Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Samil38
Vergi indirimini aldıktan sonra sgk dan emekli olur yazısını ve kıdem tazminatı alır belgesini alıp işyerinden 14 ten çıkış yaptıracaksınız.
[/QUOTE]Vergi dairesinin ssk ya cevabının ne olduğunu biliyormusunuz peki, eğer vergi dairesi süreç tamamlanmadı demişse, emeklilik müraacatınız reddeilecektir. Bu durumda tekrar emeklilik müraacatı yapmanız gerekecektir diye düşünüyorum. Böylece emekli maaşınızda geriye doğru birikmeyecektir.
QUOTE=:Mustafa Zeybek;2177827]emeklililk hızlandırma yolu;
1-önce heyet gününü bekleyin. heyete göründükten hemen sonra işyerinizden çıkışınızı yaptırın.
2-heyetten çıkar çıkmaz ssk ya gidip emeklilik formu doldurun. vergi indirim süreci devam etmektedir diye not düşün
3-5 gün sonra raporunuzu arşivden istetin aslı gibidir yapın.
4-raporun bir nüshasını ssk ya verin
5-ssk vergi dairesinden dosya hakkında bilgi isteyecektir.siz sadece bekleyin onlar yazışsın
6-böylece rapor ankara gidecek gelecek yazı elimize işverene gelecek diye geçen süreyi düşünmeyin. çünkü siz ssk ya emeklilik için müracaat ettiğiniz tarihten itibaren emekli sayılacaksınız.
7-bu şekilde yaparsanız heyete girip çıktıktan sonraki emeklilik için gün kaybı "0" dır. eğer normal prosedürü bekleseydiniz>>> rapor heyetten vergi dairesine gidecek en az 10 gün+vergi dairesinden ankaraya gidecek onaylanıp geri gelecek 50 gün+vergi dairesi kişiye ve işverene tebliğ edecek 20 gün.. elinize ulaşıp ssk ya müracaat 10 gün. toplamda 3 aylık kaybınız olacaktı. yani 3 aylık emeklilik maaşınızdan olacaktınız. bu durumda 3 ay sonra bile olsa 3 aylık emekli maaşınızı toplu alabilirsiniz.
8-işyerinizden işten çıkışını dediğim tarihte mutlaka yapın. çünkü tüm sigorta kollarına tabi çalışırken emekli olamazsınız. çıkış yapın ki emekli olduktan sonra sosyal güvenlik primine tabi çalışabilesiniz.
9-ayrıca vergi indirim süreci devam ederken işten çıkış yapabilirsiniz.. herhangi bir sakıncası yoktur. raporu ve kararı etkilemez.
umarım size de yol gösterir
25.05.2019 tarihi henüz gelmemiş ama bu tarih nasıl görünüyor sistemde, bu konuya lütfen açıklık getirirmisiniz
25.05.2019 daha gelmeyen bir tarih. Nasıl oluyor gelmeyen bir tarihte evrağınız gönderilebiliyor, ayrıca evis te rapor durumunuz onaylanmış ve rapor oranınız ve sürekliliği görünüyormu acaba, lütfen bu konuya açıklık getirirmisiniz acaba..
çok doğru kerem... bende bunu söyledim. ve ne dedim? formun üzerine vergi indirim süreci devam etmektedir yazarsanız ssk o dosyayı kapatamaz sonuç gelinceye kadar bilgi ister vergi dairesinden. ssk binalarında 2 tane emeklilik servisi vardır. işçi ve işveren emeklilik servisi. işçi servisi ile bağlantı kurun. o dosya sonuçlanıncaya kadar mutlaka takip ederler. dosyayı kapatamazlar veya takipsizlik yapamazlar. benimki gibi yazışmalar olur. peki bundaki çıkarımız nedir? sonuç ne zaman gelirse gelsin ssk ya başvuru tarihiniz emeklilik tarihinizdir.:Mustafa Zeybek beyin söylediği gibi bugün gittim istanbul bağcılar sgk müdürlüğüne emeklilik servisine. Aynı şeyleri söyledim ancak engelli vergi indirimi onayı gelmeden işlem yapamıyoruz dediler. 2 kez sordum vergi indirim raporu şart, onay gelmeden bir şey yapamayız dediler. Bizde Durum bu. Ayrıca alo 170 ten aradılar isterseniz göndeririz ancak onaylanmadığı için ve eksik evrak diye geri çevrilebilir dediler.
Benim merak ettiğim ;
Bu belgeler gelene kadar çalışmak zorunda mıyız ? illa ki bir iş adresimiz olmak zorunda mı ?
Yani ; işten çıkıp , işsizlik maaşı alarak da bu süreci bekleyebilir miyiz ?
Çünkü gerçekten çalışamıyorum. Çok zorlanıyorum.
Ankara'yı arıyorum , kimse telefonu açmıyor. Cevap alamıyorum.
Varsa bilgisi olan , lütfen yardımcı olsun.
Samil38 arkadaşım;
sizin derdiniz nedir? yani bu konuyu en güzel ben anlatırım derdimi?
sayın mustafa bey, benim bir derdim yok ve tartışma ortamına da çevirmek istemiyorum burayı, konuyuda en güzel ben anlatırım derdim de yok.
anlattığınız konu yapılamaz diye birşey söylemedim olabilir dedim ama riskli herkez için geçerli değil. siz konuyu anlatmıssınız elinize sağlık. fakat konuyu okuyan herkez şimdi bende böyle yapayım derse ortaya çıkan durum bazı kişileri çok zor duruma sokabilir. sen patronunla kardeş gibisindir sen ne dersen yapar ama öbürünün patronu paragözdür kuruş fazla vermek istemez,kurumsaldır prosedürün dışına çıkmaz sizin yolunuzu takip ederse işsiz kalsa emekliliği onaylanmasa sorumlusu siz olmayacaksınız! ben en azından sizin yönetimizin risklerine dikkat çekmek istedim ki o yolu izleyecekler başlarına gelebilecekleri bilsinler. sonrasında boyle dediniz bende yaptım da olmadı diye sorumlu tutulmayasınız.
senin başından 1 kere bilemedim 2 kere emeklilik macerası geçer, ben 18 yıldır bu işi yapıyorum ve başımdan sürekli bu olaylar geçiyor, kimsenin umutlanmasını ve mağdur olmasını istemem,
burda herkez yardımcı olmak yada yardım almak için burda, siz başınızdan geçeni anlatmıssınız faydalı görüp paylaşmışsınız, bende başımdan geçen bir çok benzer olaya dayanarak risklerini anlatmaya ve kişilerin risklerin farkında olarak işlem yapmaları yönünde uyarmaya çalıştım.
TC: xxxxxxxxxxxxxxxxx