Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

@Orkun Sağlamer merhaba arkadaşım;
kusura bakma yazını yeni gördüm. soruna sadece bir soru ile yanıt vereyim.. vergi indirimi müracaatınızı yaparken çalışıp çalışmadığınızdan tutun işverenin imza sirküsüne kadar istiyorlar mı?-istiyorlar
peki çalıştığınızı ıspat edince ne yapıyorlar?-hastaneye sevk ediyorlar
ya peki hastaneye sevk oldunuz gittiniz işlemlerinizi yaptırıp evrağı sağlık kuruluna verdiniz diyelim. peki bu andan itibaren işten çıkamaz yada çıkarılmaz mısınız?- elbette çıkar ve çıkarılırsınız
işten çıkışınız olunca vergi indirim süreci sizce biter mi?-asla bitmez
peki neden bitmez?-çünkü oran uygun olduğu taktirde başka bir deyişle ankara raporu onayladığı zaman yararlanır yada yaarlanamaz der. sebebini yazar. oran bu bu yüzden yararlanır yada oran bu bu yüzden yararlanamaz der.
yararlanamaz deyince zaten konu kapanır. yaralanabilir derse ne olur?-işten gerçekten çıkmışsanız vergi indirim hakkı yazınızı yeni çalıştığınız yerde kullanablirsiniz. vergi dairesine bildirmeniz yeterlidir. demek ki sonuç ne?-illede sigortalı görünmenize gerek yok
belki bu açıklama size yardımcı olmuştur. saygılar.

@Sümer35 evet var arkadaşım. oradan işlem yapmak uzun sürmüyor. sağlık kurulu heyetine görünmek için verdikleri randevu maalesef şuan 4-5 ay sonrasına oluyor. çoğu acaba bi rahatsızlığım varmıdır bende emekli olabilir miyim diye başvuruyorlar. kalabalığın sebebi maalesef bu. halbuki bilmedikleri şey şu; sağlık kurulu poliklinikleri sizin rahatsızlığınız ıspatlanmamış hastalığınıza bakmaz.. daha önce ıspatlanan hastaklırınız var onaylar yada onaylamadan oran yazar yada yazmaz. o sebeple herkes olur yada olmaz başvuyor. sebbep bu arkadaşım

Böbrek yetmezliği için diyalize sürekli giren için oran ne çıkar ankaradan?

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hasbatuas
Her kafadan bir ses çıkar fakat doğrusu şu ki; çalışıyor yada çalışmıyor olma zorunluluğun yok. Sadece vergi indirimi için başvururken çalışıyor olma zorunluluğu var o kadar. Ben bizzat sordum başvururken. Sen burada sadece engelli vergi indirimine başvuruyorsun bu işini engellemiyor sadece işten çıktın başka bir işe girdin bu durumda vergi indirimin onaylanınca e-tebligat yollandığında eski işyerin ile temas kurman gerekiyor o işyerin ile aran bozuk olmasın yeter :) emeklilik başvurusunda bulunacağın zaman da çalışıyorsan işten çıkış bildirgeni alıp öyle başvuracaksın. Eğer çalışmıyorsan vergi dairesinden eski işyerine giden e-tebligatın çıktısını isteyip sgk ya başvuracaksın. Başka bir şey yok. Emeklilik şartlarını tamamladıysan.

arkadaşlar vergi indirim süreci devam ederken ssk ya emeklilik için başvurusunu bu şekilde takip edebilirsiniz.link aşağıdadır
MUSTAFA ZEYBEK 24.05.2019
Sorgulamak İstediğiniz Evrakınızın Yılını Aşağıdaki Listeden Seçiniz!

Yıl :

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
6778590 06/05/2019 4/A TAHSİS TALEP VERGİ İNDİRİMİ İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 13/05/2019 3:55 PM NADİRE TÜRKATALAY

https://uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakTakip/sorgu.jsp

benim 6682 priim vardı. bugün sgk emeklilik bilgilerimde prim gün sayım 7144 olarak hesaplanmış. bu aylıkta farkedermi acaba? yani vergi indirimiyle emeklilikte?

Mertemir

farkeder. ancak direkt fark etmesi için en büyük gösterge eklenen primin 2000 yılı öncesimi olduğudur.. 2000 öncesi ise çok farkeder

Mustafa Zeybek ,
fazla pirim aylıkta nasıl farkediyorki?
Türkiyede ne kadar çok ödersen maaşında prim gün sayını maaşta düşmüyormu?

@bycinaris54 arkadaşım;
maaşınızın fazla olması 2000 yılı öncesi pirim gün sayısının fazla olmasına yada ücretin yüksekten gösterilmesine bağlıdır. 2000 öncesi abo ortalam 70 ise 2000-2008 arası 60 gibi ise 2008 sonrası abo rakamı düşer 29-30-35 .. yani demek oluyorki çarpanı fazla olan dönem 2000 öncesi

sanırım bu fark 2008 den itibaren ödenen yıpranma paylarından kaynaklanıyor olabilir.8 sene yıpranma ödenmişti.sanırım yıllık 3 ay gibi

YAŞLILIK AYLIĞI birde böyle bir haber gördüm.

Kişi adına ödenen primlerin toplamının prime esas kazanç üst sınırına göre belirlenen prim üst sınırını aşıp aşmadığı ödeme zamanlarında tespit edilememektedir. Çoğunlukla kişi adına yıllarca tavanı aşan ödemeler yapılmakta ve ödenen miktarlar öylece kalmaktadır. Fakat sigortalıların aynı sigortalılık haline tâbi olacak şekilde birçok işyerinde çalışmaları nedeniyle ödenen primler, kişinin tabi olduğu sigortalılık hali için belirlenen prime esas kazanç üst sınırı üzerinden hesaplanacak miktarı aşarsa, kişinin fazla ödenen bu parayı geri isteme hakkı doğacaktır.

Yaşlılık aylığı ve diğer tüm sigorta yardımları ücretin taban ve tavan değerleri arasındaki miktarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tavanı aşan primler üzerinden yaşlılık aylığı bağlanmaz, dolayısıyla tavanı aşan tutarlar yaşlılık aylığında dikkate alınmamaktadır. Bunun temel nedeni kişilere yapılacak sosyal güvenlik yardımlarında nispeten daha eşit ve adil bir uygulamanın kurulmak istenmesidir. Sosyal güvenliğin amacı bireylerin yoksulluğa düşmeden yaşamlarını sürdürebilmesidir. Bu nedenle, sağlanan yardımlara bir tavan getirilmiştir. 2019 yılı için prime esas kazanç tavanı 19.188 TL’dir. Bu tutarın üzerindeki kazançlar için prim ödenmesi mümkün değildir. Ancak birden fazla işte çalıştığı için bu rakamın üzerinde prim ödenmesi durumu söz konusu olabiliyor.

Nihat67
Ocak tan itibaren 6 ay haziran da alicam maaşı ayrica 3 yıldır emekliyim her sene kontrole giriyorum böylelikle 6 ay oluyor

Sümer35
Oluyor valla geçen sene 4 aylik almıştım bu sene süreç uzadı 6 ay oldu

turkuazist
Depresif bozukluk % 40
Kolesterol % 10
Bel fıtığı % 8
Totalde % 50

Nadirg17
Ben sgk sevki ile her yil kontrole giriyorum e devletten sgk evrak takip ( dys ) den öğrendim gittim sordum sgk ya onaylanmış öyle yani

Arkadaşlar herzaman şu soruyu ben ve benim gibi olan herkeste soruyor ama kimseninde net bir cevap aldığını sanmıyorum.Ben şimdi forma yazarak bilen,başından geçmiş bizim durumumuzda olan arkadaşlara soruyorum birde Ankara yı arayan arkadaşlarda sorarlarsa seviniriz.Karar verilemedi,şu tetkiklerin tekrar gönderilmesi diye raporlar dönüyor ve tekrar eksik tamamlanıp gönderiliyorya bu esnadan sonra oranlarda düşürme yapılıyormu tetkiklerde zaten hastalık gözüküyor,ilaç raporu,detaylı muayene belgesi,rapor ve oranlar zaten ölçüte uygun 3 ay bekleyip halada beklemek ve bir kuşkuyla beklemek gerçekten tüketiyor bizleri değerli yorumlarınızı bekliyorum....

@Umityalcin Bey sorunuza Benim cevabım şöyledir;

Bir Devlet Memuru değilim özel sektör çalışanıyım.
Raporlarımızı inceleyen ve karar veren kişiler Dr olmalı diye düşünüyorum.Ancak yazışma işlemlerini yapan ve sıralamaları takip eden arkadaşlar ise Devlet Memuru dur diye düşünüyorum.
Yani Doktor'ların onlara böyle bir bilgi verebileceği veya böyle bir genelleme cevabı verdirebileceklerini sanmıyorum.

:Mustafa Zeybek

çok güzel bir açıklama.ben sürecin sonundayım yani bugün yarın Ankara'dan sonucu bekliyorum.katılan yeni arkadaşlara yardımcı oluyorsunuz.tşkler

SerkanP

Ordaki memurlar işin içindeler süreci biliyorlar o anlamda dedim.Birde bu aşamalardan geçen arkadaşlar var onların sonuçları ne olmuş,değişiklik oluyormu benim demem o....

Merhaba arkadaşlar ben hemofili A hastasıyım daha önce %40 ile vergi indiriminden faydalanıyordum ama rahatsızlığımın arması ve kan tahlillermin
Yüksek çıkmasından dolayı tekrar engelli raporu aldım yeni raporum %80 bu raporla tekrar vergi dairesine vergi indirimi için başvuruda bulunsum 28.01.2019 tarihinde 29unda ankaraya gönderilmiş yaklaşık 4 ay oldu nerdeyse daha sonuç gelmedi ben 18 sene sigortalı ve 3900 iş günene sahibim
%80 raporla emekli olma hakına sahip olduğu mu düşünüyorum sizce bir sorun varmı ankadan sonuç onaylanır onaylanmaz emeklilik işlemlerine başlıyacağım

Arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Ben yeni emekli biri olarak bir kaç bilgi vereyim sizlere. Emekliliğiniz kuruldan gelmiş evraklarını ı sgk verdiğiniz günden itibaren merhaba başlıyor. Kurulda geçen süreler sayılmıyor. Ne zaman sgk verdin o gün başlıyor. Birde bayram ikramiyesi alabilmen için ikramiyeden önce 1 maaş alman gerekiyor. Saygılarımla.

Nisan 16 ankaraya gidiş..ızmir den gonderdim..illere göre onaylanma süresi degisiyormu acaba.

Arkadaslar yuzde 57 rapor aldim hastaneden.5 sene sureli..ortopedi 30 puan bel fitigi iki tane ve düşük tabandan dolayi..tansiyon 10 puan..hiperlipidemi 10 puan.steatohepatit 15 puan yani karaciger hasari..uyku apnesi orta sidette 10 puan...sizce ankarada bu sonuclarimdan dolayi 57 puanim 40 altina dusermi birde hastanede verilen 5 sene sureli raporum suresiz olarak onaylanirmi..bilgisi olan arkadaslarim cevaplarsa cok sevinirim.saygilar

titanikks

Raporunuz ve verilen oranlar uyumlu,açıklamalarda detaylıca yazılmışsa düşmez,süresizde gelebilir,aynı şekildede onaylanabilir.

Arkadaslar bugun vergi daireme gittim vergi indirim belgemin kendilerine ulastigini ancak isyerime yazimi olduktan sonra bana verebilereklerini soyleyi memur biraz tartiktik cunku bana isyerime yazimin 10gun surecegini soyledi kendisine bunun bana 1aya mal olacagini soyledigim halde hic anlamak istemedi bendesgk ya verilmek uzere istedigimi soyledim ne aceleniz var diyo goruyorsunuz durumu memur lar bizlere hic yardimci olmuyor.isyerime geldikten sonra arkadasima anlattim durumu onun bi tanidiginin arkadasiymis vergi dairesinin muduru aradi benim icin benim tc kimlik numarami ve isyerimi vergi nunarasini ve isim soyisimimi aldi ben halledecegim dedi.simdi merak ediyorum ne yapti.ay sonuna kadar halletmesini rica ettik bakalim

Üst Alt