Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar şu anda ocak teslimi olan evraklara mı bakılıyor? Benim 2 mayısta bakanlığa ulaşmış benim sonuç ne zaman gelir? 4 ay sonra mı? Bazı kişiler 1 ayda 2 ayda sonuçlandı diyor o nasıl oluyor?

[emoji849][emoji848]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Aaa pardon öğrendin sandımmm [emoji87][emoji86][emoji85]

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar ben ankaradan telefonla sonucu öğrendikten 1 gün sonra iş yerime maliyeden direk e posta yoluyla geldi çıktılarını alarak hemen başvurdum bi iş yerlerinize sorsanız ancak muhasebeye değikl direk patronlarınıza sorun benim muhasebeye hala gelmedi çünkü patronumun mail adresine geldi

Hayırlı olsun. ozlmasgr Çıktılarını nereden aldınız normal fotokopi mi?
Bu arada bakanlığa evrak teslimin ne zaman dı?

çıktılarını yazıcıdan iş yerinden aldım patron verdi bakanlığa 9 ocaktı 24 nisan sonuçlandı 25 nisan emekliliğe başvurdum

25.05.2019 tarihi henüz gelmemiş ama bu tarih nasıl görünüyor sistemde, bu konuya lütfen açıklık getirirmisiniz

:Mustafa Zeybek
25.05.2019 daha gelmeyen bir tarih. Nasıl oluyor gelmeyen bir tarihte evrağınız gönderilebiliyor, ayrıca evis te rapor durumunuz onaylanmış ve rapor oranınız ve sürekliliği görünüyormu acaba, lütfen bu konuya açıklık getirirmisiniz acaba..

Benim merak ettiğim ;
Bu belgeler gelene kadar çalışmak zorunda mıyız ? illa ki bir iş adresimiz olmak zorunda mı ?
Yani ; işten çıkıp , işsizlik maaşı alarak da bu süreci bekleyebilir miyiz ?
Çünkü gerçekten çalışamıyorum. Çok zorlanıyorum.
Ankara'yı arıyorum , kimse telefonu açmıyor. Cevap alamıyorum.
Varsa bilgisi olan , lütfen yardımcı olsun.

Vergi dairesinin ssk ya cevabının ne olduğunu biliyormusunuz peki, eğer vergi dairesi süreç tamamlanmadı demişse, emeklilik müraacatınız reddeilecektir. Bu durumda tekrar emeklilik müraacatı yapmanız gerekecektir diye düşünüyorum. Böylece emekli maaşınızda geriye doğru birikmeyecektir.

@Samil38 arkadaşım;
sizin derdiniz nedir? yani bu konuyu en güzel ben anlatırım derdimi?
yahu yol yöntem gösterdim ben sadece. doğru olan normal süreçtir ancak süre o kadar uzun ki bu yollada olunabilir dedim. bunda yanlış nerde? oran 70 lerden 40 ın altına iniyormuş.. kim diyor bunu!! sizin bahsettiğiniz 1985 -1990 arasındaki karmaşık düzendi. şimdi sor bakalım emekli olanlara. çoğunluk aynen onaylanıp geliyor diyecektir. ayrıca ben uyardım buradan sakın bıçak sırtı oran varsa sakın yapmayın dedim. işyeri çıkış işi hakkında yazdım ama galiba size tam ulaşmamış konu. bu platformda yazan herkese soruyorum , kaçınız kurumsal firmadasınız kaçınız 2.sınıf işletmedesiniz.. ve nerdeyse hepimiz işverenle abi kardeş muhabbetindeyiz. durumu anlatıp çıkışınızı vereceksiniz arkadaşım. çalışmıcaksınız demedim. resmi çıkışınızı yapacaksınız diyorum. haaa birde not düştüm eğer ki kurumsal bir firmada çalışıyor iseniz protokol yapabilirsiniz dedim. siz yapmaz demişsiniz? daha önce böyle bir uygulama olduğunu biliyor muydunuz da yapmaz diyorsunuz? diyelimki yapmaz dediğiniz olsun .. bende dedimki o zaman normal süreçten yararlanın. bu cümlenin neresi yanlış.. bak arkadaşım mağdur etmek değil benimki... iyi okuyun lütfen süreci hızlandırmak.. farklı ama yapılabilir alternatif sunmak. peki siz herşeye hayır olmaz diyeceğinize hiç ssk yı aradınız mı? bu yolla emeklilik olur mu diye sordunuz mu ki hayır diyorsunuz? burada yazdıklarımı ssk ya sorup acaba olunabilir mi dediniz mi? ben bu yazıyı yazmadan 15 dakika önce aradım. ssk bana süreç devam ediyor henüz elimize ulaşmadı dedi. olumsuz birşey olsa idi benim dosyam daha 6 maysta kapanırdı şamil bey... ayrıca 25/05 tarihine takılmışsınız madem ayrıca bu tarihi sanki ben üzerinde oynamışım süsü veriyorsunuz madem; buyrun tc ve soyadla evis izmirden siz sorgulayın... bakalım ne diyeceksiniz .. tüm okurlarımız da görür kim haklı kim doğru söylüyor diye!!
TC: xxxxxxxxxxxxxxxxx
Soyadı : ZEYBEK
bakın bakalım 25/05 i ben mi uydurmuşum?

Samil38

Vergi indirimini aldıktan sonra sgk dan emekli olur yazısını ve kıdem tazminatı alır belgesini alıp işyerinden 14 ten çıkış yaptıracaksınız.

ümit bey ben zaten bu işlemleri yapan birisiyim işim bu benim, personel şefi olarak çalışmaktayım, vergi indirimi ile sgk dan emekli olur yazısını alınca kıdem tazminatı alır yazısına zaten gerek yok. ayrıca 14 den değil 08 den çıkış yapılacak. 14.madde yaş şartını tamamlamadan prim ve yıl şartını tamamlayarak iş yerinden kıdem tazminatı alarak çıkmak için kullanılan maddedir.

Vergi dairesinin ssk ya cevabının ne olduğunu biliyormusunuz peki, eğer vergi dairesi süreç tamamlanmadı demişse, emeklilik müraacatınız reddeilecektir. Bu durumda tekrar emeklilik müraacatı yapmanız gerekecektir diye düşünüyorum. Böylece emekli maaşınızda geriye doğru birikmeyecektir.

QUOTE=:Mustafa Zeybek;2177827]emeklililk hızlandırma yolu;
1-önce heyet gününü bekleyin. heyete göründükten hemen sonra işyerinizden çıkışınızı yaptırın.
2-heyetten çıkar çıkmaz ssk ya gidip emeklilik formu doldurun. vergi indirim süreci devam etmektedir diye not düşün
3-5 gün sonra raporunuzu arşivden istetin aslı gibidir yapın.
4-raporun bir nüshasını ssk ya verin
5-ssk vergi dairesinden dosya hakkında bilgi isteyecektir.siz sadece bekleyin onlar yazışsın
6-böylece rapor ankara gidecek gelecek yazı elimize işverene gelecek diye geçen süreyi düşünmeyin. çünkü siz ssk ya emeklilik için müracaat ettiğiniz tarihten itibaren emekli sayılacaksınız.
7-bu şekilde yaparsanız heyete girip çıktıktan sonraki emeklilik için gün kaybı "0" dır. eğer normal prosedürü bekleseydiniz>>> rapor heyetten vergi dairesine gidecek en az 10 gün+vergi dairesinden ankaraya gidecek onaylanıp geri gelecek 50 gün+vergi dairesi kişiye ve işverene tebliğ edecek 20 gün.. elinize ulaşıp ssk ya müracaat 10 gün. toplamda 3 aylık kaybınız olacaktı. yani 3 aylık emeklilik maaşınızdan olacaktınız. bu durumda 3 ay sonra bile olsa 3 aylık emekli maaşınızı toplu alabilirsiniz.
8-işyerinizden işten çıkışını dediğim tarihte mutlaka yapın. çünkü tüm sigorta kollarına tabi çalışırken emekli olamazsınız. çıkış yapın ki emekli olduktan sonra sosyal güvenlik primine tabi çalışabilesiniz.
9-ayrıca vergi indirim süreci devam ederken işten çıkış yapabilirsiniz.. herhangi bir sakıncası yoktur. raporu ve kararı etkilemez.

umarım size de yol gösterir
[/QUOTE]

vergi dairesine vergi indirimi için müracaatınızda istenilen evraklar eksik yada uyumsuzsa kabul ediliyorumu eco35?
edilmiyor dimi!! öyle ise geriye ne şartımız kalıyor? oran!!! zaten oranla ilgili gerekli yazıyı yazdım!! tekrar okuyun derim. karar size kalmış tabi

25.05.2019 tarihi henüz gelmemiş ama bu tarih nasıl görünüyor sistemde, bu konuya lütfen açıklık getirirmisiniz

25.05.2019 daha gelmeyen bir tarih. Nasıl oluyor gelmeyen bir tarihte evrağınız gönderilebiliyor, ayrıca evis te rapor durumunuz onaylanmış ve rapor oranınız ve sürekliliği görünüyormu acaba, lütfen bu konuya açıklık getirirmisiniz acaba..

tc no: 41830838050
soyad: Zeybek
bi girin bakalım eco35.. ne yazmış evis?
herkesede söyleyin ki herkes aydınlansın

:Mustafa Zeybek beyin söylediği gibi bugün gittim istanbul bağcılar sgk müdürlüğüne emeklilik servisine. Aynı şeyleri söyledim ancak engelli vergi indirimi onayı gelmeden işlem yapamıyoruz dediler. 2 kez sordum “vergi indirim raporu şart, onay gelmeden bir şey yapamayız” dediler. Bizde Durum bu. Ayrıca alo 170 ten aradılar isterseniz göndeririz ancak onaylanmadığı için ve eksik evrak diye geri çevrilebilir dediler.
çok doğru kerem... bende bunu söyledim. ve ne dedim? formun üzerine vergi indirim süreci devam etmektedir yazarsanız ssk o dosyayı kapatamaz sonuç gelinceye kadar bilgi ister vergi dairesinden. ssk binalarında 2 tane emeklilik servisi vardır. işçi ve işveren emeklilik servisi. işçi servisi ile bağlantı kurun. o dosya sonuçlanıncaya kadar mutlaka takip ederler. dosyayı kapatamazlar veya takipsizlik yapamazlar. benimki gibi yazışmalar olur. peki bundaki çıkarımız nedir? sonuç ne zaman gelirse gelsin ssk ya başvuru tarihiniz emeklilik tarihinizdir.

Benim merak ettiğim ;
Bu belgeler gelene kadar çalışmak zorunda mıyız ? illa ki bir iş adresimiz olmak zorunda mı ?
Yani ; işten çıkıp , işsizlik maaşı alarak da bu süreci bekleyebilir miyiz ?
Çünkü gerçekten çalışamıyorum. Çok zorlanıyorum.
Ankara'yı arıyorum , kimse telefonu açmıyor. Cevap alamıyorum.
Varsa bilgisi olan , lütfen yardımcı olsun.

işsizlik maaşı alabilmek için şartları sağlamalı (son 3 yıl içinde 600 gün prim ve son 120 gün çalışmış olmak) ve en önemlisi işverenin sizi işten çıkarması gerekmekte. çalışıyorken vergi indirimi başvurunuzu yapar sonrasında işvereniniz sizi çıkarırsa işsizlik maaşı alarak bu sürecin sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. başvuru yaptıktan sonra çalışmanız gerekmez, evraklarını en son çalıştığınız iş yerine gidecektir. ordaki bu işle ilgilenen arkadaşa rica ederseniz evrak gelince size haber verebilir.

Samil38
personel şefi şamil bey;
arkadaşı yanlış yönlendiriyorsunuz.. o şartlar kalktı. güncel kanunları tekrar gözden geçiriniz.. pala arkadaşım 120 gün şartı yok artık

Belgeleri baş vurduğum vergi dairesinden alacağım

İşsizlik maaşı alabilmek için iş veren kendisi çıkarmak zorunda istifa ederseniz alamazsınız

mustafa bey çok haklısınız evis sisteminde ssk yazı yazılmış ve cevabı 24.05.2019 da gönderildi diyor. çok ilginç. ssk ile az önce görüştüm karavağlar sgk ile. önce dilekçeyi alamayacaklarını söylediler, fakat ben başvurumu kabul etmeleriri grekitğini söyleyince tamam alırız dediler. fakat kafamda bazı sorular kaldığı için başvuru yapmadım. açıkcası 25/.05.2019 tarihinde sizin dosyanız ile ilgili olarak SSK yazdığı yazının cevanını bekleyeceğim. büyük ihitmalle süreç devam ediyor tazacaktır. ASIL ÖNEMLİ olan ssk emeklilik müracatınızı REDmi edecek yoksa açıkmı bırakacak. bu süreç sonrası bende emekllik müraacatımı yapacağım.

Samil38 arkadaşım;
sizin derdiniz nedir? yani bu konuyu en güzel ben anlatırım derdimi?

sayın mustafa bey, benim bir derdim yok ve tartışma ortamına da çevirmek istemiyorum burayı, konuyuda en güzel ben anlatırım derdim de yok.

anlattığınız konu yapılamaz diye birşey söylemedim olabilir dedim ama riskli herkez için geçerli değil. siz konuyu anlatmıssınız elinize sağlık. fakat konuyu okuyan herkez şimdi bende böyle yapayım derse ortaya çıkan durum bazı kişileri çok zor duruma sokabilir. sen patronunla kardeş gibisindir sen ne dersen yapar ama öbürünün patronu paragözdür kuruş fazla vermek istemez,kurumsaldır prosedürün dışına çıkmaz sizin yolunuzu takip ederse işsiz kalsa emekliliği onaylanmasa sorumlusu siz olmayacaksınız! ben en azından sizin yönetimizin risklerine dikkat çekmek istedim ki o yolu izleyecekler başlarına gelebilecekleri bilsinler. sonrasında boyle dediniz bende yaptım da olmadı diye sorumlu tutulmayasınız.
senin başından 1 kere bilemedim 2 kere emeklilik macerası geçer, ben 18 yıldır bu işi yapıyorum ve başımdan sürekli bu olaylar geçiyor, kimsenin umutlanmasını ve mağdur olmasını istemem,
burda herkez yardımcı olmak yada yardım almak için burda, siz başınızdan geçeni anlatmıssınız faydalı görüp paylaşmışsınız, bende başımdan geçen bir çok benzer olaya dayanarak risklerini anlatmaya ve kişilerin risklerin farkında olarak işlem yapmaları yönünde uyarmaya çalıştım.

@ECO35 kardeşim;
ssk emeklilik servisi red veremez... ve-re-mez.. ama oran 40 üzerinde ise.. 40 üzerine ssk red veremez. ayrıca yıl ve pirim süresi uygunsa red veremez. görüyorsunuz dimi ssk vergi dairesinden bilgi istiyor. az önce vergi indirim servisini aradım. ankara maliyeden cevap gelir gelmez ssk ya bilgi verilecek çünkü talep etmişler cevaplamak zorundayız diyorlar. izmir ssk ise emeklilik başvuru formunu kapatamayız cevap gelinceye kadar sorgulıcaz diyor. sizin emeklilik müracaat tarihiniz emekli tarihinizdir diyor. bilginize

Samil38
şamil bey;
her konuyu açıklayışımda sakın oran önemli dikkat dedim.. sürecin sonuna geldiyseniz bu yönteme gerek yok dedim. bakın az önce eco35 konuyu doğrulamış. olabiliyor. ama eğer durumunuz benimki gibi garanti değilse yapmayın diye uyardım. ben sadece alternatif yol gösterdim. ve bir kez daha son kez uyarıyorum.. benim yaptığım gibi ve eco35 in sorup sorgulayıp ssk dan doğruladığı gibi yapılabilir . karar sizlerin tabiki

şidmi ssk ya dilekçe vermeye gidiyorum. hayırlısı bakalım

Mustafa Bey merhaba
Ben evraklarımı 15.03.2019 da maliyeye teslim ettim.Sonuç henüz gelmedi.Bu aşamada sizin dediğinizi yapsam süreç nasıl işleyecek onu merak ediyorum.Maliye ile bağlantı kurup sonucu mu isteyecekler.Rahatsızlıklarım kalıcı sürekli ilaç tedavisi gerekiyor.%48 ile gitti.Şeker 20 ,kolesterol 10,Hipertansiyon 10, Myastenia Gravis %20 .Yönetmelikte oranları kontrol ettim hepsi doğru yanlışlık yok.Hastaneye müracaatı şahsen yaptım.Tesadüf raporu aldığım hastane Hakem Hastane imiş.Raporu psikiyatri 1 yıl kontrol şartı yazdığı için 1 yıllık verdiler.Ama bir sonrakinde süresiz olacaktır.Ek rahatsızlıklar çıktı.Hipotiroid ve diyabetik polinöropati bunlardan da ilaç raporu verdiler.

Mustafa bey bu sefer siz arkadaşı yanlış yönlendiriyorsunuz. 120 şartı kalkmadı, haberlerden değilde yönetmeliklerden takip ederseniz

"17/1/2019 tarihli ve 7161 sayılı Kanunun 25incimaddesiyle bu fıkrada yer alan “prim ödeyerek sürekli çalışmışâ€ ibaresi “hizmet akdine tabi” şeklinde değiştirilmiştir."

ibaresini görürdünüz. bu ibare ile demek istenen, daha önceden son 120 gün içerisinde "01-istirahat ve 21-diğer ücretsiz izin" kodları dışında eksik gün bildirimi yapılırsa ki "devamsızlık" gibi ozaman işsizlik maaşı vermiyorlardı.
Şimdi değişen şey son 120 gün içinde sigortalı olmak olarak değiştirildi. ve işsizlik maaşının hesaplanması için son 120 günlük prime bakılıyor.

kısaca;

İşsizlik Ödeneğinin Tanımı

Sigortalı işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için yine Kanunda belirtilen süre ve miktarda yapılan ödemedir.

İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,
"
olarakta işkur sitesinde geçmektedir.

Samil38

ŞAMİL ARKADAŞIM LÜTFEN İYİ OKUYUNUZ;
18 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7161 sayılı torba kanun ile hizmet akdinin sona ermesinden önceki 120 gün kesintisiz “prim ödeyerek sürekli çalışmışâ€ olma şartı “hizmet akdine tabi” olma şeklinde değiştirilmiştir.

Yapılan düzenleme ile birlikte eksik günleri nedeniyle 120 gün kesintisiz prim ödeme gününe sahip olması şartının yarattığı mağduriyetin de önüne geçilmiş oldu.

Üst Alt