeklilik için müracaat ettım bugün itibari ile e devlete emeklilik kaydım düştü arkadaşlar darısı tüm bekleyen arkadaşların başına inşallah 🙏

süperrrr gözün aydınnn ama insan yinede maaşı alana kadar inanası gelmiyor....
darısı tüm dostlara inşallah

[emoji122][emoji122] hayırlı olsunnnn rabbim güle güle yemeyi nasip etsin emekli olan arkadaşlara

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozlmasgr Allah razı olsun teşekkür ederim aynen şimdi de acaba ne zaman maaş bağlanır derdine düşcez😁dert hiç bitmiyor 🤓🤓🤓😁
denizmm Allah razı olsun amin inşallah rabbim biran önce tüm bekleyen arkadaşların yüzünü güldürsün inşallah 🙏🙏

Sizin anlattığınız süreç bitmiş ve neticesini almış olduğunuz bir süreç değil.
Ayrıca bildiğiniz gibi emeklilik müracaat işlemleri ayrı, Vergi indirimi işlemleri ayrı şeyler.
Siz emekliliğe her zaman için müracaat edebilirsiniz onlar kabul eder.
Ancak emekliliğe haiz olma durumuna göre dosyayı ya kapatır veya maaş hesaplama işlemine geçer.
BENCE neticeyi alıpta bizlere bu gelişmeyi aktarsaydın iyi OLURDU.
Çünkü bu durum ile ilgili olarak başına gelebilecek fikrimi yazmak istiyorum.
Sgk emeklilik dilekçene istinaden işlem başlatmış, sgk kendi verilerine bakar (yaş, prim, yıl). Eğer dolmamışsa dosyayı kapatır, ama sizinkinde olduğu gibi üzerindeki şerhten dolayı gelir idaresine netice hakkında bilgi sormuş, vergi indirimi aldı mı diye. Eğer sorduğu tarih itibari ile +-15 gün içerisinde bir netice sözkonusu değilse (ki sizin vergi indirimi için muracaatınız daha yeni gözüküyor.) Gelir idaresi sgk'ya herhangi bir vergi indirimi sözkonusu yoktur diyerek cevabını gönderecek. Yani dosyanız kapanacak. Yani 3-4 ay süren vergi indirimi sürecini, skg senin için bekletmez. (Dilekçelere cevap vermede süre zorunluluğundan dolayı)
Diyelim ki bir yolunu buldun beklettin. Başvuru tarihin itibariyle emekliliğe haiz değilsin yine dosyan kapanır.
Hadi diyelim bu süreci de üstün performansınla aştın diyelim maaş bağlandıktan sonra geriye dönük para alman mucize olacak.
İŞTE EN AZINDAN BU SÜREÇTEN SONRA BU TECRÜBEYİ AKTARIRSAN HERKES İÇİN ÇOK GÜZEL BİR BİLGİ OLUR.
Teşekkürler.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@turkuazist;
yazmış olduğum yazılarda emeklilikle vergi indirimin aynı şeyler olduğunu belirttiğim bir cümle mi var ki böyle altın çıkarmışcasına yeni bişi bulmuş gibi cümle kurmuşsun?
sizin anlayamadığınız şey şu:" ben kimseye danışmayayım mantığımı kullanarak böyle böyle yaparsam emekli olurum" diye düşünüp bu işlere kalkıştığımı mı düşünüyorsunuz?
bak arkadaşım sana ve okuyan herkese bir kez daha komple süreci yazayım ki yanlış anlamalar olmasın artık!!
* ben yaşa takılanlardanım. 2031 normal emekli tarihim. dedim ki 2010 ve 2011 de kalp krizi geçirdim acaba kötünün iyisi çıkarmı bu işten? 2012 de malülen emeklilik için müracaat ettim.. oran yeterli gelmedi ve emekli olamadım. seneler geçti bir gün dedimki kendime çalışıyorum madem neden vergi indirimi almayayım üstüne bununla neden erken emekli olmayayım?
* şartların oluşması için yani yıl ve pirim geçen seneye kadar bekledim.
* hizmet süresi tamamlandı pirim tamamlandı geriye oran kaldı.. kardiyolojiye gidip ef değerimi öğrenmek istedim. 2010 ve 2011 kalp krizinden sonra değerim 45 e düşmüştü. (sağlıklı bir insanda bu oran 60 a yakındır. 30 demek ölmüşsünüz demektir tıp dilinde)
* 2010-2011 ef değerine göre %50 alıyorum ama güncel 2019 verisini öğrenmek için doktora başvurdum. ekg ve eco değerlerine baktırdım.yeni ef değerim 40 çıktı. doktora söyledim. bu durumda benden 50+10 alırsın dedi. +10 da tansiyondan gelir dedi.
* hizmet yılı+pirim+oran üçgeni tamamlanınca izmir vergi dairesine başvurdum. sevk edildim. evrakları poliklinikten onaylattım gördüm ki oranlar tamda doktorun söylediği gibi yazılmış.
* heyet için gün verdiler. ben 2019/1.ayda müracaat ettim vergi indirimine 1.ayda sağlık evraklarını hastaneye teslim ettim bana 5.aya sağlık kurulu heyeti için gün verdiler.6mayıs2019a
* o gün sabah ssk yı aradım. ssk emeklilik servisi aynur hanımla telefonda konuştum. bana işten çıkışını yaptınmı dedi. hayır dedim çıkışını yap gel müracaat et dedi. ama daha kurula girmedim dedim. vergi indirimi müracaatımda çalışıyor görünüyordum. sorun olmaz ama başvuracaksan ve başvurduğun tarih emekli başlangıç tarihin olacaksa tüm sigorta kollarına bağlı çalışamazsın. sosyal güvenlik destekleme primine tabi olmalısın. öyle yada işten çıkışın olmalı dedi.peki bugün sağlık kurulu heyetine görüleceğim dedim. oran 60 civarı çıkacak dedim tamam o zmaan gel müracaat et dedi. bende 6mayıs sabahı müracaat ettim. üsüne not yaz vergi indirim süreci devam ediyor diye söyledi. yazdım teslim ettim
* 6mayıs öğlen 13:30 da kurula göründüm. işlem yapan memurlardan birine rapor ne zmaan çıkar dedim 15 gün sürer dedi.
* ben 15 günü beklemedim. 6mayıstan 5 gün sonra 11 mayısta aslı gibidir onaylı sağlık kurulu raporumu aldım. %60 sürekli.
* bir nüshasını sssk ya dosyaya koydurdum
* ssk, artık bundan sonra sen karışma ben vergi dairesi ile yazışıcaz dedi
* bugün öğleden önce vergi indirim servisini aradım. ssk bizden bilgi istedi dosya henüz ankarada gelince bilgi vericez dediler. hemen ardından ssk yı aradım. onlarda henüz neticelenmemiş yazışma devam edecek dedi.
* bana buraya kadar olumsuz tek bir cümle söyleyin? tüm şartlar hazır. her iki kurumda ankarayı bekliyor. tek farkı normal süreçten, başvurduğum tarihten sonraki ilk aybaşı emekli maaşı bağlanır dediler. ben değil!! dikkat edin ssk emeklilik servisi diyor.. şimdi burdan süreci bilmeyen kişiler yok o olmaz yok bu olmaz yok red gelir diyorlar. yahu dosya kapanamaz. her iki kurum bilgi verecekler ve bu dosyayı neticelendircekler.
* bugün üyelerden eco da ssk yı aramış. söylediklerimi onaylamışlar. hala neyine olumsuz düşünüyorsunuz?
ben bu süreci kullandım ve ssk ya danışarak yaptım bunu. kafama göre değil!! dedim ki 4 ay beklemeyin bu yolu deneyin gidin benim gibi ssk ya danışın dedim.. bunun neresi kötü? neden 4 aylık maaşınızı eksik alasınız?
* bakın veri indirimi müracaatınız sırasında çalışıyorsanız sorun yok. vergi indirim servisi diğer şartları tamamladığınız zaman başvurunuzu teslim alıyor ve sevk ediyor. siz bu dönemde işyerinden ayrılabilirsiniz. vergi indirim belgesini yeni işyerinize çalışmaya başladığınızdada ibraz edebilirsiniz. yani işten çıkmış olmak demek vergi indirim hakkınız bitti demek değildir.
* ssk dan emekli olmanın 4-5 çeşit yolu var. biriside vergi indirimi vasıtasıyla. ben forma vergi indirim süreci devam etmektedir dedikten sonra ssk o dosyayı kapatamaz. vergi dairesi ise %60 sürekli raporu %39 çeviremez. dolayısıyla garanti olan şartlar varsa başvurun derim

Mustafa bey
Şöyle demişsiniz.

* heyet için gün verdiler. ben 2019/1.ayda müracaat ettim vergi indirimine 1.ayda sağlık evraklarını hastaneye teslim ettim bana 5.aya sağlık kurulu heyeti için gün verdiler.6mayıs2019a

Benim bildiğimden farklı bir durum mu var yoksa sizin durumunuz farklı mı?
Ben vergi indirimine müracaat ederken benden, heyetten geçmiş %40 üstü sağlık kurulu raporu istediler. Sizde bu nasıl oldu ben tam anlamadım. 1. ayda nereye başvurdunuz. Eğer gelir idaresine ise zaten elinizde heyetli rapor olması gerekmiyormuydu. Ayrıca 5 ay sonra neyin heyetine girdiniz onu anlayamadım.
Ayrıca cevabıma karşılık "yeni birşey bulmuş gibi" yazmışsınız. Ben cümleye zaten "bildiğiniz gibi" ifadesiyle başlamışım.
Özetle doğru bilgilendirirseniz herkes doğru anlar, ancak eksik bilgi kafalarda soru işareti bırakıyor, doğal olarakta soruyoruz, fikrimizi yazıyoruz. Bundan dolayı her türlü eleştirel yazıya tahammül gösteriniz lütfen.

Arkadaşlar vergi indirimi için raporum Ankara’ya gitti beklemedeyim. Şu an iş yerim çıkışımı verse vergi indirimim onaylandığında işsiz olmuş olsam emekliliğimde herhangi bir sorun olmaz değil mi. Yani vergi indirimi onaylandığında çalışıyor olma zorunluluğu yok değil mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar vergi indirimi için raporum Ankara’ya gitti beklemedeyim. Şu an iş yerim çıkışımı verse vergi indirimim onaylandığında işsiz olmuş olsam emekliliğimde herhangi bir sorun olmaz değil mi. Yani vergi indirimi onaylandığında çalışıyor olma zorunluluğu yok değil mi?

hasbatuas

Sorun olmaz siz çalışmaya devam edin. Vergi indirimi başvurun işten çıkmışsın veya yeni işe girmişsin etkilenme durumu olmuyor.Vergi indirimi raporunuz zaten 3-4 ay içinde onaylanıp gönderilir. Rapor geldiğinde istediğiniz zaman emeklilik işlemine başvurursunuz. başvurmadan önce eğer emeklilik şartları tamamlıyorsanız ilk önce işten çıkışınızı isteyin kaşeli imzalı çıkış belgesi, saglık raporu ve engelli vergi indirimi raporu ile başvuracaksınız.

Ankaradan gelemeyen onay

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar ben bursadan yazıyorum 2019 ocak 25 te kalp(by pass ve hiperansiyon) %55 oranla vergi dairesine teslim ettiğim rapor sonucu hala gelmedi ankara'dan bu tarih te rapor teslim edip sonuç alan varmı ve oranda oynama olurmu sizce
Teşekkürler

ümit bey ben zaten bu işlemleri yapan birisiyim işim bu benim, personel şefi olarak çalışmaktayım, vergi indirimi ile sgk dan emekli olur yazısını alınca kıdem tazminatı alır yazısına zaten gerek yok. ayrıca 14 den değil 08 den çıkış yapılacak. 14.madde yaş şartını tamamlamadan prim ve yıl şartını tamamlayarak iş yerinden kıdem tazminatı alarak çıkmak için kullanılan maddedir.

Burada arkadaşın birisi 170i arayıp sordum kimse bişey bilmiyor diyordu oradan kalmış aklımda maddeleri bilmiyorum.

@turkuazist;
yazmış olduğum yazılarda emeklilikle vergi indirimin aynı şeyler olduğunu belirttiğim bir cümle mi var ki böyle altın çıkarmışcasına yeni bişi bulmuş gibi cümle kurmuşsun?
sizin anlayamadığınız şey şu:" ben kimseye danışmayayım mantığımı kullanarak böyle böyle yaparsam emekli olurum" diye düşünüp bu işlere kalkıştığımı mı düşünüyorsunuz?
bak arkadaşım sana ve okuyan herkese bir kez daha komple süreci yazayım ki yanlış anlamalar olmasın artık!!
* ben yaşa takılanlardanım. 2031 normal emekli tarihim. dedim ki 2010 ve 2011 de kalp krizi geçirdim acaba kötünün iyisi çıkarmı bu işten? 2012 de malülen emeklilik için müracaat ettim.. oran yeterli gelmedi ve emekli olamadım. seneler geçti bir gün dedimki kendime çalışıyorum madem neden vergi indirimi almayayım üstüne bununla neden erken emekli olmayayım?
* şartların oluşması için yani yıl ve pirim geçen seneye kadar bekledim.
* hizmet süresi tamamlandı pirim tamamlandı geriye oran kaldı.. kardiyolojiye gidip ef değerimi öğrenmek istedim. 2010 ve 2011 kalp krizinden sonra değerim 45 e düşmüştü. (sağlıklı bir insanda bu oran 60 a yakındır. 30 demek ölmüşsünüz demektir tıp dilinde)
* 2010-2011 ef değerine göre %50 alıyorum ama güncel 2019 verisini öğrenmek için doktora başvurdum. ekg ve eco değerlerine baktırdım.yeni ef değerim 40 çıktı. doktora söyledim. bu durumda benden 50+10 alırsın dedi. +10 da tansiyondan gelir dedi.
* hizmet yılı+pirim+oran üçgeni tamamlanınca izmir vergi dairesine başvurdum. sevk edildim. evrakları poliklinikten onaylattım gördüm ki oranlar tamda doktorun söylediği gibi yazılmış.
* o gün sabah ssk yı aradım. ssk emeklilik servisi aynur hanımla telefonda konuştum. bana işten çıkışını yaptınmı dedi. hayır dedim çıkışını yap gel müracaat et dedi. ama daha kurula girmedim dedim. vergi indirimi müracaatımda çalışıyor görünüyordum. sorun olmaz ama başvuracaksan ve başvurduğun tarih emekli başlangıç tarihin olacaksa tüm sigorta kollarına bağlı çalışamazsın. sosyal güvenlik destekleme primine tabi olmalısın. öyle yada işten çıkışın olmalı dedi.peki bugün sağlık kurulu heyetine görüleceğim dedim. oran 60 civarı çıkacak dedim tamam o zmaan gel müracaat et dedi. bende 6mayıs sabahı müracaat ettim. üsüne not yaz vergi indirim süreci devam ediyor diye söyledi. yazdım teslim ettim
* 6mayıs öğlen 13:30 da kurula göründüm. işlem yapan memurlardan birine rapor ne zmaan çıkar dedim 15 gün sürer dedi.
* ben 15 günü beklemedim. 6mayıstan 5 gün sonra 11 mayısta aslı gibidir onaylı sağlık kurulu raporumu aldım. %60 sürekli.
* bir nüshasını sssk ya dosyaya koydurdum
* ssk, artık bundan sonra sen karışma ben vergi dairesi ile yazışıcaz dedi
* bugün öğleden önce vergi indirim servisini aradım. ssk bizden bilgi istedi dosya henüz ankarada gelince bilgi vericez dediler. hemen ardından ssk yı aradım. onlarda henüz neticelenmemiş yazışma devam edecek dedi.
* bana buraya kadar olumsuz tek bir cümle söyleyin? tüm şartlar hazır. her iki kurumda ankarayı bekliyor. tek farkı normal süreçten, başvurduğum tarihten sonraki ilk aybaşı emekli maaşı bağlanır dediler. ben değil!! dikkat edin ssk emeklilik servisi diyor.. şimdi burdan süreci bilmeyen kişiler yok o olmaz yok bu olmaz yok red gelir diyorlar. yahu dosya kapanamaz. her iki kurum bilgi verecekler ve bu dosyayı neticelendircekler.
* bugün üyelerden eco da ssk yı aramış. söylediklerimi onaylamışlar. hala neyine olumsuz düşünüyorsunuz?
ben bu süreci kullandım ve ssk ya danışarak yaptım bunu. kafama göre değil!! dedim ki 4 ay beklemeyin bu yolu deneyin gidin benim gibi ssk ya danışın dedim.. bunun neresi kötü? neden 4 aylık maaşınızı eksik alasınız?
* bakın veri indirimi müracaatınız sırasında çalışıyorsanız sorun yok. vergi indirim servisi diğer şartları tamamladığınız zaman başvurunuzu teslim alıyor ve sevk ediyor. siz bu dönemde işyerinden ayrılabilirsiniz. vergi indirim belgesini yeni işyerinize çalışmaya başladığınızdada ibraz edebilirsiniz. yani işten çıkmış olmak demek vergi indirim hakkınız bitti demek değildir.
* ssk dan emekli olmanın 4-5 çeşit yolu var. biriside vergi indirimi vasıtasıyla. ben forma vergi indirim süreci devam etmektedir dedikten sonra ssk o dosyayı kapatamaz. vergi dairesi ise %60 sürekli raporu %39 çeviremez. dolayısıyla garanti olan şartlar varsa başvurun derim

Bazen düşürme oluyor geçen sene yüzde 59 raporumu 32 ye düşürdü.Geçtiğimiz aralık ayında Ankara hacettepe üniversitesinden ftr ölçüm yaptı 22,ht 10,nöroloji 20+20 36 verdi toplamda55 le tekrar başvuru yaptım mart26 da nörolojiden karar verilememiştir diyerek emg,ilaç raporu,detaylı nörolojik muayene istedi hastaneden 17 nisanda maliyeye ulaştırılmış halen bekliyoruz ama raporda presedüre uygun ve ölçüte göre birebir,noktasına virgülüne kadar aynı yazılmış bende şimdi soruyum bilen arkadaşlara neye göre karar veremiyor detaylıca yazılmış raporun,sadece doktorun hatası emg uyumlu,şu şu ilacı kullanıyor yazmasıda gerekiyordu orayı eksik yazmış o tamam anlamadığım şey şu doktor karar verirken oraya notunu düşerken emg yede bakıyor detaylıcada muayene edip karar veriyor işte Ankara bazen işgüzarlık yapıyor,şimdi ben ve birsürü arkadaşım acaba oranım düşermi,neden tekrar evrak istediler yinede düşürceklermi,aynen onaylayacaklarmı,ne olacak kuşkusuyla bekleyip duruyoruz bunlarda benim naciizane fikrim ve paylaşımımdı buna katkı sunacak arkadaşların görüşlerinide alabiliriz...

Benim evragim Şubat 11 de 2000 öncesi 239 günüm var askerligimi 590 gün yatirabiliyorum emeklilik maasimi nasıl etkiler yatirmam in fsydasi ne olur

Tekno63.2000oncesi primlerin onemi buyuk yalniz 16bin kusurden fazla tutuyormus imkanin varsa yatir

denizmm.eviste gozuktumu vergi indirimin.

Asgariden mi 16000 daha yüksek yatsa maasi ne kadar etkiler fayası olurmu

firdevs ç sen hastene secemiyorsun itirazda onlar belirliyorlar ilsaglik sana mesaj yolluyor su hastaneden randevu alin diye ama senin dosyan gidiyor oraya zaten
denizmm
River plate bir kalpden benmi kaldim burda hayirlisi olsun bizimde beklemeye devam daha 2ay daha bekliyeceem nisanin 1gitmiş ankaraya bizim evrak

Abdul bey hayırlı haberleriniz gelir inşallahh [emoji2969]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eviste ‘Rapor Bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor” diyor. Ankaraya ne zaman ulaştığını nasıl anlarız. Takip edilecek başka bir yer var mı?

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım vergi dairesine 22/04/2019 da verdin 25/04/2019. Gitmiş bu tarihden itibaren 4 aymı yoksa ankaraya gittikten sonra 4 aymı beklicez

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım vergi dairesine 22/04/2019 da verdin 25/04/2019. Gitmiş bu tarihden itibaren 4 aymı yoksa ankaraya gittikten sonra 4 aymı beklicez

Nihat67
ankara’ya gittiği tarihten itibaren. Tam 4 ay sürmeyebilir de sürebilir de.. bu süreç sürekli değişebilir şans işi.

Ben 18 nisanda verdim, 2 mayıs ta ulaşmış. Sizinkine göre daha geç. Demek ki senin benden önce onaylanacak :)

Haziran da ramazan bayramı ve ağustosta kurban bayramı derken bu aralar başvuran bizlerin vay haline. 5 aydan önce çıkmaz

Burayı bayadır takip ediyorum üye olamamıştım aynı askerlik gibi burası biri gidiyo biri geliyo

Benim rapor %51 le gitti oran düşürme olmaz diye tahmin ediyorum bide bunla uğraşmayız inşallah

@Nihat67
İyi benzetme ;)
Herşey emekliliğini verene kadar zaten. sonra bir çoğu bırakıyor burayı. Vazgeçmeyip bıkmadan kalanlar da var ara sıra da olsa girip bir şeyler yazmayı, yardımcı olmayı, tecrübelerini aktarmaktan geri kalmazlar onlar da bizim gururumuz. Emeği geçen herkese buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum herkes adına.
@Nihat67
Rahatsızlığın nedir

Şubatta ve martta vergi indirimine başvuran pek yok herhalde. Fazla renk vermiyor arkadaşlar. Yoksa direk nisana mı başlasalar. ;-)

Benim rahatsızlık tek gözden %32 aldım burdan korkum yok. Bel fıtığiından %28 verdiler ameliyat oldum 6 tane vida taktılar omurgada problem vardı baltazar formulüne girince %51 çıktı

Üst Alt